Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 20   Dolje

Autor Tema: Koliko ste se dugo navikavali?  (Posjeta: 16944 )

Sip

• Spol: Muški
  • Vozi: Snove
Odg: Koliko ste se dugo navikavali?
« Odgovori #50 : 05. Studeni 2009, 10:23:44 »

Sve ovisi o vozacu, bitno je da se vozi, vozi i vozi, mozda tu i tamo po kiši tak da znas kaj te ocekuje  :palacgore:

Ja sve tako :mrgreen:

Jest da imam "novi" motor, kojeg nisam provozao ni 100 metara po cesti, ali imam negdje 180 km Grobnika :wink:

Naravno detaljno opisem koliko mi je dugo trabalo da se navikenm na njega 8)
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

mrgud_sk

• **
  • Vozi: Yamaha FZ6S
« Odgovori #51 : 05. Studeni 2009, 16:01:30 »

na kle-a sam se navikavao godinu ipo dana, na bandita 15 min  :mrgreen:

Na dobro se lako naviknuti. Problem je kad pređeš "s konja na magarca".
Evidentirano
"Ako tražiš prijatelja bez mane, ostati ćeš bez prijatelja."

Prodajem Yamahu FZ6S 2006. god. ili mijenjam za FZ1S!!

Musashi

• **
  • Vozi: Kawasaki Z-750
« Odgovori #52 : 17. Siječanj 2010, 03:18:41 »

Mislim da ti treba sigurno barem 5000km da upoznas motor dovoljno da bi se mogao osjecati opusteno. Sigurno da taj osjecaj mozes imati i prije, medutim subjektivno misljenje vozaca je jedno, a realnost je ipak drugacija. Iskustvo je ono čega nikad nemamo previse
Evidentirano
Miyamoto

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #53 : 17. Siječanj 2010, 08:14:53 »

Meni je zanimljivo da nakon zimske pauze, kad duze ne vozim motor, pa kad krenem treba mi isto odredjeno vrijeme da mi se vrati onaj neki fini filing za zavoj i motor :misli:

Desavalo mi se da se na prvoj voznjici poslije zime hocu razbit, jer motor jednostavno ne skrece kako bi htio :mrgreen:
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

jaki

• Vozi: Kawasaki zzr 1400
« Odgovori #54 : 17. Siječanj 2010, 10:43:42 »

Mislim da ti treba sigurno barem 5000km da upoznas motor dovoljno da bi se mogao osjecati opusteno. Sigurno da taj osjecaj mozes imati i prije, medutim subjektivno misljenje vozaca je jedno, a realnost je ipak drugacija. Iskustvo je ono čega nikad nemamo previse
Oko 5000km dok sam se opustio tj.upoznao ga i po pljusku i kad guza mu šeće,ali još uvijek imam poštivnja prema njemu..
Evidentirano
LeoVince nove auspuhe po promotivnim cijenama nabavljam...popust na kolčinu

ktm08

• **
  • Vozi: KTM SD
« Odgovori #55 : 17. Siječanj 2010, 13:02:17 »

Svaki put kad ga izvadim iz garaže se privikavam,neke dane se ne uspijem priviknut i onda pomalo!
Evidentirano
Bitno je trajati!

xyzdomba

• **
  • Vozi: za sada više ništa
« Odgovori #56 : 17. Siječanj 2010, 13:10:36 »

Samo se vozati,vozati i rutina će doći sama,bez forsiranja i precjenjivanja sebe,a najgore podcjenjivanja motocikla.

Složio bih se s ovim ali bih dodao da ne samo da ne treba podcjeniti motor netraba ga niti precijeniti a to se odnosi naravno i na vozača, s toga pamet u glavu i nema problema
Evidentirano

MARINS

• **
  • Vozi: CB 600 F Hornet 2008
« Odgovori #57 : 17. Siječanj 2010, 13:12:01 »

To ti je kao plivanje. Kad jednom naučiš više nikada ne zaboraviš samo ti treba vremena da stekneš kondiciju. Učiš cijeli život i još bedast umreš.
Evidentirano

lucki_radnik

• **
  • Vozi: 636
« Odgovori #58 : 17. Siječanj 2010, 13:18:19 »

Vozim xt-a 2 godine i još uvijek se nisam skroz naviknuo, zna me iznenaditi i to jako....

ovi kojima trebaju godine da se naviknu na motor iman pitanje,jel ga vi vozite jednom u par mjeseci ili....

ima san rs i znam kako je to vozit ako se vozis svaki dan,max ce ti trebat par mjeseci,a kad dode lito trazit ces vise
« Zadnja izmjena: 17. Siječanj 2010, 13:33:37 lucki_radnik »
Evidentirano
na pragu svojih 20-tih bio sam laka roba

karadolo46

• Vozi: Ninja ZX-6R >2008<
« Odgovori #59 : 18. Siječanj 2010, 22:07:17 »

prilagodba na ovaj zadnji trajala cca 1500km dok se nisam onako ugodno osjećao na njemu, s tim da prije toga imam već cca 45000km što skuterima što s motorima...
Evidentirano

tkubasa

• Vozi: malu plavu...... bold'or-ku
« Odgovori #60 : 18. Siječanj 2010, 23:50:09 »

poceo sam sa skuterom (aerox 50), nikad nisam vozio motor prije tog skutera, i trebalo mi je mozda mj. dana i vec sam imao osjecaj da me nemoze nis iznenadit... i naravno onda sam pao....  :mrgreen: e sad tu su vec pocela i glupiranja, nisam imao jos ni vozacku, jednio sam se vozao tu lokalno kod mene, sporednim cestama i sljepim ulicama di nema prometa sa ekipom naravno... i kako to uvijek biva, nije mi dugo trebalo da se motor ne pocne vozit po zadnjem, prednjem itd... naravno bilo je opet padova, trcanja za motorom i tako, ali sve mali padovi sa jaako malom brzinom. Najvise me mucio osjecaj podloge pri kocenju, par puta sam pao po pjesku preko nosa... standardno   :mrgreen:

i tako vozio sam ga 5 god. pa sam kupio nsr-ku, to mi je bio prvi motor sa brzinama, ajmo rec prvi pravi motor sa obzirom da ce sad pola foruma rec da skuter nije motor (mada se ja nebi slozio sa tim, iako to ipak nije isto). Prije toga sam vozio samo apenca od frenda sa kim sam se najvise vozao, zajedno smo kopali, frizirali i skutera i apenca i uvijek smo se ganjali...  :mrgreen:

na nsr-ku sam se navikao jako brzo, stvarno motor se totalno lako vozio, i u roku par dana mi vec nije bio bed se ni proguravat kroz najvece guzve sa nekim iza. Lezat sam po zavojima poceo, tek kad sam stavio orig. dim. guma, jer je prijasnji vlasnik stavio totalno krive dim. bile sa straaasno presiroke gume, i nisi se mogao uopce nagnut preko jedne mjere. Gume sam promjenio nakon mozda 2tj. i par dana nakon mi je priv put zastrugala tenisica o pod   :mrgreen:

nsr-ku vozim vec 3. godinu, i imam osjecaj kao da vozim apenca :mrgreen:

prije nekih 2 god, je stari kupio ponovno motor nakon nekih sigurno 10 god. bez... i to je bio Bandit 1100G... krstarica, grdosija od skoro 300kg, stvarno motor za uzivanje u voznji... nisam ga se usudio probat vozit, ma ni pitat djir...  :mrgreen: ali ni to nije dugo trajalo, nakon par mj. smo isli neki bezvezni djir, on je naletio na frenda i samo mi rekao ˝na evo ti kljuc, i polako˝, popratio me par krugova uz cestu a poslje mi je samo rekao, vozi....  :D

a na Bandita se je jaaaako lako priviknut usprkos svojoj tezini, i poprilicno polegnutoj vilici (malo je tezak volan)... evo njega vozim isto dosta cesto, pogotovo sam ga vozio sad kad mi je moj motor raskopan.

i da, jos da kazem, nakon tih cirka 8-9 god. sad kad opet sjednem na taj skuter imam osjecaj da mogu napravit sa njim sta god mi padne napamet, bas ono igracka, bicikla... a to isto mogu rec i za nsr-ku...
jer kako je vec neko napomenuo, lako se na bolje naviknut, al teze je prec sa konja na magarca   8)   :palacgore:
Evidentirano

jel te baca

• **
  • Vozi: yzf mješanca 1000
« Odgovori #61 : 19. Siječanj 2010, 04:12:38 »

mislim da se najteže priviknuti potpuno na r motor što jači to duže treba jer on baš i ne prašta pogreške za razliku od slabijih motora. recimo oko 10000 tkm je mozda i dovoljno da se totalno upoznas s njim. e sad velika je stvar gdje si napravio tu kilometražu ako je velik dio autoput onda teško da se tu može steci veliko iskustvo. treba vozit po kiši,u proljece kad ima pjeska zaostalog po cesti,s suvozacem dalmacija,istra ili kopneni dio hrvetske dva svjeta što se tice asvalta. sjetimo se svi početka sezone svima nam treba bar mjesec dana da se vratimo u kondiciju kao na kraju prošle. eto toliko od mene.
Evidentirano
tu sam doma

Merla

• **
  • Vozi: warrior, venture
« Odgovori #62 : 19. Siječanj 2010, 10:29:15 »

prije nekih godinu dana sam čitao članak o istraživanju o sigurnosti na cesti, koji se odnosio na motore. istraživanje je , čini mi se, radio neki američki ured za nešto  :misli: , na osnovu statistike.
između ostalih stavaka, o uzroku nesreća i posljedica, bio je dio koji je govorio o povezanosti nesreća sa iskustvom. statistika je pokazala da je najopasnija 3. godina iskustva, odnosno 3. sezona voznje na motoru, kada se događa uvjerljivo najviše nesreća sa težim posljedicama.
njihovo objašnjenje je bilo - 1. sezona je učenje, 2. sezona navikavanje i oslobađanje, a u 3. sezoni (još uvijek) mladi vozači dobiju samopouzdanje i previsoko mišljenje o svojoj vještini, pa dolazi do težih padova i sudara.
Evidentirano
growing old is mandatory, growing up is optional

www.mkfireriders.com

Jana od Virovitice

• **
  • Vozi: KTM u srcu i zbilji.
« Odgovori #63 : 19. Siječanj 2010, 10:48:39 »

Na tatinom apn-u 4 sam se poćeo sam vozati sa cca 12 god,bilo je tu svega,padova,trganja,proklizavanja i šta ja znam šta sve ne,kad sam kupio veći motor tako sam i manje padao jer kad sa tomosom i četvrtastim obilić gumama naučiš ić u zavoje onda sa svim drugim nemaš problema :mrgreen:.

Ima 2 vrste ljudi,oni koji su rođeni sa osjećajem za motor i oni koji to naštrebaju ali nikad nisu 100%skužili gradivo....
Evidentirano
Svi motori su dobri,nema lošeg ima samo dobar i bolji,OSIM KINEZA.

tkubasa

« Odgovori #64 : 19. Siječanj 2010, 11:54:38 »

Na tatinom apn-u 4 sam se poćeo sam vozati sa cca 12 god,bilo je tu svega,padova,trganja,proklizavanja i šta ja znam šta sve ne,kad sam kupio veći motor tako sam i manje padao jer kad sa tomosom i četvrtastim obilić gumama naučiš ić u zavoje onda sa svim drugim nemaš problema :mrgreen:.

Ima 2 vrste ljudi,oni koji su rođeni sa osjećajem za motor i oni koji to naštrebaju ali nikad nisu 100%skužili gradivo....

potpis
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #65 : 19. Siječanj 2010, 12:28:59 »

...Sada je na satu nesto sitno ispod 10000km ali sam siguran da vozim sigurnije a i brze od sigurno pola ljudi koji se bahate i razbacuju sa kilometrima koje prelaze na godisnjoj bazi...

Znači, ako sam dobro shvatio, ti sa sve ukupno 10.000 km voziš motor bolje i sigurnije od ljudi koji godišnje rade 20.000 km i to neznam koliko godina za redom?  :shock:

U ovoj temi je upravo riječ kako samopouzdanje i osobni osjećaj nemaju veze sa stvarnim stanjem i kako nas je većina u nekom trenutku precijenila sebe, a imali smo sreće da to preživimo  :palacgore:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Sayock

• ex Warimashi
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Enterprise i Defiant
« Odgovori #66 : 19. Siječanj 2010, 13:09:48 »

Navikavanje na motor je tako relativna i individualna stvar. Kad kupuješ prvi motor, uopće nemaš pojima što možeš očekivati i dali će ti taj motor ležati. Kupiš ga i onda se prilagođavaš. Neki put se nikako ne uspiješ prilagoditi jer si fulao vrstu motora - ali ti je ovaj baš bio lijepi, a neki put ubodeš ko ćorava koka i osjećaš se kao da ste jedno. To se ne da iskazati ni kilometrima, ni mjesecima.
Ali kad već imaš nekog iskustva, onda već znaš što hoćeš i onda ako si stvarno pogodio ono što tražiš - traje jako malo. Sa mojim prvim motorom nisam imala pojima o ničemu i snalazila sam se kak sam znala. Bio mi je malko previsok i težak, ali išlo je. Nakon puno godina uzela sam totalno drugi tip motora - čisto iz financijskih razloga mi je bio poboljan. Na tome sam se već nakon tri tjedna osječala jako sigurno, ali mi nije bio ono nešto i išao mi je na živce, bio inertan, položaj mi nije pasao u vožnji itd. Prije nego sam kupila treći otišla sam na probnu vožnju... i ona mi je pokazala da je to -to! Sigurnost u vožnji dođe s kilometrima. Isto tako nakon nekog vremena pojavi se i lažna sigurnost - već je to netko spomenuo prije. Nakon nekog vremena iste rute, načina vožnje ili sl, počinješ se opuštati, pa i upuštati u situacije koje su rizičnije i rutinski voziti motor. Sa prevelikim opuštanjem opada i pažnja. A auti traktori, pješaci samo čekaju nečiju nesmotrenost - makar vozio sve po svim propisima. Svaka vožnja neka ti bude sa maksimalnom pažnjom kao da je prvi dan.  :palacgore:

bullitt

• Vozi: ne vozi
« Odgovori #67 : 19. Siječanj 2010, 13:11:55 »

Neznam.,mislim ovdje bi se moglo dosta pisati ali i poslije skoro 20 000km na ovom motoru bez beda i srama mogu reći da se još navikavam i prilagođavam,uvijek nastojim unaprijediti svoju vožnju i nikad nisam skroz zadovoljan.
Naravno pri tom ne mislim na lagano krstarenje autocestom nego dinamičnu vožnju magistralom koju uzimam kao mjerilo.
Evidentirano
Citat: rednyaW - 02. Studeni 2010, 09:40:39
ko ne padne... ne trudi se dovoljno.. ko se ne trudi... pickica je...

jaki

• Vozi: Kawasaki zzr 1400
« Odgovori #68 : 19. Siječanj 2010, 16:46:04 »

mislim da se najteže priviknuti potpuno na r motor što jači to duže treba jer on baš i ne prašta pogreške za razliku od slabijih motora. recimo oko 10000 tkm je mozda i dovoljno da se totalno upoznas s njim. e sad velika je stvar gdje si napravio tu kilometražu ako je velik dio autoput onda teško da se tu može steci veliko iskustvo. treba vozit po kiši,u proljece kad ima pjeska zaostalog po cesti,s suvozacem dalmacija,istra ili kopneni dio hrvetske dva svjeta što se tice asvalta. sjetimo se svi početka sezone svima nam treba bar mjesec dana da se vratimo u kondiciju kao na kraju prošle. eto toliko od mene.
:palacgore:Prve kilometre na zzr me ulovila 3 puta kiša-pljušćina
Evidentirano
LeoVince nove auspuhe po promotivnim cijenama nabavljam...popust na kolčinu

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #69 : 19. Siječanj 2010, 17:22:34 »

upotpunosti  :palacgore:

najviše sam se razbio na tom prvom motoru, APN 4......to je bilo strašno, koliko je bilo lako pasti......samo moje nisu bile obilić, nego trayal, al ista stvar......one slabe kočnice, pa svaki puta drugačije koči, nikada nisi s njima na TI, uvijek iznenade......pa jednom je dobro blokirao stražnji kotač, i to baš kada sam išao kupiti nove kočnice i dobro se razbijem.......drugi put, kočnice iste, al e90 mašina.......uh

al onaj tko nije pao, nezna do koje granice može ići.......

za motor treba osječaj, pogotovo kod kočenja i kvačila.......

al kod tebe je dobar motor, RS 125.......i vjerujem 99% ispravan, pa nečeš imati takvih problema.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

vanir

• **
  • Vozi: cbr600rrrrrrrr
« Odgovori #70 : 19. Siječanj 2010, 20:09:37 »

eh ljudi moji,i na zenu se potpuno navikniti triba cili zivot a kamoli na motor koji je doduse bolji od zena,bar te ne boli glava od njega...... :mrgreen:
Evidentirano
"poslije mnogo rakije i vina,je li bolja kurva ili cura fina"

tkubasa

« Odgovori #71 : 19. Siječanj 2010, 21:14:09 »

eh ljudi moji,i na zenu se potpuno navikniti triba cili zivot a kamoli na motor koji je doduse bolji od zena,bar te ne boli glava od njega...... :mrgreen:

:LOL:

:palacgore:
Evidentirano

hondimir

• **
  • Vozi: honda cb 250 rs '84, honda cbr 600 f 96'
« Odgovori #72 : 19. Siječanj 2010, 22:44:03 »

Nema navikavanja,rođen sam za motor,ali učim se svaki dan,svaki bogen....
Evidentirano

Fran Zgb

• Vozi: Hornet 600 2008
« Odgovori #73 : 19. Siječanj 2010, 23:37:59 »

prvi put sam sjel na skuter prije cca 4 godine
unajmio sam za ici na posao od susjeda nekakvo kinesko sranje, mislim da je model pedersen  :LOL:
to mi je bio vrh svijeta tad makar nije mogao navuci vise od nekih 60 a ja sam svaki dan se vozio po slavonskoj  :jesus:

onda sam sjeo na frendovog runnera 50 SP i to mi je bio avion, ubrzanje, kocenje itd....

i tak jedan dan idem sa posla (u meduvremenu promijenio posle) sa kajzerice i po savskoj prema centru i nisam gledao naprijed nego polugole tete i kreten ispred mene naglo zakoci... a ovaj prokleti pedersen ima kocnice losije nego bicikl..... i pogodio auto u rub branika, sasuo se dolje i to je to.. ustao se, otresao, obrisao krv (nemoram reci da mi je jedina zastitna oprema bila kaciga za 400kn a jakna je bila ona lagana od trenirke :;) i vozi doma nekak :D

nakon tog sam kupil runnera 50 SP i taj mi je odmah sjeo..... vozio ga cca 6-7 mj pa prodao..... preklani sam kupio derbi gp1 250.... to se nisam ni usudio voziti, tj frend je napravio test voznju i doveo ga doma.. cinilo mi se jako :D kad smo doma dosli, onda sam se sjeo i nisam bio zadovoljan kak ide, bilo mi je sporo  :palacdolje:   sve do trenutka kad sam prvi put se vozio po kisi i mokroj cesti i skuzio da dubre hoce baciti samo tako... onda sam shvatio da malo lakse sa gasom treba..... i prije dva mjeseca uzeo nexusa 500.... ista prica kao s gp-em... frend isao, napravio test voznju... meni je izgledao *ebeno masivno i tesko i jos 500ccm.. mislio sam da cu se strgat sa njega samo tako... ali eto sjeo mi je odlicno, jako lagano se vozi i zadovoljan sam.... s obzirom da se vozim i sad (dosao pred pol sata doma s nexusom) zna me iznenaditi jel je prokleto sklisko ali nisam jos pao...
Evidentirano
Instalacije računala i održavanje; kvalitetno i povoljno

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #74 : 20. Siječanj 2010, 07:07:42 »

Majko mila, pišete o tom apn-cu ko da ide 200 na sat pa mu trebaju široke gume, odlične kočnice....pa motor ne ide prek 60 o čemu vi pišete. To je bicikl. Nakon prelaska s njega na jači motor jedino znaš šaltat.
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 20   Gore

Stranica je generirana za 0.157 sekundi uz 15 upita.