Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: poboljsavanje skutera itd, PETERSON  (Posjeta: 1321 )

herr_martin

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: skuter PETERSON
poboljsavanje skutera itd, PETERSON
« : 15. Rujan 2009, 14:09:01 »

ovako, mene zanima ako ko ima koristan savjet kako da poboljsam svoj skuter da ima bolje performanse. i pri tome mislim na neke osnovne stvari koje se daju stavit drugacije, "sportskije".. znaci prvenstveno me zanima s cim bi dobio mozda bolji start ili snagu bez da mijenjam cilindar, klip ili takvu neku skuplju stvar? samo da vas upoznam malo bolje s markom skutera o kojoj je rijec. dakle, skuter se zove PETERSON, iz koreje je, 1997 godina proizvodnje ima 9950km do sada, na skuteru nije na masini mijenjano nista, dakle original sve, do sad nije pokazao znakove zamora i jos uvijek potegne do 65km/h realnih( urica pokazuje 75) i vuce pristojno, ima 5 konja( tako kaze na papiru), masina nije nigdje blokirana jer je to stariji skuter dok jos nije bilo tih restrikcija, plus, za one koji ce mozda pitati kako sam siguran da nije blokiran, provjerili smo fergazer, auspuh, struju, eventualno da nema mozda distancu tamo na variomatu, nema. dakle posto je sad uskoro 10 000km, zanima me, posto bi uskoro trebali zamijeniti ja mislim remen i rolice... dali mogu stavit nesto za bolje performanse i ako neko ima preporuku nekog dijela. skuter koristim umjereno al oduvijek sam volio srafati po motorima koje imam, a i zelio bi da barem ljepse krene kad se vozim s curom udvoje, onda se zna dosta vuci u pocetku.. znaci da bude startniji al da zadrzi max brzinu pristojnom. masina je btw. kopija yamahe target ( http://www.bikepics.com/yamaha/target50/06/pics.asp ), slike ako treba mogu poslikat sutra pa stavim naknadno.
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
Odg: poboljsavanje skutera itd, PETERSON
« Odgovori #1 : 15. Rujan 2009, 14:22:20 »

Agregat koji ima target je iz 1. Yamahine serije, tzv. vertikalni, koji je koristio i poznatiji model BWS 50.
Opće performanse možeš poboljšati jednostavnom ugradnjom variomata koji je (vjerovatno) isti kao i na Yamahi BWS i tom Targetu(on je star i teško češ nači dodatnu opremu za njega).
Remen ostavi(naruči) original, i obavezno se pobrini da ispuh(predpostavljam da je tvornički) bude u dobrom stanju jer najčešči problem takvih agregata je začepljivanje original ispuha usljed korištenja neadekvatnog ulja (preporuka je što gore ulje koristiti, ali renomiranog proizvođača, sintetiku obavezno izbjegavati)

Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #2 : 15. Rujan 2009, 14:28:46 »

Agregat koji ima target je iz 1. Yamahine serije, tzv. vertikalni, koji je koristio i poznatiji model BWS 50.
Opće performanse možeš poboljšati jednostavnom ugradnjom variomata koji je (vjerovatno) isti kao i na Yamahi BWS i tom Targetu(on je star i teško češ nači dodatnu opremu za njega).
Remen ostavi(naruči) original, i obavezno se pobrini da ispuh(predpostavljam da je tvornički) bude u dobrom stanju jer najčešči problem takvih agregata je začepljivanje original ispuha usljed korištenja neadekvatnog ulja (preporuka je što gore ulje koristiti, ali renomiranog proizvođača, sintetiku obavezno izbjegavati)

da li je to slučaj i za druge starije skutere

naime ja sam na libaču koristio sintetiku i začepio se auspuh
jel bolje onda stavljati polusintetiku i na njemu

herr_martin

• *
« Odgovori #3 : 15. Rujan 2009, 14:32:11 »

znaci zelis reci prakticki da ga nemogu "nafrizirat" onako kako se moze runner ili takvi?
Evidentirano

joke

« Odgovori #4 : 15. Rujan 2009, 14:33:37 »

2liberty: Čak i potpuno mineralno ulje, ukoliko je dostupno, a bilo bi poželjno i da ima "Low smoke" klasifikaciju.

2 herflik; Nema djeljenja na Runnere i ostale, več na vodeno hlađenje i zračno, a tvoj je u ovoj drugoj (slabijoj i osjetljivijoj) grupi. Možeš ti njega nafrizirati "do jaja" ako hočeš, ali več par osnovnih tunning dijelova skuplje je nego takav cijeli skuter na tržištu, a za punu preradu treba ti ih više od desetak.

http://www.malossi.com/Catalogo/Cata_Main.asp?Marca=300&Modello=MO/YABW50&Famiglia=0&CodArt=51%207075
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

herr_martin

• *
« Odgovori #5 : 15. Rujan 2009, 14:37:21 »

provjerit cu auspuh makar mislim da nije zacepljen jer ide isto kao i prije, u njega sam stavljao jedno vrijeme valvolineovo neko ulje za skutere polusintetiku, al onda sam prebacio na dvotaktol 2% jer to nit je neka nabrijana masina nit se vrti jako.... jedino sam u dva rezervara natocio s motul 710 koji smo stavljali u ktma al to su samo dva rezervara..... nebi se stiglo zacađiti nesto znatno.. al provjerit cu. znaci kazes da kupim variomat? znas mozda di ima?
Evidentirano

joke

« Odgovori #6 : 15. Rujan 2009, 14:40:51 »

Malossi u Splitu, šifra 517075, ili Amitrade u Karlovcu, Polini, naglasi da je za Yamahu vertikalnog cilindra.
I to glede Dvotaktola ti je največa greška, jer upravo sporohodnost ovakvog motora ne izgorjeva do kraja ulje i taloži ga u ispuhu.
Evidentirano

herr_martin

• *
« Odgovori #7 : 15. Rujan 2009, 14:43:44 »

dobro, provjerit cu auspuh onda, nadam se da ce biti nesto bolje, e sad sam se jos sjetio, skuter mi ima malo sjebane plastike, a doljne spojlere sam strgao i nema ih pa izgleda malo ruzno. dali znate mozda di da nabavim neke zamjenske? i koje ulje da stavljam onda unutra?
Evidentirano

joke

« Odgovori #8 : 15. Rujan 2009, 14:47:45 »

Castrol Actevo ili Silolene ScootSport2
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #9 : 15. Rujan 2009, 14:49:26 »

Malossi u Splitu, šifra 517075, ili Amitrade u Karlovcu, Polini, naglasi da je za Yamahu vertikalnog cilindra.
I to glede Dvotaktola ti je največa greška, jer upravo sporohodnost ovakvog motora ne izgorjeva do kraja ulje i taloži ga u ispuhu.
najprije kazes da je preporuka sto gore ulje koristiti( a dvotaktol to je)...a sad kazes da je to greska  :misli: Najveca greska...koja ubija 2-t BILOKOJI skuter je ne njegova sporohodnost nego gradska voznja...kratke relacije sistema "pali-gasi" u kratkim intervalima.....
Evidentirano
O&G Team

joke

« Odgovori #10 : 15. Rujan 2009, 14:52:35 »

Neznaš čitati, ili ti je INA renomirani proizvođač.. :misli:

....preporuka je što gore ulje koristiti, ali renomiranog proizvođača,....
Evidentirano

herr_martin

• *
« Odgovori #11 : 15. Rujan 2009, 14:55:27 »

evo i par slika skutera...

Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #12 : 15. Rujan 2009, 15:00:54 »

Neznaš čitati, ili ti je INA renomirani proizvođač.. :misli:

....preporuka je što gore ulje koristiti, ali renomiranog proizvođača,....
ja znam citati...ali cinjenica je da RENOMIRANI proizvodac nema loseg ulja...Svi bolji proizvdjaci pocinju sa polusintetikom....Osvijezi malo svoje znanje splićo.... :jesus: Da nadodam : "Najlosije" ulje u castrol ponudi je "castrol 2-t "....a ono prebacuje JASO FB klasifikaciju....dok castrol "actevo 2t" zadovoljava API TC...JASO FC ISO LE-GD norme...e sad gdje je tu tebi lose ulje...pitam se ja... :misli:
« Zadnja izmjena: 15. Rujan 2009, 15:17:20 bmw m 5 »
Evidentirano
O&G Team

herr_martin

• *
« Odgovori #13 : 15. Rujan 2009, 15:03:31 »

zna mozda ko od vas di ima za kupiti zamjenske plastike za njega, neki web ili tako nesto da mi da?
Evidentirano

malaga

« Odgovori #14 : 15. Rujan 2009, 16:34:55 »

plastike za taj skuter ces jako tesko naci  :( bolje popravi te stare...
Evidentirano

herr_martin

• *
« Odgovori #15 : 15. Rujan 2009, 23:25:54 »

plastike ove koje vidite cu probat popravit, al ove donje nemam vise jer su skroz popucale i strgale se i bacene su..
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.109 sekundi uz 17 upita.