neznam jesam stavio temu na odgovarajući dio foruma, ak nisam nek moderatori interveniraju!
ev ovako, moje pitanje je kakav vam je scoot Honda pcx 125?pitanje je prvotno namjenjeno onima koji ga imaju!starci ga uzeli prije kojih 2 mjeseca u rutingu, skuter ne košta velike pare(24 000 kn) i ja sam ga par puta vozio na neke relacije od nekih 50-150km...ak se dobro sjećam skuter je proizveden u tajvanu i ima svakakvih drkarija po sebi(start-stop sustav, combi-brake...).po meni su najveće mane blokada na 110km/h(koja i nebi bila tolika mana da nije tak gruba, pa kad nateraš do blokade u zavoju motor naglo zastane na 110 što nije nimalo ugodno), i ajmo reć da mu je mana nizak centralni nogar i premekan ovjes pa u zavoju često nogara grebe od asfalt, pogotovo ak je asfalt u zavoju neravan, pa onda ovjes svojim skakutanjem još više zabije nogar u asfalt, al to se ne može navest pod nekakvu manu jer motor nije ni napravljen za neke brže vožnje, već više za gradsku rutu... e da i mana mu je što nema sata(za vrijeme jel)...
Ja tu vidim jos jednu manu, unatoc tehnickim rjesenjima.. cijenu.
Za te novce se moze voziti daleko ozbiljniji skuter.
p.s. Sto se tice blokade na 110km/h.. skuter ima (ako se dobro sjecam) snagu deklariranu nesto
sitno preko 10ks (11?) i to je i njegova realna maksimalna brzina.
Mozes biti siguran da se tu ne radi o nikakvoj elektronski ogranicenoj brzini, nego se vjerojatno
agregat zavrti u crveno na kakvoj nizbrdici pa ga on tu prereze.. ali za 10-11ks, sve preko 90km/h
dugorocno za masinu i tak nije 'zdravo'.