Bio sam neki dan u Grazu sa motorom te malo obišao moto dućane u okolici, između ostalog bio u onom dućanu gdje zajedno drže BMW-a, KTM-a i još neke druge marke, dakle sjednem u dućanu na GS 1200 ( ima ih nekoliko u dućanu), motor je na prvu jako velik, ali udoban ,instrument tabla sa mnoštvom informacija, bio je načičkan sa svom dodatnom opremom koju može imati, uglavnom ljepši uživo nego na slikama, KTM nakon njega izgleda jako siromašno (meni osobno je i ružan), sic kao u krosera, instrumenti -samo kad sjedneš na njega vidiš da ima terenske gene, sigurno puno bolji na terenu ali za cestu je BMW po meni daleko ispred. Nakon toga odem u Yamahu da vidim i u tu novu Super Teneru uživo, motor je puno sličniji GS nego bilo koji drugi, uživo manji nego što se čini na slikama, sjedalo super udobno ,po meni najljepši od ove trojke. BMW-a sam imao prilike voziti, ovu drugu dvojicu na žalost ne. Za BMW vozne karakteristike mogu reći samo najbolje, motor vuče već od malih okretaja kao lud, težina se u vožnji ne osjeti, treba malo privikavanja na veličnu motora na početku ali vrlo brzo se navikneš na to, kočnice više nego odlične, ESA ( elektronsko podešavanje podvozje) je savršena stvar, možeš se igrati za vrijeme vožnje sa puno različitih postavki, uglavnom nisam mu mogao naći niti jednu manu, sad kužim zašto je uvijek prvi u svim testovima.
Meni bi bio BMW prvi, Yamaha druga, a o drugima ne bih puno niti razmišljao.