Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Aprilia Pegaso 650 2000.  (Posjeta: 2783 )

Vagabundo

• *
  • Spol: Muški
Aprilia Pegaso 650 2000.
« : 13. Siječanj 2010, 21:04:06 »

Molim par savjeta za kupnju navedenog, motor je 2000.prva reg 2003 8000 km. prvi vl., nemam iskustva sa tim modelom pa vas molim za savjet!S obzirom na cijenu motor mi izgleda dobra kupovina pa molim savjet.
Kakva je razlika osim elektronike izmedju pegasa 650 i 650 ie,jel isplativo uzet model pegaos 650 2000.g  za  2200 eura?

Evidentirano

sergej

• *
  • Vozi: fazer1000
Odg: Aprilia Pegaso 650 2000.
« Odgovori #1 : 13. Siječanj 2010, 23:27:02 »

Vozio 4 godine pegasa 650, model ml cube 2000.g. s karburatorima. Model 2000. g. ima USD vilicu, a 650 i.e. običnu, također 650 i.e. ima dosta problema s ubrizgavanjem. Mislim da je jasno da je stari 650 cube bolji model. Jedna od rijetkih mana mu je što se na niskim okretajima motor zna ugasiti, no ja sam to riješio s ugradnjom denso iridium svijećice. Prešao nekih 20000 km bez većih problema, jedino na karburatorima treba naštelati malo bogatiju smjesu jer inače hoće izgoriti brtva glave. Potrošnja je od 5 do 8 l. Cijena za ovoga je O.K., pogotovo ako je stvarna kilometraža, probaj spustiti koji euro i to je to. Što se tiče uglađenosti, ako si kad vozio velikog jednocilindraša sve ti je jasno, ispod 3000 okretaja nema vožnje...i da, paljenje motora isključivo  bez gasa...
Evidentirano

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #2 : 18. Siječanj 2010, 20:42:16 »

razlike između ta dva motora su u elektronici ,stariji mod.ima karburatore ima USDvilicu i sic mu je visočiiji za nekih 20 mm ostalo je sve isto ,kako je napisano u prethodnom postu motor siguran pouzdan ,a svi jednocilindraši se znaju ugasit prilikom dodavanja gasa kad motor radi na minimumu ,ali na to se brzo i lako navikneš i nema problema
Evidentirano

danijel044

• **
  • Vozi: Bmw f650gs
« Odgovori #3 : 20. Veljača 2010, 10:18:50 »

Ljudi pomagajte.... treba mi redapciger za magnet...iliti ga izvlakač za mgnet..ili flywheel puller ...
uglavnom prokletinja za skidanje magneta ....
tokar mi je napravio "nešta" ali loše je napravljeno..i nemre mi to pomoć...
M38x1.5

Može tko posudit..?.
Evidentirano

Djeki

• **
  • Vozi: nešto
« Odgovori #4 : 20. Veljača 2010, 23:26:41 »

ja imam pegasa iz 2000.na 32000 sam mijenjao bendix alnasera i to je koštalo 4000 kn i od tada ništa.stavio sam kraći prijenos, kn filter,iridiumku,novi akumulator i sada je ugrađen utikač 12 v za charger kad se motor ne vozi i problema nema.ide odlično samo u krajnjim okretajima  trese ali to se baš i ne osjeti jer tada misliš na cestu.kupi ga ako nije razbijan  :palacgore:
Evidentirano
nisam brz,ali stižem

toldi

• **
« Odgovori #5 : 14. Ožujak 2010, 07:29:30 »

Evo i meni je uletio jedan iz 2000 te. E pa ima li ko user i service manual za njega?? A trebao bi i djelova, pa ako neko ima, nek se javi... :mrgreen:
Eh da iznenadio sam se kako se vozi ko igračka, izuzev onog crkavanja na niskim okretajima.. :palacgore: :misli:
Evidentirano

vuki r

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650 i.e
« Odgovori #6 : 14. Ožujak 2010, 21:34:42 »

Ja ti imam na cd-u ali 2001-2004.g. ali potraži malo na netu imaš sve o tom motoru.
Broj okretaja namjesti na 1500 i nebi trebalo biti problema, također pripazi kod paljenja jer su osjetljive na kvačilo anlasera a to je skupo. Osobno iskustvo. Motor je inače za tu lovu odličan. Ja sam zadovoljan. Sretno a motorom.
Evidentirano

13igor

• *
  • Vozi: malog zelenog
« Odgovori #7 : 01. Svibanj 2010, 15:46:57 »

Mozete li mi reci koliko ide ulja u pegaso 650 2001godina, te dali je ono iznad rezervara mijerac za ulje te dali se tuda i sipa ulje.LP
Evidentirano

vuki r

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650 i.e
« Odgovori #8 : 02. Svibanj 2010, 11:49:42 »

Nisi napisao dali si ispustio ulje, nadam se da znaš kako se to radi. Ona mala posudica ispred rezervara je za dolijevanje ulja a na čepu ti je mjerač . Inače, koliko ja znam ide 3,2 l ulja.
Evidentirano

NIKO78

• *
  • Vozi: aprilia pegaso 650 cube,honda xlv 750 r
« Odgovori #9 : 20. Svibanj 2010, 12:06:24 »

Pozdrav!
Imam apriliu pegaso 650 cube i slomio mi se vizir! Zna li itko ima li razlike između vizira od cube i aprilie 650 ie! vidio sam u oglasniku da se prodaje od ie pa ako nema razlike kupio bi ga! TNX
Evidentirano

toldi

• **
« Odgovori #10 : 21. Lipanj 2010, 20:31:08 »

Nisi napisao dali si ispustio ulje, nadam se da znaš kako se to radi. Ona mala posudica ispred rezervara je za dolijevanje ulja a na čepu ti je mjerač . Inače, koliko ja znam ide 3,2 l ulja.

Kolko ja znam ide 2,2 lit. :misli:
Evidentirano

nixy

• **
  • Vozi: aprilia pegaso 650
« Odgovori #11 : 02. Kolovoz 2010, 09:23:25 »

Vozio 4 godine pegasa 650, model ml cube 2000.g. s karburatorima. Model 2000. g. ima USD vilicu, a 650 i.e. običnu, također 650 i.e. ima dosta problema s ubrizgavanjem. Mislim da je jasno da je stari 650 cube bolji model. Jedna od rijetkih mana mu je što se na niskim okretajima motor zna ugasiti, no ja sam to riješio s ugradnjom denso iridium svijećice. Prešao nekih 20000 km bez većih problema, jedino na karburatorima treba naštelati malo bogatiju smjesu jer inače hoće izgoriti brtva glave. Potrošnja je od 5 do 8 l. Cijena za ovoga je O.K., pogotovo ako je stvarna kilometraža, probaj spustiti koji euro i to je to. Što se tiče uglađenosti, ako si kad vozio velikog jednocilindraša sve ti je jasno, ispod 3000 okretaja nema vožnje...i da, paljenje motora isključivo  bez gasa...

zanima me ovo boldano? to se tebi desilo ili su te upozorili na to pa si preventivno napravio... zanima me ko ti je to radio?

budući da sam novi vlasnik polovne pegasice 2000 godiste zanima me kakve probleme mogu očekivat osim ovog gasenja(to sam vec rijesio podizanjem minima na 1500 okr/min)
ovo sa bendixom je pravilo da otiđe ili ?? što mogu napravit da ga počuvam malo (kako palit kako gasit??)
inače motor ima 32000 km i mogu rec da sam ga kupio na blef ali sam full zadovoljan kako se vozi  i općenito mislim da je sasvim solidan motor

blagi

• Vozi: Tuono R, Scarabeo 200 i.e.
« Odgovori #12 : 02. Kolovoz 2010, 11:37:39 »

Bendix ćeš čuvat uvijek ispravnim i punim akumulatorom najbolje. Ne forsirati verglanje kad ti je motor stajao desetak dana, već prije toga akumulator malo dopuniti pa onda verglati.

Forsiranjem verglanja kad je aku slab i nema snage slabi se opruga i nakon nekoliko desetaka takvih paljenja može nastati problem.

Uvijek održavati aku i nebi smio imati problema.
Evidentirano
Bolje bit zatvoren po prirodi nego po zakonu!

nixy

• **
« Odgovori #13 : 01. Rujan 2010, 11:49:19 »

da ne otvaram novu temu.... dali neko zna kako se kontrolira nivo ulja na pegasu 2000 god. ima mjerac na cepu... u manualu pise da se motor upali i pusti da radi na minimumu minut vremena i onda se izmjeri razina ulja na nacin da se cep ne zavidava nego samo gurne koliko ide do navoja...

e sad dali se to radi kad je motor hladan ili kad je vruć jer meni ne kaze uvijek isto...

također sad po ovim vrućinama (kojih nazalost vise nema ) mi je stalno se palija ventilator... na koliko cca stupnjeva je normalno da se pali.
cak mi se i u voznji palija.... a na mjestu kad motor radi ventilator se upali i ne gasi se drugo ako na mjestu stoji, i temperatura raste skoro do crvenog i onda tamo stoji kazaljka ne spusta se...

jucer sam otvorio onaj poklopcic di je pumpa vode i termostat... i stavio sam cijev gumenu u hladnjak i pustija vodu da tece nekih 5 min da se ocisti sustav ako je eventualno zastopan... kad slozim cu vidit dali je bolje...

dali je moguće da mi je termostat u klincu... a ako je kako onda pali ventilator koji i ma termoprekidac na skroz drugom kraju, tako da termostat ne radi onda nebi se voda toliko zgrijala kod termoprekidaca da upali ventilatro

dali neko ima slicnih iskustava??

blagi

• Vozi: Tuono R, Scarabeo 200 i.e.
« Odgovori #14 : 01. Rujan 2010, 15:19:09 »

Jesi siguran da imaš dovoljno tekućine u rashladnom sistemu? treba to provjerit i naravno kolko je stara ta tekućina u sistemu.
Evidentirano
Bolje bit zatvoren po prirodi nego po zakonu!

nixy

• **
« Odgovori #15 : 01. Rujan 2010, 15:25:33 »

Jesi siguran da imaš dovoljno tekućine u rashladnom sistemu? treba to provjerit i naravno kolko je stara ta tekućina u sistemu.
ma to me malo buni, kuda ja nadopunjujen sustav? u manualu pise da u onu posudicu ispod masine ali i hladnjak ima čep...
a tu posudicu povezuje samo jena tanka cijev, mozda je ona zastopana??

mms

• Gost
« Odgovori #16 : 01. Rujan 2010, 19:38:07 »

da ne otvaram novu temu.... dali neko zna kako se kontrolira nivo ulja na pegasu 2000 god. ima mjerac na cepu... u manualu pise da se motor upali i pusti da radi na minimumu minut vremena i onda se izmjeri razina ulja na nacin da se cep ne zavidava nego samo gurne koliko ide do navoja...

e sad dali se to radi kad je motor hladan ili kad je vruć jer meni ne kaze uvijek isto...

također sad po ovim vrućinama (kojih nazalost vise nema ) mi je stalno se palija ventilator... na koliko cca stupnjeva je normalno da se pali.
cak mi se i u voznji palija.... a na mjestu kad motor radi ventilator se upali i ne gasi se drugo ako na mjestu stoji, i temperatura raste skoro do crvenog i onda tamo stoji kazaljka ne spusta se...

jucer sam otvorio onaj poklopcic di je pumpa vode i termostat... i stavio sam cijev gumenu u hladnjak i pustija vodu da tece nekih 5 min da se ocisti sustav ako je eventualno zastopan... kad slozim cu vidit dali je bolje...

dali je moguće da mi je termostat u klincu... a ako je kako onda pali ventilator koji i ma termoprekidac na skroz drugom kraju, tako da termostat ne radi onda nebi se voda toliko zgrijala kod termoprekidaca da upali ventilatro

dali neko ima slicnih iskustava??

Napuni kiler do čepa, napuni ekspanzionu posudu do gornje crte i povuci flomasterom nivo. Provozaj se 100tinjak km i provjeri nivo u posudici. Ako je narastao zakaži sastanak u servisu.... :(
možeš i mom..  :wink:
Evidentirano

nixy

• **
« Odgovori #17 : 02. Rujan 2010, 09:53:12 »

Napuni kiler do čepa, napuni ekspanzionu posudu do gornje crte i povuci flomasterom nivo. Provozaj se 100tinjak km i provjeri nivo u posudici. Ako je narastao zakaži sastanak u servisu.... :(
ma ocistio sam sustav i stavio novi antifriz unutra i sad je sve ok... nivo vode je uvijek isti...  ne dize se, temperatura na mjestu dize do 90 cca i tada se pali ventilator... koji onda radi stalno dok je motor na mjestu ali temperatura se ne dize dalje od 90... jucer sam ga pustio pola sata da radi na mjestu i temp... bila uvijek ista... neznam mozda se u tom periodu ventilator ugasio, nisam bio skroz kraj motora... ali onda kad krenem nakon 100 metara ventilator se gasi i temp pade malo ispod 90 ... mislim da je to sad ok...

nixy

• **
« Odgovori #18 : 02. Rujan 2010, 09:59:38 »

kako vi mjerite nivo ulja... ja sam jucer hladnog upalio i pusti da radi 1min. nakon toga sam izmjerio nivo ulja i bilo malo iznad minimuma... onda sam izmjerio nakon sto je motor radio cca pola sata i bilo je malo preko maximuma...

u manualu pise da se mjeri nakon sto motor radi minut na minimumu... ali ne pise dal na hladno ili na toplo...

kako vi mjerite razinu ulja??

mms

• Gost
« Odgovori #19 : 02. Rujan 2010, 14:30:47 »

kako vi mjerite nivo ulja... ja sam jucer hladnog upalio i pusti da radi 1min. nakon toga sam izmjerio nivo ulja i bilo malo iznad minimuma... onda sam izmjerio nakon sto je motor radio cca pola sata i bilo je malo preko maximuma...

u manualu pise da se mjeri nakon sto motor radi minut na minimumu... ali ne pise dal na hladno ili na toplo...

kako vi mjerite razinu ulja??
poslije kratke vožnje...
Evidentirano

mms

• Gost
« Odgovori #20 : 02. Rujan 2010, 14:31:36 »

ma ocistio sam sustav i stavio novi antifriz unutra i sad je sve ok... nivo vode je uvijek isti...  ne dize se, temperatura na mjestu dize do 90 cca i tada se pali ventilator... koji onda radi stalno dok je motor na mjestu ali temperatura se ne dize dalje od 90... jucer sam ga pustio pola sata da radi na mjestu i temp... bila uvijek ista... neznam mozda se u tom periodu ventilator ugasio, nisam bio skroz kraj motora... ali onda kad krenem nakon 100 metara ventilator se gasi i temp pade malo ispod 90 ... mislim da je to sad ok...
ipak učini kako sam te savjetovao...
Evidentirano

nixy

• **
« Odgovori #21 : 03. Rujan 2010, 07:47:27 »

ipak učini kako sam te savjetovao...
pa napravio sam tako .... nakon sto je motor radio pola sata i nakon sto sam napravio 20 km... razina vode je uvijek bila ista...

znaci ulje mjeriti kad je motor topao??

mms

• Gost
« Odgovori #22 : 03. Rujan 2010, 08:22:57 »

pa napravio sam tako .... nakon sto je motor radio pola sata i nakon sto sam napravio 20 km... razina vode je uvijek bila ista...

znaci ulje mjeriti kad je motor topao??
kako ti kažeš  :wink:
Evidentirano

nixy

• **
« Odgovori #23 : 03. Rujan 2010, 14:31:03 »

kako ti kažeš  :wink:
ako je radija pola sata to je cca ekvivalent 40-50 km... na mjestu nije radio samo na minimumu...
a da kompresija ide u vodu bi bile tvrde cijevi...  :misli:

dado.bj

• **
  • Vozi: Pegaso 650 ie. vozim da me nebi vozili
« Odgovori #24 : 05. Rujan 2010, 06:39:31 »

Moj ti je savjet da poslušaš mms-a , a po svemu sudeci probio ti je dihtung na glavi. Taj se motor grije malo više od drugih u laganoj vožnji kada je vani toplo ali ovo što si ti opisao nije normalno, Ponavljam otiđi u servis ili kupusaj sam a da se radi o dihtungu govori i to što ti nivo ulja varira . Eto a ti radi kako hoceš
Evidentirano
dado

nixy

• **
« Odgovori #25 : 07. Rujan 2010, 12:48:32 »

Moj ti je savjet da poslušaš mms-a , a po svemu sudeci probio ti je dihtung na glavi. Taj se motor grije malo više od drugih u laganoj vožnji kada je vani toplo ali ovo što si ti opisao nije normalno, Ponavljam otiđi u servis ili kupusaj sam a da se radi o dihtungu govori i to što ti nivo ulja varira . Eto a ti radi kako hoceš
ma nivo ulja varira u smislu da kad je motor hladan onda je jedna razina(skoro na minimumu) a kad je motor topao onda je druga razina (na maximumu)...

inace otkad sam ocistio sustav hlađenja i stavio novi antifriz motor se ne pregrijava...
a ni cijevi od vode nisu tvrde tako da ne vjerujemda ide kompresija u vodu...

ovaj vikend napravili djir po sloveniji, petak subota... 650 i nesto kilometara i nije bilo nikakvih problema..

sad me zanima dali se često zna desit da ode dihtung glave na ovim masinama, mislim dali im je to mana? vidim da ste svi zapeli da mi je dihtung u kurcu... pa me zanima dali je to cesta pojava na ovim masinama...

P.S. koje su bile posljednje rijeci njemackog kapetana podmornice???

ACHTUNG DIHTUNG...

mms

• Gost
« Odgovori #26 : 07. Rujan 2010, 18:41:49 »

ma nivo ulja varira u smislu da kad je motor hladan onda je jedna razina(skoro na minimumu) a kad je motor topao onda je druga razina (na maximumu)...

inace otkad sam ocistio sustav hlađenja i stavio novi antifriz motor se ne pregrijava...
a ni cijevi od vode nisu tvrde tako da ne vjerujemda ide kompresija u vodu...

ovaj vikend napravili djir po sloveniji, petak subota... 650 i nesto kilometara i nije bilo nikakvih problema..

sad me zanima dali se često zna desit da ode dihtung glave na ovim masinama, mislim dali im je to mana? vidim da ste svi zapeli da mi je dihtung u kurcu... pa me zanima dali je to cesta pojava na ovim masinama...

P.S. koje su bile posljednje rijeci njemackog kapetana podmornice???

ACHTUNG DIHTUNG...
drago mi je da ti sve štima  :palacgore: :palacgore:
pogledaj u motorevijinom vodiču za kupnju rabljenih...
to mu je jedina mana... :wink:
zamijeniš i podesiš karboše kako treba i nema više problema....
Evidentirano

marko29

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650
« Odgovori #27 : 07. Rujan 2010, 18:52:16 »

drago mi je da ti sve štima  :palacgore: :palacgore:
pogledaj u motorevijinom vodiču za kupnju rabljenih...
to mu je jedina mana... :wink:
zamijeniš i podesiš karboše kako treba i nema više problema....
osim bendixa  :mrgreen:
Evidentirano

mms

• Gost
« Odgovori #28 : 07. Rujan 2010, 21:09:24 »

osim bendixa  :mrgreen:
sad bih ti ja odgovorio da na bendiks ponašanje vlasnika daleko više utječe nego na achtung dihtung, ali pošto mi se ne da lamentirati kako i zašto, smatraj da ne rekoh ništa :mrgreen:  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.185 sekundi uz 16 upita.