cuj brusenje nikad nije kao novo, al je sasvim zadovoljavajuce.... ja sam stavio taj klip jer sam kupio blok sa tim klipom i radilicom, a kit je bio al. i bio je totalno ubijen... naravno morao sam stavit distancu ispod cil.zbog te bolcn 12 radilice, sa duzom klipnjacom. Cilindar je ostao isti (giza) naravno da to nije najsretnija kombinacija, jer ipak bi trebao bit za taj klip i odgovarajuci cil. Razlika se osjetila, motor stvarno dobro vuce i na malim a i oce se zavrtit... mada mi se cini da se prije vise vrtio, al to konkretno nema veze sa tim klipom i to sad nije ni bitno...
recimo ovako, ako oces proc najjeftinije mozes napravit sta sam ja jednom. Skino sam klip, odnesao u Tomos na mlaci(preko njega uzimam od Cvajka, da ne idem u crikvu) izvagali klip, izmjerili bitne mjere i u katalogu kod cvajka nasao Vertex. Istina nije 100% identican, imao je nesto maalo manji provrt na plastu, al kostao je 350 kuna sa karikama i iglicastim. brusenje je bilo 150kn TTM strojne obrade.
ali ako jednostavno zelis malo bolje perf. po meni je najbolje uzet odgovarajuci kit, jer nema bas nekog pretjeranog smisla klip sa jednom karikom, na cil. koji ima i manje preljevne kanale i manji ispuh... a cuj, najbolje je uzet original klip koji ide sa odredjeni cil... al orignal je i skuplji

malossi 47.6 jedna karika je bio mislim 500-injak kn, sjecam se kad je frend uzimao (od njega sam uzeo blok) + 150kn brusenje = 650-ak kn... A koliko je kit?
inace nemozes uzet krivi klip, tocno se zna za po katalogu za koji cil. i radilicu ide koji klip... naravno pod uvjetom da ne radis sa apsolutnim idiotima
aa sad sam skuzio da imas Top-ov kit.... ee sad razlika izmedju 47 gize i 47.6 al cil. kod malossi-a je ogromna i u preljevima i ispuhu... ali neznam kako je sa Top-om...