Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 20   Dolje

Autor Tema: Koliko ste se dugo navikavali?  (Posjeta: 16944 )

Angie

• Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia RS125 '06 i Tomos A3S '89
Koliko ste se dugo navikavali?
« : 28. Listopad 2009, 23:13:07 »

Kao novopečenog vozača,zanima me koliko ste se dugo navikavali na motor,kad ste se počeli osjećat prirodno,samopouzdano itd.

Imam cirka tjedan dana voznog iskustva,i to furanja po ulici vamo tamo(neregistriran motor,bez vozačke,pa mi se ne glupira),prirodno se osječam vozeči motor,dakle vozeči,ne divljajuči,tog još neće bit dugo vremena   :palacgore:,jedino sam malo još na   :shock: od kočnica...bio već jednom proklizao prednji kraj al sam uhvatio nogom...hladno vrijeme pa su gume,hladne jel   :mrgreen:
Evidentirano
Prodajem:većinu dijelova mašine za Apriliu RS125 Rotax 122,nešto estetike.

Yo dude he just called you "Aprilijaš"...Oh hell no,hold my zacvikani cilindar while i pokušam reparirat donji igličasti and my selektor brzina!

Mayco

• **
  • Vozi: HD XL1200C / kawa ZR7
Odg: Koliko ste se dugo navikavali?
« Odgovori #1 : 29. Listopad 2009, 00:08:48 »

Jako je to individualno, ovisi i o stupnju talentiranosti, ali treba otprilike 1 sezona iliti nekih 7-10 tkm minimalno ako nemaš nikakvog iskustva sa motorom za kakav takav osjećaj sigurnosti u sebe -- a tek nakon toga postaje zajebano, jer kada se oslobodiš straha i stekneš osječaj za motor, taj udar samopouzdanja pogađa i zglob desne šake pa počinju i teži padovi nažalost...

Zato sada sa 125 ccm hvataj rutinu, to je idealna klasa za početak jer kasnije kad pređeš na kapacitetnije motore nećeš moći ništa spasiti nogom...
Evidentirano
PREDATORS
In road we trust

-Goc-

• **
  • Vozi: bicikl
« Odgovori #2 : 29. Listopad 2009, 00:14:33 »

Vozim xt-a 2 godine i još uvijek se nisam skroz naviknuo, zna me iznenaditi i to jako....
Evidentirano

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #3 : 29. Listopad 2009, 06:06:41 »

Ja sam nekih 2-3tkm presao prije nego sam polovio stimung,a sve dosta ovisi i o tipu motora,probao jednom copera i nakon 1 kilometar bilo mi dosta,neznam to vozit tj dugo bi mi trebalo vremena da se priviknem na takov tip motora,jedva cekao da se vratim vlasniku.Dok naked mi je puno laksi za vozit od sportaka,kad sam sjeo na hondu cb 1300 ostao sam zacuden kako se to lagano i udobno vozi,no dobro to je i jedini naked preko 1000ccm koji sam probao vozit tako da ni ne mogu dat realan sud,dok se na nekoj sestici ili nakedu 600-750 ccm osjecam kao na igracki naspram moje Thunderace.
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

hrle

• **
  • Vozi: aprilia caponord
« Odgovori #4 : 29. Listopad 2009, 09:17:13 »

Obzirom da imam dosta kilometara iza sebe i godina slazem se kaj ti je rekao covjek bez 10 000km iza sebe nemoj iskusavati svoje granice,a ni poslje ti ne savjetujem :palacgore:
Nakon 30 god iskustva i voznje jos uvijek sam misljenja i toga se drzim kad promijenim motor 5000 privikavanja
Evidentirano

bullitt

• Vozi: ne vozi
« Odgovori #5 : 29. Listopad 2009, 09:44:59 »

Nevjerovatno ali baš smo u ekipi pričali koliko je km potrebno da ti sjedne motor,ja sam rekao da sam poslije 10000km počeo malo slobodnije voziti,a sada nakon 15 000km moja vožnja je još više evoluirala i napredovala :D,dosta pomaže kada netko iskusniji vozi ispred tebe i pokazuje ti idealne putanje,stvarno se sve brže posloži :wink:.
Bitno je samo da je glava uvijek hladna i da se ne pretjeruje,ne ide iznad svojih trenutačnih mogućnosti i ne povodi za drugima iz ekipe bržima,lagano progresivni i kontinuirani napredak i vježba.
Evidentirano
Citat: rednyaW - 02. Studeni 2010, 09:40:39
ko ne padne... ne trudi se dovoljno.. ko se ne trudi... pickica je...

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #6 : 29. Listopad 2009, 09:51:50 »

Samo se vozati,vozati i rutina će doći sama,bez forsiranja i precjenjivanja sebe,a najgore podcjenjivanja motocikla.
Evidentirano

Icek

« Odgovori #7 : 29. Listopad 2009, 10:01:29 »

Nakon 10tkm po meni ti neće više biti stran ali da ti skroz sjedne trebat će ti još oho-ho
Evidentirano

honda xr

• **
  • Vozi: Yamaha X-Max 250i
« Odgovori #8 : 29. Listopad 2009, 10:13:57 »

kao novopeceni (moj prvi gs500) meni je tribalo jedno 1000km da ga malo skužin kako diše, pa onda još jedno 3000km za vozit samouvjereno i sigurno u sebe, u principu odvozija san 7000km dok ga nisan proda ali nisan ga nikako vozija do granica njegovih mogucnosti :palacgore: jednostavno nisan stiga do te razine (mozda bi se sad lakse privika na neki motor i brze a mozda i sporije, nakon nekih 30000km na dvokotacima)
Evidentirano
Svi smo mi djeca. Jedina je razlika u našim igraćkama...
Nisam dovoljno bogat da kupujem kineske motore...

iluvatar

« Odgovori #9 : 29. Listopad 2009, 11:05:29 »

naviknit ces se na motor relativno brzo, al naucit dobro vozit  :misli: ljudi koji voze po 20 30 godina jos dan danas misle za sebe da nemaju pojma  :LOL:
Evidentirano

cux

• **
  • Vozi: 鈴木バンディット 650S K8
« Odgovori #10 : 29. Listopad 2009, 12:59:07 »

Po meni, navikavanje je proces koji traje dok si živ (primjenjivo ne samo za vožnju na motoru :starac:)
Druga strana priče je osjećaj samopouzdanja koji često zna prevariti i onda se počni pi**arije događati.

Dakle, pamet u glavu i što više sigurnih kilometara pod guzom - feeling za osjećaj će se poboljšavati  :palacgore:
Evidentirano
Buka u modi !

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #11 : 29. Listopad 2009, 14:26:03 »

Samo pusti priče o trošenju rubova guma u čošama i uljetanju u krivine sa šta više km/h...Dobar vozač je onaj koji ne pada,(bar ne često) onaj koji ne izaziva prometne svojom krivicom, vozi savjesno i brine o sebi i svom motoru...Ukratko onaj koji bez prevelikih šokova za sebe i ostale uspije odvozit svoj moto vijek. Sve drugo je šou i besplatna zabava za ekipu i slučajne prolaznike.
Evidentirano
Jahač magle...

maredm1

• **
  • Vozi: Suzuki Bandit 1250S
« Odgovori #12 : 29. Listopad 2009, 15:04:21 »

Ja kad sam bio najsigurniji, tad sam pao, zato oprez i kao što netko gore reče, nikad ne podcjenjuj motor! Sretno!
Evidentirano

Angie

« Odgovori #13 : 29. Listopad 2009, 16:06:49 »

Naravno,u cilju mi je naučit kvalitetno vozit motor,a ne blefirat vožnju.
Što se tiče uletanja u zavoje i trošenja rubova guma,neće još uskoro,ali će doći vrijeme i za to,i naravno,pravo mjesto za tako šta...zasad fino radim na svojim vještinama,što kvalitetnije,pogotovo se usredotočavam na kočenje,jer mislim da je ono ipak puno važnije od gasa.Kretanje je bilo problem prva dva dana,a šaltanje je došlo samo od sebe.

@bobo RR-moj prvi motor je ova Aprilia,za koju mogu reč da je barem meni sasvim udobna,osim tanka,koji je malo preblizu kraljevskim draguljima :mrgreen: ...ali pretpostavlja da je tako na svim sportacima...ne računajući tomosa naravno,kojeg sad restauriram  :) stare ljubavi se ipak ne zaboravljaju  :wink:

@Killex-motor ne podcjenjujem ni malo,jest da je to "samo" 125 kubika,ali je ipak mala živčana cvaja sa svojih 117 kg...čak je i kolega koji vozi supermoto rekao da poslje 7 zna iznenadit,a poslje 8 počne letit :)

Tjedan dana ju imam,od toga 4 dana vožena(3 nisam jel joj je ulje u getribi bilo katastrofa,djelo starog vlasnika,a nevolim vozit motor u takvom stanju,pa sam napravio izmjenu ulja) i već 36 veselih kilometara utučenih :) gledajući da su svi ti kilometri utučeni u jednoj jedinoj maloj ulici gdje vježbam,rekao bih da vrijeme leti kad sam na njoj :)
Evidentirano

Yo dude he just called you "Aprilijaš"...Oh hell no,hold my zacvikani cilindar while i pokušam reparirat donji igličasti and my selektor brzina!

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #14 : 29. Listopad 2009, 17:29:08 »

Vjerovatno stanari te ulice dijele tvoje oduševljenje :LOL:.
Evidentirano
Jahač magle...

ronny

• **
  • Vozi: R1 -vozio-
« Odgovori #15 : 29. Listopad 2009, 19:57:54 »

teško ti je odgovorit na to pitanje jer je lakše ako se držiš jedne vrste motora.ja recimo dosta eksperimentiram pa sam malo na sportaku malo super moto malo enduro malo naked i od svega mogu ti reči da neznam ništ kak se spada.da znam nebi sad vlekel gips več mjesec dana.ali ako hočeš naučit ondaPOLAKO. :palacgore:
Evidentirano
ronny -   ja sam siromašan pa moram vozit motor -

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #16 : 29. Listopad 2009, 20:19:08 »

pocevsi od tomos automatica, kada sam sjeo  za apn-a, a nikada prije nisam vozio brzinca, mjenjao sam brzine ko da sam oduvjek vozio :?
treme sam imao uvijek kada bi sjeo na nesto jace od 90 ccm :D tipa tresu mi se ruke, pa i noge, ubrzani puls itd
danas kada zajasem motor a nisam jos ni krenuo mogao bih vec odredit 'ovo je smece' ili 'ovo je vozljivo' ili 'ovo mora da lezi!'

nikad necu zaboravit prve metre s versysom..jednostavno sam znao... :D
Evidentirano
jednostavno je genijalno

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #17 : 29. Listopad 2009, 20:24:21 »

malo po malo sve dolazi na svoje voznjom  vise se vozis vise se navikavas
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

hotazmaj

• **
  • Vozi: VFR 750 RC36
« Odgovori #18 : 29. Listopad 2009, 20:40:06 »

Mislim da ti to niko tacno ne moze reci, jer kao sto neko rece to je sve od osobe do osobe.
Ja recimo nikad do ove godine nisam ni pokusao voziti motor, znaci prvi put sam u zivotu probao kad sam trebao da ga kupim i eto meni je trebalo mozda mjesec ili dva da se sa njim uputim na put od nekih 300km. Znaci samo pamet u glavu i ne precjenjus svoje i mogucnosti motora
Evidentirano
Four wheels move the Body...
Two wheels move the Soul...

andol

• **
  • Vozi: Beverly 300 i.e.
« Odgovori #19 : 29. Listopad 2009, 22:03:03 »

Ja sam prije nekih mjesec dana ponovo sjeo na motor poslije 10 godina. I to malo drugacije vrste od onih koje sam prije vozio. Morao sam do doma napraviti nekih 150 km. Sjedio sam na njemu ko da vozim jumbo jet.
Evidentirano

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #20 : 29. Listopad 2009, 23:21:35 »

Ejh sada utjerujete strah u decka, nije da je nepotrebno ali pretjerujete malo  :mrgreen:

Moje skromno, prvi put sjeo na cbr600rr (skuter prije se ne racuna nekih 100tinjak km) i odvozio kuci kao po jajima... nakon 1700km i pun sebe kako vladam motorom  :LOL: pad s nevelike brzine....
Tada sam imao misljenje (a vjerujem i dosta nas u svojim pocetcima) "svima se to moze dogoditi, meni nece ja pazim hehehe" ali trenutak nepaznje i pogresna procjena podloge i dogodi se sra*je...
skupo iskustvo itekako, na svu srecu samo materijalno  :mrgreen:. Sa oko 4000km na satu sam imao oko 1-1,5cm do ruba gume, nisam pretjerivao jer jednostavno to nije bilo to... ali vec nakon 5,5-6000km
rub je sam od sebe nestao, bez ikakvog forsiranja, samo jako puno teoretskog materijala, ucenja i gledanja raznoraznih filmica o polozaju tijela, pravilnom gledanju kroz krivinu itd itd...i onda proba u praksi...

Kada sam spremio motor za zimu vidio sam da na prednjoj imam oko 1,5cm do ruba, zadnja je naravno popeglana do kraja ali taj rub mi nista ne znaci... draze mi je kada se vozim iza nekoga i u kutu oka
vidim kako se on bori s motorom u krivini a ja lagano peljam iza i vidim i osjetim da mogu puno brze  :palacgore:
Vozio sam se nedavno i sa deckima na yamahama r1 i r6 koji su po dilju jako lijepo i brzo vozili i pratio sam ih bez problema, iznenadili se decki kada sam rekao da sam tek god dana na motoru  :mrgreen:
Sada je na satu nesto sitno ispod 10000km ali sam siguran da vozim sigurnije a i brze od sigurno pola ljudi koji se bahate i razbacuju sa kilometrima koje prelaze na godisnjoj bazi

Mozda je i problem u meni sto kada me nesto zanima svu svoju energiju i ono malo pameti sto imam usmjerim prema tome i ne zadovoljavam se prosjekom. Vjezbam dok ne napravim 100% a i onda mislim da
je moglo jos malo bolje  :D

Ti si novi na motoru i pazi se dobro, ali to su savjeti koje ce ti svatko reci... ipak neka iskustva moras sam napraviti i dozivjeti da bi znao u buducnosti prepoznati i bolje savladati (npr kada se zagledas u neku
metu (citaj autic) na cesti i skoro se zabijes jer si predugo gledao u njega itd itd ... previse sam nadrobio ali nadam se da ce ti bar malo pomoci...

A sto se kocnica tice, pogotovo hladna guma ce ti cesto proklizavati, ali trebas se naviknut na to i izgubiti onu pocetnu paniku, nece motor nikud ako malo zablokira, samo otpustis i ponovno stisnes... a to ce
sve doci s vremenom  :mrgreen: A najbolji savjet koji ti ja mogu dati je da se ne vozis puno, bar dok ne rijesis papire jer ce te susjedi prijaviti zbog gluposti a tu nastaju jos veci problemi... i da, nabavi si dobru
opremu  :palacgore:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #21 : 29. Listopad 2009, 23:31:18 »

Sasvim individualna stvar.
Samo ništa na silu. Nekoga nesigurnost prođe za 15, nekoga za 1700, a nekoga niti nakon 27000km ne prođe.
Bože moj, hvala bogu pa nismo svi klonovi.
Savjet? Pusti savjete i na motor i pomalo pa pomalo i tako do besvjesti. Na kraju ćeš vidit da to više i nije samo pomalo. :mrgreen:
Uz malo sreće nećeš završiti u portapaku od Opela :LOL:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

Angie

« Odgovori #22 : 30. Listopad 2009, 00:20:01 »

A sto se kocnica tice, pogotovo hladna guma ce ti cesto proklizavati, ali trebas se naviknut na to i izgubiti onu pocetnu paniku, nece motor nikud ako malo zablokira, samo otpustis i ponovno stisnes... a to ce
sve doci s vremenom  :mrgreen: A najbolji savjet koji ti ja mogu dati je da se ne vozis puno, bar dok ne rijesis papire jer ce te susjedi prijaviti zbog gluposti a tu nastaju jos veci problemi... i da, nabavi si dobru
opremu
:palacgore:

Osobno,ja bi se na 6ici kao prvom motoru osjećao kao bojna glava   :mrgreen:

A tu je ono,imati motor u garaži,pa aj se ti suzdrži da ga bar malo ne rpovozaš :mrgreen:
pogotovo nakon epike od šteđenja i zarađivanja para za nj.

I čestitke na brzom privikavanju  :palacgore:nekad jednostavno ljudima bolje legnu stvari.Koliko mi je samo trebalo da naučim krenit s autom,i još sam cic mic,a sa motorom nakon dan i po,jbg šta više voliš tom više pažnje i ljubavi posvetiš :)

Sasvim individualna stvar.
Samo ništa na silu. Nekoga nesigurnost prođe za 15, nekoga za 1700, a nekoga niti nakon 27000km ne prođe.
Bože moj, hvala bogu pa nismo svi klonovi.
Savjet? Pusti savjete i na motor i pomalo pa pomalo i tako do besvjesti. Na kraju ćeš vidit da to više i nije samo pomalo. :mrgreen:
Uz malo sreće nećeš završiti u portapaku od Opela :LOL:

Samo ne od Opela!  :mrgreen:
Jedino ak je OPC onda može proć!  :mrgreen:
Evidentirano

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #23 : 30. Listopad 2009, 00:33:10 »

A nisam se ni ja mogao suzdrzati, doduse regan je bio pa sam morao platiti kaznu, radije novce odvoji za dobro odijelo  :palacgore:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

xxsugar

• **
  • Vozi: vozi synthesizer (nije CASIO)
« Odgovori #24 : 30. Listopad 2009, 01:24:53 »

Kada sam kupio motor (TDM), istog momenta sam si rekao da je to, to.....
Sjeo mi je savršeno dobro i ni trenutak nisam pomišljao na nešto drugo.
Iako vozim pitom motor i nikada me nije iznenadio, ipak vidim svakim danom da je moglo brže,
bolje ali jednostavno i vidim da nisam ja taj koji je to mogao sa njime napraviti i onda čitajući
ovu temu se pitam da li sam se uopće priviknuo na taj motor i dolazim do zaključka da nisam.

Onog dana kada budem mislio da sam se priviknuo i da mogu sve sa tim motorom,vjerovatno sam
na dobrom putu da bude s*anja, tako da mi je drago da se nisam još "naviknuo" i da ostane još
dugo tako.
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 20   Gore

Stranica je generirana za 0.129 sekundi uz 16 upita.