Glavno da si ti pametan

U specifičnom podneblju kakvo je naše u Splitu mislim da je onima koji nose bubrežnjak, a radi se pretežno o vozačima skutera i gradskoj vožnji pametnije pojas uopće ne nositi, nego ga nositi stegnutoga.
Time ne štite i utvrđuju unutarnje organe jer s vozilima i brzinama koje postižu i nemaju uzroka koji bi zahtijevao uporabu pojasa, več samo provociraju višu toplinu istih tih unutarnjih organa i redovito vlagu izazvanu prekomjernim znojenjem u tom dijelu.
Poznati su mi i slučajevi ljudi koji su imali zdravstvene probleme s bubrezima nakon što su prestali nosit pojas, a isti su povezani s promjenom temperature na koju su se isti "navikli".
Dakle, uz par jako hladnih mjeseci u kojima ovo ne vrijedi i godina iskustva u prodaji istih zaključak je da ga je bolje ne nositi večini vozača koji se kreču u našem području, ili ga nositi lagano zategnutog i time izbječi prekomjerno grijanje obavijenog područja.
Ne poričem da je namjena pojasa da bude zategnut, ali stojim iza toga da večini vozača to više šteti nego koristi.
Haugh, ja sam govorio.