Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Dolje

Autor Tema: Elektro motori  (Posjeta: 9919 )

Iwa

• Nemesis
  • Spol: Ženski
  • Vozi: cbr1000f
Odg: Elektro motori
« Odgovori #75 : 04. Prosinac 2009, 23:50:51 »

Mislim da bi bilo bolje da neki aktivni moderator :mrgreen: spoji ovu temu s onom drugom o istoj tematici, tamo je bilo zanimljivih postova.

si šefe  :mrgreen:
Evidentirano
crna kraljica

In a land of sheep a few wolves still roam....

prof.

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki ER-5
« Odgovori #76 : 05. Prosinac 2009, 10:47:40 »

gle šta juri  :wink:

ka što vidimo, postoji, proizvodi se, i vozi se. Pitanje je samo vremena kad ce doc i do nas tj. tko ce ih prvi pocet uvozit, a tko prvi vozit. Možda i neki moto klub osnovat  :mrgreen:

MK Zeleni Vitezovi ili možda MC Green Knights  :LOL:
Evidentirano
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
Albert Einstein

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #77 : 05. Prosinac 2009, 12:30:33 »

gle šta juri  :wink: http://www.youtube.com/watch?v=8yPMDq6YSdM&feature=related

ka što vidimo, postoji, proizvodi se, i vozi se. Pitanje je samo vremena kad ce doc i do nas tj. tko ce ih prvi pocet uvozit, a tko prvi vozit. Možda i neki moto klub osnovat  :mrgreen:

MK Zeleni Vitezovi ili možda MC Green Knights  :LOL:

možda MK Silent rapsody :mrgreen:
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

Tomica

• **
  • Vozi: Beverly
« Odgovori #78 : 05. Prosinac 2009, 16:08:29 »

meni je ovo sasvim ok http://en.wikipedia.org/wiki/Vectrix da mogu sutra bi ga kupio i zujo po gradu  :)

još malo o konkretnom modelu: http://www.youtube.com/watch?v=0tRXyDR64g8

Too bad they priced themselves out of business.. As of 7/15/09 they filed chapter 11..(bankruptcy) :LOL:
Google it..
Evidentirano
Pozdrav
Tomica

prof.

• **
« Odgovori #79 : 05. Prosinac 2009, 17:15:59 »

Istina, bankrot, gadna je ta kriza  :(

Motor me poprilično fasciniro da nisam ni vidio da već u prvom odlomku mog linka na wiki piše ...of September 2009, is in the process of being sold or liquidated...  :x

my bad  :palacgore:

Evidentirano
Albert Einstein

Sledgehammer

• Gost
Odg: KillaCycle 0,97 s 0-60mps
« Odgovori #80 : 06. Prosinac 2009, 09:47:51 »

Baterija koje nešto vrijede nema niti na vidiku

Kad si se zadnji puta interesirao o tome??  :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #81 : 06. Prosinac 2009, 09:53:56 »

BTW, zaboravih reći da ti Hyosungovi elektro-skuteri imaju ugrađene nekakve "zujalice" koje ispuštaju zvuk da bi ostali učesnici u prometu čuli kretanje elektro-skutera... e sad, kakav je to konkretno zvuk i koliko jak, ne znam...
Evidentirano

Igoreta

• **
« Odgovori #82 : 06. Prosinac 2009, 11:00:07 »

A kud bi ti stavio na motor tolku bateriju?

pa prvo i osnovno, baterija može biti manja (pod time mislim i slabija) od one u automobilu za faktor koji je motor slabiji i masa motocikla manja od one snage u autu i njegove mase...
a i naravno da tehnologija ide naprijed, ko zna, možda fakat solarne ćelije budu rješenje, a bateriju imaš tek toliko ako ti treba špica snage, dakle nećeš ju trošit mnogo a i ne treba biti jaka...

kad pogledaš da motocikli sa benzinskim motorom imaju rezervoar cca 18-20 litara, to im daje uglavnom do 300 km autonomije (ovisi o kojem motoru je riječ i kak se voziš, ali uzmimo da je to prosjek), dok auto tih performansi mora imati jaču mašinu (možda bolje reći više momenta) koja guta više goriva u tom istom režimu rada, dakle autonomija je možda cca 100 km veća ali uz duplo veći spremnik goriva (samim time i prostor i masu)...

zaključak, duplo manja baterija je dovoljna na motociklu, a takva se da ugraditi, pogotovo ako se konstrukcija riješi da imaš elektromotor na kotaču  :palacgore:
ionako ti najviše mjesta na motociklu uzima rezervoar, mašina, getriba i ispušni sistem, a sve to mijenja baterija i elektromotor... dakle ako je elektromotor direktno na kotaču, imaš skoro cijeli motor za smještaj baterije (ili više njih raznih oblika i veličine)... onda tu već i ulaze u igru one spike o centralizaciji masa... pa ko zna, možda da se i u prednji kotač stavi neka baterija čisto kao stabilizator... uglavnom mogućnosti su mnogobrojne...
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #83 : 08. Prosinac 2009, 12:57:59 »

pa prvo i osnovno, baterija može biti manja (pod time mislim i slabija) od one u automobilu za faktor koji je motor slabiji i masa motocikla manja od one snage u autu i njegove mase...
a i naravno da tehnologija ide naprijed, ko zna, možda fakat solarne ćelije budu rješenje, a bateriju imaš tek toliko ako ti treba špica snage, dakle nećeš ju trošit mnogo a i ne treba biti jaka...

kad pogledaš da motocikli sa benzinskim motorom imaju rezervoar cca 18-20 litara, to im daje uglavnom do 300 km autonomije (ovisi o kojem motoru je riječ i kak se voziš, ali uzmimo da je to prosjek), dok auto tih performansi mora imati jaču mašinu (možda bolje reći više momenta) koja guta više goriva u tom istom režimu rada, dakle autonomija je možda cca 100 km veća ali uz duplo veći spremnik goriva (samim time i prostor i masu)...

zaključak, duplo manja baterija je dovoljna na motociklu, a takva se da ugraditi, pogotovo ako se konstrukcija riješi da imaš elektromotor na kotaču  :palacgore:
ionako ti najviše mjesta na motociklu uzima rezervoar, mašina, getriba i ispušni sistem, a sve to mijenja baterija i elektromotor... dakle ako je elektromotor direktno na kotaču, imaš skoro cijeli motor za smještaj baterije (ili više njih raznih oblika i veličine)... onda tu već i ulaze u igru one spike o centralizaciji masa... pa ko zna, možda da se i u prednji kotač stavi neka baterija čisto kao stabilizator... uglavnom mogućnosti su mnogobrojne...
Vidim da nam se crno piše, (počelo je od tamno-zelenih), zapravo kad nam još opale poreze po broju paljenja motora, onda bumo kupovali motore na baterije, ko nekad klincima. POstavlja se pitanje kam s tim silnim starim baterijama posle, (opasni otpad)? to se rijetko ko pita, definitivno tehnologija je dosegnula takav stupanj razvoja da se može zakopati motor na bakterije,  :palacgore: ali to nije to, hvala bogu da sam se slikal dosta puta pa mogu svojima pokazivati kak motor zgleda. 8)
Dolje baterijska budućnost  :mrgreen:
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

prof.

• **
« Odgovori #84 : 08. Prosinac 2009, 14:01:31 »

...kam s tim silnim starim baterijama posle...

spalimo ih u plazma pecima na elementarne djelove...
Evidentirano
Albert Einstein

Igoreta

• **
« Odgovori #85 : 08. Prosinac 2009, 20:16:50 »

spalimo ih u plazma pecima na elementarne djelove...
i toplinu opet pretvoriš u električnu energiju... :D

dakle, same koristi od te tehnologije...
Evidentirano

dominic

• **
  • Vozi: Piaggio Beverly 250
« Odgovori #86 : 10. Prosinac 2009, 11:43:37 »

Da-da! vidim kolika korist od nje! 70ih su počeli brijat na baterije u vozilima i vidim kolko ih ima! se ih je puno! a ona finta za 5 god počinje sve na struju je već toliko istrošena da ja nevjerujem da neko padne na nju! u jednom od br auto kluba tamo sredinom 90ih je bilo govora o električnim vozilima za 5 godina! i di su oni sad...

još samo budale padaju na te markentiške fore....  :jesus:
Evidentirano
...na naftu se grijemo, na plin kuhamo, a na benzin se vozimo...

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #87 : 10. Prosinac 2009, 11:50:39 »

Dolje baterijska budućnost  :mrgreen:

OK; dolje - kako ti kažeš... no daj onda ponudi drugo rješenje, jer je i maloj djeci jasno da se kurčenje sa big-bore benzincima neće moći gurati još unedogled, već da će to potrajati još koje desetljeće...

Iako je naftni lobi u svijetu još izvanredno jak, ipak se neke promjene naziru. Na Dalekom istoku već ima u maloprodaji elektro-motocikala i skutera, par modela se pojavilo i u USA, no najteži je početak - savladati početne troškove i savladati otpor svjesti ljudi... čekaj da se dohvate nekog poznatog glumca ili pjevača koji će biti njihov maneken, pa da mase obožavatelja počnu kopirati svoje idole kupnjom isto takvog elektro-motocikla, i da se kotač potražnje počne ubrzano i nezaustavljivo brzo okretati...

BTW, i sami Arapi su svjesni da će njihovi izvori prihoda od nafte uskoro početi opasno padati, te su isti počeli još prije dosta godina sa ulaganjima i preusmjeravanjem novca u sasvim druge sektore privređivanja, u čemu su najdalje otišli ulaganjima u turizam (koji će svakako nadživjeti naftu, jer ljudi su uvijek putovali i uvijek će putovati).

Mislim da se svijest, potaknuta prvenstveno krutom realnošću, polagano ali sigurno mijenja. Automatski prijenos na motociklima je još pred koju godinu ovdje bila tabu-tema, predmet ismijavanja, no danas već nitko ozbiljan neće pljuvati i omalovažavati performanse i prednosti takvih rješenja, jer se i najjači proizvođači bave, dapače i natječu, tko će napraviti nešto savršenije u tom pogledu. Teme skuter-motocikl odavno nisu aktualne, jer je pogonom otpao i zadnji "argument" tvrdokornih "šaltung-bajkera". Od Mane, FJR-a i nove Honde VFR do freakova tipa Orange County Choppersa, koji grade elektro choppere i choppere sa automatskom getribom - world goes round! Nema više svetih krava i nedodirljivih rješenja; no - kao i u životu - nekima iz guzice do glave dođe prije, nekima kasnije, nekima nikada - no to ne mijenja stvarnost. Koju hoćemo ili nećemo prihvatiti.  :wink: :wink: :wink:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #88 : 10. Prosinac 2009, 11:53:02 »

Da-da! vidim kolika korist od nje! 70ih su počeli brijat na baterije u vozilima i vidim kolko ih ima! se ih je puno! a ona finta za 5 god počinje sve na struju je već toliko istrošena da ja nevjerujem da neko padne na nju! u jednom od br auto kluba tamo sredinom 90ih je bilo govora o električnim vozilima za 5 godina! i di su oni sad...

U to vrijeme tehnološki razvoj je bio daleko od onoga danas, i možda su u svojim progozama ti inženjeri bili prenadobudni. Kada se tome pridoda veliki naftaški lobi, koji političare drži u šaci, jasno je zašto se stvari odvijaju sporo. No ipak - eppur si muove...
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #89 : 10. Prosinac 2009, 11:57:08 »

a da se nadje jeftini izvor alternativnog goriva, npr bio plin :misli:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #90 : 10. Prosinac 2009, 12:03:51 »

a da se nadje jeftini izvor alternativnog goriva, npr bio plin :misli:

Nije problem u bio-plinu; problem je u mašineriji koja bi ga iskorištavala...  :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #91 : 10. Prosinac 2009, 12:32:57 »

Nije problem u bio-plinu; problem je u mašineriji koja bi ga iskorištavala...  :wink: :mrgreen: :mrgreen:
ista ona koja trosi benzin
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #92 : 10. Prosinac 2009, 12:47:54 »

ista ona koja trosi benzin

Problem je jedino što ista treba veće sigurnosne norme (a time i težina motocikla), manja je iskoristivost po volumenu, kompleksnija je gradnja... mislim da je najdalje u tome otišao BMW, koji je u suradnji sa studentima jednog njemačkog strojarskog fakulteta preuredio K 1200 RS na pogon plinom, a da se izvana maltene nije razlikovao od obične inačice, Najveća razlika je bila cijev - veličinom i oblikom, te smještajem - nalik na auspuh, tj. top, pa je izgledalo da ima tri auspuha, (cca 7 litara benzina ostaje kao sredstvo za paljenje motora i kao nekakva rezerva u slučaju nestanka plina)... ideja je dobra, izvedba isto, no ima tu još puno detalja koji su komplicirani...
Evidentirano

dominic

• **
« Odgovori #93 : 10. Prosinac 2009, 15:03:53 »

Najdublja bušotina nafte zasad je 10km! koliko ješ nafte ima dolje...

Pitaj bilo kojeg studenta ili prof naftnog rudarstva o mogućem nestanku nafte i svaki će ti reć da je zemlja gotovo nepresušiva! Kroz povjest se dokazalo, kad se svaka naftna kriza bliži nađe se nova bušotina nafte gdje je ponovo ima za narednih 50god.

Puno je toga danas markenting! Mislim da nebu tak skoro zujalica...
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #94 : 10. Prosinac 2009, 15:53:47 »

Točno, no nisi rekao koliko bi takve bušotine poskupile naftu...

Sa druge strane, mi ne razgovaramo o isključivosti nečega, već o odabiru između više ponuđenih opcija; sigurno je da će struja, sunčana energija, vjetroelektrane i plin nadživjeti naftu. Valjda si i to pitao te studente ili profesore.

Glede elektro-motocikla, ja bih ga rado imao i vozio, i nebih ni sada imao ništa protiv da sa jednim dobrih elektro-maksi-skuterom pičim na posao za nula kuna! Danas-sutra sagradim si i malu vjetrenjaču - kakvih već ima kupiti u kitu - i ista daje dovoljno struje da punim elektro-motocikl, kao i još podosta drugih stvari.

A da bih bez nafte mogao - bih! Zašto ne? Kada se vozim guštam u vožnji i performansama, a za zvuk i smrad benzina me libo taki. To smatram nužnim zlom, a zvuk si ionako mogu pustiti kakav hoću.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #95 : 10. Prosinac 2009, 17:09:03 »

BTW, u Austriji dolazi u prodaju nedavno predstavljeni elektro-maksi-skuter Hyosung, a traže i predstavnike i nove uposlenike koji će ga prodavati i reklamirati...

"AußendienstmitarbeiterIn für HYOSUNG und E-MAX gesucht!

Einer der größten selbstständigen Zweiradimporteure Europas mit Sitz in Süddeutschland sucht für die Motorradmarke HYOSUNG und den Elektroroller E-Max zum schnellstmöglichen Eintritt eine(n) festangestellte(n) Außendienstmitarbeiter/in für Österreich. Geboten werden: attraktives Grundgehalt, leistungsbezogene Prämien, ein attraktiver Firmenwagen (auch zur privaten Nutzung) und die komplette Ausstattung für den modernen Außendienst. Erwartet wird die Betreuung bestehender Kunden und selbstständige Neukundengewinnung, Bereitschaft zu mehrtägigen Reisen, selbstständiges Arbeiten und Erfolgsorientierung. Gutes Auftreten und hohes Verantwortungsbewusstsein sollten selbstverständlich sein. Erfahrung im Vertrieb von Zweirädern ist von Vorteil. "

Kako rekoh - kreće se, kreće...  :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

dominic

• **
« Odgovori #96 : 10. Prosinac 2009, 17:45:58 »

Sam si ti njega kupi i vozi se! Da mi je znat kak dugo sam...

I da mi je vidjet tvoj izraz lica kad ćeš bateriju morat reciklirat, koliko ćeš to platit i kolko ćeš pritom zagadit okoliš! Toliko da ću se ja morat još narednih 10god vozit da bi te dostigo!

Zbog vas električara ljudi kaj nemaju ni za apn-a morat če počet na ruke prat jer neće imat od kud plačat račune za struju od perilice jer će bit troduplo skuplja zbog vaših zujalica...
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #97 : 10. Prosinac 2009, 19:24:20 »

Sa reciklažom baterije će svatko imati problema manje negoli imaš ti sada da recikliraš bilo koje smeće koje imaš doma, a to je - ništa! Bolje rečeno - još će ti platiti da je dovezeš ili smjestiš u reciklažno dvorište! Tako da ja neću zagaditi okoliš nimalo.  :jesus:

BTW, reciklaža takve baterije u ovlaštenom pogonu je daleko ekološkija negoli reciklaža sadašnjih akumulatora na olovo i kiselinu, da ne spominjem motorna ulja i ostale stvari koje su stvarni neprijatelji okoliša - jedna litra motornog ulja zagadi do neupotrebljivosti više od milijun litara pitke vode. A koliko si ti litara do sada odnio u reciklažno dvorište?

Za ono dalje u tvom komentaru - nemam komentara, jer je to rečeno - besmislica.
Evidentirano

ilegalac

• **
  • Vozi: ulješura 1100, xt600
« Odgovori #98 : 11. Prosinac 2009, 07:48:35 »

Mislim da je pitanje reciklaže baterija nebitno u odnosu na otpad koji stvaraju benzinci, a to je osim ispušnih plinova i rabljeno ulje, istrošeni filteri, stare svječice, brtve, lamele kvačila itd. Benzinac kroz svoj radni vijek stvori brdo krša. I to sve ak nema nikakvih večih kvarova...Tak da je to pitanje potpuno besmisleno.
Što se tiče zvuka, el motor je bešuman jedino ak nema prijenos. Sa prijenosom i nekakvim ventilatorom bi imao možda i bolji zvuk od benzinaca. Taj zvuk bi podsjećao na mlazni motor, samo tiše. Tak da su priče o MP3 playerima bez veze.
A vi zagovornici benzina govorite uglavnom kroz emocije i u neznanju, tak da vam se može tolerirati  :jesus:
« Zadnja izmjena: 11. Prosinac 2009, 07:58:31 ilegalac »
Evidentirano
U vremenu prometnog fašizma, prolazak kroz crveno postaje revolucionarni akt!

Igoreta

• **
« Odgovori #99 : 11. Prosinac 2009, 08:57:42 »

Pitaj bilo kojeg studenta ili prof naftnog rudarstva o mogućem nestanku nafte i svaki će ti reć da je zemlja gotovo nepresušiva! Kroz povjest se dokazalo, kad se svaka naftna kriza bliži nađe se nova bušotina nafte gdje je ponovo ima za narednih 50god.

Puno je toga danas markenting! Mislim da nebu tak skoro zujalica...

Ovo me podsjeća na izjave naših političara koji se kunu u svoju nevinost i nekorumpiranost... :palacdolje:

Nafte sigurno ima puno, ali nije pitanje samo sirovine, već i njezine upotrebe i njezinih nuspordukata. Nafta se koristi i za proizvodnju plastike, mislim da je na tom području puno više potrebna nego za prijevoz. Bušenje Zemlje se mora nekako očitovat, pa zbog toga imaš tektonsko pomicanje i raznorazne potrese koji su sigurno češći nego prije (iako se te bušotine valjda zapunjavaju nečim)... a di su tek staklenički plinovi!

A da te pitam, dal bi rađe bio bez nafte ili bez struje? Mislim da je svima nama struja daaaaleko potrebnija, pa zar nije onda bolje se pobrinuti za proizvodnju iste, pa ako treba i hiperproizvodnju, jer to može samo dovesti do pada njezine cijene... A kako god bilo, proizvodnja struje je najjeftinija! Druga je stvar njezina cijena za potrošača, ali isto tako nitko ne garantira da ona neće pasti ili da neki drugi oblik energije neće porasti (npr. nafta)...

A mi ljudi smo takvi pa gledamo samo negativne stvari nekih projekata, kao npr. nuklearne elektrane, a to kaj nam po Zagrebu padaju kisele kiše od toplane, to nam se čini da je valjda normalno...
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Gore

Stranica je generirana za 0.167 sekundi uz 15 upita.