Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

kawasaki er6n ili yamaha xj6

er6n
- 48 (45.7%)
xj6
- 57 (54.3%)

Ukupno Glasova: 105

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: er6n ili xj6  (Posjeta: 4348 )

Bob Rock

• Spol: Muški
  • Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
Odg: er6n ili xj6
« Odgovori #50 : 19. Prosinac 2009, 19:12:09 »

Evo malo ulja na vatru...Mislim da bi xj6 više odgovarao v2 ili redni 2 agregat s obzirom na namjenu (gradsku) tog motora, ali ga Yamaha u toj kubikaži nema...Kawasaki je s druge strane mogao uškopiti mašinu sa ninje 600-4 redna...ali nije...Vjerovatno zato jer 2 cilindra više pašu takvom motoru...Razmislite malo o tome :mrgreen:.
Joke?
Evidentirano
Jahač magle...

TVRTKO

• **
  • Vozi: Kawasaki duo pegla
« Odgovori #51 : 19. Prosinac 2009, 19:24:54 »

Yamahina rupa i mali moment na sredini mi je osobno hebena tlaka u vožnji. Sa druge strane kočnice, ovjes, završna obrada i Yamahini motori su meni najljepši. er6 nema problema u vožnji na srednjim okretajima, ali ostalo je po meni na Yamahinoj strani, ali kad Yamaha dođe u okretaje onda je to to. I tako sve u krug. Vozio sam 2 Yamahe i 2 Kawasakia svaki me ja na neki način veselio. Kad bi mogo kupit motor da ima najbolje od ta dva i još da ima Suzukieve kočnice i da baba ima ku...c bila bi deda. Treba probati negdje oba motora i sve mu bude brzo jasno.
Evidentirano

Romaner6

• **
  • Vozi: kawasaki er-6
« Odgovori #52 : 19. Prosinac 2009, 20:59:36 »

Po meni, er-6 je sitniji, okretniji, imam osjecaj da je 50 kg laksi, osjecaj ko da ima vise ks, vozniji je, al da me nervira tih 2 cilindra, tomo vinkovic zvuk, vibracije...yamahu sam vozil posudjenu pa se nisam mogel tolko bas izivljavati na njoj. 
Evidentirano
http://www.neandertal-bikers.hr/
JA mogu ispod 2 sec do 100 i mogu to dokazati, samo kaj to kosta!

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #53 : 19. Prosinac 2009, 22:13:00 »

yamaha dize cijene u njemackoj (valjda ce tako bit i u ostalim EU zemljama :misli:) za najmanje 10% u 2010.
npr. V-Max od 01.01.2010. oko 23T€,sad 19 990.-kataloska

nazalost i ostali brendovi sljede trend :(

Jedina je žalost da nisi pročitao moj odgovor na post koji si citirao, te svojevrsnu "ispriku" citiranog autora koja je potom uslijedila.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

joke

« Odgovori #54 : 19. Prosinac 2009, 22:16:06 »

Yamahina rupa i mali moment na sredini mi je osobno hebena tlaka u vožnji. Sa druge strane kočnice, ovjes, završna obrada i Yamahini motori su meni najljepši. er6 nema problema u vožnji na srednjim okretajima, ali ostalo je po meni na Yamahinoj strani, ali kad Yamaha dođe u okretaje onda je to to. I tako sve u krug. Vozio sam 2 Yamahe i 2 Kawasakia svaki me ja na neki način veselio. Kad bi mogo kupit motor da ima najbolje od ta dva i još da ima Suzukieve kočnice i da baba ima ku...c bila bi deda. Treba probati negdje oba motora i sve mu bude brzo jasno.

Pobucao si ti lončiće.
Vjerovatno si mislio na FZ6 koji uistinu ima svojevrsnu "rupu" u snazi, ali poznatu samo onima koji izvlače maximum iz njega (ima jedan forumaš koji se sad pravi pametan, a dok je vozio FZ6 nije ni znao da ima "rupu" jer ga je vozio samo do 8000 okr.)
XJ6 je izuzetno fluidan u radu, i nije ni blizu sličan karakteru gore navedenog.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

joke

« Odgovori #55 : 19. Prosinac 2009, 22:18:59 »

Evo malo ulja na vatru...Mislim da bi xj6 više odgovarao v2 ili redni 2 agregat s obzirom na namjenu (gradsku) tog motora, ali ga Yamaha u toj kubikaži nema...Kawasaki je s druge strane mogao uškopiti mašinu sa ninje 600-4 redna...ali nije...Vjerovatno zato jer 2 cilindra više pašu takvom motoru...Razmislite malo o tome :mrgreen:.
Joke?

Ne sumnjam da je Yamahi mačji kašalj napraviti ili redni ili V agregat koji bi ugradili u XJ6 da su to htjeli.
Mislim da su se ipak odlućili na redni 4 zbog mirnoće rada i karaktera prilagođenom početnicima, kao i što je ostatak motora prilagođen.
Bilo kakav nervozniji agregat bio bi minus za takvu koncepciju, a da ne spominjem vibracije i očajan zvuk ispuha koji ih prate.
Evidentirano

Igoreta

• **
« Odgovori #56 : 19. Prosinac 2009, 22:52:30 »

Ne sumnjam da je Yamahi mačji kašalj napraviti ili redni ili V agregat koji bi ugradili u XJ6 da su to htjeli.
Mislim da su se ipak odlućili na redni 4 zbog mirnoće rada i karaktera prilagođenom početnicima, kao i što je ostatak motora prilagođen.
Aspolutno se slažem. :palacgore:

Bilo kakav nervozniji agregat bio bi minus za takvu koncepciju, a da ne spominjem vibracije i očajan zvuk ispuha koji ih prate.

Sad ga ti isto malo pretjeruješ, zar ne? To ako se tebi ne sviđa ne znači da je loš... Po meni, serijski ER-6 ima jako dobar zvuk, dok je općenito zvuk "uškopljenih" 4-cilindraša bedast... Naravno, tko voli tihi ispuh (kao npr. ja) će to cjeniti, ali da je zvuk dobar, e pa zelja mu... NIJE
Evidentirano

joke

« Odgovori #57 : 19. Prosinac 2009, 23:41:45 »

Ne pretjerujem, jer se smatram štovateljem motora, a kao takvom smeta mi koncepcija R2 koja je u svom klasičnom obliku u biti pola R4 motora, i zvuči doslovno tako, kao da si sa R4 skinuo dvije lulice svječice. Postoje i iznimke, koje simuliraju rad V2 agregata u R2 koncepciji i one zvuče puno drugačije i puno ljepše, ali klasični R2 ne.
Evidentirano

TVRTKO

• **
« Odgovori #58 : 19. Prosinac 2009, 23:54:26 »

Prvenstveno sam mislio na FZ-6, ali isti sindrom ima i R6 i R1 prijašnja. A kolko sam vidio dijagrame nema baš puno sreće ni u ovom.
Evidentirano

Z-Power

• **
  • Vozi: V-Max REPSOL 600RR TDM850
« Odgovori #59 : 20. Prosinac 2009, 07:54:25 »

Jedina je žalost da nisi pročitao moj odgovor na post koji si citirao, te svojevrsnu "ispriku" citiranog autora koja je potom uslijedila.

:misli: :misli: :misli:

Nema poskupljenja, več je trenutno pojeftinjenje na snazi,u odnosu na ostatak godine (ali motora nema). Cijena se samo vrača u normalnu.

je li ovaj post??? :misli: :misli:

jedina je zalost pisat ovako nesto kad (i sam znas da) svi motori u EU poskupljuju u 2010. :wink:
« Zadnja izmjena: 20. Prosinac 2009, 09:56:02 Z-Power »
Evidentirano
volin sve sta vole mladi,pa i mladu kapulu-----------Think Green-------

v3dran

• **
  • Vozi: Yamaha Xj6N '09
« Odgovori #60 : 20. Prosinac 2009, 09:49:13 »

XJ6 je izuzetno fluidan u radu, i nije ni blizu sličan karakteru gore navedenog.

upravo sam ovo htio reci...naime xj6 zaista nema rupe,naravno da nece jednako potegnut sa 5000 okr i sa 8000 okr, ali nikad nije trom...motor stvarno linearno razvija snagu i vozi se skoro pa kao dizelas neki... :mrgreen:
Evidentirano
Men has two emotions;hungry and horny.
If you see me without erection,make me a sandwich.

joke

« Odgovori #61 : 21. Prosinac 2009, 09:17:14 »

upravo sam ovo htio reci...naime xj6 zaista nema rupe,naravno da nece jednako potegnut sa 5000 okr i sa 8000 okr, ali nikad nije trom...motor stvarno linearno razvija snagu i vozi se skoro pa kao dizelas neki... :mrgreen:

Ma što ti znaš, pa ti ga "samo" voziš svaki dan, vidiš da neki iz grafova "znaju" da ima tu negdje neka rupetina. :LOL:
Evidentirano

SRAD

• Vozi: Supermoto, Sp 180
« Odgovori #62 : 21. Prosinac 2009, 17:22:32 »

Ne pretjerujem, jer se smatram štovateljem motora, a kao takvom smeta mi koncepcija R2 koja je u svom klasičnom obliku u biti pola R4 motora, i zvuči doslovno tako, kao da si sa R4 skinuo dvije lulice svječice. Postoje i iznimke, koje simuliraju rad V2 agregata u R2 koncepciji i one zvuče puno drugačije i puno ljepše, ali klasični R2 ne.

Redni 2 cilindra sa razmakom od 180 stupnjeva kojeg koristi Kawasaki za nižu i srednju kubikažu je dobra kombinacija zato što ima snagu na srednjim okretajima uz to je izbalansiraniji te se visoko vrti što mu daje snagu i u visokim okretajima za razliku od rednog dvocilindraša sa razmakom od 90 stupnjeva kojeg koristi TDM.
Što se tiče zvuka redni 180 imaju vrlo dobar zvuk na visokim okretajima, primjer Ninja 250 sa otvorenim ispuhom.
Evidentirano
SabijatoR

chs

• **
  • Vozi: versys
« Odgovori #63 : 21. Prosinac 2009, 21:45:40 »

kad se govori o zvuku (a tako i o svem drugom) "sto ljudi sto ćudi,sto žena dvjesto mema" :wink: -ja iovako ništa nečujem,odnosno nosim kacigu a i zvuk dobro čuje samo onaj pored koga prolazim :D ,a da zapravo drugi kažu da se odlično čuje iako je sve oriđi...,a može se i tu još poraditi ,a mislim da je održavanje jeftinije kod er6-što nije za odbaciti u današnjim vremenima.
Evidentirano
chs

TVRTKO

• **
« Odgovori #64 : 21. Prosinac 2009, 21:50:42 »

Ma što ti znaš, pa ti ga "samo" voziš svaki dan, vidiš da neki iz grafova "znaju" da ima tu negdje neka rupetina. :LOL:

Pročitaj još jedanput kaj sam napisao. Ti se se zakačio za jednu riječ u cjelom postu. Dao sam svoje subjektivno mišljenje o Yamahi i Kawasakiu čovjeku. Tvoje mišljenje o tome kaj sam napisao me ne interesira ni malo, jer čitajuči ono kaj ti pišeš, a pišeš dosta tog pametno duplo tolko drobiš samo ko i sad. Ja znam da ta Yamaha vuče da je to strava :LOL:, ali možda ako čovjek proba oba mu se svidi i ovaj drgi.
Evidentirano

bubson

• **
  • Vozi: kawasaki 636 , APN-6s, piaggio zip 50,2t, vespa et
« Odgovori #65 : 21. Prosinac 2009, 22:48:27 »

meni osobno je KAWA bolji motor.....90% ljudi ovdje ne piše iz nekakvog iskustva nego sve rekla kazala...dijagrami...jebo diagrame probati pa pričati :misli:
Evidentirano
APN-6s automatsko paljenje nogom 6 puta snažno

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #66 : 21. Prosinac 2009, 22:55:29 »

meni osobno je KAWA bolji motor.....90% ljudi ovdje ne piše iz nekakvog iskustva nego sve rekla kazala...dijagrami...jebo diagrame probati pa pričati :misli:

Jesi vozio novu xj  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

bubson

• **
« Odgovori #67 : 21. Prosinac 2009, 23:01:15 »

trebaš se voziti po cesti , a ne po snijegu pa bi znao :jesus: :jesus: :jesus: :LOL:
Evidentirano

bubson

• **
« Odgovori #68 : 21. Prosinac 2009, 23:01:55 »

naravno na kratke ture
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #69 : 21. Prosinac 2009, 23:03:31 »

trebaš se voziti po cesti , a ne po snijegu pa bi znao :jesus: :jesus: :jesus: :LOL:

Tvoje su sve krace i krace ture  :jesus: Kod nas nema nego jedan novi xj ili sam ja nesto propustio  :misli: :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

bubson

• **
« Odgovori #70 : 21. Prosinac 2009, 23:05:37 »

iššao je sa nama neki dan...
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #71 : 21. Prosinac 2009, 23:09:48 »

iššao je sa nama neki dan...

Onaj sto ga je ogrebo  par puta  :misli:
Evidentirano

garfield1974

• **
  • Vozi: Kawasaki Er6n 2009
« Odgovori #72 : 22. Prosinac 2009, 07:49:37 »

A je li netko spomenuo dostupnost, cijenu i kvalitetu servisa  :misli:
Evidentirano
MK "BEŠTIJE"

Od dodatne opreme imam ženu i dvoje djece XD

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #73 : 22. Prosinac 2009, 08:32:10 »

A je li netko spomenuo dostupnost, cijenu i kvalitetu servisa  :misli:

Žalosno je da u Splitu, npr. šta se tiče servisa i aftersales podrške, kao da ne postoji nijedna druga marka osim Yamahe i Piaggia...Sve drugo je topla voda :palacdolje:. Za Kawasakija je tu jedino Blažević...super meštar, ali mislim da je jedan nedovoljan za ovaj grad. Pogotovo što je lociran van njega.
Evidentirano
Jahač magle...

igopola

• **
« Odgovori #74 : 22. Prosinac 2009, 10:26:56 »

ja bi se vrlo lako odlucio ,xj6
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.309 sekundi uz 19 upita.