Glede Antona i njegovih stavova, zaključio bih slijedeće:
Ne mislim da je Anton neznalica ili budala, ali mislim da nisu niti drugi. Osobno sam entuzijast zelenih energija, i smatram da nam je Majka Priroda za sve stvari koje postoje, pogotovo loše, ponudila rješenje koje se i uklapa u prirodu iz koje su ti problemi i nastali. I za svaku bolest vjerujem da postoji potpuno prirodan lijek, bez teških kemijanja i umjetnih materijala, pa tako vjerujem i da je priroda ponudila vjetar i sunce, te tekuću vodu kao svoje rješenje najboljih proizvođača električne energije, a čija proizvodnja se najmanje negativno reflektira na svoj izvor, tj. prirodu.
Konkretno, smatram da se Anton možda i dosta kuži u neke stvari, ali ne sumnjam da se ljudi, koji se bave zelenim energijama kuže još i više. Ni oni nisu budale, i tamo ima na tisuće i na stotine tisuća inženjera, doktora, profesora i inih intelektualaca i znanstvenika koji procjenjuju da je zelena energija naša budućnost, iako su jako dobro upoznati i sa stanjem svih tih ostalih izvora energije za proizvodnju električne energije. Ti ljudi koji razvijaju zelene tehnologije, te koji usavršavaju nove vrste baterija i u takve razvoje ulažu doslovno milijarde dolara, također nisu budale i neznalice, kako sam na momente stekao dojam čitajući Antonove crno-bijele stavove da je maltene sve za kurac, jedino je nafta super, iako je lako dokazivo da je nafta najneekološkiji energent i krivac u ogromnom postotku za svekoliko zagađenje cijelog planeta i omotača oko Zemlje.
Nuklearne elektrane jesu najčišće, zbog toga jer ih ima najmanje i jer im je visok stupanj iskoristivosti u odnosu na ostale, no na istom principu je i zrakoplov najsigurniji prijevoz, jer je broj poginulih u svijetu u zrakoplovnim nesrećama daleko manji od auta. No i zrakoplova je toliko manje od auta, i kada bismo išli sravniti sigurnost po glavi prevezenog stanovnika, nisam siguran da bi zrakoplovi ispali "daleko najsigurniji", kako ih se prikazuje. Uglavnom, uvijek je stvar u aspektu; malo se pomakneš u stranu, opet pogledaš istu stvar, i vidiš sasvim drugačiju sliku. Tako treba gledati sve, a za potpunu sliku treba, naravno, probati sve aspekte i kuteve sagledavanja jednog problema, a što je mnogima ovdje na forumu, bez obzira na temu, vrlo teško ili i nemoguće.
Uglavnom, ja imam povjerenja u ljude koji su puno puno pametniji i stručniji od mene (koji sam u konkretnoj temi veliki laik, ali voljan naučiti puno toga), te je i moja vjera u solarne-vjetro-elektro-ekološke pogone ugrađena i u njihovu vjeru, a smatram da su rezultati, koji već danas praktično postoje i koje se može kupiti i koristiti, sasvim zadovoljavajući i bude optimizam da će, u skladu sa ogromnim porastom tehnološkog razvoja, vrhunske stvari u području pogona na baterije biti dostupne za koju godinu, ali i - kako rekoh - već sadašnji primjerci na tržištu zadovoljavaju.
Jasno je da su lobiji - koji zagovaraju naftu i štite interese njezinih proizvođača, distributera i prerađivača - ujedno i oni najjači i najbogatiji lobiji na svijetu, čiji kapital može kupiti maltene svačiju politiku i političku vrhušku u bilo kojoj zemlji svijeta, no i pokreti koji ne gledaju isključivo kroz prizmu kapitala, te koristi za malen broj ljudi i njihove džepove, isto tako jačaju, i svakim su danom sve jači, a i mnoge velike i renomirane tvrtke se već dugo bave razvojima novih i eko-tehnologija. Ako ćemo baš unutar moto-industrije, mislim da je Honda tu otišla najdalje (iako je i Toyota samo korak iza), mada su i mnogi manji dalekoistočni proizvođači (poglavito korejski i tajvanski) također daleko odmakli u razvojima pametnih i trajnih, te jakih baterija za pogone visokoučinkovitih elektromotora. Od zelenih tehnika, tu je u Europi vrlo jak BMW, koji se bavi iskorištavanjem plinskih pogona za motocikle, dok je u auto-svijetu otišao skoro najdalje, te se njegove eko-tehnologije mogu kupiti u vrhunskim limuzinama linije 7, pogotovo tehnologije gorivih ćelija.
Moj zaključak je - motocikli na pogon visokoučinkovitim elektromotorima koje opskrbljuju jake, trajne i kompaktne baterije - imaju veliku budućnost, vrlo perspektivnu i svijetlu. I osobno čekam dana kada ću se bešumno odvesti na posao i natrag sa jednim solidnim elektro-motociklom.