26.02.2006 dan kakav bi svatko poželio zaboraviti . Puše hladno je ai svaki čas bi mogla kiša, ja nikako da se smirim otkad mi je Pave reka da ću mu biti vjenčani kum ja i moja mala smo na djeti…Pave, pave upropasti si me ijako me srce počelo zafrkavati pa bi na Pavu moga gledati ka na mog spasioca….Ali da se vratim nemir je u meni, poji sam kaciolu pašte sa mesom,, gladan sam i moram iz kuće gdje neznam nisam za druženje i onda ideja idem osvajati vrhove oko Splita za sada, a najbliži vrh mi je vrh Sv Juraja sa visinom od 676 metara nadmorske visine a i blizu je iz centra Solina ima cca 9 km .Put do vrha je 93% betoniran ali dosta grubo ali za moju lipoticu (KLR) put je više nego izvrstan . Krećem oko 12,30. Na samom vrhu je repetitor u prekrasna crkvica Sv Juraja ,a odatle puca prekrasan pogled na Solin, Stobreć, Split, Kaštela sve je nekako blizu nestvarno.. Hgladno je puše i to me tjera i budi iz melankolije u koju upadam. Brzo radim slike i ispred crkvice izmolim jedan očenaš za one kojih više nema i za nas koji još živimo u oblacima nesputanosti. Kući se vraćam oko 15,50 promrza , natučene guzice i a mlo sam istega prsni mišić , šta ćeš nije navika magarac orat. Svakako meni je veći napor bija povratak nego uspon. Ali kao bivši planinar znam da se sranja događaju uvjek u povratku i zato sam možda vozija u grču.. Svakako izlat je više nego zadovoljija moje očekivanje jer sam zaboravija na hrano, a i Vama sa ovim slikama dočarat ću ljepotu koja je to tik do nas kao što ste i vi meni, a ujedno možda i Vas potaknem da i vi odete na izlet.

Mala na vrhu

Crkvica na samom vrhu

Srožanac

Solin

Split
I sada kad je sve gotovo moram da Vam kažem kako sam mnogo toga preskočio u opisu pa tako i u slikanju ali kako je ovo prvi put slijedeći će put biti bolje.....