Ejh sada utjerujete strah u decka, nije da je nepotrebno ali pretjerujete malo

Moje skromno, prvi put sjeo na cbr600rr (skuter prije se ne racuna nekih 100tinjak km) i odvozio kuci kao po jajima... nakon 1700km i pun sebe kako vladam motorom

pad s nevelike brzine....
Tada sam imao misljenje (a vjerujem i dosta nas u svojim pocetcima) "svima se to moze dogoditi, meni nece ja pazim hehehe" ali trenutak nepaznje i pogresna procjena podloge i dogodi se sra*je...
skupo iskustvo itekako, na svu srecu samo materijalno

. Sa oko 4000km na satu sam imao oko 1-1,5cm do ruba gume, nisam pretjerivao jer jednostavno to nije bilo to... ali vec nakon 5,5-6000km
rub je sam od sebe nestao, bez ikakvog forsiranja, samo jako puno teoretskog materijala, ucenja i gledanja raznoraznih filmica o polozaju tijela, pravilnom gledanju kroz krivinu itd itd...i onda proba u praksi...
Kada sam spremio motor za zimu vidio sam da na prednjoj imam oko 1,5cm do ruba, zadnja je naravno popeglana do kraja ali taj rub mi nista ne znaci... draze mi je kada se vozim iza nekoga i u kutu oka
vidim kako se on bori s motorom u krivini a ja lagano peljam iza i vidim i osjetim da mogu puno brze

Vozio sam se nedavno i sa deckima na yamahama r1 i r6 koji su po dilju jako lijepo i brzo vozili i pratio sam ih bez problema, iznenadili se decki kada sam rekao da sam tek god dana na motoru

Sada je na satu nesto sitno ispod 10000km ali sam siguran da vozim sigurnije a i brze od sigurno pola ljudi koji se bahate i razbacuju sa kilometrima koje prelaze na godisnjoj bazi
Mozda je i problem u meni sto kada me nesto zanima svu svoju energiju i ono malo pameti sto imam usmjerim prema tome i ne zadovoljavam se prosjekom. Vjezbam dok ne napravim 100% a i onda mislim da
je moglo jos malo bolje

Ti si novi na motoru i pazi se dobro, ali to su savjeti koje ce ti svatko reci... ipak neka iskustva moras sam napraviti i dozivjeti da bi znao u buducnosti prepoznati i bolje savladati (npr kada se zagledas u neku
metu (citaj autic) na cesti i skoro se zabijes jer si predugo gledao u njega itd itd ... previse sam nadrobio ali nadam se da ce ti bar malo pomoci...
A sto se kocnica tice, pogotovo hladna guma ce ti cesto proklizavati, ali trebas se naviknut na to i izgubiti onu pocetnu paniku, nece motor nikud ako malo zablokira, samo otpustis i ponovno stisnes... a to ce
sve doci s vremenom

A najbolji savjet koji ti ja mogu dati je da se ne vozis puno, bar dok ne rijesis papire jer ce te susjedi prijaviti zbog gluposti a tu nastaju jos veci problemi... i da, nabavi si dobru
opremu