Evo me dečki....
Htio bih ponoviti još neke stvari jer primam razne PP, neki su zadovoljni jer misle da fali ovakvih "uradi sam" tema, neki me podcjenjuju i čekaju trenutak kad ću odustati, staviti djelove u kutiju i odnjeti majstoru....uglavnom svašta.....
Dakle; ja ovo radim jer mi je gušt. Kao klinac sam sa starim isto tako provodio sate u podrumu dok je on šarafio. Nažalost otišao je u vječna lovišta (ili na najbolje ceste) prije nego što me stigao naučiti više. Ljetos sam bio u Školi u Selskoj i raspitivao se o prekvalifikaciji u automehaničara, žao mi je što niste vidli facu ravnatelja kad je vidio moje kvalifikacije i stručnu spremu. Tri puta sam mu morao objasniti da bi ja to tek tako upisao, čisto da naučim. Međutim, dvije godine, koliko traje praksa za mene je nemoguće obaviti uz posao i ambicije koje imam na istom....bez prakse mislim da nema smisla polagati tu razliku od 4 ispita i platiti 3000kn, jebiga, da sam bio pametniji sa 15 ne bih odabrao smjer kojim sam krenuo.....
Vratimo se na slindravog KTM-a.
Ne mislim odustati. Vjerujem da ovo mogu napraviti, bilo bi lakše da su financije malo snažnije ali polako...dao sam si do 01.03.2010. da motor bude spreman.
Glava:
Danas ću poslikati glavu malo detaljnije, da vidite kako izgledaju kanali i stapke ventila (ne znam da li se to tako zove, ali mislim da kužite kad uključujem botaničke izraze u mehaniku....

). Odlučio sam dati glavu majstoru da je tušira. Volio bih da mi netko malo detaljnije kaže koliko se točno materijala skida....
Šarafe i zatike ću skinuti. Termostat isto, iako sam siguran da ga nebih odlomio, prepažljiv sam ja. Dok sam čistio, bio je zatvoren krpicama, tako da nije strugotina mogla doći unutra....
Dobio sam preporuku da glavu dam tuširati čovjeku koji se zove Ivica, negdje na ravnicama u ZG. ako se radi o 300-tinjak kn preživjeti ću.
Inače, malo mi je to čudno s glavom. Motor sam kupio od čovjeka kojem vjerujem, a on kaže da nije otvarana.
mms kaže da kuglični ležaj nije originalan.
Glava je slinila iznad lijeve ispušne grane, na mjestu koje je tipična boljka (po Adv rideru), Igor iz motormanije je to predihtao i nije više bilo problema.....da li je moguće da je on nešto kemijao...ne znam.
Možda je najbolje da to dam tuširati i mir.......