Koristim priliku da nakon dugo vremena pohvalim test skutera u Moto Puls-u.

Zadnje sto mi se urezalo u pamcenje bio je test T Maxa te Gilere GP 800, a u međuvremenu pisali su uglavnom o slabijim, pristupacnijim ili manje popularnim skuterima.
Uglavnom, mislim da ce skuterasi konacno doci na svoje citajuci ovaj usporedni test. Isti ce vjerovatno nakon određenog vremena izaci na Moto Pulsovim web stranicama (
http://www.motopuls.hr/index.php?option=com_content&view=category&id=264:skuteri&Itemid=43&layout=default ), ali u međuvremenu ipak mislim da se isplati kupiti svoj primjerak (dvobroj 104).
Uglavnom, prijeđimo na test.

Za neupucene, ovo je usporedni test 5 skutera iz Piaggio grupacije, a svi su skuteri pokretani istim pogonskim agregatom, Piaggio QUASAR 300, zapremnine 278,3 ccm, koji je nastao evoluciom "starog" QUASAR-a zapremnine 244 ccm.
Svi znamo da je ovo jedan od ponajboljih Piaggiovih agregata, te jedan od boljih pogonskih agregata u klasi.
Necu previse filozofirati, ostavljam Vama da kazete koju rijec o testu, predstavite svog favorita te napisete pokoju rijec u prilog doticnome.
Ja cu prvi!

Osobno smatram da je sasvim solidno odrađen. Moj favorit u testu bio je Scarabeo Special, bez obzira sto po performansama nije u samom vrhu (iako, svi su oni prilicno blizu). Dizajnom mi je Scarabeo Special odlican, pogonski agregat je kao sto smo vec utvrdili provjeren, vjetrobranska zastita mi djeluje zadovoljavajuca, a prostor ispod sica solidne velicine. Od navedenih mi je nekako najblize srcu. Vise nazalost ne mogu reci, obzirom da ga nisam vozio, ali vjerovatno bi bio moj prvi izbor.
U attachmentu prilazem nekoliko slika sa testa, a za vise cete morati na kiosk.

Vjerujem da ce vecina prokomentirati podatak o ubrzanju do 100 km/h, koji se nalazi pri dnu slike broj 2.
Drago mi je da je taj podatak nasao mjesto na stranicama MP-a, pohvala deckima!