Primjedbe na rad moderatora i nekih stvari oko foruma
pozdrav,
ovo ne pisem zato sto volim omalovazavati nekoga nego zato sto bih htio
da forum bude bolji i kvalitetniji
s obzirom na to da vozim skuter, daleko najvise vremena provedem na podforumu
skuteri (i to oni iznad 50ccm) te se ovdje izneseni tekst odnosi na taj dio, ostali nemogu,
ne zelim i nije na meni da komentiram.
dakle redom, u topicima se brisu apsolutno svi postovi koji mozda imaju 10% offtopica ili
vuku na OT. jasno je da nekog reda mora biti, ali ako ja napisem i dam neke slike s voznje
onda mi je logicno da ce moji kolege (a neki su mi i prijatelji) motoristi tu i tamo
napisati neku kvazi duhovitu stvar i da je to sve dobra i zdrava zabava i atmosfera koja se
u potpunosti izgubi kad se takvi postovi brisu. Ja osobno se obozavam voziti u drustvu,
ujedno volim i slikati a posto sam i wananbe informaticar

, onda kad spojimo te tri stvari
dobijemo to da mogu napisati puno teksta i uploadtai slike s voznji. TO sam prije i radio
ali sada sam jednostavno izgubio volju za time, jel ako se ja potrudim to napraviti te moji
kolege to komentiraju u gore navedenom smislu, onda mi je totalno retardirano i debilno da
netko obrise sve postove i ostavi samo moj originalni post. Pa nisam pisao report za sebe,
ja znam di sam bio.
Pod broj dva, evo i konkretan problem da nebi bilo da su to samo moja pusta naklapanja.
Pokrenuo sam topic "koji auspuh na nexusa 500" gdje mi je nekoliko ljudi napisalo odgovore.
Jedan od odgovora je bio da postoje i neki auspusi iz srbije koji kostaju duplo manje od
razvikanih modela a kvalitetom su tu negdje. Na moje pitanje za malo detalja o tim
auspusima, dobijem jos nekoliko odgovora i par sati kasnije imamo sljedecu situaciju:
iz mog originalnog topica su svi postovi koji su vezani za auspuhe iz srbije maknuti svi
postovi u nekakav generalni topic na forumu o tim auspusima, moj topic je obrisan a svi
preostali postovi su maknuti u generalni topic o nexusu.
Dobijemo to da ja od jednog topica gdje mi je bilo odgovoreno (ili nije odgovoreno ali su
bila pitanja) sve sto me zanima, dobivam dva topica sto znaci da moram pratiti dva razlicita
topica (od kojih jedan ima preko 100 stranica i svaki dan se pisu postovi u njega koji
nemaju veze s mojim originalnim pitanjem) te se samim time gubi kompletan smisao i
preglednost foruma. Tom logikom se moze zabraniti/iskljuciti pokretanje novih threadova i
neka svi pisu vec u postojece topice. To kaj je to nemoguce pratiti je drugi par rukava.
Znaci apsolutna katastrofa od moderiranja... niti se tim cinom dobilo na preglednosti niti
se dobilo vise informacija, samo suprotno.
Moderatori na forumu sluze da tema ne ode u nekom krivom smjeru a ne da razdjele temu na X
razlicitih tema.
To je jedan od milijun primjera gdje moderatori uniste sami koncept foruma i funkcioniranja
foruma. Forum treba bit pregledan i brz, a ne da ja nemogu niti pomocu trazilice naci
nesto sto me zanima.
Evo sada sam pogledao, u tih 100 stranica postoji GRO razliciih topica, nema sanse da se
ovdje itko snade. Uopce mi nije jasna kojom logikom u isti topic ide "auspuh za runner vxr
200" "auspuh za vespu 250 gt" i "auspuh za nexus 500" kad su to sve razlicite klase skutera.
Sljedeca stvar koja me smeta (iako mi je na to vec odgovoreno ali cu opet napisati) je
nedostatak OT teme.
Na forumu se dobar dio ljudi zna uzivo i normalno je da se ima neki "kutak"/topic gdje se
moze razglabati bezveze. Znam da postoji u 'birtiji' podforum, ali eto ja neznam nijednog
clana s foruma uzivo koji vozi motor nego samo skuterase i onda mi je glupo pisati u tom
topicu. Lani dok je bio taj topic nije nikom nista previse smetalo, koga smeta OT nemora
pratiti taj topic i gotovo. A ako netko misli da ce se nabijati postovi da se poveca post
count, onda se samo ukljuci opcija da za taj topic ne prati postove tj ne vodi ih u
evidenciju poslanih.
Idemo dalje:
ovaj topic -
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,158204.0.htmlzasto clan liberty ima pravo da ima svoj vlastiti topic u koji nesmije pisati nitko osim
njega i ostalih moderatora.
Kao prvo, postoji topic za runner vxr 200 i po logici koju imaju moderatori na ovom forumu
bi njegovi postovi trebali biti u tom topicu a ne u novom topicu.
Pod dva, kakva je to fora da on moze pisati kaj hoce a nitko ga nemoze niti nista pitati ili
komentirati te natpise? apsolutno nelogicno, neposteno i prejadno.
za kraj, cini mi se da ima previse podforuma u skuter dijelu, to smatram totalno
nepotrebnim.
Najveca prednost foruma je to da novi threadovi (tj postovi u njima) ili praceni threadovi
gdje ima novih postova su na vrhu, a kako se u njima slabije pise tako idu prema dnu.
I to funkcionira svagdje odlicno osim ovdje, tu kao da je "zabranjeno" otvarati nove
threadove jel malaguti i ekipa to odma pobrisu i sve.
ako ima gramatickih gresaka moje isprike, u zadnje vrijeme radim kao konj i trenutno jedva
gledam ali zbiljam mi je zao da forum nije ono sto je bio prije godinu dana cca.
Bilo je vise membera (koji su otisli s foruma radi tih novih pravila) koji su imali
kvalitetne postove te je atmosfera bila puno normalnija.
S postovanjem i nadom da ce se promjeniti na bolje,
Fran