Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: savijet u vezi auspuha,gilera runner vx  (Posjeta: 3490 )

malisalexxx

• *
  • Spol: Muški
savijet u vezi auspuha,gilera runner vx
« : 12. Siječanj 2010, 11:06:42 »

ljudi treba mi pomoć,tj. savijet!!dakle radim full tuning na vx-u,čovjek u servisu mi je rekao da neću dobiti sa serdarevićem,da mi je bolji leo vince sbk ili 4road!!vaša mišljenja i iskustva?? :misli:
Evidentirano
Tuning is not just fun,it's a lifestyle!!

Fronius

• **
  • Vozi: o
Odg: savijet u vezi auspuha,gilera runner vx
« Odgovori #1 : 12. Siječanj 2010, 11:12:37 »

SBK
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #2 : 12. Siječanj 2010, 11:13:42 »

ljudi treba mi pomoć,tj. savijet!!dakle radim full tuning na vx-u,čovjek u servisu mi je rekao da neću dobiti sa serdarevićem,da mi je bolji leo vince sbk ili 4road!!vaša mišljenja i iskustva?? :misli:

Dobro ti je rekao. :mrgreen:

Mada i s njima a bez steljanja ces samo izgubiti, ne dobiti.

Misljenja i iskustva? Pogledaj podforume "Sam svoj majstor", "Termo grupa" i temu "Tehnicka pitanja" i vise ti ne treba. :wink:

I popuni profil, ovo je treci put da si upozoren na to.

malaga

« Odgovori #3 : 12. Siječanj 2010, 11:46:09 »

neces ti niti sa jednim auspuh dobiti nista na serijskom skuteru,osim boljeg zvuka,za te novce sredi masinu...
Evidentirano

malisalexxx

• *
« Odgovori #4 : 12. Siječanj 2010, 12:01:10 »

neces ti niti sa jednim auspuh dobiti nista na serijskom skuteru,osim boljeg zvuka,za te novce sredi masinu...

kao što rekoh,radim full tuning,znači kit 210,prijenos,karb i ostalo!!
Evidentirano

malaga

« Odgovori #5 : 12. Siječanj 2010, 12:18:44 »

onda auspuh stavi na kraju i ako imas novca onda kupi sbk...

« Zadnja izmjena: 12. Siječanj 2010, 15:24:38 malaguti »
Evidentirano

malisalexxx

• *
« Odgovori #6 : 12. Siječanj 2010, 15:05:13 »

e sad sam se sjetio....šta je sa auspuhom deak??to je hrv auspuh ako se ne varam.Se isplati njega uzeti??
Evidentirano

malaga

« Odgovori #7 : 12. Siječanj 2010, 15:07:24 »

e sad sam se sjetio....šta je sa auspuhom deak??to je hrv auspuh ako se ne varam.Se isplati njega uzeti??
svi nasi homemade auspusi su isti pa tako i deak,ako imas novca kupi leovince i to sbk jer skuter nece biti serijski,dobar bi bio i 4road,ali sbk je dosta otvoreniji i bolji za tuniran skuter....
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj 2010, 15:24:17 malaguti »
Evidentirano

malisalexxx

• *
« Odgovori #8 : 12. Siječanj 2010, 15:20:29 »

lijepo,isprika je pala i popunio si profil,ajmo sad dalje.....svi nasi homemade auspusi su isti pa tako i deak,ako imas novca kupi leovince i to sbk jer skuter nece biti serijski,dobar bi bio i 4road,ali sbk je dosta otvoreniji i bolji za tuniran skuter....

ajde vidjeti ću....taj leovince sbk,on isto ima prigušivač??jer bi ga ja skinuo da se čuje malo motor!!hh,al opet bitnije su mi performance nego zvuk,baš smo ja i ovaj iz servisa uspoređivali akrapovića sa original auspuhom i katastrofalan je.Tek na nekih 6-7t okretaja ti da nekih 0.3 hp!!
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #9 : 12. Siječanj 2010, 15:23:06 »

ajde vidjeti ću....taj leovince sbk,on isto ima prigušivač??jer bi ga ja skinuo da se čuje malo motor!!hh,al opet bitnije su mi performance nego zvuk,baš smo ja i ovaj iz servisa uspoređivali akrapovića sa original auspuhom i katastrofalan je.Tek na nekih 6-7t okretaja ti da nekih 0.3 hp!!
Ne trebas nista skidati, cuje se i s njim dobro.

A kaj se tice Akrapovica, kaj si ti mislil, da ti na tom drlu moze dat 100 konja odma. Konji ne rastu na drvetu.
Da citiram: "There's no replacement for displacement"
Evidentirano

malaga

« Odgovori #10 : 12. Siječanj 2010, 15:23:51 »

svaki od njih ima db killer/prigusivas koji mozes skinuti,na 4road odvidas dvije vide a na sbk samo jednu i izvadis db killer....ali to nije preporucljivo,cuje se on jako dobro i sa db...
Evidentirano

malisalexxx

• *
« Odgovori #11 : 12. Siječanj 2010, 15:26:46 »

A kaj se tice Akrapovica, kaj si ti mislil, da ti na tom drlu moze dat 100 konja odma. Konji ne rastu na drvetu.

nisam to mislio....govorim u usporedbi sa recimo leovince db killer ili 4road....jer smo gledali testiranja koji je najbolji....a za akrapovića svi govore da je najbolji,zato sam i napisao da je ''katastrofalan''.Ljudi pozdrav,moram ići do frenda!!čujemo se,uživajte!!
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #12 : 12. Siječanj 2010, 16:18:06 »

nisam to mislio....govorim u usporedbi sa recimo leovince db killer ili 4road....jer smo gledali testiranja koji je najbolji....a za akrapovića svi govore da je najbolji,zato sam i napisao da je ''katastrofalan''.Ljudi pozdrav,moram ići do frenda!!čujemo se,uživajte!!
Nemas tu kaj puno usporedjivat, Akrap je svjetlosne godine ispred LeoVince-a. Normalno, za one motore za koje se proizvodi. Skutera nema bas u ponudi.
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #13 : 12. Siječanj 2010, 19:14:46 »

Akrapovic od skuter-programa manjih kubikaza ima samo slip-on sustav za Apriliu Sportcity 125/200/250 (Leader/Leader/Quasar).

Kod skutera (ili motocikla) tako male zapremnine (s napomenom da je kod skutera ipak vise naglaseno, zbog CVT prijenosa), tesko je izvuci išta osjetno sa aftersale ispusnim sustavom (o performansama govorim), pogotovo ako govorimo samo o slip-on (ili bolt-on, nebitno) sistemu, a pogotovo kada je u igri serijski skuter. Ako govorimo o postenom tuniranom stroju (kao primjerice Malagutijev VX-R), onda je ipak prica nesto drukcija.

Naravno, definitivno je preporuka uzeti nesto renomirano ispred domacih proizvoda, ako financije dopustaju.

Kad o renomiranim auspusima govorimo, rekao bih da je Leo Vince ipak sitno iza Akrapović/Yoshimura/Termignoni ekipe.

Glede krivulja - u pravilu se na vecini motocikala i skutera govori o poboljsanju, tj. sitnom povecanju snage u samoj spici okretaja (makar ima i iznimaka, primjerice veliki jednocilindrasi, koji dobiju dosta okretnog momenta i na malim okretajima, plus mirniji rad), a duz cijele krivulje povecanje je jedva osjetno, mjestimicno i losije zbog drukcijeg protoka plinova u odnosu na serijski auspuh. Zato je igranje sa set-upom (utezi variomata imaju ovdje najvecu ulogu) od presudne vaznosti, mada je vazno napomenuti da ovo govorim opcenito, tj. ne nužno za VX/R, te da situacija varira od agregata do agregata, i od topa do topa.

Moj izbor u gornjoj dilemi - Leo SBK, ili 4Road!

Rado ubacim "cubic" između zadnje dvije rijeci. :palacgore:
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj 2010, 19:38:08 biker4life »
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #14 : 12. Siječanj 2010, 19:18:05 »

Kupi Serdarevica imas dobru temu na forumu pa mozes pogledat  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

malisalexxx

• *
« Odgovori #15 : 13. Siječanj 2010, 02:55:08 »

Akrapovic od skuter-programa manjih kubikaza ima samo slip-on sustav za Apriliu Sportcity 125/200/250 (Leader/Leader/Quasar).

Kod skutera (ili motocikla) tako male zapremnine (s napomenom da je kod skutera ipak vise naglaseno, zbog CVT prijenosa), tesko je izvuci išta osjetno sa aftersale ispusnim sustavom (o performansama govorim), pogotovo ako govorimo samo o slip-on (ili bolt-on, nebitno) sistemu, a pogotovo kada je u igri serijski skuter. Ako govorimo o postenom tuniranom stroju (kao primjerice Malagutijev VX-R), onda je ipak prica nesto drukcija.

Naravno, definitivno je preporuka uzeti nesto renomirano ispred domacih proizvoda, ako financije dopustaju.

Kad o renomiranim auspusima govorimo, rekao bih da je Leo Vince ipak sitno iza Akrapović/Yoshimura/Termignoni ekipe.

Glede krivulja - u pravilu se na vecini motocikala i skutera govori o poboljsanju, tj. sitnom povecanju snage u samoj spici okretaja (makar ima i iznimaka, primjerice veliki jednocilindrasi, koji dobiju dosta okretnog momenta i na malim okretajima, plus mirniji rad), a duz cijele krivulje povecanje je jedva osjetno, mjestimicno i losije zbog drukcijeg protoka plinova u odnosu na serijski auspuh. Zato je igranje sa set-upom (utezi variomata imaju ovdje najvecu ulogu) od presudne vaznosti, mada je vazno napomenuti da ovo govorim opcenito, tj. ne nužno za VX/R, te da situacija varira od agregata do agregata, i od topa do topa.

Moj izbor u gornjoj dilemi - Leo SBK, ili 4Road!

Rado ubacim "cubic" između zadnje dvije rijeci. :palacgore:

hvala na ovome!!hmm....najrađe bih si onda uzeo leovince sbk,samo nisam siguran da će me se čuti kad budem išao kroz grad  :D ....si ti možda iz vintijana ili vinkurana??
Evidentirano

malisalexxx

• *
« Odgovori #16 : 13. Siječanj 2010, 02:56:14 »

ee da,i bio bih zahvalan ako mi netko nađe snimku na netu gdje mogu vidjeti kako scooter ide sa leo sbk,našao sam jednu,ali je skuter na mjestu i samo malo gasa mu da čovjek!!
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #17 : 13. Siječanj 2010, 08:26:19 »

hvala na ovome!!hmm....najrađe bih si onda uzeo leovince sbk,samo nisam siguran da će me se čuti kad budem išao kroz grad  :D ....si ti možda iz vintijana ili vinkurana??

Cuti ce te. A i uvijek mozes skinuti db - killer pa ce se cuti vise, vjerovatno malo naustrb performansi. :wink:
P.S. Nisam, iz Sijane sam.

malaga

« Odgovori #18 : 13. Siječanj 2010, 14:26:54 »

auspuh sam po sebi daje jako malo na serijskom skuteru 4t,daje manje nego na 2t...kad je skuter tuniran onda ipak auspuh dobro dode da skuter bolje "dise" ,dobije se malo bolji odaziv na gas,malo ubrzanje tj. lakse se postigne krajnja brzina koja se isto malo poveca,pogotovo u usporedbi sa ovim novim totalno zagusen auspusima,stari su bili ok ali ovi novi su uzas...za cijenu auspuha se moze kupiti neki drugi dijelovi koji ce dati puno vise,auspuh se stavlja na kraju kao tocka na i...sad pusti auspuh,treba prvo masinu sloziti a za to treba dosta novca,a pogotovo ako neces sam slagati...
Evidentirano

Robi_PU

• **
  • Vozi: Gileru Runner ST 125
« Odgovori #19 : 13. Siječanj 2010, 19:12:34 »

malisalexxx slusaj malagutija, zna sta radi i prosao je sve pa ti ima koju pametnu za rec  :palacgore:
btw. i ti si iz Pule,  :shock: otkuda i koji vx imas?
i malaga, mene isto zanima stavljanje auspuha ali vidim kazes bolje sredit masinu, recesija je pa bi nesto starcima iza ledja sredio na skuteru, sta ti mislis sta stavit skuter a da bude jeftino=najbolje dobiveno  :? znam da te 2 rijeci ne idu skupa al probaj mi nes skemijat za moju kariolu  :mrgreen:

off top: biker procitaj post u meeting pointu  :wink:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #20 : 13. Siječanj 2010, 19:20:31 »

bolje stavit variomat nego auspuh,proci ces jeftinije a dobit ces vise,ali ja to gledam ovako,sbk kosta kod nas 2800kn,a za tih 2800kn,kupis variomat,bregastu i opruge ventila ili cilindar i klip od st/vxr200,bregastu i opruge ventila...i to onda vec nema veze sa serijskim skuterom i nema tog auspuha koji ce dati takve performanse...
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #21 : 13. Siječanj 2010, 19:22:52 »

malisalexxx slusaj malagutija, zna sta radi i prosao je sve pa ti ima koju pametnu za rec  :palacgore:
btw. i ti si iz Pule,  :shock: otkuda i koji vx imas?
i malaga, mene isto zanima stavljanje auspuha ali vidim kazes bolje sredit masinu, recesija je pa bi nesto starcima iza ledja sredio na skuteru, sta ti mislis sta stavit skuter a da bude jeftino=najbolje dobiveno  :? znam da te 2 rijeci ne idu skupa al probaj mi nes skemijat za moju kariolu  :mrgreen:

off top: biker procitaj post u meeting pointu  :wink:

Sportski variomat.
1.000 kn i vozi. :wink:
Sportski variomat donosi poboljsanje kroz cijeli rezim rada.
A ove spike sa tvrđim sustama i sl., mislim moze i to, ali to se odnosi samo na start, i razlika nece biti pretjerana.
Cijena za set je vjerovatno 70 - 120 kn, neznam tocno.

Robi_PU

• **
  • Vozi: Gileru Runner ST 125
« Odgovori #22 : 13. Siječanj 2010, 19:25:15 »

Ne bi previse dirao serijalu, htio bi sto vecu trajnost, znaci onda mi se najvise isplati samo taj sportski variomat i te šušte sta vec  :mrgreen:  :misli:
Hvala malaga i biker  :palacgore:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #23 : 13. Siječanj 2010, 19:26:47 »

za pocetak variomat i tvrde sustice...
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #24 : 13. Siječanj 2010, 19:27:51 »

Ne bi previse dirao serijalu, htio bi sto vecu trajnost, znaci onda mi se najvise isplati samo taj sportski variomat i te šušte sta vec  :mrgreen:  :misli:
Hvala malaga i biker  :palacgore:

Možda nijansu tvrđe suste (to neka ti Malaguti potvrdi, znam da VX-R/ST ima uglađenije kvacilo, tj. nesto pitomiji start od npr. SP-a, pa koje boje suste ti trebaju na ST-u pitaj njega) a variomat i odgovarajuci utezi (u pravilu dolaze s njime) - definitivno preporuka.
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.147 sekundi uz 16 upita.