Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Dainese bubrežnjaci i kornjače - katastrofa  (Posjeta: 3425 )

Bollocks!!

• Spol: Muški
  • Vozi: 750tku
Dainese bubrežnjaci i kornjače - katastrofa
« : 30. Rujan 2009, 11:34:40 »

Preporuka svima koji pomisle kupiti bubrežnjak ili kornjaču od Dainesea - ne kupujte.
Nažalost kupio sam bubreznjak dainese, i poslije toga dainese kornjaču (wave) i mogu vam reći da se to smeće nakon pola godine laganog nošenja više ne može zakopčati, čičak jednostavno ne drži, a bubrežnjak za 100kn star 3-4 godine drzi bez bada..definitivno minus daineseu..pogotovo za tu cijenu.. :palacdolje:

Evidentirano
..dno

merlin68

Odg: Dainese bubrežnjaci i kornjače - katastrofa
« Odgovori #1 : 30. Rujan 2009, 11:39:53 »

Preporuka svima koji pomisle kupiti bubrežnjak ili kornjaču od Dainesea - ne kupujte.
Nažalost kupio sam bubreznjak dainese, i poslije toga dainese kornjaču (wave) i mogu vam reći da se to smeće nakon pola godine laganog nošenja više ne može zakopčati, čičak jednostavno ne drži, a bubrežnjak za 100kn star 3-4 godine drzi bez bada..definitivno minus daineseu..pogotovo za tu cijenu.. :palacdolje:

Ne padaj na ime nego na kvalitetu.U LIdlu sam kupio gorotex hlače pitaj boga od koje marke prije 2 god za 440 kn i mogu slobodno reći da nisu ništa lošije nego neke razvikane marke tak da kupujem stvari koje dobro pregledam.
Evidentirano
UBER

mraqi

• retaRRdirani geek
  • **
  • Vozi: Dorsoduro
« Odgovori #2 : 30. Rujan 2009, 11:50:12 »

jesi ga probao oprati
 :misli:
8)
Evidentirano
In order to understand recursion, one must first understand recursion.
J&M Team

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #3 : 30. Rujan 2009, 13:01:04 »

Pih pa sta ne pitas prije nego kupis, takve stvari se ne kupuju na blef... Al jebat ga, sad si se barem uvjerio da ime ne znaci nista  :D
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

Fottach

• **
  • Vozi: bicikl
« Odgovori #4 : 30. Rujan 2009, 13:14:22 »

Izgleda da Dainese općenito ima problema sa čičkima  :LOL:

Svoj problem sam riješio ovako http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,43635.msg847964.html#msg847964
prije više od dvije godine i još uvijek funkcionira besprijekorno.
Evidentirano
<< Kad odustanes, izgubio si. >>

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #5 : 30. Rujan 2009, 13:34:21 »

Imao sam dainese bap9 kornjaču kojoj je čičak stvarno dugo trajao i sve je bilo tip top a onda sam je prodao. baš ću pitat vlasnika služi li ga još. Ali valjda sam ja sretnik jer sam se stvarno načitao o daineseovim čičkima, a ne može nitko bit savršen  :mrgreen:
Evidentirano

mraqi

• retaRRdirani geek
  • **
« Odgovori #6 : 30. Rujan 2009, 14:00:24 »

Imao sam dainese bap9 kornjaču kojoj je čičak stvarno dugo trajao i sve je bilo tip top a onda sam je prodao. baš ću pitat vlasnika služi li ga još. Ali valjda sam ja sretnik jer sam se stvarno načitao o daineseovim čičkima, a ne može nitko bit savršen  :mrgreen:
čičak je ok i ali druga strana (gdje se čičak lijepi) postane preglatka pa čičak neće primit...barem meni na BAP-u, ali to se lagano riješi  :wink:
Evidentirano
J&M Team

SaleKT

• Vozi: Više ne vozi
« Odgovori #7 : 30. Rujan 2009, 14:04:51 »

ista stvar se i meni dogodila, ali kako imamone zatezače sastrane samo sam promjenio mjesto gdje se hvata i ok je.

ima mraqi pravo, problem je ona strana di se čičak hvata , a ne sam čičak.

to se da jaeftino rješit kod neke krojačice, da se našije taj dio novi di se čičak hvata

osim toga je kornjača prva liga, ima onaj dio kao sače pa se ne znoje cijela leđa
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #8 : 30. Rujan 2009, 14:45:55 »

Da ne tražim, bila je tema o čičcima...koja guba deklinacija  :mrgreen: ... i rješenje je bilo da ga se kod krojača zamjeni. Kornjača nije samo čičak, jer u ostalom dijelu proizvoda je Dainese sigurno jedan od najboljih.
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #9 : 30. Rujan 2009, 14:52:22 »

Ja bi samo pitao jeli to Dainese bubrežnjak, ili Dainese by Piaggio bubrežnjak koji je jako čest u RH  :misli:
Mogla bi postojati "mala" razlika u kvaliteti, pošto Yamaha ima u ponudi i Dainese by Yamaha bubrežnjak i s njim nikakvih problema.
A imam i kući Dainese (bez by) original kornjačicu sa duplim vezanjem več nekih 10-ak godina i namam problema s čičkom.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #10 : 30. Rujan 2009, 15:00:12 »

Ja bi samo pitao jeli to Dainese bubrežnjak, ili Dainese by Piaggio bubrežnjak koji je jako čest u RH  :misli:
Mogla bi postojati "mala" razlika u kvaliteti, pošto Yamaha ima u ponudi i Dainese by Yamaha bubrežnjak i s njim nikakvih problema.
A imam i kući Dainese (bez by) original kornjačicu sa duplim vezanjem več nekih 10-ak godina i namam problema s čičkom.
:lolcry: :lolcry: :lolcry:

znaci da skratimo dainese  :palacgore:
                         yamaha   :palacgore:
                         piaggio     :palacdolje:

opet bacas bisere pred svinje  :mrgreen:

moje iskustvo sa daineseom (imam gace,jaketu i bubreznjak)je da je dobar (ali recimo nije nista bolji od helda koji je skoro duplo jeftiniji  :mrgreen:) s time da stvarno imaju problema sa patentima i cičcima na svemu su mi se raspali otvarači a čičak je za kurac bas kao i pravi  :mrgreen:

e da ne zaboravim sve mi je dainese bez by  :mrgreen:

:lolcry: :lolcry: :lolcry:
Evidentirano
rsv t

joke

« Odgovori #11 : 30. Rujan 2009, 15:09:16 »

Generalno sam mislio; Koliko para, toliko muzike
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

mate

• Administrator
« Odgovori #12 : 30. Rujan 2009, 15:14:05 »

Ja kad budem velik, biću ka Joke! :rofl: :rofl: :rofl:
Evidentirano

mraqi

• retaRRdirani geek
  • **
« Odgovori #13 : 30. Rujan 2009, 15:18:21 »

:rofl: :rofl: :rofl:
probaj tu koranjču (koja je kući) upotrebljavati pa će možda i biti problema :mrgreen:
Evidentirano
J&M Team

joke

« Odgovori #14 : 30. Rujan 2009, 15:35:17 »

Upotrebljavam je normalno kad vozim motor, ali doduše ne vozim ga svaki dan.
I neznam, ali moglo bi bit bitno, ja pojas upotrebljavam blago zategnut, a često vidim da ih ljudi natežu kao da su korzeti iz 18. stoljeća, što nije ispravan način nošenja.
Evidentirano

goc

• Vozi: po ograničenju
« Odgovori #15 : 30. Rujan 2009, 15:38:52 »

očito je kod Dainese-ovih kornjača problem više individualan s obzirom na to da i ja imam Daineseovu kornjaču već 2 god. i nemam nikakvih prigovora na nju, baš naprotiv,super sam zadovoljan.... :palacgore:
Evidentirano
daj ljudi pijte koktele a ne samo gemište i pivu!
www.mixyflairstyle.com

"SVE KAJ IMAM SAM UKRAL,JEDINO SAM ŠKOLU I DIPLOMU KUPIL!!!"

ne radim dobro ali zato radim vrlo polako!

bocko

• **
  • Vozi: Plavusu sa bilon štrikon
« Odgovori #16 : 30. Rujan 2009, 15:48:00 »

Ja iman svu opremu od Daines(gaće,jaketu,čizme,rukavice,bubreznjak),jedina zamjerka je taj bubreznjak tj. nakon pola godine nošenja se cili raskesa i proširija plus čičak je očajan.
Evidentirano
Dalmacija u mom oku!!!!

MadKec

• **
  • Vozi: Fazer 600 '02
« Odgovori #17 : 30. Rujan 2009, 16:40:20 »

čičak je ok i ali druga strana (gdje se čičak lijepi) postane preglatka pa čičak neće primit...barem meni na BAP-u, ali to se lagano riješi  :wink:

Istina, moj Dainese bubreznjak isto "odustao" ali za 20kn snajderica ponovno nasila taj mekani dio i sve pet (cicak drzi ko lud). :wink: Ako se tko bude baktao sa time a zeli da sve bude kak treba ima u Megi siroki cicak (cca 10 cm) sa pripadajucom mekom stranom. Ja sam dobio metar tak da nemam pojma za cifru ali sam se naje... dok nisam doznao da samo Mega ima takav siroki cicak.
Evidentirano

joke

« Odgovori #18 : 30. Rujan 2009, 16:50:33 »

Evo maloprije sam se čuo s odgovornom osobom Piaggia za dodatnu opremu i kaže da su Dainese pojasevi direktno dobivani od Dainesea, te nisu bili dio game "Dainese by Piaggio".
Isto bi značilo da vjerovatno Dainese čičak ne trpi veliko natezanje, jer kako rekoh, ovo što ja koristim i što prodajemo ne stvara problem s čičkom, a jedina razlika je što mi uvjek naglasimo da se pojas ne kači odviše nategnut.
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #19 : 30. Rujan 2009, 17:02:22 »

Evo maloprije sam se čuo s odgovornom osobom Piaggia za dodatnu opremu i kaže da su Dainese pojasevi direktno dobivani od Dainesea, te nisu bili dio game "Dainese by Piaggio".
Isto bi značilo da vjerovatno Dainese čičak ne trpi veliko natezanje, jer kako rekoh, ovo što ja koristim i što prodajemo ne stvara problem s čičkom, a jedina razlika je što mi uvjek naglasimo da se pojas ne kači odviše nategnut.

Vidis zanimljivo jednom kad sam bio kod sepica, covjek je nekim ljudima objasnjavao koliko je bitno prilicno zategnuti bubreznjake, a ne ih nositi polulabave...
I sad funkcija bi im trebala biti stabilizacija unutarnjih organa, a zasto ih imati labave ne kuzim.
Evidentirano

joke

« Odgovori #20 : 30. Rujan 2009, 17:09:32 »

Stabilizacija unutarnjih organa  :misli:

Mislim da je ipak primarno namjena zaštiti bubrege od vremenskih utjecaja, hladnoče, ili vjetra.
U svakom slučaju prejako stegnut bubrežnjak pri vremenskim utjecajima koji vladaju tu kod nas producira najčešče znojenje i vlaženje stegnutog područja te time ćak nekad i radi dodatan problem za bubrege
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #21 : 30. Rujan 2009, 17:11:20 »

Mislim da je ipak primarno namjena zaštiti bubrege od vremenskih utjecaja, hladnoče, ili vjetra.

Vidis meni su upravo rekli kontra.
Evidentirano

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #22 : 30. Rujan 2009, 17:14:25 »

Mislim da je to sa stabilizacijom unutarnjih organa priča iz davnina, šta je prosuja neki "veliki um". Pojas da stabilizira unutarnje organe :shock:? Onda oni štitnici za koljena stabiliziraju vodu u istima :LOL:..
Evidentirano
Jahač magle...

goc

• Vozi: po ograničenju
« Odgovori #23 : 30. Rujan 2009, 17:19:09 »

Vidis meni su upravo rekli kontra.
da,Tommee je definitivno u pravu!  :palacgore:
svrha bubrežnjaka nikako nije da štiti križa od hladnoće već mu je primarna namjena da sprečava prenošenje vibracija koje nastaju u vožnji,na unutarnje organe a najosjetljiviji organ na vibracije je bubreg pa je iz toga i proizašao naziv...  :wink:
Evidentirano
daj ljudi pijte koktele a ne samo gemište i pivu!
www.mixyflairstyle.com

"SVE KAJ IMAM SAM UKRAL,JEDINO SAM ŠKOLU I DIPLOMU KUPIL!!!"

ne radim dobro ali zato radim vrlo polako!

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #24 : 30. Rujan 2009, 17:19:55 »

Mislim da je to sa stabilizacijom unutarnjih organa priča iz davnina, šta je prosuja neki "veliki um". Pojas da stabilizira unutarnje organe :shock:? Onda oni štitnici za koljena stabiliziraju vodu u istima :LOL:..

Malo to predoslovno shvacas. Ali da razmislis na sto se misli, ima prilicno smisla. Nije mi jasno od kojeg vjetra stiti bubreznjak ispod koznog odjela.
Evidentirano

Bump

• Vozi: zadnju Ninju 636
« Odgovori #25 : 30. Rujan 2009, 17:20:43 »

Evidentirano
Ako ne padaš, ne trudiš se dovoljno !

MadKec

• **
« Odgovori #26 : 30. Rujan 2009, 17:44:41 »

da,Tommee je definitivno u pravu!  :palacgore:
svrha bubrežnjaka nikako nije da štiti križa od hladnoće već mu je primarna namjena da sprečava prenošenje vibracija koje nastaju u vožnji,na unutarnje organe a najosjetljiviji organ na vibracije je bubreg pa je iz toga i proizašao naziv...  :wink:

Nema se sta nadodat.... :palacgore:
Evidentirano

joke

« Odgovori #27 : 30. Rujan 2009, 17:48:37 »

Ja bi ipak nadodao da definitivno (bar kod nas u Splitu) postoji situacija da se pod pojasom oznojite ko pas i napravite ljepu podlogu za upalicu istih onih organa koje bi pojas trebao štititi/učvrstiti.
Evidentirano

MadKec

• **
« Odgovori #28 : 30. Rujan 2009, 17:58:09 »

U svakom slučaju prejako stegnut bubrežnjak pri vremenskim utjecajima koji vladaju tu kod nas producira najčešče znojenje i vlaženje stegnutog područja te time ćak nekad i radi dodatan problem za bubrege

Hmmm...
Od koje hladnoce ili vjetra ispod kozne ili cordura/goretex jakne, naravno imas i hlace, majicu, na motoru vjerojatno imas majicu u hlacama cim malo zahladi, ....!? Sto se tice znojenja to je neizbjezno (ako se vleces po cesti ili imas peh pa stojis na svakom semaforu) stegnuo ti njega ili ne.
Evidentirano

SaleKT

« Odgovori #29 : 30. Rujan 2009, 18:00:36 »

Ja bi ipak nadodao da definitivno (bar kod nas u Splitu) postoji situacija da se pod pojasom oznojite ko pas i napravite ljepu podlogu za upalicu istih onih organa koje bi pojas trebao štititi/učvrstiti.

kad se previše znojite :mrgreen:

istina , bubrezi su jako osjetljivi na vibracije, stoga ih je potrebno stisnuti da se što manje tresu i miču, tek druga svrha je zaštita od hladnoće
Evidentirano

joke

« Odgovori #30 : 30. Rujan 2009, 18:02:22 »

Slažem se i ja da primarna namjena pojasa za bubrege nije ono što sam prije napisao, ali jednostavno se tu kod nas nameće ta opcija u kojoj toplina ima utjecaj.
Slažem se i da se znojenje stavlja u drugi plan kad je pojas pod jaknom, ali vjeruj mi tu imam i ljudi koji ga nose preko jakne  :mrgreen:
Samo htjedoh reči da je naš naputak da ga se ne steže vjerovatno uzrok toga da se čičak tu ne troši.
Osobno mislim da ga je bolje ne nosit kad je vruče(a veči dio godine je jako vruče) nego ga nosit i znojit se (kornjača isključena iz ovog)

Ipak ču od sada malo prilagodit priću o pojasevima, jer kako vidim ipak im je primarna namjena držanje bubrega stisnutima, a za to je ipak potreban stisak.
Evidentirano

Chile

• **
  • Vozi: Husqvarna TC250
« Odgovori #31 : 30. Rujan 2009, 18:45:35 »

Istu takvu kornjaču ja imam več 4 godine i baš nikakvih problema sa čičkom nisam imao, a stvarno sam je nosio i na cesti i na enduru.... a sto se tice bubrežnjaka njih mjenjam svaku ili svaku drugu godinu.....
Evidentirano
Bolje biciklom u kurvanje nego Mercedesom na poso!!!

Bob Rock

« Odgovori #32 : 30. Rujan 2009, 19:02:55 »

Malo to predoslovno shvacas. Ali da razmislis na sto se misli, ima prilicno smisla. Nije mi jasno od kojeg vjetra stiti bubreznjak ispod koznog odjela.

A meni nije jasno šta radi bubrežnjak ispod kožnog odjela? Zar se to nosi? Kakvo fiksiranje bubrega? Pa bubrezi klapaju unutra tijela, šta tu ima pomoč bubrežnjak ili pojas? Neš ti stiska i puste imobilizacije...
A ovo šta Joke govori o nošenju pojasa poviše jakete...Ja ga tako nosim kad ne nosim motorističku jaketu. Stisne odječu uz tijelo, toplije mi je i ne vijori ništa na vjetru. Ne znam šta je tu čudno? Možda izgleda đikanski, ali hebi ga..
Hebate ,cili sam naopak :mrgreen:.
Evidentirano
Jahač magle...

RRZagreb

• **
  • Vozi: CBR600RR
« Odgovori #33 : 30. Rujan 2009, 20:04:10 »

Mene zanima jedan mali, tehnički detalj :misli: Gdje je taj bubrežnjak stajao godinu dana kad čičak više ne drži? U blatu, prašini, na zemlji? Imam Dainese i jako sam zadovoljan :palacgore: Ne mogu očekivat da traje vječno, ali traje i puno sam sigurniji u njega nego u nešto iz Lidla :jesus:
Evidentirano
Moj novi broj mobitela: 099/2002-998 (stari zaboravite, hehe)

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #34 : 30. Rujan 2009, 20:24:00 »

A meni nije jasno šta radi bubrežnjak ispod kožnog odjela? Zar se to nosi? Kakvo fiksiranje bubrega? Pa bubrezi klapaju unutra tijela, šta tu ima pomoč bubrežnjak ili pojas? Neš ti stiska i puste imobilizacije...
A ovo šta Joke govori o nošenju pojasa poviše jakete...Ja ga tako nosim kad ne nosim motorističku jaketu. Stisne odječu uz tijelo, toplije mi je i ne vijori ništa na vjetru. Ne znam šta je tu čudno? Možda izgleda đikanski, ali hebi ga..

Eto ga na, vecina ljudi ga stavi nisko kako bi pokrili rupu koja nastaje izmedu traperica i neke moto jakne, e vidis to mu nije primarna namjena ali svi ga za to koriste. Uglavnom ne znam sto se cudis cemu bubreznjak ispod odjela,  nemrem zamisliti voznju bez njega pod odjelom. Dakle bubreznjak ide na bokove relativno visoko i na bubrege i dosta se steze, kada se tako nosi shvati se u cemu je poanta  8)
Stoga ako nece pod odjelo ne znam gdje bi trebao  :D
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #35 : 30. Rujan 2009, 20:35:28 »

Da se jos malo osvrnem na ovo, ocito su ti veliki umovi glupi, a ovakvih pravih sveznalica fala bogu ima kolko hoces  :D

Pa da se vratimo na istrazivanja i primarnu namjenu koja stoji u certifikatima pojaseva za bubrege znanih kao bubreznjaci. Kao sto znamo bubrezi su osjetljivi organ i nisu namjenjei da vibriraju po cijele dane. Isto kao recimo i testisi ali to je neka druga prica, i tu su se radila istrazivanja i bolje ne spominjati rezultate.

dakle ovo je uvod (neda mi se prevoditi):

Carrying of protective clothing can be legally or by a professional association prescribed or simply a thing of the healthy human understanding.

A CE certified and protective clothing for persons, those, provided with treads according to DIN 1621-1 and -2, is legally prescribed motorcycle e.g. vocationally drives...

Protective clothing for drivers of and passengers on motorized two-wheelers (small force, light force and motorcycles, in the following briefly "“Motorradfahrer"”) has to protect the primary task the Motorradfahrer against the negative consequences of a fall and/or decrease these and it before the weather to protect in particular cooling down by the wind (Windchill).

The most important components of the protective clothing for the Motorradfahrer are:

* Gloves
    * Boot
    * Tread combination (a kind pair of overalls) or jacket together with trousers with treads, ideal-proves by a zipper connected
    * Motorcycle helmet
    * Kidney belt (like that this into the combination is not integrated).

...

A kidney belt (e.g. from PU-foam, leather or neoprene) is to protect the kidneys against to strong vibrations and to keep the lumbar region somewhat more compact. In addition it protects naturally the kidneys sensitive to cold weather additionally against undercooling, but this is rather the secondary function. In this way kidney inflammations etc. are avoided. Also in the high summer a kidney belt should be always carried, since the body sweat in connection with the wind can lead fast to undercoolings at the kidneys.
Evidentirano

SaleKT

« Odgovori #36 : 30. Rujan 2009, 20:39:34 »

ovo je današnja glupost dana.

pusti takve zaključke ljudima koji se bave medicinom
Evidentirano

RRZagreb

• **
« Odgovori #37 : 30. Rujan 2009, 20:52:19 »

E neka je netko i to reko :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

PetarXTR

• **
  • Vozi: Honda i KTM
« Odgovori #38 : 30. Rujan 2009, 21:19:26 »

a moj prika prle iz splita sad si ga posra :jesus: :LOL:
Evidentirano
Pas rata.

Bob Rock

« Odgovori #39 : 30. Rujan 2009, 21:54:32 »

Meni pojas služi da mi vitar ne propuše bubrige, a vama ih drži. O.K. Nisam stvarno o njima razmišlja kao o stabilizatorima bubriga. Prvi put čuja za to, ako tako proizvođači navode i stručnjaci kažu, onda je tako. Ali ,svejedno ,mislim da večini ljudi služi da im ne propuše bubrige, a siguran sam da je to večina od vas i mislila ,samo se sad prave mudri :jesus:. Ja uvik kažem ono šta mislim, pa makar govno izija :mrgreen:.
Evidentirano
Jahač magle...

Bob Rock

« Odgovori #40 : 30. Rujan 2009, 22:03:18 »

Mojih 5 minuta slave :bis:...
Evidentirano
Jahač magle...

Bollocks!!

• Vozi: 750tku
« Odgovori #41 : 30. Rujan 2009, 22:03:27 »

Mene zanima jedan mali, tehnički detalj :misli: Gdje je taj bubrežnjak stajao godinu dana kad čičak više ne drži? U blatu, prašini, na zemlji? Imam

Na polici je ako nije na meni..čak me nije niti jednom s njim kiša ulovila. Da ga prodajem, mogao bi ić pod novo jer pazim na svoje stvari. Čičak je očaj i to je to. Dainese Wave s slike.

ista stvar se i meni dogodila, ali kako imamone zatezače sastrane samo sam promjenio mjesto gdje se hvata i ok je.

ima mraqi pravo, problem je ona strana di se čičak hvata , a ne sam čičak.

to se da jaeftino rješit kod neke krojačice, da se našije taj dio novi di se čičak hvata

osim toga je kornjača prva liga, ima onaj dio kao sače pa se ne znoje cijela leđa

Da, no nažalost je žalosno da s tom cijenom nema čičak koji drži više od par mjeseci.
Evidentirano
..dno

mate

• Administrator
« Odgovori #42 : 30. Rujan 2009, 22:14:04 »

Mojih 5 minuta slave :bis:...

Potpuno si u pravu a oni te bezveze zajebavaju, kao da taj glupi pojas može nešto držat. Pa kad ja mrcnem par kila janjetine nitko ni ne zna gdje su mi organi porazbacani, kamoli neki tamo pojas... 8)
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #43 : 30. Rujan 2009, 23:13:28 »

Da se jos malo osvrnem na ovo, ocito su ti veliki umovi glupi, a ovakvih pravih sveznalica fala bogu ima kolko hoces  :D

Pa da se vratimo na istrazivanja i primarnu namjenu koja stoji u certifikatima pojaseva za bubrege znanih kao bubreznjaci. Kao sto znamo bubrezi su osjetljivi organ i nisu namjenjei da vibriraju po cijele dane. Isto kao recimo i testisi ali to je neka druga prica, i tu su se radila istrazivanja i bolje ne spominjati rezultate.

dakle ovo je uvod (neda mi se prevoditi):

Carrying of protective clothing can be legally or by a professional association prescribed or simply a thing of the healthy human understanding.

A CE certified and protective clothing for persons, those, provided with treads according to DIN 1621-1 and -2, is legally prescribed motorcycle e.g. vocationally drives...

Protective clothing for drivers of and passengers on motorized two-wheelers (small force, light force and motorcycles, in the following briefly "“Motorradfahrer"”) has to protect the primary task the Motorradfahrer against the negative consequences of a fall and/or decrease these and it before the weather to protect in particular cooling down by the wind (Windchill).

The most important components of the protective clothing for the Motorradfahrer are:

* Gloves
    * Boot
    * Tread combination (a kind pair of overalls) or jacket together with trousers with treads, ideal-proves by a zipper connected
    * Motorcycle helmet
    * Kidney belt (like that this into the combination is not integrated).

...

A kidney belt (e.g. from PU-foam, leather or neoprene) is to protect the kidneys against to strong vibrations and to keep the lumbar region somewhat more compact. In addition it protects naturally the kidneys sensitive to cold weather additionally against undercooling, but this is rather the secondary function. In this way kidney inflammations etc. are avoided. Also in the high summer a kidney belt should be always carried, since the body sweat in connection with the wind can lead fast to undercoolings at the kidneys.
kaj vele
u prijevodu
ja sam neuk
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Oni_su_najbolji

• *
  • Vozi: FZ6n
« Odgovori #44 : 30. Rujan 2009, 23:23:45 »

Spletom nekakvih okolnosti ima san operaciju kralježnice prije 4 mj. Kralježak L1 (prvi lumbalni) mi sad drže pločice i vide od titana. Cijelo to područje je sad malo osjetljivije ali čvršče nego prije udesa. Prije par dana sam izaša bez pojasa, nije mi se dalo vračati po njega. Brzo sam požalio. Vibracije su i s  njim velike ali bez njega skoro nepodnošljive pri jačim ubrzanjima i velikim brzinama.

Dakle moja preporuka, nosite i stežite!

I da dodam, jedan moj poznanik ima nekakvih, ali ne baš sličnih, problema s kralježnicom i liječnik mu je rekao da zbog vibracija zaboravi motor.
Evidentirano
Svi kućni aparati su mi od yamahe

mate

• Administrator
« Odgovori #45 : 30. Rujan 2009, 23:37:38 »

A šta da ja onda radim, da stegem oko vrata ili da pustim da vibrira? :mrgreen:

Evidentirano

aurellie

« Odgovori #46 : 30. Rujan 2009, 23:39:44 »

Koji je smisao uopće bubrežnjaka ako ga se neće stegnut?  :misli: Ja sam svoj dainese uvijek zatezao i nikad problema. Ali moj je bio Dainese by Honda, a ne onaj drugi šrot za kojeg prodavači preporučuju da se ne steže.
 :mrgreen:
Evidentirano

RRZagreb

• **
« Odgovori #47 : 30. Rujan 2009, 23:40:20 »

Moj L5S1 mora vibrirat, inače moram pišat kad stanem :LOL: :LOL:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #48 : 30. Rujan 2009, 23:41:00 »

stavi si ovaj ovratnik

:LOL:
Evidentirano

RRZagreb

• **
« Odgovori #49 : 30. Rujan 2009, 23:41:33 »

Koji je smisao uopće bubrežnjaka ako ga se neće stegnut?  :misli: Ja sam svoj dainese uvijek zatezao i nikad problema. Ali moj je bio Dainese by Honda, a ne onaj drugi šrot za kojeg prodavači preporučuju da se ne steže.

Ma tko preporuča da se ne steže :misli: Gdje to piše? Da vidim sliku.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #50 : 30. Rujan 2009, 23:54:31 »

Ma tko preporuča da se ne steže :misli: Gdje to piše? Da vidim sliku.

Haaaaloooooo?!? Od kud ti pravo da uopće pomisliš tako nešto... pa to je Joke reko!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #51 : 30. Rujan 2009, 23:56:10 »

stavi si ovaj ovratnik

:LOL:

Očekivao sam ovakav odgovor ali sam pretpostavljao da će to netko pametniji izvalit. Svaka čast, sve si bolji! :mrgreen: :mrgreen: :jesus:
Evidentirano

Bob Rock

« Odgovori #52 : 01. Listopad 2009, 07:14:42 »

Pa ti si Wolverine :naklon:...Sa ovom gvožđurijom u vratu treba imat veeelike cojonese za vozit brz motor.
« Zadnja izmjena: 01. Listopad 2009, 07:43:35 Bob Rock »
Evidentirano
Jahač magle...

tutankamon

« Odgovori #53 : 01. Listopad 2009, 08:25:43 »

najgornja vida ti je slabo zavidana, pa zato i ne možeš okretati glavu kak spada :wink: ajd ti nazad pa da ti to povežu žicom, k'o ostalom normalnom puk-u :mrgreen:

dainese bubrežnjak i kornjača kupljeni u Italiji  8)  šljakaju savršeno :palacgore:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:

nexus

• **
  • Vozi: er6f/09
« Odgovori #54 : 01. Listopad 2009, 08:31:16 »

Imam 2 dainese bubrežnjaka,jedan skuplje,a drugi jeftinije varijante i na oba dva mi je punica mijenjala čičke.Fala punči :cheer:,nikad vam to nebum zaboravil!
Evidentirano
bolje bit malo glup, nego malo pametan...

desmosedici

• Vozi: najslabiji i najružniji skuter od cile st ekipe
« Odgovori #55 : 01. Listopad 2009, 09:03:31 »

ja isto imam dainese bubrežnjak msano ga platio oko 350kn,nije proslo pola godine jednu stranu uopce nemgu zategnit cicak skroz otisao kvragu!!!! izgleda da cu morat stavit obicni cicak    :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
Ironman Austria 2011
www.youtube.com/watch?v=V2d1OZiiz94
Mjenjam manji stan za Tmax-a

mate

• Administrator
« Odgovori #56 : 01. Listopad 2009, 09:11:20 »

Pa ti si Wolverine :naklon:...Sa ovom gvožđurijom u vratu treba imat veeelike cojonese za vozit brz motor.

Ja baš mislim da tu ne trebaju veliki cojonesi jer je to sad čvrsto i stabilno, a ako se sve razleti onda bar neću imati problema po bolnicama i rehabilitacijama. :mrgreen:

Tuta, žicama vežu pičkice... :mrgreen: :jesus:
Evidentirano

Oni_su_najbolji

• *
  • Vozi: FZ6n
« Odgovori #57 : 01. Listopad 2009, 10:32:46 »

Kad smo glupi pa stežemo a neslušamo preporuke renomiranog ovlaštenog prodavača i servisa, te velikog znalca.

Mate, respekt :palacgore:   Imaš ih više al' su moje veče  8)
Evidentirano
Svi kućni aparati su mi od yamahe

joke

« Odgovori #58 : 01. Listopad 2009, 10:42:07 »

Glavno da si ti pametan  :LOL:

U specifičnom podneblju kakvo je naše u Splitu mislim da je onima koji nose bubrežnjak, a radi se pretežno o vozačima skutera i gradskoj vožnji pametnije pojas uopće ne nositi, nego ga nositi stegnutoga.
Time ne štite i utvrđuju unutarnje organe jer s vozilima i brzinama koje postižu i nemaju uzroka koji bi zahtijevao uporabu pojasa, več samo provociraju višu toplinu istih tih unutarnjih organa i redovito vlagu izazvanu prekomjernim znojenjem u tom dijelu.
Poznati su mi i slučajevi ljudi koji su imali zdravstvene probleme s bubrezima nakon što su prestali nosit pojas, a isti su povezani s promjenom temperature na koju su se isti "navikli".
Dakle, uz par jako hladnih mjeseci u kojima ovo ne vrijedi i godina iskustva u prodaji istih zaključak je da ga je bolje ne nositi večini vozača koji se kreču u našem području, ili ga nositi lagano zategnutog i time izbječi prekomjerno grijanje obavijenog područja.
Ne poričem da je namjena pojasa da bude zategnut, ali stojim iza toga da večini vozača to više šteti nego koristi.

Haugh, ja sam govorio.
Evidentirano

Mille

• **
  • Vozi: u snovima
« Odgovori #59 : 01. Listopad 2009, 10:48:00 »

imam wave kornjacu i isti problem sa cickom, ali je ne bih mjenjao nema tih para. Kod pada mi je spasila kicmu u pravom smislu te rjeci. Jbg stradala je trtica koja nije zasticena kornjacom, a ledja su mi bila modra cijelom duzinom i na kornjaci se vidi da je preuzela dobar dio energije i rasirila ga po vecoj povrsini. Tako da za dainese i wave kornjacu  :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
lose istjerujem, dobro utjerujem!!!
http://www.youtube.com/user/mille1981

joke

« Odgovori #60 : 01. Listopad 2009, 10:49:58 »

U Italiji postoji velika kampanja u kojoj se propagira korištenje "kornjače".
Mislim da se u sklopu iste djele upravo Daineseove slučajnim odabirom po gradskim raskrščima.

Evidentirano

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #61 : 01. Listopad 2009, 15:53:29 »

stvarno nisam znao da je bubreznjak napravljen za stabilizaciju bubrega ....
ja sam fakat misli da sluzi radi vitra  :shock:

covik uci dok je ziv  :mrgreen:
Evidentirano
rsv t

tutankamon

« Odgovori #62 : 01. Listopad 2009, 17:38:28 »

Ja baš mislim da tu ne trebaju veliki cojonesi jer je to sad čvrsto i stabilno, a ako se sve razleti onda bar neću imati problema po bolnicama i rehabilitacijama. :mrgreen:

Tuta, žicama vežu pičkice... :mrgreen: :jesus:

bi volio biti pičkica, i vrtiti glavom bez beda :jesus:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:

Bob Rock

« Odgovori #63 : 01. Listopad 2009, 19:15:54 »

stvarno nisam znao da je bubreznjak napravljen za stabilizaciju bubrega ....
ja sam fakat misli da sluzi radi vitra  :shock:

covik uci dok je ziv  :mrgreen:

Eto vidiš, nisi ni ti zna ka ni ja...Meni recimo na motoru pri određenim obrtajima poprilično klapaju jaja. Kako da ih stabiliziram ? Ne želim odustat od bokserica. Neki prijedlog? :LOL:
Evidentirano
Jahač magle...

iluvatar

« Odgovori #64 : 01. Listopad 2009, 19:21:49 »

Eto vidiš, nisi ni ti zna ka ni ja...Meni recimo na motoru pri određenim obrtajima poprilično klapaju jaja. Kako da ih stabiliziram ? Ne želim odustat od bokserica. Neki prijedlog? :LOL:

e sprdaj se ti trebali bi svi nosit stitnik nekakav za jaja jednom san ih dobro nabia  :cry:
Evidentirano

Bob Rock

« Odgovori #65 : 01. Listopad 2009, 19:41:14 »

Je...i to se desi :shock:.
Evidentirano
Jahač magle...

iluvatar

« Odgovori #66 : 01. Listopad 2009, 19:43:17 »

Je...i to se desi :shock:.

neocekivano san se mora popet na korniz i nisan stiga dignit dupe sa sica  :LOL:
« Zadnja izmjena: 06. Prosinac 2009, 14:49:51 iluvatar »
Evidentirano

one

• **
  • Vozi: rsv mille tuono 03
« Odgovori #67 : 01. Listopad 2009, 21:12:19 »

Sezonu i pol imam bubrežnjak....nisam primjetio nikakve poteškoće, a koristio sam ga dosta....pa sada..... :misli: :misli:

maxmoto000

• *
« Odgovori #68 : 06. Prosinac 2009, 14:48:44 »

meni osobno je dainese odlican, kupio sam bubreznjak i jaknu u italiji, i nikad nikakvih problema ni s jednim ni s drugim!! mada cujem da kinezi rade kopije, pa mozda se kod nas prodaje ta roba!? ako da... :palacdolje:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.336 sekundi uz 15 upita.