U redu...Antone činjenica je da se tebi ne sviđa elektro pogon.
E,a sad bi bilo dobro da kažeš zašto te to nervira do te mjere da su sve ostale opcije izbora pogonskog agregata "sramotne" 
Ne nervira mene pogon kao takav, niti ja ne osporavam njegove prednosti, ono što me nervira je ta trenutna svijest o okolišu, koja je čisto interesna, a ne empatična.
Dali ja to osjećam lagani sindrom srednjeg vijeka(izvini na usporedbi)ili jednostavno si ne želiš(još)priznati da se svijet oko nas mijenja? Npr; voliš
miris benzina-netko voli miris bakelita,voliš gromoglasno odzvanjanje-netko voli kultivirano zujanje,voliš šaltati brzine-netko voli
kontrolirano ubrzavanje... itd... OK?! 
Ne, dapače, nije mi to uvreda, retro tip sam, i nemam ništa protiv toga što netko voli dotičnu vrstu pogona, dapače, i sam imam brdo literature iz elektrostrojarstva koju sam proučavao.
Prvo da ti kazem da ti vrijedjas ljude koji su poklonici elektro pogona, a k tome su i motoristi malo duže nego što si ti.
Gdje ja vrijeđam bilo koga?I molim te da se ostaviš klasifikacija "ja sam duže motorist od tebe, ja sam motorist, ti nisi" i slično.
Kao i do sada od istih izvora plus solarna energija, termalna energija, a da si malo proučio temu znao bi da se prelaskom automobila na električni pogon potrošnja električne energije povečala za 35 % tako da ti pitanje nema smisla.
Pa tako reci, iz nafte.To je odgovor koji tražim.35%? Je li ti sebi uopće možeš predočiti što konkretno znači 35% povećanje potrošnje u EE sustavu neke zemlje? Hrvatska npr. zadovoljava 80% potreba za EE.
Nadam se da znaš koliko je mala iskoristivost solarne energije i energije vjetra?
Zašto bi baterija trebala biti litijonska? Daj malo izađi iz svoje "kocke" i proširi vidike.
Je li znaš za neku bolju na tržištu trenutno?Slobodno navedi ako znaš.
Odakle im prije 100 godina dobar benziski motor? Niotkuda koristili su zadnje govno od mašina ali sa vremenom su se usavršile.......ili možda nisu?
Da te podsjetim da je električni pogon postojao prije motora SUI, pa sada razmisli koliko je koji napredovao, uostalom, sam si si odgovorio.
Samo daj, jer na tvoja pitanja nije teško odgovoriti
Nisi mi niti na jedno dao konkretan odgovor.
Eto ovom rečenicom opet vrijeđaš jer ako je to glupost onda mi koji u to vijerujemo smo glupani??
Ne, nisam to napisao, niti sam to mislio.Već sam napisao, samo luđak bi osporavao prednosti električnog pogona.Ja sam samo realan čovjek i pričamo o njegovim manama, kojih je puno previše za svakodnevnu upotrebu.
Što se svoje primjene tiče, našao ju je davnih dana u industriji, gdje mu nema premca.
Ovu rečenicu si uokviri pa da se možeš jednog dana osječati glupo.
Nema problema.Nadam se da će ovaj forum doživjeti neku daljnju budućnost, tipa 20-30 godina, pa ćemo vidjeti što se promijenilo i tko je bio u pravu.
Ne jer ne bavim se krosom i dimenzije tog motora nezadovoljavaju moje potrenbe
Eto vidiš.A sada se zapitaj zašto su baš u enduro stavili električni pogon.