Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 69   Dolje

Autor Tema: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA  (Posjeta: 79492 )

46replica

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: R6
Odg: GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA (MODELI ZA 2010. GODINU)
« Odgovori #450 : 23. Kolovoz 2010, 12:12:52 »

Ono što me trenutno zanima i neda mi mirno spavat... Dali je normalno da nova Michelin PP 2 CT jednostavno proklizava u zavojima, tj.kroz svaki zavoj motor mi ''pleše''??!! Imam ih na R6, ali mislim da je to manje bitno, i moja težina je cca 70 kg. Gume sam nafilao zrakom prema savijetu od dilera, prednja 2.6, zadnja 2.8 za što ja osobno smatram da je previše, i da iz tih razloga motor proklizava!
Koji bi točno trebao biti pritisak tih guma?
Evidentirano
xXx

46replica

• *
« Odgovori #451 : 23. Kolovoz 2010, 12:27:41 »

Da ne idem previše u širinu, po ovome što si napisao, ja bi suzio izbor na tri modela sportskih guma.
Michelin Pilot Power
Metzeler M3
Pirelli Diablo Rosso

Bilo koja od ovih guma će ti odlićno funkcionirati u tim uvjetima ( imam odrađenih 8000 na PP-u na istom motoru i slićnim uvjetima :wink: ).
Kad se uspoređuju ove tri gume, Michelin u prednosti na mokrom, Pirelli na suhom, a M3 je dobar kompromis između njih. :palacgore:
Sve ove gume su ok za po gradu i na mokrom, a gore su ti navedene razlike među njima :wink:

PP cca 1565,00 kn, M3 1820,00, Diablo Rosso 1942,00 kn

Ono što me trenutno zanima i neda mi mirno spavat... Dali je normalno da nova Michelin PP 2 CT jednostavno proklizava u zavojima, tj.kroz svaki zavoj motor mi ''pleše''??!! Imam ih na R6, ali mislim da je to manje bitno, i moja težina je cca 70 kg. Gume sam nafilao zrakom prema savijetu od dilera, prednja 2.6, zadnja 2.8 za što ja osobno smatram da je previše, i da iz tih razloga motor proklizava!
TnX
Evidentirano
xXx

Tutty

• Vozi: tražim...
« Odgovori #452 : 23. Kolovoz 2010, 13:38:32 »

ja bih probao manji sigurno, barem za 0,3 svaka otprilike
Evidentirano
P: sat za zx6r 05-06
P:DIJELOVI ZA SRADA, KOMPLETAN MOTOR!!!

filip491

• *
  • Vozi: suzuki gsx-r 600 k6
« Odgovori #453 : 23. Kolovoz 2010, 14:22:02 »

Pitanje za Bimbu, a i za sve ostale...
Imam na gsx-r 600 bt-016 i otišle su nakon cca 7.000 km, stvarno sam zadovoljan sa tim gumama, ali bi sada probao nešto drugo.

Mislio sam možda supercorsu PRO, pa me zanima kakva je ta guma u odnosu na bt-16, kako se grije i jeli ok za cestu (na pistu ne idem), a pogotovo kako se troši.

Pozdrav!
Evidentirano

pit bull

• **
« Odgovori #454 : 23. Kolovoz 2010, 16:59:59 »

....BIMBA....sto preporucas za zx10r 2008., ???....zadnja prikraju, sportsmart, izdrzala 3000km, voznja je 95% po otvorenoj cesti, malo grada i nista staze....bez paljena, guma je bomba, ali se trosi ko luda.... :(...znaci, nekaj u tom rangu ili bolje, a da izdrzi koji kilometar vise :palacgore:....sza kolegu pitam, sad bi menjal cijeli set....kak bi se ponasala pilot road 2 na tom motoru??...to je sam pitanje... :shock:...tempo je zivlji...
Evidentirano
Grizem.......

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #455 : 23. Kolovoz 2010, 18:00:59 »

fino si ju ti potrošio :) moja isto vjerojatno neće izdržati više od 5000 km :misli: nakon nekih 1500 milja već se vidi potrošenost, čak i na prednjoj :misli:
ali vjerojatno ću ponovo staviti sportsmart jer mi je guma fenomenalna i najpovoljnija :palacgore:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

igopola

• **
« Odgovori #456 : 23. Kolovoz 2010, 20:17:39 »

....BIMBA....sto preporucas za zx10r 2008., ???....zadnja prikraju, sportsmart, izdrzala 3000km, voznja je 95% po otvorenoj cesti, malo grada i nista staze....bez paljena, guma je bomba, ali se trosi ko luda.... :(...znaci, nekaj u tom rangu ili bolje, a da izdrzi koji kilometar vise :palacgore:....sza kolegu pitam, sad bi menjal cijeli set....kak bi se ponasala pilot road 2 na tom motoru??...to je sam pitanje... :shock:...tempo je zivlji...

na zalost nema bolje a da se  trosi manje :palacgore:
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #457 : 23. Kolovoz 2010, 21:02:20 »

Za solo vožnju , prednja 2,3 a zadnja 2.5, kad ideš na duži put ( autoput, vožnja u dvoje, teret ) onda 2,5-2,9. Ako je skroz nova, i pričaš o prvom điru sa tim gumama, sasvim normalno da nova guma pušta prvih 100-150 kilometara. Svejedno, mislim da je problem u prednjoj , jer je 2,6 , za življu vožnju sada ljeti definitivno previsoko.

bimba

« Odgovori #458 : 23. Kolovoz 2010, 21:06:52 »

Pitanje za Bimbu, a i za sve ostale...
Imam na gsx-r 600 bt-016 i otišle su nakon cca 7.000 km, stvarno sam zadovoljan sa tim gumama, ali bi sada probao nešto drugo.

Mislio sam možda supercorsu PRO, pa me zanima kakva je ta guma u odnosu na bt-16, kako se grije i jeli ok za cestu (na pistu ne idem), a pogotovo kako se troši.

Pozdrav!

Sve što ti je bolje od BT-016, u pravilu će trajati manje. Ono što tražiš, trebalo bi biti Dunlop Sportsmart, Metzeler M5 Interact, Michelin Power Pure, ali je još rano ( sve su to novi modeli ) za neke sigurne tvrdnje kada je potrošnja u pitanju.

Dragon Supercorsa Pro, fenomenalna guma, ali problem mokro, niska temperatura i potrošnja. Mislim da nema šanse ako se voziš življe, da izvučeš više od 5000 sa njom. Ja bi u tvom slučaju išao na Sportsmart ili M5 :palacgore:

bimba

« Odgovori #459 : 23. Kolovoz 2010, 21:14:24 »

Iako se radi o Sport -touring gumi, ima profil oštriji i od nekih sportskih guma, tako da što se tiče voznih karakteristika, ide na destku bez problema. Montirali smo ih na R1, i motor se vozi odlićno i momak je prezadovoljan. S druge strane, to je sport-touring guma, i kao takva ima svoja ograničenja ( ne mislim na grip koliko na konstrukciju karkase ) , tako da sve ovisi kako se voziš. Mislim da bi kod ekstremnjie vožnje moglo biti na takvom motoru problema na ispucavanjima iz zavoja i kod naglih kočenja.

Nego, mene iskreno muči tih 3000 km sa Sportsmartom. Da se ne znam kako vozi motor, isto mi se čini premalo i mislim da je tu prvenstveno problem u pritisku. Na kojem je pritisku drži :misli: Stavi sliku gume.

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #460 : 23. Kolovoz 2010, 21:15:02 »

mislim da je bridgestoneu krajnje vrijeme da izbaci nasljednika bt016 jer već poprilično zaostaju za konkurencijom, pogotovo što se potrošnje tiče..
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

bimba

« Odgovori #461 : 23. Kolovoz 2010, 21:18:11 »

U pripremi je  :mrgreen:

46replica

• *
« Odgovori #462 : 01. Rujan 2010, 15:17:39 »

Usput, koji je idealan tlak za Bridgeston slik, full race gume?! :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
xXx

xx-SB

• **
  • Vozi: xx-a
« Odgovori #463 : 02. Rujan 2010, 12:45:34 »

Kad smo već stalno kod tlakova u gumama...ljudi, kako vi mjerite tlakove? Na benz-pumpampa? :LOL: Samo jedna u Brodu ima koja može mjeriti na motoru tlak u gumama a često je u kvaru. Većina pumpi još uvijek ima onu mesinganu šipku koju nemožeš natakariti na moto ventil :misli: :shock:
Svi baratate sa ciframa 2,9  ili 2,6 ali to se na pumpama na manuelnim tlakomjerima teško može postići, uostalom dok dođeš do pumpe, guma se zagrije.
Prije puta, odem na tu jednu jedinu (Tifon) pumpu i nadrukam na 2.7 (digitalno-automatski punjač). Nakon par dana odem u servis mjenjati ulje i prekontroliraju mi tlak, kad ono 2,1 obe :shock:! Napravio 1000 km na praznim gumama :palacdolje:

Gdje se može naručiti kvalitetan ručni manometar za mjerenje tlaka u gumama?
Evidentirano
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #464 : 02. Rujan 2010, 15:16:15 »

Gdje se može naručiti kvalitetan ručni manometar za mjerenje tlaka u gumama?

Ja sam kupio u Intersparu za 20kn digitalni i provjerio ga. Pokazuje 0,06 bara vise od umjerenog manometra sto je vise nego odlicno za tako jeftinu stvarcicu
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

xx-SB

• **
« Odgovori #465 : 02. Rujan 2010, 15:27:44 »

Svašta, nije mi ni palo na pamet da tamo pogledam :( :palacgore:
Obišao sam sve trgovine za auto dijelove ali ništa!
Hvala na informaciji, odmah ode :mrgreen:  :palacgore:
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #466 : 02. Rujan 2010, 15:29:43 »

Svašta, nije mi ni palo na pamet da tamo pogledam :( :palacgore:
Obišao sam sve trgovine za auto dijelove ali ništa!
Hvala na informaciji, odmah ode :mrgreen:  :palacgore:

Samo ga vise puta provjeri prema pouzdanom manometru jer oscilira (barem ovaj moj) za tih 0,06 bara. Od potpuno tocnog, do 0,06 bara previse pokazuje - kako kad.
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

xx-SB

• **
« Odgovori #467 : 02. Rujan 2010, 15:32:33 »

Ma, da laže za 0,1 bar, meni je to OK. Bitno mi je da znam gdje sam :palacgore:
Evidentirano

bimba

« Odgovori #468 : 02. Rujan 2010, 17:27:09 »

Usput, koji je idealan tlak za Bridgeston slik, full race gume?! :misli: :misli: :misli:

Kad je staza u pitanju, ovisno o podešenosti ovjesa, načinu vožnje, vrsti podloge, trenutnoj temperaturi itd... prednja od 1,8 do 2,2, zadnja od 1,7 do 2,0.

U principu, bazni pritisak od kojeg se počinje je prednja 2,1 , zadnja 1,9. :palacgore:

Za cestu nisu predviđene, ni preporučljive, tako da preporučenog pritiska nema. ako se već voze na cesti , prednja od 2,2 do 2,4, zadnja od 2,4 do 2,6.

bimba

« Odgovori #469 : 02. Rujan 2010, 17:28:56 »

Mi smo dobili prije nekoliko dana mehaničke manometre, testiramo ih svaki dana, i za sada su se pokazali 100% toćni. Izgledaju kao mala kemijska olovka. Sutra ću staviti slike.

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #470 : 02. Rujan 2010, 17:32:51 »

Molim odmah i cijenu  :mrgreen:
Evidentirano
vidim puno mi se ljudi kaci na potpis pa vas sve lijepo molim da mi se zakacite na pipu i dobro povucete :)

xx-SB

• **
« Odgovori #471 : 03. Rujan 2010, 07:34:18 »

Da, i ja bih molio cijenu...zainteresiran sam
Evidentirano

DADO+

• Vozi: što uhvati
« Odgovori #472 : 03. Rujan 2010, 09:38:06 »

Mi smo dobili prije nekoliko dana mehaničke manometre, testiramo ih svaki dana, i za sada su se pokazali 100% toćni. Izgledaju kao mala kemijska olovka. Sutra ću staviti slike.

... i tko ih proizvodi, ´ak nije tajna  8)
Evidentirano
DADO

bimba

« Odgovori #473 : 03. Rujan 2010, 10:15:30 »

Berner GmbH,  Braunau, Austria

čekam da mi brat donese aparat da slikam , stavit ću u toku dana slike :palacgore:

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #474 : 03. Rujan 2010, 12:06:43 »

Ajde cekamo  :mrgreen: ne vozim dzabe motor s MotoBox naljepnicom  :palacgore:
Evidentirano
vidim puno mi se ljudi kaci na potpis pa vas sve lijepo molim da mi se zakacite na pipu i dobro povucete :)
 Str: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 69   Gore

Stranica je generirana za 0.146 sekundi uz 15 upita.