Alfa, ima li zaručnica kakvu zanimljivu priču vezano uz didu i cestu?
Pazi, deda je vec 2 desetljeca mrtav, tako da se ona ne sjeca detalja, ali zapamtila je da je to prva (ili jedna od prvih) cesta kod koje se pazilo na nagib. Da li je to zbog odvodnje vode ili sigurnosti u prometu - ne zna.
Inace, danas sam ipak otisao do Karlobaga na kavu. Ruta je bila ZG-Plitvice-Gracac-Starigrad--Karlobag-Senj-Karlovac-ZG. Sve po drzavnim cestama, a autoput samo u pocetku od ZG do KA.
Negdje oko Zatona sam vidio motor sparkan pored ceste, a na cesti tragove pada. Bio je i neki auto tamo - valjda prijatelji sa motoristom, tako je barem djelovalo. Proletio sam pored njih, stao, okrenuo se i vratio pitat da li mogu kako pomoc. Srecom, vozac nije uopce stradao, a motor nije previse razvaljen. Rekli su da cekaju prijatelja koji ce odslepat motor. Pad je bio na ravnom, a uzrok - lik se zagledao na lijepi pogled s lijeva i zahvatio zemlju sa desne strane ceste.
Voznja je inace bila super, osim sto je ipak bilo malo prevruce za potpuni uzitak. Prometa je bilo, ali moglo se vozit kako se htjelo. Motorista je bilo u oba smjera jako puno - ruka me bolila od pozdravljanja