Kao što već gore napisaše, da ne otvaram novu temu...
Imam CBR-ku 600 1995, model PC31. Kupio je početkom godine sa 19.000 km na satu (u čiju tačnost sve više sumnjam).
Prije mjesec dana mi crkao regler i spalio akumulator. Davao mi je znake neispravnosti (svjetlo mi je znalo promijeniti intezitet bez obzira na obrtaje, posle se ispostavilo da je prepunjavao akumulator), ali eto ja vozio, i na kraju moradoh kupiti i akumulator. Ovo pišem čisto da vas upozorim šta se može dogodit, a nalazio sam po forumima da regler napravi i veću štetu (sijalice, namotaji, elektronika).
Ovo me zanima: čuje mi se fazni (razvodni) lanac. Detaljnije: kad je upalim hladnu sa čokom ne čuje se lanac (tada radi na nekih 2000 obrtaja), kad joj vratim čok (a još je uvijek ne zagrijana ler padne na nekih 1000+ obrtaja) lanac se dobro čuje. Kad je ugrijem nakon 10-ak minuta vožnje lanac se nečuje (ili sasvim slabo i rijetko). Da li je to alarmantno? Planirao sam krajem mjeseca dužu turu pa me nešto kopka... Čitao sam po forumima da to nije ništa strašno, šta vi mislite? Može li se dogoditi da prezubi? Napominjem, čuje se dok je hladna na malim obrtajima, kad joj dam gas ništa se ne čuje, kad pustim gas takođe ništa. Ljudi ubacuju manualne španere, jednostavni su za napravit, šta mislite?
Hvala na odgovorima i pozdrav!