Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Dolje

Autor Tema: Termo grupa iliti on slini meni je dosadno....  (Posjeta: 13469 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Odg: Termo grupa iliti on slini meni je dosadno....
« Odgovori #50 : 25. Studeni 2009, 07:03:39 »

Daj objasni sto si mislio bas me interesira  :misli:

Evo, ponovit ću:
        "dihtanje ventila sam projeravao prije skidanja opruga tako da bi benzin sipao u kanal i onda starim retrovizorom gledao komoru i gljive ventila. Ako se nebi niti orosili, nema potrebe za rastavljanjem"

Nisam mislio ništa loše. Skidanje, brušenje i vraćanje ventila te promjena gumica je meni i tebi jednostavna radnja, ali čovjek sa nedovoljno iskustva (bez namjere da vređam Makazicu!) može u tom poslu neki korak krivo napraviti i eto nove neprilike. Sjeti se samo kako neiskusnima obično odzračivanje kočnica postane noćna mora. Ako motor nije dimio kod abgasanja i ventili dobro dihtaju netreba čeprkati po njima.

Jebate, ko da sam na ispitu. Jesam li položio majstore?  
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

PlavaKuca

• **
  • Vozi: ništ
« Odgovori #51 : 25. Studeni 2009, 08:13:04 »

Btw skini deklo magneta i proveri kakav je lezaj znalo se dogodit da ode i da strada i magnet

Viđeno. Preporučujem za napraviti...
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #52 : 25. Studeni 2009, 09:13:21 »

Evo, ponovit ću:
        "dihtanje ventila sam projeravao prije skidanja opruga tako da bi benzin sipao u kanal i onda starim retrovizorom gledao komoru i gljive ventila. Ako se nebi niti orosili, nema potrebe za rastavljanjem"

Nisam mislio ništa loše. Skidanje, brušenje i vraćanje ventila te promjena gumica je meni i tebi jednostavna radnja, ali čovjek sa nedovoljno iskustva (bez namjere da vređam Makazicu!) može u tom poslu neki korak krivo napraviti i eto nove neprilike. Sjeti se samo kako neiskusnima obično odzračivanje kočnica postane noćna mora. Ako motor nije dimio kod abgasanja i ventili dobro dihtaju netreba čeprkati po njima.

Jebate, ko da sam na ispitu. Jesam li položio majstore?  

Polozio bez greske  :palacgore:  Skroz si u pravu i totalno ispravno razmisljanje kao i obicno  :wink:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #53 : 25. Studeni 2009, 10:12:31 »

Evo me dečki....

Htio bih ponoviti još neke stvari jer primam razne PP, neki su zadovoljni jer misle da fali ovakvih "uradi sam" tema, neki me podcjenjuju i čekaju trenutak kad ću odustati, staviti djelove u kutiju i odnjeti majstoru....uglavnom svašta.....

Dakle; ja ovo radim jer mi je gušt. Kao klinac sam sa starim isto tako provodio sate u podrumu dok je on šarafio. Nažalost otišao je u vječna lovišta (ili na najbolje ceste) prije nego što me stigao naučiti više. Ljetos sam bio u Školi u Selskoj i raspitivao se o prekvalifikaciji u automehaničara, žao mi je što niste vidli facu ravnatelja kad je vidio moje kvalifikacije i stručnu spremu. Tri puta sam mu morao objasniti da bi ja to tek tako upisao, čisto da naučim. Međutim, dvije godine, koliko traje praksa za mene je nemoguće obaviti uz posao i ambicije koje imam na istom....bez prakse mislim da nema smisla polagati tu razliku od 4 ispita i platiti 3000kn, jebiga, da sam bio pametniji sa 15 ne bih odabrao smjer kojim sam krenuo.....

Vratimo se na slindravog KTM-a.

Ne mislim odustati. Vjerujem da ovo mogu napraviti, bilo bi lakše da su financije malo snažnije ali polako...dao sam si do 01.03.2010. da motor bude spreman.

Glava:

Danas ću poslikati glavu malo detaljnije, da vidite kako izgledaju kanali i stapke ventila (ne znam da li se to tako zove, ali mislim da kužite kad uključujem botaničke izraze u mehaniku.... :mrgreen:). Odlučio sam dati glavu majstoru da je tušira. Volio bih da mi netko malo detaljnije kaže koliko se točno materijala skida....

Šarafe i zatike ću skinuti. Termostat isto, iako sam siguran da ga nebih odlomio, prepažljiv sam ja. Dok sam čistio, bio je zatvoren krpicama, tako da nije strugotina mogla doći unutra....

Dobio sam preporuku da glavu dam tuširati čovjeku koji se zove Ivica, negdje na ravnicama u ZG. ako se radi o 300-tinjak kn preživjeti ću.
Inače, malo mi je to čudno s glavom. Motor sam kupio od čovjeka kojem vjerujem, a on kaže da nije otvarana.
mms kaže da kuglični ležaj nije originalan.
Glava je slinila iznad lijeve ispušne grane, na mjestu koje je tipična boljka (po Adv rideru), Igor iz motormanije je to predihtao i nije više bilo problema.....da li je moguće da je on nešto kemijao...ne znam.

Možda je najbolje da to dam tuširati i mir.......

makazica

« Odgovori #54 : 25. Studeni 2009, 10:29:47 »

Ajmo dalje;

danas ću i provjeriti ventile. Dakle, benzin točim pomalo u kanale i od dolje gledam da li se gljive i dosjedi orose. Ideja mi je glavu staviti na stol tako da mi ventili koje kontroliram budu van ruba stola, a naći će se i neki stari (ili novi) retrovizor. Ako se ne orose sve pet, ako se orose majstoru kojem ću nositi na tuširanje reći ću da skine ventile i sredi ih kao i dosjede. U tom slučaju idu nove gumice.

Htio sam samo napomenuti da sve ovo što sam čistio radio sam pamučnom krpicom, WD-om i bengom. Bez četki. Naribao sam se......prstići su me bolili..... :cry:

Klip.

Vezano uz alat za montažu karika i sugestije mms-a: Plan mi je klip skinuti, znam da moram paziti na položaj osigurača....bilo kakvi daljnji savjeti vezani uz to su dobrodošli. Pretpostavljam da bolcna ima smjer u kojem se izbija...?
Mislio sam kad skinem klip lagano i strpljivo počistiti čelo i umetnuti ga u cilindar....vjerujem da će mi biti puno lakše tako nego da ga uvlačim unutra dok je na klipnjači....a i cijenjeni mms je rekao da je to "way to do it". Mislim da mi u tom slučaju alat neće trebati, ako se varam.....javim vam.

Napravio sam popis djelova koje trebam naručiti:

1.   brtva cilindra : limena 
2.   brtva glave
3.   brtva poklopca ventila
4.   O-ring- ovi poklopca filtera
5.   brtva poklopca kvačila - za preventivnu provjeru stanja onog problematičnog ležaja...
6.   O-ring-ovi pumpe vode
7.   brtva automatskog natezača lanca
8.   ležaj bregaste osovine

+ troškovi obrade glave
+ eventualno gumice ventila
+ problematični ležaj
+ ovo zadnje što ste predložili.....eventualno ležaj magneta i nova prtva poklopca

E, da.....a kak ste si vi zamislili da ja sa svojim ograničenim znanjem i alatom skinem megnet....zubima....?? :mrgreen:

Pozdrav, sudjelujte, savjetujte, kritizirajte....!!

m.

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #55 : 25. Studeni 2009, 11:06:12 »

jesi ti kad cuo za onu "nahrani svinje i ne diraj nista" ? :mrgreen:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

OldBoy

« Odgovori #56 : 25. Studeni 2009, 13:24:31 »

Dakle; ja ovo radim jer mi je gušt. Kao klinac sam sa starim isto tako provodio sate u podrumu dok je on šarafio. Nažalost otišao je u vječna lovišta (ili na najbolje ceste) prije nego što me stigao naučiti više. Ljetos sam bio u Školi u Selskoj i raspitivao se o prekvalifikaciji u automehaničara, žao mi je što niste vidli facu ravnatelja kad je vidio moje kvalifikacije i stručnu spremu. Tri puta sam mu morao objasniti da bi ja to tek tako upisao, čisto da naučim. Međutim, dvije godine, koliko traje praksa za mene je nemoguće obaviti uz posao i ambicije koje imam na istom....bez prakse mislim da nema smisla polagati tu razliku od 4 ispita i platiti 3000kn, jebiga, da sam bio pametniji sa 15 ne bih odabrao smjer kojim sam krenuo.....

Gledaj Makazica... Dobar si dečko i bilo bi mi žao da zbog silne želje da nešto napraviš (naučiš), priskrbiš sebi osim zadovoljstva što šarafiš i nepotrebne troškove, a možda se i ozlijediš. Ne zajebavam te. Odi do nekog majstora (recimo do Berača kod Dorijana u Planinskoj) i reci mu što bi želio. Kad vidi koja si volja, sigurno te neće sterat u kurac nego će ti, koliko mu posao dopušta, pomoći direktnom kontrolom svega što radiš. Ovako dopisno, uz čitav forum kao podršku, nije isključeno da dođe do nesporazuma.
Evidentirano

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #57 : 25. Studeni 2009, 14:53:28 »

Gledaj Makazica... Dobar si dečko i bilo bi mi žao da zbog silne želje da nešto napraviš (naučiš), priskrbiš sebi osim zadovoljstva što šarafiš i nepotrebne troškove, a možda se i ozlijediš. Ne zajebavam te. Odi do nekog majstora (recimo do Berača kod Dorijana u Planinskoj) i reci mu što bi želio. Kad vidi koja si volja, sigurno te neće sterat u kurac nego će ti, koliko mu posao dopušta, pomoći direktnom kontrolom svega što radiš. Ovako dopisno, uz čitav forum kao podršku, nije isključeno da dođe do nesporazuma.
berač radi kod dorijana..koja kombinacija..pa što nije berač do sad otvorio vlastitu radionu (ravnice)?
Evidentirano
jednostavno je genijalno

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #58 : 25. Studeni 2009, 15:39:31 »

brtva ventil dekla, ne nekim motorima (NSU 175) je bilo jako bitno da bude u tvornickoj dimenziji, stog bi ti preporucio da istu provjeris zbog mogucih razlika u debljinama (a i grdo zgleda ako slini)
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

vickodu

« Odgovori #59 : 25. Studeni 2009, 19:49:57 »

brtva ventil dekla, ne nekim motorima (NSU 175) je bilo jako bitno da bude u tvornickoj dimenziji, stog bi ti preporucio da istu provjeris zbog mogucih razlika u debljinama (a i grdo zgleda ako slini)

Ktm nema brtvu ventila nego ide diht masa  :wink:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

mms

• Gost
« Odgovori #60 : 25. Studeni 2009, 20:13:51 »

Pratim kako se odvija situacija i tek za Tvoj info, da ne zabrazdiš predduboko, cijena usluge za ono što radiš bi bila 700+pdv, može R1 račun, kod nas u servisu, znači izmjena brtve cilindra i sve što se tu podrazumjeva, od pranja motora prije, pa do štelanja ventila na kraju i naravno sređivanje glave, odnosno tuširanje glave i cilindra, brušenje ventila i sjedišta.
Stoga oprez sa troškovima, da ne ispadne više od toga i to bez mogućnosti reklamacija na urađeno, uz 30 - 40 sati rada, ili zabavljanja, kako god gledao na to. Problem su kasnije posljedice kroz 10, 100 ili 1000 km...  Vjerujem da niti u Zg servisima to ne bi bilo znatno više, možda do 1000 kn, ali ne vjerujem. To je taman posao od jednog cijelog dana za servis koji ima sve potrebno za to odraditi....Ne treba zaboraviti niti ono pitanje kad sve sastaviš, jesam li sve dobro stegao, oće li što otpasti, smijem li sad na put od 250 km ???
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #61 : 25. Studeni 2009, 21:16:51 »

Pratim kako se odvija situacija i tek za Tvoj info, da ne zabrazdiš predduboko, cijena usluge za ono što radiš bi bila 700+pdv, može R1 račun, kod nas u servisu, znači izmjena brtve cilindra i sve što se tu podrazumjeva, od pranja motora prije, pa do štelanja ventila na kraju i naravno sređivanje glave, odnosno tuširanje glave i cilindra, brušenje ventila i sjedišta.
Stoga oprez sa troškovima, da ne ispadne više od toga i to bez mogućnosti reklamacija na urađeno, uz 30 - 40 sati rada, ili zabavljanja, kako god gledao na to. Problem su kasnije posljedice kroz 10, 100 ili 1000 km...  Vjerujem da niti u Zg servisima to ne bi bilo znatno više, možda do 1000 kn, ali ne vjerujem. To je taman posao od jednog cijelog dana za servis koji ima sve potrebno za to odraditi....Ne treba zaboraviti niti ono pitanje kad sve sastaviš, jesam li sve dobro stegao, oće li što otpasti, smijem li sad na put od 250 km ???
Razumijem sto zelis reci, ali drago mi je da makazica dijeli ove slike s nama. Ima nas koji manje znamo, a iz ovakvih tema se moze puno nauciti.
BTW za ovakav posao postena cijena!  :palacgore:
Evidentirano
Nema Beda

sid

« Odgovori #62 : 25. Studeni 2009, 22:00:08 »

Ktm nema brtvu ventila nego ide diht masa  :wink:

:palacgore:  velim, nisam rastavljao, a zna da na nekim motorima to moze biti grdi zajeb, ato naucio nesto novo  :palacgore:
Evidentirano

sid

« Odgovori #63 : 25. Studeni 2009, 22:01:00 »

osobno bi napravio ovak kak si ti predlozio, motor k tebi i delaj,
e sad druga stvar je manjak love ili visak volje  :palacgore:
Evidentirano

mms

• Gost
« Odgovori #64 : 25. Studeni 2009, 22:18:41 »

osobno bi napravio ovak kak si ti predlozio, motor k tebi i delaj,
Nisam ja ništa predložio, ovo nije ponuda za uslugu, samo orijentacija troška za navedeni posao. 
Evidentirano

sid

« Odgovori #65 : 25. Studeni 2009, 23:06:50 »

sorry, krivo sam se odrazio  :palacgore:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #66 : 26. Studeni 2009, 08:48:47 »

Ovak, skinuo sam klip, očistio....koristio sam pamučnu krpicu i benzin.....opet me bole prstići :cry:
A i žena je počela prigovarat što dolazim s crnim noktima za stol..... :mrgreen:

Našao sam majstora koji će mi srediti glavu (tuširanje i dosjedi) i koji će mi ubaciti klip u cilindar sa onom šelnom. Uz provjeru zračnosti karika i klipa u cilindru. Nadam se da će biti ok.

E, da, preporučeno mi je da se glava tušira na max dvije stote...minimalno potrebno. Meni to zvuči logično, Vama?
Također, koliko shvaćam, s gornje strane glave se dosjedi ne diraju. KTM-ovo rješenje da dekl glave na sebi ima klackalice ne ostavlja prostora strojnoj obradi. I, da, na spoj dekla i glave ide samo diht masa.

Da li da dam tuširati i dosjede na cilindru?

makazica

« Odgovori #67 : 26. Studeni 2009, 09:00:26 »

Stoga oprez sa troškovima, da ne ispadne više od toga i to bez mogućnosti reklamacija na urađeno, uz 30 - 40 sati rada, ili zabavljanja, kako god gledao na to. Problem su kasnije posljedice kroz 10, 100 ili 1000 km...  Vjerujem da niti u Zg servisima to ne bi bilo znatno više, možda do 1000 kn, ali ne vjerujem. To je taman posao od jednog cijelog dana za servis koji ima sve potrebno za to odraditi....Ne treba zaboraviti niti ono pitanje kad sve sastaviš, jesam li sve dobro stegao, oće li što otpasti, smijem li sad na put od 250 km???

Drago mi je da pratite!

Moje predviđanje troškova iznosi oko 1800 kn, bez PDV-a, bez R1 računa, bez reklamacije, bez garancije s definitivnom sumnjom u sebe.
U te troškove su uključene sve nove brtve (svaka koja je skinuta ide nova), gumice ventila, poneki ležaj (neki i po Vašoj preporuci), tuširanje glave, ulje, filteri, o-ringovi, štelanje ventila....a još moram kupit i gume na proljeće.....ne gine mi Mitas..... :mrgreen:

g mms, nemojte me dovoditi u iskušenje. Odlučio sam probati. Pustite me da odustanem sam kad vidim da je "shit hit the fence".
Znam da niste u baš zavidnoj situaciji s ovom temom ali mislio sam da smo s dva PM-a postavili pravila ponašanja među nama u ovoj temi još na početku.

Pozdrav!

mms

• Gost
« Odgovori #68 : 26. Studeni 2009, 10:08:14 »

Znam da niste u baš zavidnoj situaciji s ovom temom ali mislio sam da smo s dva PM-a postavili pravila ponašanja među nama u ovoj temi još na početku.
Pozdrav!

ne vidim u čemu je situacija nezavidna, ja samo ne mogu niti želim pričati o načinima na koji se nešto radi, znanje se može prenijeti i pročitati, pogotovo danas kad sve imaš ne netu, ali iskustvo nije prenosivo, ali mogu pomoći da ne odeš na krivi put....   :wink:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #69 : 26. Studeni 2009, 10:38:40 »

ne vidim u čemu je situacija nezavidna, ja samo ne mogu niti želim pričati o načinima na koji se nešto radi, znanje se može prenijeti i pročitati, pogotovo danas kad sve imaš ne netu, ali iskustvo nije prenosivo, ali mogu pomoći da ne odeš na krivi put....   :wink:

Ma to je bio osvrt na posljednju rečenicu u vašem prijašnjem postu....sve ok!
Činite i više nego što sam očekivao, a u planu je i nekakav revanš......ali o tom potom.

mms

• Gost
« Odgovori #70 : 26. Studeni 2009, 10:43:12 »

Ma to je bio osvrt na posljednju rečenicu u vašem prijašnjem postu....sve ok!
Činite i više nego što sam očekivao, a u planu je i nekakav revanš......ali o tom potom.
ne nudi klopu i cugu, to mi je najjače područje djelovanja, bit će skuplje nego dijelovi   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #71 : 26. Studeni 2009, 10:56:44 »

ne nudi klopu i cugu, to mi je najjače područje djelovanja, bit će skuplje nego dijelovi   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ništa ne nudim! Citiram:

Nisam ja ništa predložio, ovo nije ponuda za uslugu, samo orijentacija troška za navedeni posao.

Nećete moći birati.

:mrgreen: :palacgore:

makazica

« Odgovori #72 : 26. Studeni 2009, 14:28:52 »

Zaboravih reći, malo me hebu one zatike....mogu ih zakrenuti ali ne mogu ih izvaditi....nisam htio siliti da ne shebem....daljnji prijedlozi..?

OldBoy

« Odgovori #73 : 26. Studeni 2009, 16:21:11 »

Zaboravih reći, malo me hebu one zatike....mogu ih zakrenuti ali ne mogu ih izvaditi....nisam htio siliti da ne shebem....daljnji prijedlozi..?

...krpa preko zatika, pa papagajkama, kombinirkama. Mrdaš lijevo-desno i istovremeno čupaš. Ko da vadiš zub
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #74 : 26. Studeni 2009, 21:32:54 »

Ostavi onome ko ce avnat glavu da se hebe s tim  :mrgreen: ili se muci sam na nacin kao sto ti je rekao OldBoy  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.188 sekundi uz 15 upita.