Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

Tko je po vašem mišljenju pobjednik ovog usporednog testa, tj. vaš favorit?

Aprilia Scarabeo 300 Special
- 9 (23.1%)
Aprilia Sportcity CUBE 300 i.e.
- 12 (30.8%)
Piaggio Beverly Tourer 300 i.e.
- 8 (20.5%)
Piaggio Carnaby Cruiser 300 i.e.
- 1 (2.6%)
Vespa GTS 300 Super
- 9 (23.1%)

Ukupno Glasova: 37

Glasanje završeno: 16. Veljača 2010, 22:35:33

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: 5x QUASAR 300 - Usporedni test MOTO PULS (sijecan/veljaca '10.)  (Posjeta: 3511 )

biker4life

• Moderator
  • Spol: Muški
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S

Koristim priliku da nakon dugo vremena pohvalim test skutera u Moto Puls-u. :palacgore:

Zadnje sto mi se urezalo u pamcenje bio je test T Maxa te Gilere GP 800, a u međuvremenu pisali su uglavnom o slabijim, pristupacnijim ili manje popularnim skuterima.

Uglavnom, mislim da ce skuterasi konacno doci na svoje citajuci ovaj usporedni test. Isti ce vjerovatno nakon određenog vremena izaci na Moto Pulsovim web stranicama ( http://www.motopuls.hr/index.php?option=com_content&view=category&id=264:skuteri&Itemid=43&layout=default ), ali u međuvremenu ipak mislim da se isplati kupiti svoj primjerak (dvobroj 104).

Uglavnom, prijeđimo na test. :palacgore:

Za neupucene, ovo je usporedni test 5 skutera iz Piaggio grupacije, a svi su skuteri pokretani istim pogonskim agregatom, Piaggio QUASAR 300, zapremnine 278,3 ccm, koji je nastao evoluciom "starog" QUASAR-a zapremnine 244 ccm.

Svi znamo da je ovo jedan od ponajboljih Piaggiovih agregata, te jedan od boljih pogonskih agregata u klasi.

Necu previse filozofirati, ostavljam Vama da kazete koju rijec o testu, predstavite svog favorita te napisete pokoju rijec u prilog doticnome.

Ja cu prvi! :wink: :palacgore: Osobno smatram da je sasvim solidno odrađen. Moj favorit u testu bio je Scarabeo Special, bez obzira sto po performansama nije u samom vrhu (iako, svi su oni prilicno blizu). Dizajnom mi je Scarabeo Special odlican, pogonski agregat je kao sto smo vec utvrdili provjeren, vjetrobranska zastita mi djeluje zadovoljavajuca, a prostor ispod sica solidne velicine. Od navedenih mi je nekako najblize srcu. Vise nazalost ne mogu reci, obzirom da ga nisam vozio, ali vjerovatno bi bio moj prvi izbor.

U attachmentu prilazem nekoliko slika sa testa, a za vise cete morati na kiosk. :jesus:

Vjerujem da ce vecina prokomentirati podatak o ubrzanju do 100 km/h, koji se nalazi pri dnu slike broj 2.

Drago mi je da je taj podatak nasao mjesto na stranicama MP-a, pohvala deckima! :palacgore:

:palacgore:

dannyghost

• brišem sa i bez veze
  • Moderator
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kiLLeRR - gazim po želji
Odg: 5x QUASAR 300 - Usporedni test MOTO PULS (sijecan/veljaca '10.)
« Odgovori #1 : 17. Siječanj 2010, 22:44:17 »

Vespa kicks ass  :mrgreen:
Evidentirano
ljetovanja i rad na plantaži bannana sa Moderator Airlines
"LJUDI, ja sam zaista životinja, samo što sam lijepo odjeven", rekao je Mike Tyson

marekvz2

• **
  • Vozi: Bicikla s prednjom brenzom
« Odgovori #2 : 17. Siječanj 2010, 22:49:19 »

8,3?a 250 mašine su imale oko 10.Ak je tak to je onda super,staviš multivar i ide ispod 8.Makar ne vjerujem u sve to.
Evidentirano
Misli svatko da je nama lako...

biker4life

• Moderator
« Odgovori #3 : 17. Siječanj 2010, 22:50:55 »

Vespa kicks ass  :mrgreen:

Ima na testu najbolje ubrzanje do 100 km/h - svega 7,9 sekundi. :)
A ni autonomija nije loša - 200 km, pogotovo obzirom da Vespa ima najmanji tank na testu - svega 9,2 litre.
Ali cijena je nemala - 36.716,00 kn, što je čini drugim najskupljim vozilom na testu.
Skuplji je samo Beverly Tourer (!?) sa cijenom od cak 36.990,00 kn.
Neznam, cini se da se je Beverly ipak nametnuo kao narodni skuter u Hrvata.
Uz to, vjerovatno određen broj kupaca Vespe odbijaju zaista mali kotaci, od svega ''12, mada kazu u testu da se Vespa ponasa sasvim dobro.
Cak ni cijena od gotovo 37 t kn ne odbija njegove kupce (Bev), dok se ovu verziju Vespe prilicno rijeđe viđa na cestama.

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #4 : 17. Siječanj 2010, 22:55:39 »

spor(t)city :mrgreen:
jedini izgledao kao normalan moderan skuter i ima najbolje koćnice
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

biker4life

• Moderator
« Odgovori #5 : 17. Siječanj 2010, 22:55:57 »

8,3?a 250 mašine su imale oko 10.Ak je tak to je onda super,staviš multivar i ide ispod 8.Makar ne vjerujem u sve to.

Cuj, 500tice iako generalno brže, u pravilu su "tu negdje" do cca. 40 - 70 km/h sa klasom "300" (ovisno o vozilu, opterecenju i ustelanosti prijenosa).

Ne vidim zasto nebih vjerovao u to. Recimo da 500tke ubrzavaju između 6,5 i 7,5 sekundi, omjer je taman odgovarajuci.

Ne zaboravimo, velik broj 500tki je osjetno tezi (50 ili vise kg), te svoje najbolje trenutne pruzaju na otvorenoj cesti.

No nebih volio da se tema pretvori u prepucavanje vezano samo uz ubrzanje - sta kazete na ostale faktore (tezina, autonomija, itd.)?

Po meni, jedini minus klase "300" (osim nesto vece rege) je sve veca tezina tih prometala. Mislim da su sada taman negdje na granici gradskog prometala (140 - 160 kg). :misli: Sto vi mislite o tome?

biker4life

• Moderator
« Odgovori #6 : 17. Siječanj 2010, 22:57:06 »

spor(t)city :mrgreen:
jedini izgledao kao normalan moderan skuter i ima najbolje koćnice

Steta da i Nexus 300 nije u ovom testu. :(

mv_agusta

« Odgovori #7 : 17. Siječanj 2010, 22:58:08 »

ma sve je to isto, nexi300 i ovako ima samo jedan disk naprijed :palacdolje:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

biker4life

• Moderator
« Odgovori #8 : 17. Siječanj 2010, 22:59:22 »

Upravo zato - ovdje sitnice odlucuju o pobjedniku! :palacgore:

marekvz2

• **
  • Vozi: Bicikla s prednjom brenzom
« Odgovori #9 : 17. Siječanj 2010, 23:00:49 »

i nexi 300 ima 200 kila,znači bil bi najsporiji.
Evidentirano
Misli svatko da je nama lako...

biker4life

• Moderator
« Odgovori #10 : 17. Siječanj 2010, 23:10:35 »

i nexi 300 ima 200 kila,znači bil bi najsporiji.

Suha tezina, ili spreman za voznju? Ne mora biti najsporiji - dosta toga ovisi i o variomatu, njegovoj ustelanosti i set-upu. :wink:

Suha tezina Carnabyja iznosi 164 kg, a Vespe 148 kg. Tezina ostalih nije deklarirana u ovoj tablici.

Evo podaci koje sam nasao na web-u (ne na sluzbenim stranicama, jer na istima podatak o tezini nisam mogao naci :shock: :? pa iduce podatke ipak uzmite s rezervom):

> Bev Tourer 300: 190 kg (suha);
> Scarabeo Special: 181 (spreman za voznju);
> Sportcity: 158 (suha).

Ovi podaci u jednu ruku i nisu strasni, no onda kada ih usporedite sa primjerice starim Runnerom 180 SP (2T), cija suha tezina iznosi 106 kg (116 kg spreman za voznju), ili VXR-om 180/200 (4T) prve linije (cca. 122 kg spreman za voznju), primjecujete da su razlike goleme. Istina, ne mozemo reci da ovi skuteri pripadaju istoj klasi, ali su kubikazom, snagom, dimenzijama, te ne-rijetko i namjenom ipak slicni.

Mislim da se desava ista/slicna situacija kao i u auto - industriji: vozila rastu u svim smjerovima, naustrb vozackog uzitka.

Denisxxx

• **
  • Vozi: Beverly 250ie
« Odgovori #11 : 17. Siječanj 2010, 23:21:52 »

0-100 7.9 sec  :LOL:

jedino da ga bace iz aviona, a i onda je upitno,  :mrgreen:

možda bi ipak trebali pročitati tekst iznad tablice, netko se malo zanio  :LOL:

Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #12 : 17. Siječanj 2010, 23:23:48 »

Jedna napomena - naime, u tablici stoji "0 - 100 km/h" dok u textu iznad svo vrijeme govore o ubrzanju do 80 km/h.

Cini se da su ova vremena oko 8 sekundi ipak nedostizna za ova "prilicno teska" vozila (u usporedbi sa starijim predstavnicima klase iz koje je ova danasnja klasa nastala), no opet, spominjanih "petnaestak" sekundi mi djeluje previse. :misli:

0-100 7.9 sec  :LOL:

jedino da ga bace iz aviona, a i onda je upitno,  :mrgreen:

možda bi ipak trebali pročitati tekst iznad tablice, netko se malo zanio  :LOL:

Je evo cini se da smo u isti cas ovo vidjeli. :?

Ovakve greske se nebi smjele desavati.

---

No dobro, koje got vrijeme da je ispravno, mislim da to i nije najbitnije kod ovih vozila. :) :palacgore:

banley

• Vozi: Yamahu Tmax bez pumpe goriva
« Odgovori #13 : 18. Siječanj 2010, 00:45:27 »

Po ovoj tablici izgleda da je najbolji piagiov agregat do 300 cc LEADER 200 ide približno kao QUASAR 300 al zato kad se napravi tunning ide oko 145 km/h  što 300 cc samo mogu sanjati  :palacgore:
Evidentirano

bikerica4life

• **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #14 : 18. Siječanj 2010, 15:52:06 »

Evo pošto nitko jos to nije ucinio do sada....stvarno treba pohvaliti bikera :wink: za njegov trud.
Čovjek se stvarno potrudio i u neku ruku omogućio ostalima da se pozabave ovim statistikama.

Hvala biker. :wink: :mrgreen:
Evidentirano
"...Constant attention by a good nurse may be just as important as a major operation by a surgeon. "

Dag Hammarskjold

seki22

• Vozi: ملك عجلتين
« Odgovori #15 : 18. Siječanj 2010, 20:23:04 »

mada ja nisan bas pogodan za savjete o skuterima od 250/300 cc jer me sve ispod 400cc u principu ne zanima dat cu svoj obol ovoj temi.
Oni za mene jedva prelaze granicu ozbiljnog prometala(al prelaze) u kojem korisnik moze po mom misljenu uzivat u svome stroju neopterecen kretenskim vozacima na cetiri kola(kojih je nazalost sve vise) bilo to u gradu ili/a pogotovo u medugradskim relacijama(pretjecanje kombija,kamiona,slepera,budala u autu koji voze po biloj traci i ubrzavaju kad ih oces prec).Prelaze granicu samo zato sto su ipak upotrebljivi po gradu.Moje osobno misljenje je ako imas oko 35 tkn napravi  napor i skupi jos 10-tak tkn i uzmi 400 cc ili 500 cc.Razlika u konjima skoro pa dupla a razlika u ubrzanjima/brzini znatna(pogotovo sa suvozacem)
Price o registraciji i slicnom zaboravite.Skuter/motor nije nuznost(kao mozebitno automobil) tako da posjedovanje istog u startu znaci luksuz pa ako nemas za registraciju,luksuz zaboravi i pjeske ili autobusom.
Zbog svega gore navedenog jedini skuter koji bi ja izabra izmedu ponudenog drustva je Vespa.Zasto.Zato sta svi ostali imaju karakter "smrznute lignje" dok Vespa tu naprosto briljira.Ima ono nesto.Vjerojatno je medu zadnjima na testiranjima od ponudenih.Scarabeo je mozebitno bolji u svemu po "suhim" brojevima al za sta su realno namjenjeni doticni skuteri (grad) dovoljne su i Vespine karakteristike a dobivate skuter sa stavom.A ne neku slabiju bracu nikakve karizme.(Scarabeo,Beverly)O Carnabiju i apriliji je suvise ista i govorit.Ajde nek se slozimo da aprilia mozda i lici na nesto al sta rec za carnaby-a.

Mozda ce ovaj moj post izazvat buru komentara al bas me briga.Zasto ne.

biker4life

• Moderator
« Odgovori #16 : 18. Siječanj 2010, 20:33:25 »

mada ja nisan bas pogodan za savjete o skuterima od 250/300 cc jer me sve ispod 400cc u principu ne zanima dat cu svoj obol ovoj temi.
Oni za mene jedva prelaze granicu ozbiljnog prometala(al prelaze) u kojem korisnik moze po mom misljenu uzivat u svome stroju neopterecen kretenskim vozacima na cetiri kola(kojih je nazalost sve vise) bilo to u gradu ili/a pogotovo u medugradskim relacijama(pretjecanje kombija,kamiona,slepera,budala u autu koji voze po biloj traci i ubrzavaju kad ih oces prec).Prelaze granicu samo zato sto su ipak upotrebljivi po gradu.Moje osobno misljenje je ako imas oko 35 tkn napravi  napor i skupi jos 10-tak tkn i uzmi 400 cc ili 500 cc.Razlika u konjima skoro pa dupla a razlika u ubrzanjima/brzini znatna(pogotovo sa suvozacem)
Price o registraciji i slicnom zaboravite.Skuter/motor nije nuznost(kao mozebitno automobil) tako da posjedovanje istog u startu znaci luksuz pa ako nemas za registraciju,luksuz zaboravi i pjeske ili autobusom.
Zbog svega gore navedenog jedini skuter koji bi ja izabra izmedu ponudenog drustva je Vespa.Zasto.Zato sta svi ostali imaju karakter "smrznute lignje" dok Vespa tu naprosto briljira.Ima ono nesto.Vjerojatno je medu zadnjima na testiranjima od ponudenih.Scarabeo je mozebitno bolji u svemu po "suhim" brojevima al za sta su realno namjenjeni doticni skuteri (grad) dovoljne su i Vespine karakteristike a dobivate skuter sa stavom.A ne neku slabiju bracu nikakve karizme.(Scarabeo,Beverly)O Carnabiju i apriliji je suvise ista i govorit.Ajde nek se slozimo da aprilia mozda i lici na nesto al sta rec za carnaby-a.

Slazem se sa velikim dijelom gore navedenog. :palacgore:

Evo pošto nitko jos to nije ucinio do sada....stvarno treba pohvaliti bikera :wink: za njegov trud.
Čovjek se stvarno potrudio i u neku ruku omogućio ostalima da se pozabave ovim statistikama.

Hvala biker. :wink: :mrgreen:

Po ovoj tablici izgleda da je najbolji piagiov agregat do 300 cc LEADER 200 ide približno kao QUASAR 300 al zato kad se napravi tunning ide oko 145 km/h  što 300 cc samo mogu sanjati  :palacgore:

Nemoj zaboraviti da je primjerice VXR/ST ipak dosta laksi skuter od gore testiranih, pa je i to jedan od razloga dobrih performansi. :palacgore:

Denisxxx

• **
« Odgovori #17 : 18. Siječanj 2010, 20:40:57 »

ne slažem se baš sa ničim od gore navedenog  :mrgreen:

moj madison sa multivarom bez problema parira beverlyu 500 po gradu, a pritom troši duplo manje nego oni...

obzirom da ne vozim suvozačice, a bogami ni suvozače ne vidim potrebu za 500 ccm.

a što se tiče vespe, ona mi nekako spada u istu kategoriju vozila kao i peugeot 206 cc   :mrgreen:

Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #18 : 18. Siječanj 2010, 22:34:30 »

:mrgreen:
rijetko sretnem nekoga kome uopće treba neki 500 ccm skuter
ili ga furaju samo po gradu ili ga furaju na otvorenoj cesti ko neka baba
x puta se desilo da su poniženi od mog inferiornog prometala

Talijani kažu : la virtu sta nek 250
teško mi je to prevesti ali se na taj naćin želi izraziti da je 250 prava mjera za skuter i njegove mogućnosti kao i svekoliku uporabu

dakle, klasa 250-300 je klasa u kojoj jesi ili nisi. na toj klasi tržište većih skutera počiva i uvijek se vrača.

Denisxxx

• **
« Odgovori #19 : 19. Siječanj 2010, 12:00:57 »

:mrgreen:
rijetko sretnem nekoga kome uopće treba neki 500 ccm skuter
ili ga furaju samo po gradu ili ga furaju na otvorenoj cesti ko neka baba
x puta se desilo da su poniženi od mog inferiornog prometala

Talijani kažu : la virtu sta nek 250
teško mi je to prevesti ali se na taj naćin želi izraziti da je 250 prava mjera za skuter i njegove mogućnosti kao i svekoliku uporabu

dakle, klasa 250-300 je klasa u kojoj jesi ili nisi. na toj klasi tržište većih skutera počiva i uvijek se vrača.

eto sve je rečeno

iliti potpisujem  :mrgreen: :palacgore:

s time da si se ipak mogao osvrnuti na unisex orijentaciju vespe  :mrgreen:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #20 : 19. Siječanj 2010, 12:22:10 »

eto sve je rečeno

iliti potpisujem  :mrgreen: :palacgore:

s time da si se ipak mogao osvrnuti na unisex orijentaciju vespe  :mrgreen:

:lolcry:  ili grublje rečeno gay friendly vespe :mrgreen:

meni je vespa ok
100% kad ljosneš s nje tek onda vidiš šta su problemi :LOL:

johnny the boy

• Gost
« Odgovori #21 : 19. Siječanj 2010, 12:54:17 »

Neznam jel sam ja tolika picajzla al na scarabeu je rep dosta ausvinkla ... Lijepo se vidi na fotki u MP-u ...
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #22 : 21. Siječanj 2010, 18:53:35 »

Neznam jel sam ja tolika picajzla al na scarabeu je rep dosta ausvinkla ... Lijepo se vidi na fotki u MP-u ...

Rep mi je dizajnom najslabija tocka Scarabea Special. :?

biker4life

• Moderator
« Odgovori #23 : 22. Siječanj 2010, 08:09:21 »

Gledam anketu iznad i ne kuzim kako je Beverly dobio samo dva glasa do sada!? :misli: :mrgreen:

Obzirom na to koliko ih ima kod nas, ocekivao sam da ce biti prvi izbor velikog broja forumasa. :wink:

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #24 : 22. Siječanj 2010, 09:23:28 »

Gledam anketu iznad i ne kuzim kako je Beverly dobio samo dva glasa do sada!? :misli: :mrgreen:

Obzirom na to koliko ih ima kod nas, ocekivao sam da ce biti prvi izbor velikog broja forumasa. :wink:

Mislim da si si sam odgovorio na pitanje.....vlasnici beva ga ne kupuju iz ljubavi prema motorima/skuterima već iz potrebe i zato kaj susjed ima takvog  :jesus: pa samim time nisu ovdje na forumu... :misli:

liberty

« Odgovori #25 : 22. Siječanj 2010, 09:33:15 »

Mislim da si si sam odgovorio na pitanje.....vlasnici beva ga ne kupuju iz ljubavi prema motorima/skuterima već iz potrebe i zato kaj susjed ima takvog  :jesus: pa samim time nisu ovdje na forumu... :misli:

ovo je gotovo potpuno točno, čast izuzecima :wink:

biker4life

• Moderator
« Odgovori #26 : 22. Siječanj 2010, 12:14:21 »

Mislim da si si sam odgovorio na pitanje.....vlasnici beva ga ne kupuju iz ljubavi prema motorima/skuterima već iz potrebe i zato kaj susjed ima takvog  :jesus: pa samim time nisu ovdje na forumu... :misli:

:| :no:

Bold: :palacgore:

Liberty, si imao priliku provozati Scarabea?
Carnabyja ako se ne varam, jesi... :misli: Zar nisi nesto vec pisao na forumu o njemu... :misli:

desmosedici

• Vozi: najslabiji i najružniji skuter od cile st ekipe
« Odgovori #27 : 22. Siječanj 2010, 12:37:35 »

ja sam jedan od tih izuzetaka. beverlya sam kupio ne zbog nikakvog susjeda već zato šta je najbolji skuter na testu!!!  :D :wink:
Evidentirano
Ironman Austria 2011
www.youtube.com/watch?v=V2d1OZiiz94
Mjenjam manji stan za Tmax-a

liberty

« Odgovori #28 : 22. Siječanj 2010, 12:39:00 »

od većih skutera piaggio grupacije vozio sam:
runner 200 stari i novi (manje)
beverly 250
beverly 500
beverly 500 s malossi wild lionom i variomatom
carnaby 200
piaggio x9 250
itd.

carnaby 200 i se ljepše vozio nego beverly 250
bolje koči, kompaktniji je u zavoju, manje je glomazan za po gradu, ima ravbnu podnicu
ali i tvrđe sjedalo, manje mjesta na njemu za suvozača, manje prostora pod njime i slabiju vjetrobransku zaštitu (što nije slučaj kod carnabya cruisera koji se može naručiti i sa srednjim vjetrobranom)
položaj nogu/stopala na carnabyu je manje ispružen i time bolji za bržu vožnju, stražnja guma mu je malo uža

uglavnom, meni carnaby djeluje kao solidan izbor
i mislim da je podcijenjen na našem tržištu

dodatno, ajmo reći da ja mogu carnaby voziti malo brže od x9 i dosta brže od runnera u svim vremenskim uvjetima i na svim podlogama :wink:

pretpostavljam da je carnaby 300 u biti dosta "močan" stroj
ovome 200 je ipak (zbog veće težine od runnera za oko 20-25 kg) ipak malo falilo "šusa" od 80 do 100 kmh

problem carnabya prije redizajna je dosta neudobno sjedalo, nije problem što je tvrdo, nego što teži ljudi osjećaju strukturu plastičnu sjedala ispod tkanine na svojoj stražnjici
prvi carnaby su imali dodatno presvučeno sjedalo tkaninom koja je bila tu da bi smanjila utjecaj vručine sjedala uslijed sunca, ali realno - lako se prljala a teško čistila
neki Talijani se bune na to da su otvori za hlađenje s unutarnje strane prednje oplata pogrešno pozicionirani na način da i ljeti pretjerano puše topli zrak

iznenadila me kvaliteta plastike na carnabyu
čovjek kojeg znam ga komotno vozi sa svojih 185 cm visine

Scarabea nisam imao priliku voziti
iskreno ne sviđa mi se
razni testovi hvale njegovu šasiju kao kruću od one beverlya 250
čini mi se da je na njemu položaj suvozača što se tiće visine sjedenja bolji nego na beverlyu

imao sam prilike samo sjediti na scarabeu 500, i činio mi se malo skučeniji za noge od beverlya 500, posebno u predjelu stopala gdje je plastika podnice/oslonca rađena kao da svi imamo nogu ispod 42
eto toliko :palacgore:

johnny the boy

• Gost
« Odgovori #29 : 22. Siječanj 2010, 14:42:43 »

:palacgore: više ne kupujem MP, pitam liberty-a  :mrgreen:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #30 : 25. Siječanj 2010, 11:54:16 »

od većih skutera piaggio grupacije vozio sam:
runner 200 stari i novi (manje)
beverly 250
beverly 500
beverly 500 s malossi wild lionom i variomatom
carnaby 200
piaggio x9 250
itd.

carnaby 200 i se ljepše vozio nego beverly 250
bolje koči, kompaktniji je u zavoju, manje je glomazan za po gradu, ima ravbnu podnicu
ali i tvrđe sjedalo, manje mjesta na njemu za suvozača, manje prostora pod njime i slabiju vjetrobransku zaštitu (što nije slučaj kod carnabya cruisera koji se može naručiti i sa srednjim vjetrobranom)
položaj nogu/stopala na carnabyu je manje ispružen i time bolji za bržu vožnju, stražnja guma mu je malo uža

uglavnom, meni carnaby djeluje kao solidan izbor
i mislim da je podcijenjen na našem tržištu

dodatno, ajmo reći da ja mogu carnaby voziti malo brže od x9 i dosta brže od runnera u svim vremenskim uvjetima i na svim podlogama :wink:

pretpostavljam da je carnaby 300 u biti dosta "močan" stroj
ovome 200 je ipak (zbog veće težine od runnera za oko 20-25 kg) ipak malo falilo "šusa" od 80 do 100 kmh

problem carnabya prije redizajna je dosta neudobno sjedalo, nije problem što je tvrdo, nego što teži ljudi osjećaju strukturu plastičnu sjedala ispod tkanine na svojoj stražnjici
prvi carnaby su imali dodatno presvučeno sjedalo tkaninom koja je bila tu da bi smanjila utjecaj vručine sjedala uslijed sunca, ali realno - lako se prljala a teško čistila
neki Talijani se bune na to da su otvori za hlađenje s unutarnje strane prednje oplata pogrešno pozicionirani na način da i ljeti pretjerano puše topli zrak

iznenadila me kvaliteta plastike na carnabyu
čovjek kojeg znam ga komotno vozi sa svojih 185 cm visine

Scarabea nisam imao priliku voziti
iskreno ne sviđa mi se
razni testovi hvale njegovu šasiju kao kruću od one beverlya 250
čini mi se da je na njemu položaj suvozača što se tiće visine sjedenja bolji nego na beverlyu

imao sam prilike samo sjediti na scarabeu 500, i činio mi se malo skučeniji za noge od beverlya 500, posebno u predjelu stopala gdje je plastika podnice/oslonca rađena kao da svi imamo nogu ispod 42
eto toliko :palacgore:

Kada bis uspoređivao QUASAR (250 i 300) i LEADER (200), kojeg bis stavio ispred? Recimo da se radi o vozilima istih klasa.

QUASAR nesto mirnije radi, i konstrukcijski daje dojam kvalitetnijeg stroja, plus nije sklon mjesanju ulja i goriva, cak ni u gradskoj voznji.

LEADER je neuglađeniji, ali i eksplozivniji, nekako sportskiji. Problem sa "mijesanjem" se zna javiti u nekih primjeraka.

---

Malossi Wild Lion - sa db killerom ili bez? Ako je bez, kako se cuje, nije preglasan?

---

:palacgore: više ne kupujem MP, pitam liberty-a  :mrgreen:

Tako je. :mrgreen:

liberty

« Odgovori #31 : 25. Siječanj 2010, 15:23:46 »

Kada bis uspoređivao QUASAR (250 i 300) i LEADER (200), kojeg bis stavio ispred? Recimo da se radi o vozilima istih klasa.

QUASAR nesto mirnije radi, i konstrukcijski daje dojam kvalitetnijeg stroja, plus nije sklon mjesanju ulja i goriva, cak ni u gradskoj voznji.

LEADER je neuglađeniji, ali i eksplozivniji, nekako sportskiji. Problem sa "mijesanjem" se zna javiti u nekih primjeraka.

---

Malossi Wild Lion - sa db killerom ili bez? Ako je bez, kako se cuje, nije preglasan?

---

Tako je. :mrgreen:

1. malossi wild lion je bio bez db killera - gromoglasan je :mrgreen:
2. da biram između leadera i quasara ovisi o kojem skuteru se radi. quasar je elastičniji, ali na laganom skuteru kao što je runner mi više paše leader. stvarno se brže zavrti i ima ljepši zvuk
inaće, quasar je super stroj i on nema šanse da zamješa ulje i benzin
leader mješa ako ga se ne zagrije. inaće ne. ja sam probao sa svojim stisnuti ga - zamješa malo, ako ideš sve po "propisima" - nema šanse da zamješa.
dakle, leader prvo napravim par kilometara lagano da se ufura, a onda mu i više nego quasaru paše da ga se gazi
quasar je brže dizao temperaturu i mogao si ga gazit već nakon 500 m (od mene do premanturske)

e sad....realno, ako se radi o kuterima suhe težine od 160 kila na gore, to i nisu neki snažni strojevi
ali leader fantastično odgovara runneru

dobro, općenito, bez obzira što vozim runner - mislim da je taj skuter jako dobro pogođen :wink:

biker4life

• Moderator
« Odgovori #32 : 29. Siječanj 2010, 12:18:53 »

dobro, općenito, bez obzira što vozim runner - mislim da je taj skuter jako dobro pogođen :wink:

Tekucinom hlađeni LEADER 200 mu odlicno odgovara! :palacgore:

Dok za novije ST-e, mozda bi dobro dosao QUASAR 300 kao top model... :misli:

IvanGrozni

• *
« Odgovori #33 : 08. Travanj 2010, 20:55:59 »

pozdrav

evo čitao sam ovaj test u MP i htio bi dati svoje mišljenje ako uvažavate. inače prema ovom testu  moj glas bi išao možda scarabeu iako mu zamjeram 2 stvari, a to je zadnje kolo koje je 14cola što ponekad dovodi do struganja centralnih nogara u nekim zavojima pogotovo sa suvozačem, a druga stvar je onaj zadnji rep gdje tablica ide, mislim da je to nešto najružnije šta sam vido, kao da su prijeljepili..inače motor je dosta simpatičan izgledom, pogotovo u bijeloj boji.

međutim ovjde bih iznio jedno svoje mišljenje šta se tiče tih quasar motora 300ie. evo jedan od članaka testa, ovo se odnosi na beverly 300ie. Uz to, dobrodošla novost u ovom slučaju je inačica beverly tourer 300, nasljednik nešto manjeg modela 250. U teoriji, povećani su promjer i hod jednocilindarskog motora quasar što rezultira većim okretnim momentom u nižim okretajima te smanjenom potrošnjom.

dakle oni ovdje kažu kako će ova mašina  omogućiti manju potrošnju od predhodnika..na testu piše prosjek 4,4l (ovo sve se odnosi na beverly 300)u što po ovim pokazateljima sumnjam..naime ja vozim beverly 250ie i u ovih 4godine napravio sam skoro 30tisuća km..i mogu vam reći da stalno pratim potrošnju motora i ona nije prelazila 4l na 100km po gradu, a otvorena cesta negdje 3,3-3,4l šta kad bi izračunali prosjek sigurno bi bio manji od 4,4l koliko je na testu.. a druga stvar je max brzina.po ovim pokazateljima skoro nitko od ovih modela ne vozi preko 125km, dok sam ja svog beva par puta doveo do blokade..e sad neznam na koliko se ona pali, na celeru je bilo između 150 i 160 iako mislim da celer laže ali ja mislim da je blokada tu negdje oko 145-150km..

zaključak koji ja izdvajam jeste da je onda bolje kupiti neki model od 400 ili 500ccm jer im je potrošnja tu negdje..jer frend mi ima 500ticu i kaže da mu je prosjek oko 4,5 -5l ako ga normalno vozni naravno..

napominjem da je to samo moje mišljenje temeljeno na mom iskustvu. i mislim da ćemo mi još žaliti za 250ticama.
Evidentirano
Bikes don't leak oil, they mark their territory
Slovenija je jedina država koju može preletjeti kokoš...

knez-Bj

• *
  • Vozi: Beverly 250
« Odgovori #34 : 09. Travanj 2010, 21:16:18 »

Slažem se s komentarom o potrošnji, ja imam Beverly 250 sa karburatorom i potrošnja mi je malo preko 4 l, tako da ie moguće da troši 3,5 - 4 l. Također mislim da se 300 ccm ne isplati zbog osiguranja pošto je u istoj grupi kao i 400 i 500.
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #35 : 11. Travanj 2010, 20:10:22 »

pozdrav

evo čitao sam ovaj test u MP i htio bi dati svoje mišljenje ako uvažavate. inače prema ovom testu  moj glas bi išao možda scarabeu iako mu zamjeram 2 stvari, a to je zadnje kolo koje je 14cola što ponekad dovodi do struganja centralnih nogara u nekim zavojima pogotovo sa suvozačem, a druga stvar je onaj zadnji rep gdje tablica ide, mislim da je to nešto najružnije šta sam vido, kao da su prijeljepili..inače motor je dosta simpatičan izgledom, pogotovo u bijeloj boji.

međutim ovjde bih iznio jedno svoje mišljenje šta se tiče tih quasar motora 300ie. evo jedan od članaka testa, ovo se odnosi na beverly 300ie. Uz to, dobrodošla novost u ovom slučaju je inačica beverly tourer 300, nasljednik nešto manjeg modela 250. U teoriji, povećani su promjer i hod jednocilindarskog motora quasar što rezultira većim okretnim momentom u nižim okretajima te smanjenom potrošnjom.

dakle oni ovdje kažu kako će ova mašina  omogućiti manju potrošnju od predhodnika..na testu piše prosjek 4,4l (ovo sve se odnosi na beverly 300)u što po ovim pokazateljima sumnjam..naime ja vozim beverly 250ie i u ovih 4godine napravio sam skoro 30tisuća km..i mogu vam reći da stalno pratim potrošnju motora i ona nije prelazila 4l na 100km po gradu, a otvorena cesta negdje 3,3-3,4l šta kad bi izračunali prosjek sigurno bi bio manji od 4,4l koliko je na testu.. a druga stvar je max brzina.po ovim pokazateljima skoro nitko od ovih modela ne vozi preko 125km, dok sam ja svog beva par puta doveo do blokade..e sad neznam na koliko se ona pali, na celeru je bilo između 150 i 160 iako mislim da celer laže ali ja mislim da je blokada tu negdje oko 145-150km..

zaključak koji ja izdvajam jeste da je onda bolje kupiti neki model od 400 ili 500ccm jer im je potrošnja tu negdje..jer frend mi ima 500ticu i kaže da mu je prosjek oko 4,5 -5l ako ga normalno vozni naravno..

napominjem da je to samo moje mišljenje temeljeno na mom iskustvu. i mislim da ćemo mi još žaliti za 250ticama.

U pravilu, slazem se s postom, međutim:
Bold - realno, tesko da 250ica (ili 300tica) u normalnim uvijetima moze potegnuti toliko. Preko realnih 135 km/h, tesko.

A vezano uz potrosnju na testu - isti se odvijao u zimskim uvijetima (rad po čokom, nize temp.), pa i na to treba obratiti pozornost, kao i na neke druge cimbenike (jos nerazrađeni motori, itd.). Vjerujem da "obicnim" korisnicima u svakodnevnim uvijetima ti skuteri trose manje, mada treba uzeti u obzir i grad u kojem korisnik zivi (i grad u kojem se test odvijao, ZG pretpostavljam), te rutu, jer guzve i velik broj semafora povecavaju potrosnju.

nenoo

• *
  • Vozi: Piaggio Beverly 250ie
« Odgovori #36 : 12. Travanj 2010, 06:58:37 »

ja sam isto vozio i beverly 300 , s tim da vozim 250 duže vrijeme , mozda mrvu  tog okretnog mometna
i uglađeniji rad ,nigdi on meni nije pobjego s tim daje 300 , sto se performansi tice ..
u mene je 250ie, potrošnja nema sanse da bude veca od 4l kad ga maximalno gonis ..
a inace prosjek 3.5l tako .. ja stalno točim OMV SUPER 100 i prezadovoljan sam,preko 5 t km je on
stalno u rezervaru , motor mi ljepše radi,ide itd...motor ide 140-145max po ravnome  ,počne trzat na 155kmh ..
uglavnom koji to god bio beverly ne može se faliti , ili neki drugi motor iz grupacije ...
Evidentirano
kud god krenem tebi se vracam ....

biker4life

• Moderator
« Odgovori #37 : 12. Travanj 2010, 14:14:52 »

ja sam isto vozio i beverly 300 , s tim da vozim 250 duže vrijeme , mozda mrvu  tog okretnog mometna
i uglađeniji rad ,nigdi on meni nije pobjego s tim daje 300 , sto se performansi tice ..
u mene je 250ie, potrošnja nema sanse da bude veca od 4l kad ga maximalno gonis ..
a inace prosjek 3.5l tako .. ja stalno točim OMV SUPER 100 i prezadovoljan sam,preko 5 t km je on
stalno u rezervaru , motor mi ljepše radi,ide itd...motor ide 140-145max po ravnome  ,počne trzat na 155kmh ..
uglavnom koji to god bio beverly ne može se faliti , ili neki drugi motor iz grupacije ...

Ma dajte ljudi... koja serijska 250/300 - ica potegne toliko... nijedna naravno... :wink:

BaDly

« Odgovori #38 : 12. Travanj 2010, 15:13:08 »

Ma dajte ljudi... koja serijska 250/300 - ica potegne toliko... nijedna naravno... :wink:

Možda bi jedino mogao SH ili DT.....ali quasar ziher ne....meni je quasar došao do ravno 140 (po satu, ne GPS-u) i ni kilometra više.....

biker4life

• Moderator
« Odgovori #39 : 12. Travanj 2010, 15:16:43 »

Možda bi jedino mogao SH ili DT.....ali quasar ziher ne....meni je quasar došao do ravno 140 (po satu, ne GPS-u) i ni kilometra više.....

Upravo to i zelim reci... a po GPS-u je to realnih 130 - 135 km/h, koliko je tvornicki i deklarirano. :palacgore:

banley

« Odgovori #40 : 12. Travanj 2010, 15:26:31 »

Upravo to i zelim reci... a po GPS-u je to realnih 130 - 135 km/h, koliko je tvornicki i deklarirano. :palacgore:
zar nije 125 km/h tvornički deklarirano?  a ovo 135 km/h :no:    :palacgore:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #41 : 12. Travanj 2010, 15:27:33 »

zar nije 125 km/h tvornički deklarirano a ovo 135 km/h :no:    :palacgore:

Neznam tocno u kilometar.
Ali okvirno između 125 i 135 km/h.
Ovisno o x faktora, poput tezine vozaca, ukupnog opterecenja, itd.
Ali ovih 155 km/h je pretjerano.

banley

« Odgovori #42 : 12. Travanj 2010, 15:31:35 »

Neznam tocno u kilometar.
Ali okvirno između 125 i 135 km/h.
Ovisno o x faktora, poput tezine vozaca, ukupnog opterecenja, itd.
Ali ovih 155 km/h je pretjerano.
ja  :misli: da je 125 km/h realno a 155 ide nexus sa 40 ks a a ovaj sa 300 cc i 22 KS nema šanse više od 130 na maloj nitbrdici po GPS  :palacgore:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #43 : 12. Travanj 2010, 15:32:40 »

da ja  :misli: da je 125 km/h realno a 155 ide nexus sa 40 ks a a ovaj sa 300 cc i 22 KS nema šanse više od 130 na maloj nitbrdici po GPS  :palacgore:

khm...khm....taj nexus je na nekim testovima išao čak i brže (mjereno)

biker4life

• Moderator
« Odgovori #44 : 12. Travanj 2010, 15:35:22 »

Istina, 500tica, pogotovo ona starija (EURO2 ili koja vec) potegne realnih i 165 km/h.
Ali nebih 500tice uvlacio u ovu pricu.

banley

« Odgovori #45 : 12. Travanj 2010, 15:41:16 »

e po ravnici nevjerujem više od 155  al po maloj nizbrdici i ako je vozač nešto lakši od tebe možda i dobije 10 km/h  :palacgore:

al suština ove priče oko brzine je da ako imaš 22 KS da nemožeš iči 145 km/h po GPS na žalost susrečem se sa kretenima koji voze nabrijane 50cc i žive u nadi da  možu bit brži od standardnog vxr  :wink:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #46 : 12. Travanj 2010, 15:44:14 »

Kako smo mnogo puta zakljucili - There is no replacement for cubic displacement. :wink: :mrgreen:

Vezano uz temu i klasu 250/300 - po meni radi se o klasi koja svojim performansama (i omjerom snaga/ tezina) i dimenzijama odlicno odgovara gradskoj voznji sa povremenim ili cescim izletima van grada. Bez obzira sto "ne potegnu" 150 km/h, mislim da svojim performansama i koncepcijom mogu pruziti dosta. :wink:

BaDly

« Odgovori #47 : 12. Travanj 2010, 15:45:58 »

Vezano uz temu i klasu 250/300 - po meni radi se o klasi koja svojim performansama (i omjerom snaga/ tezina) i dimenzijama odlicno odgovara gradskoj voznji sa povremenim ili cescim izletima van grada. Bez obzira sto "ne potegnu" 150 km/h, mislim da svojim performansama i koncepcijom mogu pruziti dosta. :wink:

word...

za grad i manje izlete pa čak i u dvoje idealno.....

biker4life

• Moderator
« Odgovori #48 : 12. Travanj 2010, 15:47:33 »

word...

za grad i manje izlete pa čak i u dvoje idealno.....

A uostalom, i otvorenim cestama se da lijepo putovati osim na AC i brzim cestama, te biti brzi od bar 75% drugih vozila (mahom automobila). :palacgore:

mv_agusta

« Odgovori #49 : 12. Travanj 2010, 21:32:00 »

e sad si se svjetski prosro :jesus:

vidim da se gore spominjalo moje vozilo
500 po ravnom dođe do 171 po satu uz dosta navlačanja, uz malo vjetra u leđa ili blagoj nizbrdici do 176 i tada udara u blokadu
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

Disc0

• **
  • Vozi: ST 200
« Odgovori #50 : 13. Travanj 2010, 09:30:36 »

inaće, quasar je super stroj i on nema šanse da zamješa ulje i benzin
leader mješa ako ga se ne zagrije. inaće ne. ja sam probao sa svojim stisnuti ga - zamješa malo, ako ideš sve po "propisima" - nema šanse da zamješa.

Jel moze malo objasnjenje ovog mjesanja benze i ulja, prvi put cujem za to (cuo samo za ''majonezu''-ulje-voda, ako pukne brtva glave) i dali se to javlja i na najnovijim leaderima (s karburatorom)? Kako se uopce ovo primjeti u voznji ili di vec? E da i kakve su posljedice po motor, jel se lako rijesi to?

Hvala!
Evidentirano

liberty

« Odgovori #51 : 13. Travanj 2010, 09:53:13 »

Jel moze malo objasnjenje ovog mjesanja benze i ulja, prvi put cujem za to (cuo samo za ''majonezu''-ulje-voda, ako pukne brtva glave) i dali se to javlja i na najnovijim leaderima (s karburatorom)? Kako se uopce ovo primjeti u voznji ili di vec? E da i kakve su posljedice po motor, jel se lako rijesi to?

Hvala!

ima na forumu dosta tema/postova o mješanju lja benzina na leaderu 200 i masteru 460
pa probaj malo potražiti :wink:

sve se svodi na stiskanje nezagrijane mašine koja rezultira time da se benzin slijeva u karter ulja
povečava razinu ulja koje onda baca na filter zraka
a benzinom razrjeđeno ulje slabije podmazuje mašinu i u krajnjem slučaju dovodi do havarije

rješenje: ne stiskati na hladno i češće mijenjati ulje :)

Disc0

• **
  • Vozi: ST 200
« Odgovori #52 : 13. Travanj 2010, 10:10:11 »

ima na forumu dosta tema/postova o mješanju lja benzina na leaderu 200 i masteru 460
pa probaj malo potražiti :wink:

sve se svodi na stiskanje nezagrijane mašine koja rezultira time da se benzin slijeva u karter ulja
povečava razinu ulja koje onda baca na filter zraka
a benzinom razrjeđeno ulje slabije podmazuje mašinu i u krajnjem slučaju dovodi do havarije

rješenje: ne stiskati na hladno i češće mijenjati ulje :)

Sory na OT: ali nemogu nac skoro pa nis o ovome, daj mi jos samo reci sta to znaci cesce (sta nije dosta svakih 5tkm); za 3-4tkm?
Vidim da neki pricaju o 15min lagane voznje, sta nije to ipak previse, ja mislim da 2 minute na mjestu zagrijavanja plus jos 2-3 minute lagane voznje je dosta sta ne?

Evo to je to sta me zanima necu vise oftopicarit :palacgore:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #53 : 13. Travanj 2010, 10:41:31 »

Sory na OT: ali nemogu nac skoro pa nis o ovome, daj mi jos samo reci sta to znaci cesce (sta nije dosta svakih 5tkm); za 3-4tkm?
Vidim da neki pricaju o 15min lagane voznje, sta nije to ipak previse, ja mislim da 2 minute na mjestu zagrijavanja plus jos 2-3 minute lagane voznje je dosta sta ne?
preporučljivo je promijeniti svakih 3-4 000 km, osobito ako se voze kratke relacije
ovo zagrijavanje što si napisao je odlično ako su vani temperature iznad cca 10 stupnjeva
što manje zagrijavati na mjestu (dok se obuče jakna i stavi kaciga je dovoljno)
i onda 4-5 km otvorene ceste ili čak manje gradske vožnje lagano i to je to

dosta OT :wink:

biker4life

• Moderator
« Odgovori #54 : 13. Travanj 2010, 11:17:25 »

Kontroliras ulje na 3 t km, ako je crno i osjeti se po benzinu, mijenjaj, ako ne, mozes voziti do 5 t km, mada je na tom agregatu po meni idealna promjena na 3 t km. :wink:
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.407 sekundi uz 18 upita.