Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 69   Dolje

Autor Tema: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA  (Posjeta: 79493 )

md

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: fazer 1000
Odg: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA (MODELI ZA 2010. GODINU)
« Odgovori #400 : 08. Srpanj 2010, 15:55:38 »

Jedno pitanje vezano uz unutarnje gume - svakih koliko se preporuca izmjena?
Zajedno sa setom "vanjskih" guma, vremenski nakon recimo 2god ili nakon određene km?
Konkretno radi se o XTX-u.

Hvala na odg.
nadovezati ću se na tvoj post. koji proizvođač guma još proizvodi gume sa unutarnjom gumom, ako si pod unutarnjom gumom mislio na zračnicu?
Evidentirano
danas penjem, sutra stenjem

biker4life

• Vozi: '03 Runner 180 SP; '08 XT 660X
« Odgovori #401 : 08. Srpanj 2010, 19:46:17 »

:misli:

Pa neovisne su vanjska od unutarnje.

Vozim na Qualifieru RR, a unutra je zracnica koju si mi ugradili u ovlastenom servisu prilikom montaze zadnjeg seta guma, neznam tocno koji proizvođac.

md

• **
« Odgovori #402 : 08. Srpanj 2010, 20:37:51 »

:misli:

Pa neovisne su vanjska od unutarnje.

Vozim na Qualifieru RR, a unutra je zracnica koju si mi ugradili u ovlastenom servisu prilikom montaze zadnjeg seta guma, neznam tocno koji proizvođac.
ok onda. onda to ovisi od proizvođača  :palacgore:. ja sam uvijek imao gumu bez zračnice
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #403 : 08. Srpanj 2010, 21:08:25 »

Jesi probao kad napumpat gumu bez zračnice, na felgi sa žbicama?
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #404 : 09. Srpanj 2010, 01:05:07 »

Slazem se stobom kad je rijec o relativno brzoj potrosnji BT016 gume. Obzirom da imam cetvrti par tih guma na motoru mislim da sad mogu definitivno zakljuciti isto. Jednostavno se potrose brze nego sam ocekivao pogotovo sto je viseslojna tehnika izrade davala naznake da ce se u tom segmentu mozda iskoristivost na neki nacin produziti. Sad nakon skoro dvije godine vozikanja na tim pneumaticima komotno mogu zakljuciti da tu nema nikakve prednosti. Vec nakon prvog potrosenog para bilo je jasno da se trose dosta brzo ali obzirom na "vjernost" u raznim situacijama odluka je i dalje padala na isti proizvod  
 Mozda je interesantno primjetiti da su se vlakna najprije pocela pojavljivati upravo na spojevima, tocnije na granicama zona iz cega bi se dalo zakljuciti da je upravo taj granicni dio izmedu dva sloja mozda kritican, neznam kakva su iskustva drugih.
Sto se tice nekoliko izlazaka na stazu primjetno je bilo izuzetno pregrijavanje guma i to uz ne neku prebrzu voznju jer ni motor (a i moje amatersko vozikanje) to ne omogucava ali hladenje nakon cca 8 krugova je bilo neophodno,.. u testu se spominje da daje dobre rezultate kad se zagrije nakon cca 3 kruga no nista ne pise o pregrijavanju, to se valjda podrazumjeva  :misli:Dobra strana testa je sto je raden sa istim motorom tako da su ocjene objektivnije i svakako mogu pomoci kod daljnjih odabira tzv. cestovnih sportskih guma koje manje vise najvise kupujemo i koristimo. Naravno da ulogu igraju i vrsta motora i nacin voznje ali drugaciji test bio bi neravnopravan.
Kad trosis godisnje po dva para guma sto prevedeno znaci cca 4 do 5.000 kn onda je dosta bitno ponesto i nauciti o onome sta kupujemo i placamo , ali naravno i koliko mozemo tom proizvodu vjerovati, stoga mogu reci ...konacno jedan koristan test, dodao bi ...za sire mase  :palacgore: :palacgore:  

Grobnik je jedno, staze po svijetu drugo, i tu je problem :wink:

bimba

« Odgovori #405 : 09. Srpanj 2010, 01:08:15 »

Jedno pitanje vezano uz unutarnje gume - svakih koliko se preporuca izmjena?
Zajedno sa setom "vanjskih" guma, vremenski nakon recimo 2god ili nakon određene km?
Konkretno radi se o XTX-u.

Hvala na odg.

Po naputku proizvođaća, sa svakom izmijenom guma trebla bi ići izmijena zračnica skupa sa pojasom. U praksi, ako nisu probijane, i ne radi se o starom motoru ( ruzina na felgama ), bez problema izdrže dvije izmijene guma. Neki ih drže i po 7-8 godina, ali to je već krtićno, do 4 je ok.

bimba

« Odgovori #406 : 09. Srpanj 2010, 01:26:17 »

Motorevija - test guma ..?.. koliko su vas iznenadili testovi ....?

BT016 posljednja...O.K. ima nasljednika , ali pitanje, jel posljednja zato jer je najlošija ili zato jer je tehnološki out tj. ne proizvodi se pa nema smisla je ni propagirati.... šta mislite... do jučer hvaljena , danas katastrofalno loše ocjenjena...? :misli: :misli:

Vračam se na početak jer sam se sad nečeg sjetio.

Šta se tiče testova u Motoreviji, odrađeni profesionalno, jednostavno i tu skidam kapu. Ono šta me muči, i to me vratilo na tebe i našu priču o BT-016, je sljedeće. U idučem broju izlazi test Racing street guma  ( Power One, Diablo supercorsa SP. Metzeler racetec K3 Interact, Gp Racer D211, BT-003 RS , Conti race attack street , Avon VP2 ), i ono što je zanimljivo je poredak. prvi metzeler, drugi Pirelli a zadnji čik pogodi, i to više nisu razlike u bodovima minimalne nego prvi 94 a zadnji 66, naravno od 100.

md

• **
« Odgovori #407 : 09. Srpanj 2010, 12:32:15 »

Jesi probao kad napumpat gumu bez zračnice, na felgi sa žbicama?
nisam, ne bavim se time. dam to vulkanizeru  :mrgreen:
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #408 : 09. Srpanj 2010, 14:28:01 »

Po naputku proizvođaća, sa svakom izmijenom guma trebla bi ići izmijena zračnica skupa sa pojasom. U praksi, ako nisu probijane, i ne radi se o starom motoru ( ruzina na felgama ), bez problema izdrže dvije izmijene guma. Neki ih drže i po 7-8 godina, ali to je već krtićno, do 4 je ok.

Hvala. :palacgore:

kmamic

• **
  • Vozi: Hornet
« Odgovori #409 : 23. Srpanj 2010, 12:38:15 »

Pozdrav svima

Imam Yamahu XJ 600 N, i na njoj je zadnja 130/70-18 guma. Obzirom da imam priliku za OK novce nabavit
zadnju 130/80-18, zanima me dali bi mogao imati kakvih problema u upravljivosti motociklom ako je guma
''viša''.

Hvala na odgovorima

Pozdrav
Evidentirano
Radim na crno, trošim na bijelo

jaki

• **
  • Vozi: Kawasaki zzr 1400,krmko 250,alfa 166
« Odgovori #410 : 23. Srpanj 2010, 22:28:43 »

Pozdrav svima

Imam Yamahu XJ 600 N, i na njoj je zadnja 130/70-18 guma. Obzirom da imam priliku za OK novce nabavit
zadnju 130/80-18, zanima me dali bi mogao imati kakvih problema u upravljivosti motociklom ako je guma
''viša''.

Hvala na odgovorima

Pozdrav
Što ti je guma viša to ti motor lakše pada u zavoju-lakše ga rušiš..ja imam 190 55 17 a tvornički je 190 50 17...meni se motor lijepše vozi
Evidentirano

kmamic

• **
« Odgovori #411 : 24. Srpanj 2010, 10:16:57 »

Što ti je guma viša to ti motor lakše pada u zavoju-lakše ga rušiš..ja imam 190 55 17 a tvornički je 190 50 17...meni se motor lijepše vozi

Hvala, ide gore 80  :palacgore:
Evidentirano

igopola

• **
« Odgovori #412 : 24. Srpanj 2010, 10:49:18 »

Hvala, ide gore 80  :palacgore:

to ti je oznaka za visinu gume ta od 80 ti je dobra ako se cesto penjes po trotoaru
Evidentirano

kmamic

• **
« Odgovori #413 : 24. Srpanj 2010, 14:41:14 »

Ma i nije mi toliko bitno za penjanje po trotoaru, bitnije mi je to što imam priliku kupit tu gumu visine 80 za manje novaca nego ovu od 70
Evidentirano

bimba

« Odgovori #414 : 24. Srpanj 2010, 16:04:17 »

Ma i nije mi toliko bitno za penjanje po trotoaru, bitnije mi je to što imam priliku kupit tu gumu visine 80 za manje novaca nego ovu od 70

Viša guma, veći promjer kotača. U određenom dijelu dobičeš efekat kao da si produžio prijenos ( slabije ubrzanje, gubitak elastičnosti, u teoriji veća krajnja brzina , u praksi upitno ). Koliko će se razlike osjetiti, puno ovisi o kubikaži , snazi i prijenosu. U tvom slučaju , promijena bi mogla biti primijetna. Osim toga, viša guma poboljšava okretnost , ali do određene granice, nakon toga imaš suprotni efekt. Moj savjet, ako si u mogućnosti , nađi nekog tko je na isti motor ugradio višu gumu pa ga pitaj što je dobio, a što izgubio. :palacgore:

Inaće , razlika ti je u visini u tim dimenzijama , ovisno o modelu i proizvođaću između 13 i 18 mm , ukupno u promjeru.

kmamic

• **
« Odgovori #415 : 25. Srpanj 2010, 10:55:12 »

Hvala Bimba na iscrpnom odgovoru  :palacgore:

Pozdrav
Evidentirano

runner180

• **
  • Vozi: R6 2004
« Odgovori #416 : 27. Srpanj 2010, 07:09:23 »

Pa jel ima xtx na kraju zracnice ili nema? Veli tip od kojeg sam ja kupil motor da je on metal gume bez zracnica
Evidentirano
prodajem 2 kacige ženske xs i s veličine. marushin,nolan...info na PM

markookram

• Vozi: proizvode jedne austrijske kuće
« Odgovori #417 : 27. Srpanj 2010, 07:13:41 »

pa normalno da ima .

runner180

• **
  • Vozi: R6 2004
« Odgovori #418 : 27. Srpanj 2010, 10:33:30 »

gdje u ZG se mogu kupiti zračnice ak neko zna molim da napiše...trebam za 17 cola SM kotače(120/180)..
Evidentirano
prodajem 2 kacige ženske xs i s veličine. marushin,nolan...info na PM

biker4life

« Odgovori #419 : 27. Srpanj 2010, 17:15:08 »

Pa jel ima xtx na kraju zracnice ili nema? Veli tip od kojeg sam ja kupil motor da je on metal gume bez zracnica

Ima.

gdje u ZG se mogu kupiti zračnice ak neko zna molim da napiše...trebam za 17 cola SM kotače(120/180)..

Pretpostavljam kod svakog prodavaca moto-guma.

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #420 : 28. Srpanj 2010, 11:41:47 »

Ili mi je tražilica u banani, ili na forumu nema nijedne riječi o novoj Metzeler ROADTEC Z8 INTERACT gumi...  :misli:

http://www.metzelermoto.com/web/experience/special_events/roadtecz8/default.page
http://www.metzelermoto.com/web/products/newproducts/roadtecz8/product_features/default.page
http://www.superbike.co.uk/news/metzeler_z8_interact_sportstouring_tyre_or_tire_news_298987.html

Lašič ju već ima na lageru, samo ne znam u kojim dimenzijama, ja vidio na polici 120/70/17...
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

bimba

« Odgovori #421 : 28. Srpanj 2010, 20:23:46 »

Ili mi je tražilica u banani, ili na forumu nema nijedne riječi o novoj Metzeler ROADTEC Z8 INTERACT gumi...  :misli:

http://www.metzelermoto.com/web/experience/special_events/roadtecz8/default.page
http://www.metzelermoto.com/web/products/newproducts/roadtecz8/product_features/default.page
http://www.superbike.co.uk/news/metzeler_z8_interact_sportstouring_tyre_or_tire_news_298987.html

Lašič ju već ima na lageru, samo ne znam u kojim dimenzijama, ja vidio na polici 120/70/17...

U Hr su dostupne nekih 3 do 4 tjedna , za sada ih imam na lageru samo u 120/70-17 i 180/55-17. U ostalim dimenzijama će biti dostupne do kraja godine. Prodano je dva seta do sada , ali nažalost konkretnije informacije kakva je guma u praksi za sada nemam. Cijena prednje gume 1063,15 kn, zadnje 1328,00 kn. 5% popusta za gotovinu, 3% dodatnih kada se kupuje set.

josipvk

• *
  • Vozi: zx10r
« Odgovori #422 : 30. Srpanj 2010, 17:03:27 »

nakon međunarodnog zivkanja saznao sam informaciju. radi usporedbe za one koji ne znaju; italija: sportec m5 sa porezom 290 eura, slovenija: sportec m5 sa porezom 160 eura.
cijena roadtec z8 sa porezom i u sloveniji i u italiji je ista kao i kod sportec m5. cijene se odnose na zadnju gumu veličine 190
ideš ti često u sloveniju????160 eura set ili samo zadnja???ja trebam 120-70-17 i 190-55-17
jel bi mogao dobavit jedan set za razumnu cijenu???
Evidentirano

avinko38

• **
  • Vozi: SV 650 S
« Odgovori #423 : 31. Srpanj 2010, 10:25:21 »

Dal se još uvijek proizvodi Roadsmart u dimenziji 120/60-17? U SLO se nemre već duže vrijeme nabavit čak su i pričali trgovci da je nema više u proizvodnji
Evidentirano
V-twin fun maschine

bullitt

• Vozi: ne vozi
« Odgovori #424 : 31. Srpanj 2010, 13:06:33 »

Dal se još uvijek proizvodi Roadsmart u dimenziji 120/60-17? U SLO se nemre već duže vrijeme nabavit čak su i pričali trgovci da je nema više u proizvodnji

@avinko.,prijeđi na 120/70,ja sam prešao i primjetio sam da motor puno bolje pada u zavoj,veće su rezerve kontaktne površine i gripa.,za tehnički mislim da neće bit problema a ako bude imam jedan Roadsmart 120/60 koju čuvam za to :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
Citat: rednyaW - 02. Studeni 2010, 09:40:39
ko ne padne... ne trudi se dovoljno.. ko se ne trudi... pickica je...

KaRRlovačko Racing Team

http://www.youtube.com/watch?v=fuKuWsWIQLs
 Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 69   Gore

Stranica je generirana za 0.155 sekundi uz 15 upita.