Evo ispred mene je oglas iz MotoPulsa za Beverly, navedena je prodajna mreža i ima točno 32 prodajna mjesta a dilera još i manje znači: 1108 komada / 32 prodajna mjesta = 34,625 Čak i više nego što sam napisao prvi put.
a sta je s onima koji imaju samo apriliu i nemaju piaggio? sta je s onima koji su otpali iz piaggio mreze, a krcati su bili motora? Na toj listi u zadnjem moto pulsu nema ni jednog globalovog ducana, niti sprinta iz rijeke, niti starog osjeckog dilera, naslo bi se jos kojega, pa nije valjda da oni s 31.12.2009. nisu imali niti jedan skuter u ducanima??? Ja bih rekao da su bili krcati do guse, jer sam bio u vecini, i vidio sam na svoje oci. Ah da, oni nisu u reklami za Beverly, pa se oni ne racunaju....
Dozvoli mi da ti nevjerujem u ovu izjavu. Samo u 6 mjesecu je prodano 30 Derbia, a u prvih 6 mjeseci ukupno 42, po tebi je Piaggio mreža prodala 12 komada cijelu godinu, čisto sumnjam.
mijesas registrirane i prodane. dozvoli da ja isto tako mogu sumnjati u sve sto si ti napisao. imas pravo - nije 30, nego tocnije 25 smo prodali, sad sam tocno provjerio...
Piaggio saloni imaju Piaggio, Apriliu Gileru, Derbi, Moto Guzzi, Vespu tu sigurno ima 40-50 različitih modela, složit ćeš se da im je ponuda jako velika sumnjam da im treba još neki brand.
Što se tiče opreme zadnji put kad sam bio u piaggio salonu bili su puni opreme što originalne što Spyke i Vemar znači ne stoji ni konstatacija da nemaju opremu. A skupe prostore si valjda mogu priuštiti jer su radili i prije krize, a tada su prodavali po par tisuća komada godišnje.
Ne mogu vjerovati da ne kuzis o cemu pricam???
Piaggio dileri imaju samo piaggio robu, a to su i aprilia i sve sto si naveo, plui selenia ulje, vemar kacige, spyke oprema i ne znam sta jos. Piaggio HR im je jedini ili gotovo jedini dobavljac. Znaci - ovaj prosjecni rezultat kojeg spominjes je i jedini koji ti dileri imaju.
Neki Kymco dileri u svojim ducanima ne nude nista drugo od skutera, jer ih kymco kao brand i mi kao dobavljaci zadovoljavamo, i vjeruj da ima ljudi koji solidno zive, tj. zivjeli su - sad vise nitko ne zivi solidno od skutera, samo od kymca kao marke skutera koju prodaju. No, vecina osim kymca ima i druge marke skutera, motora, neki cak i aute, rabljene aute, svi imaju opremu, neki autodijelove, netko autopraonu... I gle cuda - svi oni vide racunicu u poslovanju s nama, jer da ne vide, poslali bi nas vec sto puta u vrazju mater, da se mi enormno bogatimo kako ti kazes, a da oni nemaju ni za struju??
Bilo je i slucajeva da su neki nasi dileri poceli prodavati piaggiovu robu, neki i yamahu (pozdrav Joki

) ali bilo je i obrnutih slucajeva...
Pretpostavljam da je ova izjava u stilu, ako se ne slažem s tobom i na strani sam Piaggia sigurno sam diler Piaggia.
Mogu ti reć da si promašio celi fudbal.
Možda sam samo čovjek koji razmišlja svojom glavom i mogu sam odvagnuti tko je u pravu i što je istina, a ne da se bezpogovorno složim s nekim nametnutim i što je još bitnije neistinitim tezama.
nemoj me potezati za jezik.
Zašto je ne bi komentirao?
Znači ti optužuješ druge ljude da profitiraju na račun drugih, a sam ne želiš odgovoriti kad tebe netku stavi u isti kontest.
Vidim da se nisi bunio na moj izračun koliko prodaje Kymco mreža, broj dilera je sa službene stranice pa vjerujem da je točan, ali ima još jedan detalj ti uz to što si uvoznik imaš i maloprodaju, vjerujem da si i jedan od uspješnijih dilera u svojoj mreži.
Znači kad odbijemo broj vozila koji si ti prodao krajnjim kupcima cca 20-30 od ukupne sume dolazimo do još poražavajuće brojke za tvoje dilere. Oni su u tom slučaju prodali 2,55 komada za 6 mjeseci ili mjesečno 0,42 komada po prodajnom mjestu.
Složit ćeš se sa mnom da je Kymco u Hrvatskoj jedino tebi ozbiljan posao, a za dilere se može reći da im je to više hobi, jer od ovih brojki nemogu platiti ni struju.
kad sam rekao na vrh piramide, nisam mislio na piaggio HR, i oni su samo jedna karika u lancu...
cinjenica da neki dileri prodaju kymco i od 1996. godine, i kupuju ga od nas, znaci da ni nije to toliko los posao... mozda i jest hobi nekome, meni je i hobi, i mogu ti reci da sam zbog toga sretan, i uzivam u svome poslu, mislim da je u tome i bit svega, a ti se zderi ako te to zdere.
Za razliku od tebe i od nekih drugih koji se prave ovdje anonimci i namjernici, nemam problema s identitetom. Trudim se biti posten i posteno raditi, a tvoja podmetanja me u nacelu ne zanimaju previse, pa cu se tako i postavljati prema njima ubuduce.