Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Luna Vision 2  (Posjeta: 4281 )

ScorpionVG

• *
  • Spol: Muški
Luna Vision 2
« : 08. Prosinac 2009, 18:04:21 »

pozdrav..ovako ja sam Dario iz Velike Gorice..imam 17 godina..i vozim lunu 50 cc...
al eto nemam vise sta za rec..pa ovako da kazem...neznam zasto svi pljuju po lunama..
prvo..zasto neko ide kupovat lunu ako misli da je to neka yamaha...pa ako kupite lunu onda ne ocekujte da cete se moc naganjat ili neznam sta,,ja sam sa svojom presao 3000 km od 5 mjeseca kad je kupljena i nista jos nije otislo...osim sta sam novi filter goriva stavio..imam Luna vision 2 50cc  ide bez problema 80...nista nije dirano..eto jedino sta je istina za to sta ima problema s paljenjem..sad po zimi hladnoca oslabi akumulator pa nemoze palit bas na anlaser..pa je u velikom broju slucajeva kad pisete da vam je pregorio anlaser..bas to sta ga vrtite 2 sata dok ne upali..nego meni se desilo nesto drugo..jucer kako sam palio motor na kurblu..tako sam ga stisnuo par put i neznam kurbla mi je "proklizila"...mislio sam da se samo onaj šeraf otpustio..ali nije bas je nekako cijela iskocila...ja kad ju natrag malo nabim unutra ona hvata ali opet iskace van...sad mene zanima dal trebam kupit novu..ili mogu namjestit staru..
Evidentirano

rednyaW

• god admin wannabe
  • Vozi: KTM SuperDuke, Derbi GP1 172, Aprilia SR 172
Odg: Luna Vision 2
« Odgovori #1 : 08. Prosinac 2009, 18:07:31 »

bok dario iz gorice.. ja sam dario iz čića... i ja imam 25 godina...

luni nije nis otislo osim kaj si mjenjao filter unutar 3000 km  :LOL:

i slabo puni akomulator  :LOL:

i razlizala ti se kurbla  :LOL:

al inace nis mu nije unutar 3000 km....  :LOL:

ja sam na svojim skuterima unutar 3000 km naljevo samo gorivo  :palacgore:

čak se i ktm izmasakrirani ponasa bolje XD

aj to to fino baci tam u čič bič i kupi aeroxa za 5000 kn iz 1998...
Evidentirano
SPONSORS:<br />www.ktm.com<br

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #2 : 08. Prosinac 2009, 18:39:10 »

Motor ima garanciju otidi u servis pa neka ti oni to rjese  :wink:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

ScorpionVG

• *
« Odgovori #3 : 08. Prosinac 2009, 18:42:03 »

pa filter sam stavio,,ne zato kaj je stario otiso..nego kaj mi je ovo bila preporuka od jednog prijatelja da stavim bolji...akumulator odlicno puni...ali posto je hladno..a hladnoca ti oslabi akumulator prijatelju pa onda nemoze zavrtit na anlaser...a kurbla se razisla jel sam vjerojatno ja prejako stisnuo..i reko mi je frend da se mozda feder unutra izmaknuo kak sam stisnuo..i zato kaj u zadnje vrijeme stalno palim tako...procitaj prvo kaj pisem..pozz
a sta se tice aeroxa,,meni je ovo cist oke motor..eto ima nekih mana..al nista veliko..
Evidentirano

malaga

« Odgovori #4 : 08. Prosinac 2009, 19:08:29 »

nisi vidio podforum za skutere?
Evidentirano

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #5 : 08. Prosinac 2009, 19:16:32 »

pa filter sam stavio,,ne zato kaj je stario otiso..nego kaj mi je ovo bila preporuka od jednog prijatelja da stavim bolji...akumulator odlicno puni...ali posto je hladno..a hladnoca ti oslabi akumulator prijatelju pa onda nemoze zavrtit na anlaser...a kurbla se razisla jel sam vjerojatno ja prejako stisnuo..i reko mi je frend da se mozda feder unutra izmaknuo kak sam stisnuo..i zato kaj u zadnje vrijeme stalno palim tako...procitaj prvo kaj pisem..pozz
a sta se tice aeroxa,,meni je ovo cist oke motor..eto ima nekih mana..al nista veliko..

Vidiš...Ja sam na Vespi lx 50 promijenio akumulator nakon 4 godine, zupčanik od kurble nakon 10 godina i 22 000 km. Sada ima 25 000 , promijenjena su dosad 2 remena i rule u variomatu na 24 000 km. Skuter je 98. godište. Eto iz tog se razloga kupuju provjereni brandovi ,a ne kinezi. Dobro...drugo je kad čovik nema trenutno, pa kupi kineza za par tisuča kn. Ali onda ni ne očekuje puno od njega...To je o.k.
Evidentirano
Jahač magle...

CANDYMAN

• *
« Odgovori #6 : 04. Siječanj 2010, 16:25:29 »

Ja imam isto lunu.prvo mi je pohrđao rezervar,zatim se kurbla razlohala,akumulatorje... da je to strava.Kupim novi isprazni se preko noci.Odpojio sat i sad je sve dobro.Šarafi cure ko ludi.Neznam mislim da sam popušio na skuteru.
Evidentirano
MK REDOVNIK ULICE

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #7 : 04. Siječanj 2010, 16:39:41 »

ak vas zanima kakav je koji motor (skuter) onda je to najbolje pitati u servisu ...
a servis kaze , da je luna loša , sam motor je ok (kopija yamahe) ali plastike koje pucaju na pogled , pa el. instalacije i gore spomenuto ...  :palacdolje:

bolje kupit polovnovnog talijana ...
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #8 : 04. Siječanj 2010, 16:43:51 »

Kakav je to bolji filter goriva?

Vidis, moje drlo ima 17500 km, nije vidio garaze, uvijek stoji vani i jos uvijek pali na anlaser (cak nema kurblu jel bez obzira kaj je poluproizvod pali na zub). S tim da je originalni akumulator gore. I do sad sam samo gorivo tocil, tri put promijenil ulje i jedanput remen. I nista mi nije otpalo.
Evidentirano

malaga

« Odgovori #9 : 04. Siječanj 2010, 16:47:29 »

ak vas zanima kakav je koji motor (skuter) onda je to najbolje pitati u servisu ...
a servis kaze , da je luna loša , sam motor je ok (kopija yamahe) ali plastike koje pucaju na pogled , pa el. instalacije i gore spomenuto ...  :palacdolje:

bolje kupit polovnovnog talijana ...
vecina tih kineza imaju kopiju minarelli masine,ali jako losa kopija,prava minarelli masina se ugraduju u malaguti,yamahu,betu,benelli,neke modele aprilije,italjeta....ja imam doma sve serijske dijelove od minarellija,klip,cilindar,radilicu sa preko 30 000km koji su jos dobri i napravili bi jos puno km...

ti kinezi su jako  losi i bolje je kupit polovnog talijana nekoliko godina starog jer ce sigurno vise trajati,ali ljudi se drze onog "novo je novo"
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #10 : 04. Siječanj 2010, 16:52:04 »

Ljudi se drze onoga za polovno trebam dati kes koji nemam a ovo kupujme novo na nekave rate a ima i neku garanciju .Usporedivat nexusa sa kinezom od 50 ccm je na razini djeteta predskoloske dobi
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

malaga

« Odgovori #11 : 04. Siječanj 2010, 16:54:22 »

potpuno se slazem,nema se novca,a moze se kupit skuter za cca 150kn mjesecno i zbog toga se i kupuju...
a ovi kvarovi koje je naveo autor teme i nisu kvarovi,to su sitnice...

mijenjao je filter goriva,jbg los benzin..
provrtila kurbla jer je vida bila otpustena,treba stisnuti pa ce biti dobro i vidjeti zupcanike kurble...
oslabi akumulator od stajanja,a oslabi i meni originall piaggio kad skuter stoji dugo,nista cudno...
« Zadnja izmjena: 04. Siječanj 2010, 17:02:51 malaguti »
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #12 : 04. Siječanj 2010, 17:04:51 »

Ljudi se drze onoga za polovno trebam dati kes koji nemam a ovo kupujme novo na nekave rate a ima i neku garanciju .Usporedivat nexusa sa kinezom od 50 ccm je na razini djeteta predskoloske dobi
Zasto? Skuter je skuter. Akumulator je akumulator. Ima kineza i vecih kubikaza, pa se raspadaju po cestama. Bitno je kak je sklepan, nema veze kubikaza.

A ta garancija koju spominjes je ionako relativan pojam. Ako slucajno i imaju dijelova, prije uglavnom uvoznik zatvori butigu nego ti stignes reklamirat kvar.
Evidentirano

malaga

« Odgovori #13 : 04. Siječanj 2010, 17:10:01 »

ali treba na sve to biti spreman prilikom kupnje tri puta jeftinijeg skutera nego recimo talijana :wink:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #14 : 04. Siječanj 2010, 17:10:41 »

Zasto? Skuter je skuter. Akumulator je akumulator. Ima kineza i vecih kubikaza, pa se raspadaju po cestama. Bitno je kak je sklepan, nema veze kubikaza.

A ta garancija koju spominjes je ionako relativan pojam. Ako slucajno i imaju dijelova, prije uglavnom uvoznik zatvori butigu nego ti stignes reklamirat kvar.

Hoces rec da se prosle godine dolazilo bez problema do djelova za tvoj skuter i da se nije cekalo van svih razumnih rokova  :misli: Jeli to znas iz iskustva da zatvore prije nego sto stignes reklamirat i da svi nemaju dijelova ili si cuo od susjedova susjeda  :misli: Nisi ni svjestan koliki je pad kvalitete kod skutera iz Piaggio grupacije
Evidentirano

Biker686

• **
  • Vozi: Malaguti F15 FireFox
« Odgovori #15 : 04. Siječanj 2010, 17:11:47 »

pozdrav..ovako ja sam Dario iz Velike Gorice..imam 17 godina..i vozim lunu 50 cc...
al eto nemam vise sta za rec..pa ovako da kazem...neznam zasto svi pljuju po lunama..
prvo..zasto neko ide kupovat lunu ako misli da je to neka yamaha...pa ako kupite lunu onda ne ocekujte da cete se moc naganjat ili neznam sta,,ja sam sa svojom presao 3000 km od 5 mjeseca kad je kupljena i nista jos nije otislo...osim sta sam novi filter goriva stavio..imam Luna vision 2 50cc  ide bez problema 80...nista nije dirano..eto jedino sta je istina za to sta ima problema s paljenjem..sad po zimi hladnoca oslabi akumulator pa nemoze palit bas na anlaser..pa je u velikom broju slucajeva kad pisete da vam je pregorio anlaser..bas to sta ga vrtite 2 sata dok ne upali..nego meni se desilo nesto drugo..jucer kako sam palio motor na kurblu..tako sam ga stisnuo par put i neznam kurbla mi je "proklizila"...mislio sam da se samo onaj šeraf otpustio..ali nije bas je nekako cijela iskocila...ja kad ju natrag malo nabim unutra ona hvata ali opet iskace van...sad mene zanima dal trebam kupit novu..ili mogu namjestit staru..

evo primjer lune black edition  od frende.. ista stvar s akumulatorom.. nemre bit pun nikak..  :mrgreen: kaj se krajnje tice.. ja sam ga sa serijskim zipom ostavljal i to jako!   :palacgore:  tak da mi nije jasno tih 80 kojih spominjes..  :misli:  to po njegovom satu ili?! onda otpadanje djelova.. krenemo na voznju ovaj po cesti auspuh lovi..  :shock:  onda razno razni sarafi kaj odpadaju, pa ostanes bez benge jer se plovak zaglavi.. gro stvari koje bi recimo mene do ludila dovele i navele da ga bacim u savu bez imalo zalosti! kad pogledas zipa koji kakti kinez proso 22k km i proso bi jos ziher tolko bez ijednog kvara ili bilo koje od navedenih "sitnica" na luni.. nemoj mislit da pljujem po skuteru nego samo iznosim ono kaj sam svojim ocima vidio..  :palacgore:
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #16 : 04. Siječanj 2010, 17:13:32 »

a nije ni to samo u pitanju
jer ako si udaljen samo 20-30 km od dilera/servisera onda izludiš od svako malo odlaska k njemu ...
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Fronius

• **
« Odgovori #17 : 04. Siječanj 2010, 17:20:26 »

Hoces rec da se prosle godine dolazilo bez problema do djelova za tvoj skuter i da se nije cekalo van svih razumnih rokova  :misli: Jeli to znas iz iskustva da zatvore prije nego sto stignes reklamirat i da svi nemaju dijelova ili si cuo od susjedova susjeda  :misli: Nisi ni svjestan koliki je pad kvalitete kod skutera iz Piaggio grupacije
Prosle godine kaj se Piaggio grupacije tice, kaj sam trebal, dobil sam unutar tjedan dana.

A kaj se kineza tice, slucajno znam iz prve ruke, jel si je moj stari kupio taj nekakav da ima za na posel i do kioska (cca 10 km dnevno). Prvo mu je pola dijelova pootpadalo, akumulator je mijenjal svaka 2 mjeseca jel mu ga u garanciji nisu htjeli priznat, a nakraju je uvoznik doticnih propal ili kaj vec i zatvoril butigu. Eto.

Frendova Honda X8 je kod njega prosla 15000 km sa originalnom svjecicom, rolicama, akumulatorom, a za remen nisam siguran. Problema nikad nikakvih, prodal ga je nekom tipu koji se jos uvijek vozi, i isto nema problema. Mislim da je do sad (skuter ima sad oko 20000) samo svjecicu promijenil.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #18 : 04. Siječanj 2010, 17:34:41 »

Prosle godine kaj se Piaggio grupacije tice, kaj sam trebal, dobil sam unutar tjedan dana.

A kaj se kineza tice, slucajno znam iz prve ruke, jel si je moj stari kupio taj nekakav da ima za na posel i do kioska (cca 10 km dnevno). Prvo mu je pola dijelova pootpadalo, akumulator je mijenjal svaka 2 mjeseca jel mu ga u garanciji nisu htjeli priznat, a nakraju je uvoznik doticnih propal ili kaj vec i zatvoril butigu. Eto.

Frendova Honda X8 je kod njega prosla 15000 km sa originalnom svjecicom, rolicama, akumulatorom, a za remen nisam siguran. Problema nikad nikakvih, prodal ga je nekom tipu koji se jos uvijek vozi, i isto nema problema. Mislim da je do sad (skuter ima sad oko 20000) samo svjecicu promijenil.

Posto mi stalno u servisu nesto treba onda ti samo mogu reci da si imao srece sto si sve dobio u kratkom roku . :wink:
Sto se tice motora od tvog starog :Motor dode u osnovi u paketu i sastavlja ga najcesce diler koji vrsi nulti servis i kontolira jeli sve pravilno stegnuto da ne poispadaju dijelovi Znaci moglo bi se reci da je greska toga kod koga je motor kupljen sto su djelovi ispadali.Garanciju su mu morali priznati jer na bateriju vrijedi 6 mjeseci i otkloniti razlog nepunjenja jer je nemoguce da je do batrije ako mijenja svako 2 mjeseca.Dosta njih i ne zatvar ti si pogodio na neke varalice.

X8 je skuter koji je napravljen cca2000 god i placen je u vrijednosti 3 ili 4 skutera od tvoga tate vjerovatno s nekim razlogom
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #19 : 04. Siječanj 2010, 17:55:07 »

Posto mi stalno u servisu nesto treba onda ti samo mogu reci da si imao srece sto si sve dobio u kratkom roku . :wink:
Sto se tice motora od tvog starog :Motor dode u osnovi u paketu i sastavlja ga najcesce diler koji vrsi nulti servis i kontolira jeli sve pravilno stegnuto da ne poispadaju dijelovi Znaci moglo bi se reci da je greska toga kod koga je motor kupljen sto su djelovi ispadali.Garanciju su mu morali priznati jer na bateriju vrijedi 6 mjeseci i otkloniti razlog nepunjenja jer je nemoguce da je do batrije ako mijenja svako 2 mjeseca.Dosta njih i ne zatvar ti si pogodio na neke varalice.

X8 je skuter koji je napravljen cca2000 god i placen je u vrijednosti 3 ili 4 skutera od tvoga tate vjerovatno s nekim razlogom
A ne kuzim di si se na mene namjeril. Nema ti Sledgea, pa sam i ja dobar :mrgreen:

Ne ulazim u problematiku Piaggio grupacije, meni su ok. Sjebala se lambda sonda, dobio drugu za 4 dana. Sjebal sam onu zastitu ruku, dosla za 5 dana. Reklamiral auspuh na 16000 km jel mu je malo farba otpala i propisal na jednom mjestu, dobil drugi za 7 dana (i to komplet, auspuh, grana, plastika i zastita). E, sad, jel to do mog dealera, il do Piaggia, ne znam. Znam da je dijelove narucival iz Splita.

Kaj se tice skutera od mog staroj, jebe se meni ko ga sastavlja i cija je greska to sta otpadaju dijelovi. Mene (ili njega) ko krajnjeg korisnika samo zanima ko bude to poslije popravil, a ne da mi prodaje spiku "je, pa to ste vi malo lupili, pa akumulator ne ide u garanciju, pa to je normalno da ga ne mozete upalit od prve, ...). Inace, kod tih kineza je problem u anlaseru koji vuce previse struje i tako sjebe akumulator.

A po pitanju Honde, kostala je toliko zato jel vrijedi. Nije mi jasno kak moze valjat skuter koji kosta 4-5 000 kuna, moze se kupit u Konzumu, Pijevcu, Bauhausu, Metrou i slicnim poznatim moto shopovima.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #20 : 04. Siječanj 2010, 18:10:18 »

Tih par tisuca kuna valjaju iako iskreno ja ga nebi nikad kupio  :wink:  Trebao si kao krajnji korisnik trazit da se otklone sve greske koje su se pojavile u garancijskom roku a sam si kriv sto si pusio tu spiku .Nije problem u alnaseru nego u pogresnoj bateriji u skuteru . :wink:
Cuj vazda se neko na nekoga namjeri ko npr ti bez ikakvog razloga na klinca od 17 god koji je sretan sa tom lunom ili kako se vec zove  :jesus:
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #21 : 04. Siječanj 2010, 18:23:32 »

Tih par tisuca kuna valjaju iako iskreno ja ga nebi nikad kupio  :wink:  Trebao si kao krajnji korisnik trazit da se otklone sve greske koje su se pojavile u garancijskom roku a sam si kriv sto si pusio tu spiku .Nije problem u alnaseru nego u pogresnoj bateriji u skuteru . :wink:
Cuj vazda se neko na nekoga namjeri ko npr ti bez ikakvog razloga na klinca od 17 god koji je sretan sa tom lunom ili kako se vec zove  :jesus:
Nisam ja korisnik, a njemu se valjda nije dalo. Na kraju sam mu ga ja sklepal i sad je dobar.

Po meni, ne valjaju te novce. Zasto? Zato jel mozda japanac ili talijan u startu kostaju vise, al na kraju dodjes na isto.
A dodjes na isto zato jel japanca ili talijana za par godina mozes prodat za neke razumne novce.

Naime, ak ne racunamo baotiane, bolji kinez kosta oko 1000 eura. Talijan oko 2. Kinez ima nazovi garanciju godinu dana, talijan ima dvije. Za dvije ili tri godine, za talijana ces dobit 1000 eura, a za kineza ako izdrzi ces dobit 1000 kuna. I nakraju si na istom. Ista matematika vrijedi i za japanca.

Cijene koje sam navel su odokativne, da ne bi sad se netko iso pravdat da sam fulal soma kn gore ili dolje.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #22 : 04. Siječanj 2010, 18:33:23 »

Ja im to nebi bio pustio da prode tako ali to je njegova odluka i njegovi novci a vidis i sam kad ga netko malo pazljivije sklepa da i kosoki mogu radit.
Sigurno si u pravu sto se tice toga da su puno bolji talijani ili japanci .Mislim da i neki kinezi imaju garanciju dvije god ali nisam siguran
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #23 : 04. Siječanj 2010, 18:56:45 »

Ja im to nebi bio pustio da prode tako ali to je njegova odluka i njegovi novci a vidis i sam kad ga netko malo pazljivije sklepa da i kosoki mogu radit.
Sigurno si u pravu sto se tice toga da su puno bolji talijani ili japanci .Mislim da i neki kinezi imaju garanciju dvije god ali nisam siguran
Nije netko, nego ja :mrgreen:
A to mi je uzelo valjda jedno 5 godina zivota. S tim da mi se valjda svi lokalni tokari svako malo sjete mile mamice.
Valjda sam pol motora napravil nanovo, jel bez obzira kaj je to kopija minarelli, bas dijelovi i ne pasu.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #24 : 04. Siječanj 2010, 19:03:44 »

Nije netko, nego ja :mrgreen:
A to mi je uzelo valjda jedno 5 godina zivota. S tim da mi se valjda svi lokalni tokari svako malo sjete mile mamice.
Valjda sam pol motora napravil nanovo, jel bez obzira kaj je to kopija minarelli, bas dijelovi i ne pasu.

Trebao si nac od nekoga drugoga kineza dijelove kad je vec taj zatvorio da ne postanes najbolji prijatelj s tokarima  :wink: BTW koji je curac bio s motorom  :misli:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.195 sekundi uz 16 upita.