od većih skutera piaggio grupacije vozio sam:
runner 200 stari i novi (manje)
beverly 250
beverly 500
beverly 500 s malossi wild lionom i variomatom
carnaby 200
piaggio x9 250
itd.
carnaby 200 i se ljepše vozio nego beverly 250
bolje koči, kompaktniji je u zavoju, manje je glomazan za po gradu, ima ravbnu podnicu
ali i tvrđe sjedalo, manje mjesta na njemu za suvozača, manje prostora pod njime i slabiju vjetrobransku zaštitu (što nije slučaj kod carnabya cruisera koji se može naručiti i sa srednjim vjetrobranom)
položaj nogu/stopala na carnabyu je manje ispružen i time bolji za bržu vožnju, stražnja guma mu je malo uža
uglavnom, meni carnaby djeluje kao solidan izbor
i mislim da je podcijenjen na našem tržištu
dodatno, ajmo reći da ja mogu carnaby voziti malo brže od x9 i dosta brže od runnera u svim vremenskim uvjetima i na svim podlogama

pretpostavljam da je carnaby 300 u biti dosta "močan" stroj
ovome 200 je ipak (zbog veće težine od runnera za oko 20-25 kg) ipak malo falilo "šusa" od 80 do 100 kmh
problem carnabya prije redizajna je dosta neudobno sjedalo, nije problem što je tvrdo, nego što teži ljudi osjećaju strukturu plastičnu sjedala ispod tkanine na svojoj stražnjici
prvi carnaby su imali dodatno presvučeno sjedalo tkaninom koja je bila tu da bi smanjila utjecaj vručine sjedala uslijed sunca, ali realno - lako se prljala a teško čistila
neki Talijani se bune na to da su otvori za hlađenje s unutarnje strane prednje oplata pogrešno pozicionirani na način da i ljeti pretjerano puše topli zrak
iznenadila me kvaliteta plastike na carnabyu
čovjek kojeg znam ga komotno vozi sa svojih 185 cm visine
Scarabea nisam imao priliku voziti
iskreno ne sviđa mi se
razni testovi hvale njegovu šasiju kao kruću od one beverlya 250
čini mi se da je na njemu položaj suvozača što se tiće visine sjedenja bolji nego na beverlyu
imao sam prilike samo sjediti na scarabeu 500, i činio mi se malo skučeniji za noge od beverlya 500, posebno u predjelu stopala gdje je plastika podnice/oslonca rađena kao da svi imamo nogu ispod 42
eto toliko