Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 63   Dolje

Autor Tema: Prodaja skutera u Italiji vs Prodaja skutera u Hrvatskoj  (Posjeta: 53708 )

DiAbLeRo

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: T-Max dablousevn
Odg: Prodaja skutera u Italiji vs Prodaja skutera u Hrvatskoj
« Odgovori #1325 : 01. Veljača 2012, 14:44:36 »

Ja bi sutra gore otvorio prodaju, naravno uz pravu investiciju.
Ista stvar je bila i ovdje, za Yamahu se gotovo nije znalo dok mi nismo počeli radit

Evo otvori, Eloda odustala, a TM traži novog partnera u Zagrebu. Mislim da je sad idealan trenutak za to, za one koji imaju *uda. I kapitala.
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #1326 : 01. Veljača 2012, 14:59:07 »

Evo otvori, Eloda odustala, a TM traži novog partnera u Zagrebu. Mislim da je sad idealan trenutak za to, za one koji imaju *uda. I kapitala.

Grigić i Sibeg su ostali
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

DiAbLeRo

• **
  • Vozi: T-Max dablousevn
« Odgovori #1327 : 01. Veljača 2012, 15:10:57 »

Grigić i Sibeg su ostali

Možda nije za forum, možemo na PP, ali za Grigića ne znam kako stoji, znam samo da je u Gorici i čujem da je O.K., Sibeg ima tako mali salon, ništa ne prodaje i uopće mi ne izgleda kao da se trude nešto prodati, a Moto Markez koliko znam radi samo servis, a nisu mi baš ulili neko povjerenje. Koliko se ja kužim u posao, Zagrebu očajnički treba netko kompetentan u prodaji i servisu da digne Yamahu na ovom području. Dakle, rupa koja samo čeka prave ljude da je popune.
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #1328 : 01. Veljača 2012, 15:57:50 »

Ka i mi u Dalmaciji. :misli: :LOL:
bio sam u Trstu,u nedjelju je to bilo,puhalo je kao da nece vise nikada puhati,ubijalo je,bilo je po podu pobacanih motora i skutera,ali na cesti kao da je proljece i ljeto,suncan dan,svi se vozaju! tako 'ludi' niste ni vi u Dalmaciji!!  :mrgreen:
Evidentirano

joke

« Odgovori #1329 : 01. Veljača 2012, 19:15:30 »

:misli: :misli: :misli:
jako samouvjeren post.......... :LOL: :LOL:

... i to s puno argumenata.
Do prije nekoliko godina ZG je bio najjače tržište RH, te vodio ispred ST na drugom mjestu sa gotovo duplo više prodanih jedinica.
Danas je ZG drugo tržište, sa 1/3 manje prodanih jedinica od prvog ST
Potencijal dakle postoji, a klima se nije u ZG pogoršala za 130%
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #1330 : 01. Veljača 2012, 19:35:00 »

neznam sta cekate pa ne otvorite P&B u ZG.
Evidentirano

fjaka

• Vozi: DT125, stalker50, beverly250
« Odgovori #1331 : 01. Veljača 2012, 19:44:48 »

evo bas isao usporediti u IT

integra   € 8.600   e ne znam jelu ovo bez poreza ?
tmax    € 10.790,00

Peter Stingray

« Odgovori #1332 : 01. Veljača 2012, 23:55:39 »

Nije samo tamo, baš gledao njemački cjenik, strašna je razlika, Integra 8265 eura a T-max 11250 eura, oba sa ABS-om, znači gotovo 3000 eura razlike ali što to vrijedi kad je razlika u dizajnu neusporediva i vrijednija nego ušteda.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #1333 : 02. Veljača 2012, 07:51:36 »

ovo san već nekidan uspoređiva...tu na nekoj stranici :LOL:
razlika u cijeni je velika, nije za zaj%%%t se s hondom puno pruža za poštenu cijenu i nebi se iznenadija da će se dobro prodavat
u startu niža cijena, u korištenju niži troškovi održavanja, vozne karakteristike izvrsne...
tmaxa će držat izgled i tradicija...
Evidentirano

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #1334 : 02. Veljača 2012, 09:11:15 »

ovo san već nekidan uspoređiva...tu na nekoj stranici :LOL:
razlika u cijeni je velika, nije za zaj%%%t se s hondom puno pruža za poštenu cijenu i nebi se iznenadija da će se dobro prodavat
u startu niža cijena, u korištenju niži troškovi održavanja, vozne karakteristike izvrsne...
tmaxa će držat izgled i tradicija...

sto je jako bitno............. :palacgore:
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #1335 : 04. Veljača 2012, 10:50:32 »

tržišni udio u it i tko je rastao a tko padao...
Evidentirano

joke

« Odgovori #1336 : 15. Veljača 2012, 17:41:19 »

1. mjesec u RH, koliko god malo prodanih/registriranih primjeraka skutera imao, opet daje neku sliku, vedriju od prošle godine u svakom slučaju.
Dakle 2011 prodano je 56 skutera, a ove 90, odnosno nekih 79% više.
Nažalost, još uvjek gotovo pola tržišta čine skuteri sa zapremninom ispod 50 ccm.
Yamaha je dosta povečala tržišni udio za nešto više od 10%, a malo su ga povečali i Kymco i Aprilia. Gilerino učešće palo je, kao i Derbievo pa je ukupan udio pjađo grupe pao za skoro 20%
Zadar je napravio boom u odnosu 2011/2012, sa odnosom 2/8
Zagreb se trgnuo te je povećao prodaju za više od 3 puta (5/16 :mrgreen:)
Istra im je na tragu sa odnosom prodaje (3/8)
Dubrovnik poduplao (4/11)
Split se podignuo u prodaji za solidnih 19%, s tim da su njegovi brojevi najkonkretniji (21/25)
« Zadnja izmjena: 15. Veljača 2012, 17:50:42 joke »
Evidentirano

dudo_vd

• **
  • Vozi: Pegaso 650 Strada // NRG // APN :D
« Odgovori #1337 : 16. Veljača 2012, 20:56:57 »

Nažalost, još uvjek gotovo pola tržišta čine skuteri sa zapremninom ispod 50 ccm.

a to je zbog dozvole, lakse se mucit na 50 nego dati 5000 kn za jače.. moji roditelji vozu NRG-a, i skoro san ih nagovorija da uzmu t-max, ali se problem stvoria ka sutrebali dati svaki po 4500 kn za polaganje, onda su odustali...
Evidentirano
Come in Peace or stay home!

https://www.facebook.com/MKOkit

joke

« Odgovori #1338 : 16. Veljača 2012, 21:42:27 »

Da si bar u pravu....
Ali na zalost nisi, pedesetice drze svoju polovicu sa low cost segmentom, vodeni hladjenih modela gotovo da i nema.
Da je tako kao što misliš ljudi bi isli na najjace, a ne najjeftinije pedesetke.
Evidentirano

crni konjanik

• **
  • Vozi: Honda Hornet 600, Yamaha T max,
« Odgovori #1339 : 19. Veljača 2012, 22:19:35 »

Ne znam koliko se isplati imati samo jednu marku skutera/motocikala, po meni bi trebalo napraviti u Zagrebu jedan Moto centar na nivou, gdje bi bili zastupljeni najprodavaniji modeli sva 4 japanska proizvođaća možda još i Triumph-a ubacit i napravit pošteni servis i prodaju rezervnih dijelova. Naravno da bi trebalo imati desetak modela za isporuku odmah, i da  je moguće organizirati probnu vožnju, a ne da kupuješ motor jer si ga vidio u Moto Pulsu. To sve opet zahtjeva investiciju od nekoliko miljuna kuna, a to opet u današnja vremena je teško izvedivo jer nitko ne zna je li ovo (momentalno) najgore stanje ili ide na još gore. Osobno mislim da će u budućnosti porasti prodaja skutera a pasti prodaja automobila. :undecided:
Evidentirano

joke

« Odgovori #1340 : 20. Veljača 2012, 09:17:49 »

Ljepo zamišljeno, ali blizu realizacije u razini toga da ti Pamela Anderson reže salamu u Konzumu  :mrgreen:
Evidentirano

Cortez

• Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
« Odgovori #1341 : 20. Veljača 2012, 18:18:34 »

Ne znam koliko se isplati imati samo jednu marku skutera/motocikala, po meni bi trebalo napraviti u Zagrebu jedan Moto centar na nivou, gdje bi bili zastupljeni najprodavaniji modeli sva 4 japanska proizvođaća možda još i Triumph-a ubacit i napravit pošteni servis i prodaju rezervnih dijelova. Naravno da bi trebalo imati desetak modela za isporuku odmah, i da  je moguće organizirati probnu vožnju, a ne da kupuješ motor jer si ga vidio u Moto Pulsu. To sve opet zahtjeva investiciju od nekoliko miljuna kuna, a to opet u današnja vremena je teško izvedivo jer nitko ne zna je li ovo (momentalno) najgore stanje ili ide na još gore. Osobno mislim da će u budućnosti porasti prodaja skutera a pasti prodaja automobila. :undecided:

Prije nekoliko desetaka milijuna kuna.. cak i da imas od SVAKOG modela motocikla svih 5 proizvodjaca po jednog, prvi
kupac koji bi dosao bi trazio "onu drugu boju".. koju nemas.. pa pomnozi broj boja sa brojem modela i onda sa desecima tisuca
kuna da bi imao motor za isporuku odmah..

Jos veca drama je sa probnim vozilima.
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

djenka

• **
« Odgovori #1342 : 20. Veljača 2012, 22:34:32 »

Rijeci ti se obistinile :)

Odmah palim auto i krecem kupitikoji komad Triumph obleke :)

Jedino ovo s probnim voznjama - problem je sto potencijalni kupci motora i skutera ocekuju da im diler da vozilo i da onda sami odleprsaju barem na 15 minuta da izvade mast, pogrebu dekla, isprobaju ubrzanje, spale kocnice i po mogucnosti gumu...

U auto bransi se zna sto znaci probna voznja - kad su dani otvorenih vrata malo voznje po parkingu, a u moto biznisu kod nas bi dier trebao imati svaki model registriran i spreman za razvaljivanje, a toga nema ni u Ferrariju...
Evidentirano

crni konjanik

• **
« Odgovori #1343 : 20. Veljača 2012, 22:52:44 »

Koliko ja znam kad izađe novi model jedan se registrira na prodavatelja i taj služi jedno 6-12 mjeseci za probne vožnje, nakon toga se proda kao "probni godišnjak", vani je to najnormalnija stvar, to se podrazumjeva, salon kad ga proda za godinu dana još uvijek je ili izvukao ili skoro izvukao svoju nabavnu cijenu. Mislim da je najveći problem što se kod nas svatko bavi tkz "kataloškom prodajom", ništa nema za odmah, za takve stvari moja baba bi rekla... "bez muda se ne ide u svatove" ili kako bi moji Švabi rekli.. aus nichts kommt nichts ( od ništa dolazi ništa). Svi bi zarađivali milijune a nitko ne bi uložio u posao. Balkan... :palacdolje:  :nasilni: :nasilni:
Evidentirano

crni konjanik

• **
« Odgovori #1344 : 20. Veljača 2012, 23:03:25 »

I još nešto, prije nego što se "Eloda" zatvorila vrata, pričao sam sa prodavačem o tom cijelom sistemu prodaje, čovjek mi kaže da se veći motori preko 400 ccm ne plaćaju odmah nego da ti stoje na "konsignaciji" (mislim da se tako zove)...kad ga prodaš platiš uvozniku, ako ga do kraja sezone ne prodaš, koliko znam vračaš ga, što je na koncu Eloda napravila sa svim neprodanim motorima iz salona, ukrcala u kombi i vratila ih. Jaka stvar kupit 5 skutera do 250 ccm i držat ih u salonu. Dam se kladiti da nitko od naših vrlih ovlaštenih prodavatelja nema niti 50.000 EUR lagera, a kukaju kao da imaju 10. milijuna.  Uvijek ima pacijenata koji hoće nešto drugo nego što ti momentalno možeš ponuditi...ali takvi su u manjini, ja ću se oko boje i predomislit ako je divan dan, proljeće je,  a motor je za isporuku odmah, a drugog moram čekati 2-4 tjedna.
Evidentirano

Cortez

• Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
« Odgovori #1345 : 20. Veljača 2012, 23:10:45 »

I još nešto, prije nego što se "Eloda" zatvorila vrata, pričao sam sa prodavačem o tom cijelom sistemu prodaje, čovjek mi kaže da se veći motori preko 400 ccm ne plaćaju odmah nego da ti stoje na "konsignaciji" (mislim da se tako zove)...kad ga prodaš platiš uvozniku, ako ga do kraja sezone ne prodaš, koliko znam vračaš ga, što je na koncu Eloda napravila sa svim neprodanim motorima iz salona, ukrcala u kombi i vratila ih. Jaka stvar kupit 5 skutera do 250 ccm i držat ih u salonu. Dam se kladiti da nitko od naših vrlih ovlaštenih prodavatelja nema niti 50.000 EUR lagera, a kukaju kao da imaju 10. milijuna.  Uvijek ima pacijenata koji hoće nešto drugo nego što ti momentalno možeš ponuditi...ali takvi su u manjini, ja ću se oko boje i predomislit ako je divan dan, proljeće je,  a motor je za isporuku odmah, a drugog moram čekati 2-4 tjedna.

Pitaj malo Yamaha dilere kako im je kad im za motore koje imaju na konsignaciji dodje faktura u 11. mjesecu godine jer ih nisu
prodali, tj. upravo su oni sami postali vlasnici istih. Jedan u zagorju je nedavno zatvorio (i ostao bez vecine svoje imovine)
zbog toga.

Da je situacija med i mlijeko kako se prezentira, gomila zastupnika gomile brandova ne bi zatvorili svoja vrata u proteklih
par godina, jer, eto, nista nisu platili, i sve imaju na komisionoj prodaji.
Šatro.

Racunaj i na troskove transporta svih tih motora koje placa diler koji ih je trazio (u vecini slucajeva), a koji znaju iznositi
veci dio zarade na istom u slucaju prodaje van sezone dok su akcije.

Konkretno primjer za gore, tamo negdje 2004/2005. godine kad je Peugeot Speedfight2 dosegao "low" od 13.500kn zbog
padanja tecaja eura, i naravno van sezone, zarada na istom je bila oko 500 kuna, a troskovi transporta, ako nemas ugovor
sa intereuropom ili sl. su bili isto toliko.

Ukratko, vise se zaradilo na jednom redovnom servisu, ili na prodaji bicikla od 200 eura nego na motoru od 2000 eura.
Za kukanje nekad postoji dobar background, a vecina se ne potrudi istraziti isti.
« Zadnja izmjena: 20. Veljača 2012, 23:13:02 Cortez »
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

djenka

• **
« Odgovori #1346 : 20. Veljača 2012, 23:19:54 »

Koliko ja znam kad izađe novi model jedan se registrira na prodavatelja i taj služi jedno 6-12 mjeseci za probne vožnje, nakon toga se proda kao "probni godišnjak", vani je to najnormalnija stvar, to se podrazumjeva, salon kad ga proda za godinu dana još uvijek je ili izvukao ili skoro izvukao svoju nabavnu cijenu. Mislim da je najveći problem što se kod nas svatko bavi tkz "kataloškom prodajom", ništa nema za odmah, za takve stvari moja baba bi rekla... "bez muda se ne ide u svatove" ili kako bi moji Švabi rekli.. aus nichts kommt nichts ( od ništa dolazi ništa). Svi bi zarađivali milijune a nitko ne bi uložio u posao. Balkan... :palacdolje:  :nasilni: :nasilni:

Nisam nikad trazio auto u inozemstvu, ali mislim da nema sanse da diler volkswagena ima sve ovo za isprobati:
Polo 1.2
Polo 1.4
Polo 1.6
Golf 1.6
Golf 2.0
Golf GTI
Passat 1.6
Passat 2.0
Passat 2.5
Passat 3.0
Tiguan
Touareg
Buba

pa jos svaki u benzinu i dieselu
pa onda kad covjeka zainteresira razlika da vidi kako ide 4x4, pa imas one koje bi uzivo htjeli vidjeti kako izgleda ona smedja koza i kako se ponasa kad se po njoj razlije maslinovo ulje iz razbijene boce, pa kako buce nosaci za skije na nekom od tih vozila...

U biti, mene isto najvise zanima kod nekog automobila koja je razlika izmedju pojedinih motora, ali sam svjestan da nije uopce normalno ocekivati da tako nesto zaista isprobamo...

Takodjer, cisto sumnjam da se u tom vrlom civiliziranom non-balkan svijetu ti auti i motori daju svakome tko ih pita da se sami odvezu i da im vade mast - mislim da za to nema sanse.

Na kraju pitanje - sto ti tocno ocekujes od probne voznje motora kod dilera?
Evidentirano

DUJE3

• *
  • Vozi: dinosaura
« Odgovori #1347 : 21. Veljača 2012, 10:38:19 »

Na kraju pitanje - sto ti tocno ocekujes od probne voznje motora kod dilera?

Gledaj, slažem se glede nekih stvari, kao ovo što si nabroja za WW modela automobila.
Ali npr. ja kad sam kupovao kymca, u splitskom ex-pondiju 2002-god. ( mislim da se tako zvala poslovnica u Splitu ) , nije bilo šanse da upalim motor, i kada sam probao sjest na njega gledali su me prijekorno...onda otišao udrugog ondašnjeg dilera,  crnog mačka, ista stvar. Na kraju mi je prijatelj iz ulice kupio isti model ali od 250 ccm, probao ga i na osnovu toga naručio svoj model u pondija.
Sad npr. imam jako dobro iskustvo iz Pro Mota iz Splita ( ne želim nikoga reklamirati, ali radi se o jako pozitivnom iskustvu ), kad je stigao novi Scarabeo...došao sa svojim skuterom, malo gledao, sjeo na njega, došao prodavač, pitao me , želim li ga probati !!??
Ostao sam u pozitivnom šoku, motor provozao ( niti sam ga gazio, palio mu gume, vadio mu mast .... ) i automatski drugačije dobivam informaciju o skuteru koji mi je zanimljiv.
Evidentirano
polako, i sigurno :)

joke

« Odgovori #1348 : 21. Veljača 2012, 11:24:59 »

Pondi je prodavao prije kymca uredsku opremu, a mačak je bio vrsni restaurant u kojem sam često jeo.
To bi ti trebalo dosta govorit, jer vidim, ovdje svi iznose neke svoje "slike", koje su daleko od realnosti, koja je vezana uz sezonu, i gotovo da nije ista za razliku od dvije godine. Stvari se mjenjaju brzo danas, a svi mi pri razmišljanjima "ostajemo" često u onom razdoblju gdje nam je bilo "bolje". Nažalost nije tako.
Glede Promoto(jedna riječ) on je u milosti uvoznika, čije je sjedište u Splitu, i nakon što je propali Global zatvorio pjađo centar u Splitu doveden je iz Trogira da "ugasi požar". On može više, jer mu uvoznik daje i pušta više, jer mora kompenzirat štetu nastalu zatvaranjem Globala. Evo i u ovom primjeku usporedio si dva iskustva, za koje sam siguran da su udaljeni siguno više od pola desetljeća.
Kad smo već kod Globala, djenka je maestralno iskoristio legendarno skuter mjesto u Splitu i tamo smjestio svoj Kymco. :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 21. Veljača 2012, 11:27:20 joke »
Evidentirano

DUJE3

• *
  • Vozi: dinosaura
« Odgovori #1349 : 21. Veljača 2012, 11:48:41 »

Pondi je prodavao prije kymca uredsku opremu, a mačak je bio vrsni restaurant u kojem sam često jeo.
To bi ti trebalo dosta govorit, jer vidim, ovdje svi iznose neke svoje "slike", koje su daleko od realnosti, koja je vezana uz sezonu, i gotovo da nije ista za razliku od dvije godine. Stvari se mjenjaju brzo danas, a svi mi pri razmišljanjima "ostajemo" često u onom razdoblju gdje nam je bilo "bolje". Nažalost nije tako.
Glede Promoto(jedna riječ) on je u milosti uvoznika, čije je sjedište u Splitu, i nakon što je propali Global zatvorio pjađo centar u Splitu doveden je iz Trogira da "ugasi požar". On može više, jer mu uvoznik daje i pušta više, jer mora kompenzirat štetu nastalu zatvaranjem Globala. Evo i u ovom primjeku usporedio si dva iskustva, za koje sam siguran da su udaljeni siguno više od pola desetljeća.
Kad smo već kod Globala, djenka je maestralno iskoristio legendarno skuter mjesto u Splitu i tamo smjestio svoj Kymco. :mrgreen:

Da, istina, između ova dva iskustva prošlo je skoro 8-9 godina....
Ja razumim da je teško imat veliku "test flotu" skutera, znam da ima svakakvog svita, koji onda takve testne skutere ( šta je spomenija i djenka ) gaze, ali u pravilu kako možeš dobiti osobno najbolju reakciju na skuter koji te zanima, od probne vožnje.

btw. u crnog mačka se sve, samo ne dobro jelo  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 21. Veljača 2012, 11:51:45 DUJE3 »
Evidentirano
polako, i sigurno :)
 Str: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 63   Gore

Stranica je generirana za 0.176 sekundi uz 16 upita.