recimo prije dvi godine forum je vrvio od postova i posjeta... a sada
... bit će još gore, to je moje predviđanje.
konstatno se "ubijaju" članovi koji misle svojom glavom i usude se nešto napisat
pa gdje su svi oni
dosta ih nema koji su bili prije aktivni, a koliko sam bio primjetio i dosta "motorista" je pratilo što se ovde kod skuteraša događa i piše.
ako se zatire ili zatre svaka krestivnost, šala, primjedba, pa čak i malo podbadanja, e onda je ovakva sudbina neizbježana.
ja želim da forum bude zabavan...uz potrebnu dozu ozbiljnosti u okviru određenih tema. tako da ne vidim poticaja nekom večem doprinosu ovde, a kojeg sam možda (prije zadnjeg bana) i imao. pa eto...
Ovo opisuje stanje stvari kakvo više/manje i je kao i tendenciju podforuma kakva i je. Ja bar kao stalni posjetitelj motori.hr foruma mogu dosta toga reći. I sam sam do prije godinu, godinu i po ostavlja najviše postova u podforumu skuteri. Sada jedva i povirim na njega. Prije san se redovno uključiva u rasprave, konstruktivne naravno. I nikad nisan off-a. A to može vidjeti svako ko pogleda moje postove unatrag.
Prije je uvik je između dva-tri "sprd" posta bija jedan kvalitetni savjet. Tako da bi uvik naučija nešto novo, a i usput se nasmija, i sve to kroz gušt. Ali to više nije tako. Prvo 5-6 podforuma, i u svakom od njih hrpa sticky tema (meni se osobno ne sviđa). Danas ako i želim nešto naučiti, pročitati ništa lakše ne dolazim do informacije, jer sad su tu pusta upozorenja moderatora. U svakoj temi se javlja svaki od moderatora. Pa moderatori moji (biker, malaguti, liberty) shvaćam ja vašu želju za redom, ali u dobroj namjeri vi ubijate ovaj podforum. Uključija san se u zadnjih godina dana u možda jednu-dvi teme ode, na svaku od njih se nadoveza moderator. I onda vi sami moderatori nastavite razgovor, a onaj ko je otvorija temu više se ni ne javi. Zaključak je da na podforumu o skuterima vlada "veliki" veliki brat, jer nema posta/teme na koju se ne nadoveže moderator.
Nadalje, u svakoj temi na svakom forumu se mijenja tok. I dok se taj tok prati dobro je, off bi tribali biti samo uleti koji nemaju veze s ničim. Razdavajanjem tema se ne rješava ništa. Jer kako je pegula reka za pitanje o kočnicama na scarabaeu vi pribacujete postove u temu o kočnicama. Isto tako i o auspusima. Tako se to ne radi, pa pogledajte druge podforume na forumu, pa ćete vidit kako to ide. Uostalom, pogledajte i druge forume kako funkcioniraju, nije motori.hr jedini. Učite od drugih, nemojte mislim da sami najbolje znate i da sami najbolje radite

Oću vam samo reći da je podforumu o skuterima veliko pala posjećenost (nemojte me uvjeravati u suprotno jer vi sami ne možete to objektivno ocijeniti
Za sad toliko, sve u najboljoj namjeri