Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 79   Dolje

Autor Tema: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA  (Posjeta: 92683 )

vice800

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Ktm 990 SMT
Odg: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA (MODELI ZA 2010. GODINU)
« Odgovori #375 : 28. Lipanj 2010, 13:45:55 »

Iman jedno pitanje :wink:
Znaci zva san motobox i oni nemaju continentalSportAttack na lageru i doc ce za par tjedana
pa me sad zanima di bi jos moga nac te gume jel mi trebaju kroz ovaj tjedan. :palacgore:
Evidentirano

jerryST

• **
  • Vozi: yamahu x max 250,KTM 990SMT
« Odgovori #376 : 28. Lipanj 2010, 14:49:29 »

Znaci zva san motobox i oni nemaju continentalSportAttack na lageru i doc ce za par tjedana
pa me sad zanima di bi jos moga nac te gume jel mi trebaju kroz ovaj tjedan. :palacgore:
prodam ti ja svoje,ili jos bolje ti meni kupi metzeler m3,a ja ti dam ove. :wink:
Evidentirano
solo jahač

md

• **
  • Vozi: fazer 1000
« Odgovori #377 : 28. Lipanj 2010, 15:18:52 »

da li je netko imao na zadnjem kotaču metzeler k3, tj. zanima me koliko se brzo troši? imao sam k2 i napravio sam cca 4500 km, od toga 1000 na autoputu zbog čega se i potrošila do sajli po sredini, a na rubovima do pola.
Evidentirano
danas penjem, sutra stenjem

crni konjanik

• **
  • Vozi: Honda Hornet 600, Yamaha T max,
« Odgovori #378 : 28. Lipanj 2010, 16:23:52 »

Nazovi Furlan (preko granice u SLO.), sigurno ih ima za odmah.
Nego stavio sam krajem prošlog tjedna Metzeler sportec M5 interact na Horneticu, nakon prvih par kilometara motor se dojmio puno tvrđi, više je poskakivao na grabama i osjećaj je bio malo čudan, kao da je drugi motor, nekako "drven", međutim nakon odvoženih 300 km gume su se pokazale odlične, dosta se brzo griju i drže super po Sljemenskoj cesti i po Zagorskim cestama, pošto imaju oznake po stupnjevima za nagib interesantno je pogledati nakon vožnje do kojeg si broja stigao. Smeta im više nego starim šoder i sitni pijesak na cesti, ali zasada sam zadovoljan. Moram još vidjeti ponašanje na mokrom i kakva će se pokazati trajnosttj. kako će se trošiti guma. U svakom slučaju ocjena +4 (zasada), možda kasnije bude i veća.
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #379 : 28. Lipanj 2010, 18:26:53 »

Info od danas - Furlan ih nema na lageru, ali ako naručiš danas za dva dana su kod njih. 190/55 130€

Meni je naime puknula zadnja pa sam u potrazi za novom. Ova je eksplodirala tako da se ne može zakrpati.  :x :(
Evidentirano

vice800

• *
  • Vozi: Ktm 990 SMT
« Odgovori #380 : 28. Lipanj 2010, 18:37:16 »

Fala svima na pomoci  :palacgore:
Zva san Furlana danas i uspija rezervirat zadnju na lageru (180/55)  :)
Tako da iden sutra po gumu 8)
Evidentirano

Barabones

• Vozi: HONDA CBR600RR7(ITALIAN RED) i GILERA NEXUS 300
« Odgovori #381 : 28. Lipanj 2010, 20:19:15 »

sry na off ali imaš i lašića koji je ujedno i jeftiniji od furlana
Evidentirano
˝Netko mora nastaviti ostvarivati snove˝ - Soichiro Honda

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #382 : 28. Lipanj 2010, 22:01:23 »

sry na off ali imaš i lašića koji je ujedno i jeftiniji od furlana

U slučaju Sport Attacka cijena je identična u Lašiču i Furlanu. Provjereno u subotu.
Evidentirano

MALI BERO

• **
  • Vozi: suzuki bandit 650 k8
« Odgovori #383 : 28. Lipanj 2010, 22:11:22 »

Nazovi Furlan (preko granice u SLO.), sigurno ih ima za odmah.
Nego stavio sam krajem prošlog tjedna Metzeler sportec M5 interact na Horneticu, nakon prvih par kilometara motor se dojmio puno tvrđi, više je poskakivao na grabama i osjećaj je bio malo čudan, kao da je drugi motor, nekako "drven", međutim nakon odvoženih 300 km gume su se pokazale odlične, dosta se brzo griju i drže super po Sljemenskoj cesti i po Zagorskim cestama, pošto imaju oznake po stupnjevima za nagib interesantno je pogledati nakon vožnje do kojeg si broja stigao. Smeta im više nego starim šoder i sitni pijesak na cesti, ali zasada sam zadovoljan. Moram još vidjeti ponašanje na mokrom i kakva će se pokazati trajnosttj. kako će se trošiti guma. U svakom slučaju ocjena +4 (zasada), možda kasnije bude i veća.
spusti malo pritisak u gumama
Evidentirano
www.darioauto.hr                                                                    life is short-ride hard

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=387&str=1

crni konjanik

• **
  • Vozi: Honda Hornet 600, Yamaha T max,
« Odgovori #384 : 29. Lipanj 2010, 08:35:16 »

Može na 2,3 i 2,7 ??? vozim se gotovo uvijek sam.
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #385 : 29. Lipanj 2010, 20:03:13 »

To je ok, prednju traži između 2,2 i 2,5, a zadnju između 2,5 i 2,9.

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #386 : 01. Srpanj 2010, 13:32:03 »

Motorevija - test guma ..?.. koliko su vas iznenadili testovi ....?

BT016 posljednja...O.K. ima nasljednika , ali pitanje, jel posljednja zato jer je najlošija ili zato jer je tehnološki out tj. ne proizvodi se pa nema smisla je ni propagirati.... šta mislite... do jučer hvaljena , danas katastrofalno loše ocjenjena...? :misli: :misli:
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

Barabones

• Vozi: HONDA CBR600RR7(ITALIAN RED) i GILERA NEXUS 300
« Odgovori #387 : 01. Srpanj 2010, 14:41:55 »

Motorevija - test guma ..?.. koliko su vas iznenadili testovi ....?

BT016 posljednja...O.K. ima nasljednika , ali pitanje, jel posljednja zato jer je najlošija ili zato jer je tehnološki out tj. ne proizvodi se pa nema smisla je ni propagirati.... šta mislite... do jučer hvaljena , danas katastrofalno loše ocjenjena...? :misli: :misli:

to i mene zanima  :palacgore:
Evidentirano
˝Netko mora nastaviti ostvarivati snove˝ - Soichiro Honda

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #388 : 01. Srpanj 2010, 19:29:41 »

Ja sam već pisao o tome, i moje mišljenje. Ukratko, konačan rezultat je na osnovu zbroja bodova u raznim ketegorijama, i koliko god to na papiru nekad izgleda kao velike razlike, smatram da su tu nijanse. BT-016 je za suho i agresivniju vožnju, odlićna guma. Jedina mana, i to uvjetno rečeno, je nešto brža potrošnja.

Evo još jedan primjer. Michelin Power Pure. Na testu je predzadnji, odmah poviše BT-016. Dosta ljudi sa foruma ih je početkom godine kupilo i to na određeni način i na moju preporuku. Osim toga , i ja sam ih montrao na svoj motor. Odradile su do sada cca 1000 km, i moram priznat da se u određenoj mjeri slažem sa testom, ali to ne znaći da guma ne valja i da rezultat testa daje objektivnu sliku.

Motor koristim svaki dan po gradu ( dostava, pošta , banka itd.. ) i kad se uhvati vremena malo vožnje za gušt po magistrali. Prije je bio Pilot Power. Kiša, fantastićna, grijanje odlićno i držanje po gradu tri puta bolje od PP-a. E sad dolazimo do otvorene ceste. Upravljiva, brza na prebacivanju ( spasio sam se kod vožnje u dvoje ), nigdje ni milimetra. Međutim, zbog lakše konstrukcije , kod dugih zavoja i velikih brzina, jednostavno mi fali povratne informacije. Motor kao da nije na cesti nego da vozi po zraku, i to mi je u početku predstavljalo veliki problem dok se nisam naviknuo. Sada se opustim, vjerujem gumi i sve odrađuje bez problema. Ono što sam primijetio, a mislim da je i tu problem lakše karkase. Neka pritisak padne za 0,2 ili 0,3, guma postaje totalno ne vozna i ponaša se katastrofa. Pošto znam iz iskustva da je kod većine pritisak uvijk dosta niži nego bi trebao da bude, tu su mogući veliki problemi i negativne reakcije.

Moje mišljenje je dosta slićno komentarima u testu, ali ja to nikako ne bi sve na zaključak da je guma loša, dapače meni je za sada odlićna ali je tražila privikavanje. :palacgore:

S druge strane, da se vratim na BT-016, logično je da noviji modeli imaju sve bolje i bolje performanse, što daje ostvareni rezultat, ali to ne znaći da je BT-016 loš. :palacgore: ( Uskoro dolazi zamijena ) 

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #389 : 01. Srpanj 2010, 23:57:09 »

Slazem se stobom kad je rijec o relativno brzoj potrosnji BT016 gume. Obzirom da imam cetvrti par tih guma na motoru mislim da sad mogu definitivno zakljuciti isto. Jednostavno se potrose brze nego sam ocekivao pogotovo sto je viseslojna tehnika izrade davala naznake da ce se u tom segmentu mozda iskoristivost na neki nacin produziti. Sad nakon skoro dvije godine vozikanja na tim pneumaticima komotno mogu zakljuciti da tu nema nikakve prednosti. Vec nakon prvog potrosenog para bilo je jasno da se trose dosta brzo ali obzirom na "vjernost" u raznim situacijama odluka je i dalje padala na isti proizvod  
 Mozda je interesantno primjetiti da su se vlakna najprije pocela pojavljivati upravo na spojevima, tocnije na granicama zona iz cega bi se dalo zakljuciti da je upravo taj granicni dio izmedu dva sloja mozda kritican, neznam kakva su iskustva drugih.
Sto se tice nekoliko izlazaka na stazu primjetno je bilo izuzetno pregrijavanje guma i to uz ne neku prebrzu voznju jer ni motor (a i moje amatersko vozikanje) to ne omogucava ali hladenje nakon cca 8 krugova je bilo neophodno,.. u testu se spominje da daje dobre rezultate kad se zagrije nakon cca 3 kruga no nista ne pise o pregrijavanju, to se valjda podrazumjeva  :misli:

Dobra strana testa je sto je raden sa istim motorom tako da su ocjene objektivnije i svakako mogu pomoci kod daljnjih odabira tzv. cestovnih sportskih guma koje manje vise najvise kupujemo i koristimo. Naravno da ulogu igraju i vrsta motora i nacin voznje ali drugaciji test bio bi neravnopravan.
Kad trosis godisnje po dva para guma sto prevedeno znaci cca 4 do 5.000 kn onda je dosta bitno ponesto i nauciti o onome sta kupujemo i placamo , ali naravno i koliko mozemo tom proizvodu vjerovati, stoga mogu reci ...konacno jedan koristan test, dodao bi ...za sire mase  :palacgore: :palacgore:  
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

Mocippaldi

« Odgovori #390 : 02. Srpanj 2010, 00:19:01 »

Ja u subotu isao u Assen motorom i napravio 670km sve na autobahnu  :( i mogu reci da se na gumi slabo primjeti tih skoro 700km ravne voznje  :palacgore:
Inace napravio sam do sad 3000km i nikad nisam imao gumu koja je tolko presla i da jos moze makar iljadu napravit  :palacgore:
Jedina mana je malo lelujanje na velikim brzinama (200+) a men zavoji sa ovom gumom sto su brzi i duzi to guma sve bolja  8)
Evidentirano
There are many here among us who feel that life is but a joke.

md

• **
« Odgovori #391 : 02. Srpanj 2010, 08:10:41 »

koja je razlika u cijeni guma kod talijana i slovenaca? U Materiji (SLO) metzeler racetec k3 je 150 eura. ne znam gdje bi nasao u trstu gume. ako netko zna ime dućan sa gumama i broj telefona neka napise. hvala  :mrgreen: 
Evidentirano

md

• **
« Odgovori #392 : 02. Srpanj 2010, 14:35:40 »

nakon međunarodnog zivkanja saznao sam informaciju. radi usporedbe za one koji ne znaju; italija: sportec m5 sa porezom 290 eura, slovenija: sportec m5 sa porezom 160 eura.
cijena roadtec z8 sa porezom i u sloveniji i u italiji je ista kao i kod sportec m5. cijene se odnose na zadnju gumu veličine 190
Evidentirano

Bollocks!!

• Vozi: 750tku
« Odgovori #393 : 02. Srpanj 2010, 14:41:15 »

Slabo ekipa spominje sportec M5, a guma je stvarno odlična.. :misli:
Evidentirano
..dno

md

• **
« Odgovori #394 : 02. Srpanj 2010, 14:50:11 »

Slabo ekipa spominje sportec M5, a guma je stvarno odlična.. :misli:
vidjeti ćemo, idem u SLO po nju pa nakon nekoliko stotina km napišem svoje skromno objektivno mišljenje  :mrgreen:. koliko sam uspio pročitati na forumu svi su je hvalili. također, po stranim forumima navodi se da je M5 odličan kompromis između racetec K2, K3 i sport tuouring guma poput roadtec Z8
Evidentirano

buena vista

• *
  • Vozi: xjr1300sp
« Odgovori #395 : 02. Srpanj 2010, 14:56:41 »

koja je razlika u cijeni guma kod talijana i slovenaca? U Materiji (SLO) metzeler racetec k3 je 150 eura. ne znam gdje bi nasao u trstu gume. ako netko zna ime dućan sa gumama i broj telefona neka napise. hvala  :mrgreen:  
[/b]

www.stollibike.it
Lani sam kupio gume kod njih ( metzeler Z6 interact 120/180 za 215 EUR-a).U sloveniji su bile nešto skuplje.To je preko puta Motosprinta. Subotom je zatvoren.

Evidentirano

md

• **
« Odgovori #396 : 02. Srpanj 2010, 15:14:15 »

[/b]

www.stollibike.it
Lani sam kupio gume kod njih ( metzeler Z6 interact 120/180 za 215 EUR-a).U sloveniji su bile nešto skuplje.To je preko puta Motosprinta. Subotom je zatvoren.

da, zvao sam i njih. tamo i je za 100 eura skuplje nego u Materiji (SLO)
Evidentirano

MALI BERO

• **
  • Vozi: suzuki bandit 650 k8
« Odgovori #397 : 02. Srpanj 2010, 20:00:11 »

nakon međunarodnog zivkanja saznao sam informaciju. radi usporedbe za one koji ne znaju; italija: sportec m5 sa porezom 290 eura, slovenija: sportec m5 sa porezom 160 eura.
cijena roadtec z8 sa porezom i u sloveniji i u italiji je ista kao i kod sportec m5. cijene se odnose na zadnju gumu veličine 190
valjda 190 eura :misli:,ili je to cijena kod "spaghettara" za set,al zato mi tu imamo barba Matka  :mrgreen:
Evidentirano
www.darioauto.hr                                                                    life is short-ride hard

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=387&str=1

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
« Odgovori #398 : 05. Srpanj 2010, 14:09:54 »

Evo i kratkog rezimea Metzelera M5 nakon 1300 km po cestama Bosne i Slavonije.Guma se vrlo brzo ugrije,ima odličan grip,u nagib pada sama te nije potrebna nikakva velika sila.Nisam niti primjetio da se počela trošit nakon 1300 km,za sada sve 5  :palacgore:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #399 : 08. Srpanj 2010, 15:25:04 »

Jedno pitanje vezano uz unutarnje gume - svakih koliko se preporuca izmjena?
Zajedno sa setom "vanjskih" guma, vremenski nakon recimo 2god ili nakon određene km?
Konkretno radi se o XTX-u.

Hvala na odg.
 Str: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 79   Gore

Stranica je generirana za 0.138 sekundi uz 15 upita.