Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Dolje

Autor Tema: Elektro motori  (Posjeta: 9606 )

Anton

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
Odg: Elektro motori
« Odgovori #175 : 21. Prosinac 2009, 16:43:45 »

A zašto bi ti meni onda uskraćivao istu sa dalekovoda?

Da, i napisao sam ti zašto - jer involvira naftu.

Citat:
E stari moj, sad ne želiš priznat da si sam sebi skočio u usta... Isto kao i što si napisao da zaliha urana nema dovoljno niti za bližu budućnost da bi onda u predzadnjem postu napisao da bi trebalo graditi NE. Ako misliš da "opet" nisam pažljivo čitao, onda se varaš, jer si pričao o toriju kao energentu (dakle, potreban je prvo razvoj da bi se isti primjenjivao), a s druge strane ne želiš prihvatiti razvoj elektrovozila i baterija kao relevantan. Daj se odluči!

Rekao sam da ga nema neograničeno, i da treba iskoristiti kapacitete NE do maksimuma.Nakon toga se prelazi na NE sa torijem ( već ih je bilo, eksperimentalnih ), ili da skratim, već se primjenjivao.Dakle, ja ne vidim gdje sam ja sebe popljuvao?NE su i jedne i druge, i one na uran i one na torij.

Citat:
I nemoj se više pravit pametan, jer na svaku tvoju "pametnu" izjavu kad te netko ne razumije KAKO BI TI HTIO tipa "pročitaj opet ako ti nije jasno", ja mogu napisati istu... Nemoj si misliti da si pobrao svu pamet svijeta, jer nisi, nisam ni ja, ali ne gledam na druge s visoka kao ti! Možda si misliš da ti tvoja diploma (ako ju imaš) to omogućuje, ali budi siguran da ima i drugih sa jačim fakultetima i jačim diplomama...
A ovaj dio o ZG je bio odgovor na ovaj citat, imalo to veze s temom ili ne (a puno toga između nas dvojice zapravo i nema veze s temom). Htio ti živjeti u urbanoj sredini ili ne (ne mora biti Zg), očito većina ljudi želi, a na Dinari skoro nitko ne želi, zato kad bi ti već htio "utakmicu na svom terenu", mislim da imam potpuno pravo za "uzvrat na svom terenu".
Spusti se druže na Zemlju, jer ima jedna narodna: "Tko visoko leti, nisko pada!"

Ne znam šta ti briješ? :misli:
Kakva umišljenost, gdje ti vidiš umišljenost u mojim porukama?Mene samo ljuti, kada netko ide raspravljati o nekoj tematici, a ne zna osnovne pojmove - konkretno tvoja izjava o HE.To nema nikakve veze sa umišljenošću niti sa preseravanjem, nego sa nekim osnovnim pojmovima oko stvari oko kojih ideš lamentirati.
E sad, ako ti sada vidiš umišljenost u mojim porukama, ne znam šta da ti kažem.To je definitivno zadnji atribut koji bi si dao.

Evo jedno pitanje pravnicima:
Kako bi se određivala davanja za elektro motocikle? Registracija (koja je sad po ccm), a isto tako i davanja za ceste i tehnički? Da li bi bilo to malo veća cifra, kako što je npr. kod autoplina, gdje se mora dati extra davanja jer u cijeni plina nije sadržana trošarina?

Netko je već napisao, nije to pitanje za pravnike, a ja ću nadodati, nego za političare.
Kako bi ti se obračunavalo?Jednostavno, imao bi tarifu za kWh za motorna vozila, koja bi bila daleko skuplja od one za kućanstva.Iluzija je da bi se jeftino vozili ili za 0 kuna/dolara/eura, kako to vole reklamirati zagovornici zelene energije.
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

Igoreta

• **
  • Vozi: Yamaha FZ6 Fazer S2
« Odgovori #176 : 21. Prosinac 2009, 17:03:20 »

Pa ok, ja sam priznao da nisam znao da baš toliko može štetiti HE, ali svejedno mislim da ti preuveličavaš! Jer sorry, o globalnom zatopljenju brije cijeli svijet, a o opasnostima HE jako malo ljudi (što je možda i loše?), ali sigurno je taj problem veći. Ja kod nas još nisam čuo nikakvih problema oko HE, a o tome da je u urbanim sredinama zagađenost velika sam i sam svjedok (a to je ponajviše zbog autiju i ostale industrije, teže ili lakše)... Samo treba pogledati cestu kako je masna poslije prve kiše, onda nam je jasno kaj sve mi udišemo... A i sjećam se kak je frendu pala kisela kiša (živi odmah pored toplane) pa je morao ići na poliranje auta da skine flekove...
Da se razumijemo, nisam rekao da HE nisu opasne, već da je problem nafte i njezinih nuspojava veći, prvenstveno zbog masovnije upotrebe iste. I nisam rekao da naftu ne treba korisiti, već da ju je PO MENI bolje iskoristiti u druge, potrebnije svrhe, nego u vožnju... Npr. avioprijevoz, kao sirovina za plastične mase itd... Mi ljudi ne da možemo ići pješke, nego se možemo voziti i javnim prijevozom ili bar više ljudi u istom autu. Ja osobno sam počeo voziti 2 kotača baš iz razloga da izbjegavam gužve, i jer mi do posla i nazad skuter od 50ccm bio isplativiji nego da idem autom. Masa ljudi se ne želi voziti u ničem drugom nego se već vozi. Neka svatko od nas za početak uzme za klasu manji auto, više ide pješke (koliko samo ljudi ide par stotina metara s autom do dućana ili na plažu ili sl...), zamijene to biciklom/skuterom/motociklom, smanjit će se gužve u gradu i manje će se nafte bacati bezveze. Već bi to bio veliki korak prema "zelenoj" upotrebi energije.
Zato mislim da treba i dalje pokušavati raditi na alternativnim oblicima pogonske energije, barem za civilni transport. Sve je ok dok je nafta (relativno) jeftina, ali čim cijene počnu divljat odma je ekonomska kriza i ljudima se tresu gaće.

A ti sorry ako si se uvrijedio, nije mi to bio cilj, samo ti pokušavam pokazati da nisi niti ti baš razumljiv svojoj okolini, isto kako niti ti ne razumiješ mene (i druge).

A kaj se tiče "oklade", na koju foru misliš da je u redu da ti odeš do benzinske i kupiš benzin/dizel, a ja ne smijem sebe priključiti na električnu mrežu? :misli:
Kaj ja mogu kaj se struja radi i od nafte, na to ja ne mogu utjecati, isto kao što nemožeš niti ti utjecati na to da li su ljudi koji su radili na platformi dovoljno plaćeni ili su im kršena ljudska prava (ili nekaj treće)? Poanta je u tome da čovjeku je struja, KAO OBLIK ENERGIJE, potrebnija nego nafta. I tu mi još uvijek nisi dao pravi argument, a smatraš da si u pravu.
Evidentirano

prof.

• **
  • Vozi: Kawasaki ER-5
« Odgovori #177 : 21. Prosinac 2009, 18:00:56 »

Međutim, nigdje nije navedeno da radnici u NE su izloženi ionizirajućem zračenju, što bi moglo (kažem bi moglo, jer dosad još nije potvrđeno u praksi) dovesti to oštećenja organizma (ili mutacije), što bi moglo izazvati bolesti. No, ta količina zračenja ipak nije tolika da bi bila opasan problem, jer u usporedbi sa rafinerijama i npr. prerađivačima metala, ta opasnost je višestruko manja. Čak i jedan rendgenski snimak nosi pola godišnje dozvoljene količine zračenja...

Može samo podatak koliko iznosi ionizrajuće zračenje u krugu NE a koliko na pašnjaku negdje u (šta ja znam) Hercegovini? - izuzmimo BiH tamo su se ipak ameri napucavali... pašnjak u Irskoj?  :)

Da skratim : http://eskola.hfd.hr/bertie/Detekcija%20ionizirajuceg%20zracenja.pdf
Zanimljivosti:
Vjerojatnost umiranja zbog istjecanja radioaktivnost iz nuklearne elektrane jednaka je vjerojatnosti smrti zbog toga što vas je udario meteorit.
Naše vlastito tijelo godišnje zrači i četrdeset puta intenzivnije nego da stanujemo u blizini nuklearne elektrane...

Iz tog razloga tvoj osvrt na moj post nema nikakvog smisla  :palacgore:
Evidentirano
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
Albert Einstein

CvJeTiC

• **
  • Vozi: BMW R 1100 GS
« Odgovori #178 : 21. Prosinac 2009, 18:31:48 »

Svi pričaju o TE, HE, NE, VE itd itd no u svjetu se zahuktava jedna čisto drugačija ideja na kojoj je radio Nikola Tesla, a i mnogi drugi veliki znanstvenici. Dugo se smatralo da je Tesla radio visoki toranj sa polukuglom na vrhu smatrajuči da je to odašiljač putem kojeg je želio slati bežično struju u atmosferu međutim zadnja proučavanja su pokazala da to nije odašiljač nego prijemnik. No da ja sad nebi tu puno pisao napišite u google Cosmic Radiant Energy pa sami otkrivajte gdje leži budučnost.  :D

zanimljivo štivo: http://home.earthlink.net/~drestinblack/generator.htm
Evidentirano
Ako ne znas kuda ides, svaki put ce te tamo odvest.

Igoreta

• **
« Odgovori #179 : 21. Prosinac 2009, 19:29:52 »

Iz tog razloga tvoj osvrt na moj post nema nikakvog smisla  :palacgore:
Krivo si me razumio, ja znam da su to smješne brojke, ali sam govorio o radnicima koji rade u NE. Pod tim nisam mislio na one koji tamo rade u uredima, već na one koji ulaze u reaktorsku zgradu. E a te brojke nisu baš zanemarive. Te doze DNEVNMO mogu ići i puno preko 1 mSv, a ako se točno sjećam iz radiološke zaštite u NEK, 5 mSv je godišnja granica dopuštenog zračenja. A i treba napomenuti da je štetnije veću količinu dobiti u manjem vremenu. Oni koji žive blizu NE zapravo su sretni jer dobe neke benificije jer žive blizu NE, a zrak im je čišći nego u gradovima!

Ove "zanimljivosti" su zbilja zanimljive...
Mršaviji ljudi su “radioaktivniji” od debelih zato što imaju manje sala koje apsorbira zračenje iz vlastitog tijela.
Ništa onda od moje planirane dijete!  :mrgreen:

Svi pričaju o TE, HE, NE, VE itd itd no u svjetu se zahuktava jedna čisto drugačija ideja na kojoj je radio Nikola Tesla, a i mnogi drugi veliki znanstvenici.
Čitao sam i nešto o solarnoj elektrani u Španjolskoj, neznam jel puštena u rad (trebala je biti prošle godine). Elektrana ima mnogo zrcala koja su usmjerena u kotao gdje voda vrije, i dalje je isti princip pretvorbe toplinske energije u električnu kao i kod TE ili NE. Ako me pamćenje dobro služi, mislim da je vršna snaga nekih 100-tinjak MW, što i nije baš malo. Ne sjećam se koliko je velika, ali mislim da nije veća od kilometar promjera.
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac 2009, 19:43:07 Igoreta »
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #180 : 21. Prosinac 2009, 20:14:47 »

Pa ok, ja sam priznao da nisam znao da baš toliko može štetiti HE, ali svejedno mislim da ti preuveličavaš! Jer sorry, o globalnom zatopljenju brije cijeli svijet, a o opasnostima HE jako malo ljudi (što je možda i loše?), ali sigurno je taj problem veći. Ja kod nas još nisam čuo nikakvih problema oko HE, a o tome da je u urbanim sredinama zagađenost velika sam i sam svjedok (a to je ponajviše zbog autiju i ostale industrije, teže ili lakše)... Samo treba pogledati cestu kako je masna poslije prve kiše, onda nam je jasno kaj sve mi udišemo... A i sjećam se kak je frendu pala kisela kiša (živi odmah pored toplane) pa je morao ići na poliranje auta da skine flekove...

Globalno zatopljenje je jedan obični mit. 8) No o tome možemo u birtiji.
Što se tiče HE, nisam rekao da su one bomba koja čeka eksploziju, ali da nisu zlato, nisu.

Citat:
Da se razumijemo, nisam rekao da HE nisu opasne, već da je problem nafte i njezinih nuspojava veći, prvenstveno zbog masovnije upotrebe iste. I nisam rekao da naftu ne treba korisiti, već da ju je PO MENI bolje iskoristiti u druge, potrebnije svrhe, nego u vožnju... Npr. avioprijevoz, kao sirovina za plastične mase itd... Mi ljudi ne da možemo ići pješke, nego se možemo voziti i javnim prijevozom ili bar više ljudi u istom autu. Ja osobno sam počeo voziti 2 kotača baš iz razloga da izbjegavam gužve, i jer mi do posla i nazad skuter od 50ccm bio isplativiji nego da idem autom. Masa ljudi se ne želi voziti u ničem drugom nego se već vozi. Neka svatko od nas za početak uzme za klasu manji auto, više ide pješke (koliko samo ljudi ide par stotina metara s autom do dućana ili na plažu ili sl...), zamijene to biciklom/skuterom/motociklom, smanjit će se gužve u gradu i manje će se nafte bacati bezveze. Već bi to bio veliki korak prema "zelenoj" upotrebi energije.
Zato mislim da treba i dalje pokušavati raditi na alternativnim oblicima pogonske energije, barem za civilni transport. Sve je ok dok je nafta (relativno) jeftina, ali čim cijene počnu divljat odma je ekonomska kriza i ljudima se tresu gaće.

A gdje ćeš drugdje nego u transportu upotrijebiti? :) Da, slažem se da je nebulozno kada u jednom autu vidiš jednu osobu, umjesto npr. pet, pa da svi zajedno uštede, ali to je već odgovornost svakog pojedinca, postavim se uvijek - tko sam ja da mu sudim?Netko voli SUV i kupiti će njega i ići 100 metara u obližnju trgovinu, to je jednostavno tako.

Citat:
A ti sorry ako si se uvrijedio, nije mi to bio cilj, samo ti pokušavam pokazati da nisi niti ti baš razumljiv svojoj okolini, isto kako niti ti ne razumiješ mene (i druge).

Nema potrebe za ispričavanjem, nisam se uvrijedio, a bome nisam niti uvredljiv. :palacgore:

Citat:
A kaj se tiče "oklade", na koju foru misliš da je u redu da ti odeš do benzinske i kupiš benzin/dizel, a ja ne smijem sebe priključiti na električnu mrežu? :misli:
Kaj ja mogu kaj se struja radi i od nafte, na to ja ne mogu utjecati, isto kao što nemožeš niti ti utjecati na to da li su ljudi koji su radili na platformi dovoljno plaćeni ili su im kršena ljudska prava (ili nekaj treće)? Poanta je u tome da čovjeku je struja, KAO OBLIK ENERGIJE, potrebnija nego nafta. I tu mi još uvijek nisi dao pravi argument, a smatraš da si u pravu.

Ne možeš utjecati, ali danas se i dalje većina energije u svijetu dobiva iz TE, tako da ono što ti ja cijelo vrijeme pokušavam reći je da nema nafte, ne bi bilo svijeta kakvog danas poznajemo.

Čitao sam i nešto o solarnoj elektrani u Španjolskoj, neznam jel puštena u rad (trebala je biti prošle godine). Elektrana ima mnogo zrcala koja su usmjerena u kotao gdje voda vrije, i dalje je isti princip pretvorbe toplinske energije u električnu kao i kod TE ili NE. Ako me pamćenje dobro služi, mislim da je vršna snaga nekih 100-tinjak MW, što i nije baš malo. Ne sjećam se koliko je velika, ali mislim da nije veća od kilometar promjera.

Evo na brzinu, s Googla:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_in_Spain
Evidentirano

prof.

• **
« Odgovori #181 : 21. Prosinac 2009, 20:19:10 »

ako je već sve strpano u bazen, pa ne idu nutra ko na plažu, i onda kad van izađu grle se sa ženama i djecom. Znaš i sam da o tom zračenju što oni poberu u nutra nema smisla raspravljat, cim ulaze znaju koliko maksimalno mogu pokupit zracenja za to vrijeme (a vrijeme je bitno - o kojem se jako vodi računa - i onda drugi "kunić" i tako redom)... (nema više slikanja rendgenom te godine  :mrgreen: )
Evidentirano
Albert Einstein

Igoreta

• **
« Odgovori #182 : 21. Prosinac 2009, 20:20:28 »

Evo na brzinu, s Googla:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_in_Spain

E to je to. Samo mi sad nije jasno od kud mi brojka 100-tinjak MW :misli:
Znam da je bila riječ o tolikoj snazi jer smo se čudili da je to "poštena" elektrana...
Možda je bilo riječ o nizu takvih postrojenja? :neznam:

Eto, kaj ne bi bilo guba takvih "mali milijon" nakenjat po pustinjama Afrike (ili gdje već)?

ako je već sve strpano u bazen, pa ne idu nutra ko na plažu, i onda kad van izađu grle se sa ženama i djecom. Znaš i sam da o tom zračenju što oni poberu u nutra nema smisla raspravljat, cim ulaze znaju koliko maksimalno mogu pokupit zracenja za to vrijeme (a vrijeme je bitno - o kojem se jako vodi računa - i onda drugi "kunić" i tako redom)... (nema više slikanja rendgenom te godine  :mrgreen: )

Ma dobro, u biti sam htio navesti samo jedan primjer štetnog zračenja, a i te doze se strogo kontroliraju pa nisu nešto oko čega bi se previše trebalo zabrinjavati. Ali ipak nije ugodan osjećaj kad se nalaziš ispod nezaštićenog parića a dozimetar piydi ko da hoće pobjeći van! :lipotan:
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac 2009, 20:29:13 Igoreta »
Evidentirano

ilegalac

• **
  • Vozi: ulješura 1100, xt600
« Odgovori #183 : 22. Prosinac 2009, 07:55:31 »

Svi pričaju o TE, HE, NE, VE itd itd no u svjetu se zahuktava jedna čisto drugačija ideja na kojoj je radio Nikola Tesla, a i mnogi drugi veliki znanstvenici. Dugo se smatralo da je Tesla radio visoki toranj sa polukuglom na vrhu smatrajuči da je to odašiljač putem kojeg je želio slati bežično struju u atmosferu međutim zadnja proučavanja su pokazala da to nije odašiljač nego prijemnik. No da ja sad nebi tu puno pisao napišite u google Cosmic Radiant Energy pa sami otkrivajte gdje leži budučnost.  :D

zanimljivo štivo: http://home.earthlink.net/~drestinblack/generator.htm

Da, na net-u postoji čitava scena istraživača free-energy fenomena koji je nepriznat od službene znanosti. Ima tu svega i svačega od orgonske energije do energije nulte točke. Jedna od naprava koje navodno rade na principu orgonske energije je Joe cell (pseudonim tipa koji je slučajno otkrio efekt) i čak postoje detaljne upute za izradu te naprave koja se može napraviti u garaži.
Jedan naš je čak uspio napraviti bežični prijenos energije, ali ne Hertzovim radio- valovima, nego Teslinim skalarnim elektromagnetskim valovima:
http://blog.vecernji.hr/misak/2009/12/05/davor-jadrijevic-%e2%80%93-emard-uspjesno-izveden-teslin-bezicni-prijenos-energije/
Nisam to do sad htio spominjati jer je tema previše "na rubu" i odvela bi previše u off, ali to bi definitivno mogla biti budučnost  :palacgore:
Ak nas bankarski sustav prije toga sve ne porobi  :LOL:
Evidentirano
U vremenu prometnog fašizma, prolazak kroz crveno postaje revolucionarni akt!

grgaSH

• Vozi: vril
« Odgovori #184 : 28. Siječanj 2010, 21:15:06 »

vidim malo se stišalo na bojišnici :LOL:..radim nešto opako :mrgreen: pa sam naišao na ovu sličicu, a teme sam se odmah sjetio :mrgreen:

neki okvirni prikaz ekvivalentne apsorbirane doze (mjerna jedinica Sievert) na slici se spominju i tisućiti dijelovi (mSv), bitan učinak na ljudsko tijelo ima i vrijeme u kojem se doza primila(brzina ekvivalentne doze)!!

pa eto zagovornici nuklearke...
Evidentirano

Igoreta

• **
« Odgovori #185 : 29. Siječanj 2010, 07:56:13 »

eto... sve se lijepo vidi...
ono što se ja sjećam, a to je da je nekih 5 mSv najviše dozvoljeno po osobi, po remontu (naravno, ovisno o vrsti posla, moguće je ishoditi "dovolilnicu" za više)...
ove godine sam opet u Krškom pa ću vidjet iz prve ruke  :wink:
trebalo bi negdje pronaći i podatke o tome koliko zrače stvari koje su u redovnoj upotrebi, npr. TV uređaji i ostale piydarije (iako tu nije riječ o IONIZIRAJUČEM zračenju, ali mislim da bi bio vrlo šokantan podatak  :shock:)...
Evidentirano

Orin

• Divovska škaRRpina iz dRRuge galaksije
  • Vozi: GeeK
« Odgovori #186 : 29. Siječanj 2010, 12:04:19 »

vidim malo se stišalo na bojišnici :LOL:..radim nešto opako :mrgreen: pa sam naišao na ovu sličicu, a teme sam se odmah sjetio :mrgreen:

neki okvirni prikaz ekvivalentne apsorbirane doze (mjerna jedinica Sievert) na slici se spominju i tisućiti dijelovi (mSv), bitan učinak na ljudsko tijelo ima i vrijeme u kojem se doza primila(brzina ekvivalentne doze)!!

pa eto zagovornici nuklearke...
I onda si s jednim CT-om iznad limita  :mrgreen:
Evidentirano

Fonzie

• **
  • Vozi: na crti
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #188 : 14. Travanj 2010, 12:07:34 »

http://www.24sata.hr/galerija/honda-predstavila-prototip-novog-elektricnog-motora/168426/

Da, i? Ovo smeće ne zaslužuje da uopće bude na ovom forumu, ali dobro.

Nego:

http://www.autoprocentar.hr/catalog/product_info.php/elektro-skuter-zyeb06-p-268?osCsid=4a9339dbfadce222f95668192e063b45

Eto, za 600 eura možeš kupiti novi takav, odmah, sada.Čemu sliniti nad nekim prototipom?
Evidentirano

Fonzie

• **
« Odgovori #189 : 14. Travanj 2010, 12:52:26 »

Da, i? Ovo smeće ne zaslužuje da uopće bude na ovom forumu, ali dobro.

Nego:

http://www.autoprocentar.hr/catalog/product_info.php/elektro-skuter-zyeb06-p-268?osCsid=4a9339dbfadce222f95668192e063b45

Eto, za 600 eura možeš kupiti novi takav, odmah, sada.Čemu sliniti nad nekim prototipom?

a s kim se ti svađaš? pa tema je elektro motori.
a i ti si stavio takav link :misli: :neznam:
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #190 : 14. Travanj 2010, 13:05:19 »

a s kim se ti svađaš? pa tema je elektro motori.

Da, i moje mišljenje, koje je poput šupka, jer ga svi imaju, je da ova tema nema šta raditi na forumu motori.hr, to je uvreda cijelom moto svijetu.

Citat:
a i ti si stavio takav link :misli: :neznam:

Da, da ukažem na novinarsku glupost.Pišu o nekim prototipima, kao da se radi o svemirskom brodu, a ne o najobičnijem smeću od skutera, koji bi ti, ja, mali Perica, sutra mogli napraviti u vlastitoj garaži za jedno popodne.
A i da ne spominjem da se takvi već prodaju godinama.
Evidentirano

Fonzie

• **
« Odgovori #191 : 14. Travanj 2010, 13:13:20 »

Da, i moje mišljenje, koje je poput šupka, jer ga svi imaju, je da ova tema nema šta raditi na forumu motori.hr, to je uvreda cijelom moto svijetu.

Da, da ukažem na novinarsku glupost.Pišu o nekim prototipima, kao da se radi o svemirskom brodu, a ne o najobičnijem smeću od skutera, koji bi ti, ja, mali Perica, sutra mogli napraviti u vlastitoj garaži za jedno popodne.
A i da ne spominjem da se takvi već prodaju godinama.
uuuu što smo nadrkaniiii
ajde se idi liječiti na neki macho forum, ovdje su svi ionako neke babice i dedeki
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #192 : 14. Travanj 2010, 13:24:39 »

uuuu što smo nadrkaniiii
ajde se idi liječiti na neki macho forum, ovdje su svi ionako neke babice i dedeki

Svašta.Argumentacija ti je besprijekorna.
Evidentirano

CvJeTiC

• **
« Odgovori #193 : 15. Travanj 2010, 01:59:20 »

Bojim se da si ti uvreda za sve motoriste na ovom forumu i to nije mišljenje nego činjenica. Prije nego počneš lapardati o nečemu o čemu pojma nemaš probaj bar pročitati o tome neke osnove na netu. Ove godine počinje trka elektro motora "Isle Of Man" pa ako smatraš da je to amaterska trka onda još jednom potvrđuješ činjenicu da nemaš šta raditi na ovom forumu. Neki dan na dnevniku je objavljeno da Španjolska do 2014 planira imati minimalo 200000 vozila na električni pogon i već su počeli sa izgranjom stanica za punjenje po čitavoj zemlji. Bojim se da ćeš u budučnosti jedino ti biti pravi motorista koji neće imati motor jer ne želi sjesti na električni pošto je to za tebe uvreda.

Evo da se malo educiraš

http://www.egrandprix.com/
http://www.zeromotorcycles.com/
http://www.gizmag.com/go/4083/
http://www.brammo.com/home/

p.s. jel OK argumentacija?
« Zadnja izmjena: 15. Travanj 2010, 02:18:44 CvJeTiC »
Evidentirano

CvJeTiC

• **
« Odgovori #194 : 15. Travanj 2010, 21:00:14 »

eto krenula je napokon i ozbiljnija firma u proizvodnju motora na elektro pogon.

http://www.ktmfreeride.com/#/home
Evidentirano

prof.

• **
« Odgovori #195 : 15. Travanj 2010, 21:54:58 »

biti će toga sve više!  :palacgore:
Evidentirano
Albert Einstein

Anton

• **
« Odgovori #196 : 17. Travanj 2010, 21:55:45 »

Bojim se da si ti uvreda za sve motoriste na ovom forumu i to nije mišljenje nego činjenica.

Bojim se da je jadno nekoga osobno vrijeđati i nadam se da će moderatori reagirati, jer ja nikoga ovdje nisam vrijeđao, ponajmanje tebe.

Citat:
Prije nego počneš lapardati o nečemu o čemu pojma nemaš probaj bar pročitati o tome neke osnove na netu.

O čemu konkretno?Ovdje sam iznio hrpu argumenata, i nisam dobio dobar odgovor na moja pitanja.

Citat:
Ove godine počinje trka elektro motora "Isle Of Man" pa ako smatraš da je to amaterska trka onda još jednom potvrđuješ činjenicu da nemaš šta raditi na ovom forumu.

Ne smatram, no to mi apsolutno ništa ne znači.Isto kao da sutra F1 prijeđe na raketni pogon.I?

Citat:
Neki dan na dnevniku je objavljeno da Španjolska do 2014 planira imati minimalo 200000 vozila na električni pogon i već su počeli sa izgranjom stanica za punjenje po čitavoj zemlji. Bojim se da ćeš u budučnosti jedino ti biti pravi motorista koji neće imati motor jer ne želi sjesti na električni pošto je to za tebe uvreda.

Evo da se malo educiraš

http://www.egrandprix.com/
http://www.zeromotorcycles.com/
http://www.gizmag.com/go/4083/
http://www.brammo.com/home/

p.s. jel OK argumentacija?

Ne, argumentacija je nikakva.Sada mi odgovori na sljedeća pitanja:

1. odakle ćeš dobivati energiju?
2. odakle ti dovoljna količina litija za proizvodnju baterija na svjetskom nivou?
3. odakle ti dobre baterije, koje traju duže od par godina, nisu skupe do jaja i imaju dobar kapacitet?

Ima tu još hrpa pitanja, ali lako postavim kasnije.

Ljudi kada ćete shvatiti da je cijela priča oko elektropogona čista glupost, koja je tu samo da zadovolji formu.Elektropogon u osobnim vozilima je uvijek bio i uvijek će ostati tu gdje je - na izrazito malom dijelu tržišta.

eto krenula je napokon i ozbiljnija firma u proizvodnju motora na elektro pogon.

http://www.ktmfreeride.com/#/home

I hoćeš prodati svog BMW-a i kupiti ovaj KTM?Odgovori tipa "kupio bi, sigurno da da" i slični me ne zanimaju.Kratki DA ili NE.
Evidentirano

pusiona

• **
  • Vozi: Ural
« Odgovori #197 : 18. Travanj 2010, 02:04:39 »

U redu...Antone činjenica je da se tebi ne sviđa elektro pogon.

E,a sad bi bilo dobro da kažeš zašto te to nervira do te mjere da su sve ostale opcije izbora pogonskog agregata "sramotne"  :mrgreen:

Dali ja to osjećam lagani sindrom srednjeg vijeka(izvini na usporedbi)ili jednostavno si ne želiš(još)priznati da se svijet oko nas mijenja? Npr; voliš

miris benzina-netko voli miris bakelita,voliš gromoglasno odzvanjanje-netko voli kultivirano zujanje,voliš šaltati brzine-netko voli

kontrolirano ubrzavanje... itd... OK?!  :palacgore:
Evidentirano
umpah...

CvJeTiC

• **
« Odgovori #198 : 18. Travanj 2010, 02:07:16 »

Prvo da ti kazem da ti vrijedjas ljude koji su poklonici elektro pogona, a k tome su i motoristi malo duže nego što si ti.
Znači prije upotrebe jezika ( u ovom slučaju tipkovnice) uključi mozak.

"1. odakle ćeš dobivati energiju?"

Kao i do sada od istih izvora plus solarna energija, termalna energija, a da si malo proučio temu znao bi da se prelaskom automobila na električni pogon potrošnja električne energije povečala za 35 % tako da ti pitanje nema smisla.

"2. odakle ti dovoljna količina litija za proizvodnju baterija na svjetskom nivou?"

Zašto bi baterija trebala biti litijonska? Daj malo izađi iz svoje "kocke" i proširi vidike.

"3. odakle ti dobre baterije, koje traju duže od par godina, nisu skupe do jaja i imaju dobar kapacitet"

Odakle im prije 100 godina dobar benziski motor? Niotkuda koristili su zadnje govno od mašina ali sa vremenom su se usavršile.......ili možda nisu?

"Ima tu još hrpa pitanja, ali lako postavim kasnije."

Samo daj, jer na tvoja pitanja nije teško odgovoriti

"Ljudi kada ćete shvatiti da je cijela priča oko elektropogona čista glupost, koja je tu samo da zadovolji formu."

Eto ovom rečenicom opet vrijeđaš jer ako je to glupost onda mi koji u to vijerujemo smo glupani??

"Elektropogon u osobnim vozilima je uvijek bio i uvijek će ostati tu gdje je - na izrazito malom dijelu tržišta."

Ovu rečenicu si uokviri pa da se možeš jednog dana osječati glupo.

"I hoćeš prodati svog BMW-a i kupiti ovaj KTM?"

Ne jer ne bavim se krosom i dimenzije tog motora nezadovoljavaju moje potrenbe
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #199 : 18. Travanj 2010, 03:44:08 »

U redu...Antone činjenica je da se tebi ne sviđa elektro pogon.

E,a sad bi bilo dobro da kažeš zašto te to nervira do te mjere da su sve ostale opcije izbora pogonskog agregata "sramotne"  :mrgreen:

Ne nervira mene pogon kao takav, niti ja ne osporavam njegove prednosti, ono što me nervira je ta trenutna svijest o okolišu, koja je čisto interesna, a ne empatična.

Citat:
Dali ja to osjećam lagani sindrom srednjeg vijeka(izvini na usporedbi)ili jednostavno si ne želiš(još)priznati da se svijet oko nas mijenja? Npr; voliš
miris benzina-netko voli miris bakelita,voliš gromoglasno odzvanjanje-netko voli kultivirano zujanje,voliš šaltati brzine-netko voli
kontrolirano ubrzavanje... itd... OK?!  :palacgore:

Ne, dapače, nije mi to uvreda, retro tip sam, i nemam ništa protiv toga što netko voli dotičnu vrstu pogona, dapače, i sam imam brdo literature iz elektrostrojarstva koju sam proučavao.

Prvo da ti kazem da ti vrijedjas ljude koji su poklonici elektro pogona, a k tome su i motoristi malo duže nego što si ti.

Gdje ja vrijeđam bilo koga?I molim te da se ostaviš klasifikacija "ja sam duže motorist od tebe, ja sam motorist, ti nisi" i slično.

Citat:
Kao i do sada od istih izvora plus solarna energija, termalna energija, a da si malo proučio temu znao bi da se prelaskom automobila na električni pogon potrošnja električne energije povečala za 35 % tako da ti pitanje nema smisla.

Pa tako reci, iz nafte.To je odgovor koji tražim.35%? Je li ti sebi uopće možeš predočiti što konkretno znači 35% povećanje potrošnje u EE sustavu neke zemlje? Hrvatska npr. zadovoljava 80% potreba za EE.
Nadam se da znaš koliko je mala iskoristivost solarne energije i energije vjetra?

Citat:
Zašto bi baterija trebala biti litijonska? Daj malo izađi iz svoje "kocke" i proširi vidike.

Je li znaš za neku bolju na tržištu trenutno?Slobodno navedi ako znaš.

Citat:
Odakle im prije 100 godina dobar benziski motor? Niotkuda koristili su zadnje govno od mašina ali sa vremenom su se usavršile.......ili možda nisu?

Da te podsjetim da je električni pogon postojao prije motora SUI, pa sada razmisli koliko je koji napredovao, uostalom, sam si si odgovorio.

Citat:
Samo daj, jer na tvoja pitanja nije teško odgovoriti

Nisi mi niti na jedno dao konkretan odgovor.

Citat:
Eto ovom rečenicom opet vrijeđaš jer ako je to glupost onda mi koji u to vijerujemo smo glupani??

Ne, nisam to napisao, niti sam to mislio.Već sam napisao, samo luđak bi osporavao prednosti električnog pogona.Ja sam samo realan čovjek i pričamo o njegovim manama, kojih je puno previše za svakodnevnu upotrebu.
Što se svoje primjene tiče, našao ju je davnih dana u industriji, gdje mu nema premca.

Citat:
Ovu rečenicu si uokviri pa da se možeš jednog dana osječati glupo.

Nema problema.Nadam se da će ovaj forum doživjeti neku daljnju budućnost, tipa 20-30 godina, pa ćemo vidjeti što se promijenilo i tko je bio u pravu.

Citat:
Ne jer ne bavim se krosom i dimenzije tog motora nezadovoljavaju moje potrenbe

Eto vidiš.A sada se zapitaj zašto su baš u enduro stavili električni pogon.
Evidentirano

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Gore

Stranica je generirana za 0.299 sekundi uz 15 upita.