Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Microsoft AutoRoute 2006  (Posjeta: 1404 )

djura

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: BMW R1200GS
Microsoft AutoRoute 2006
« : 02. Ožujak 2006, 19:51:06 »

Do sada sam puteve planirao na verziji 2001. Pre neki dan sam dobio 2006 i.....NEMA ISTOCNE EVROPE! Cele bivse SFRJ, HUN, ROM, BUL, POL....Od drzava bivseg istocnog bloka samo Ceska i Slovacka.
Evo ovako to izgleda:

Jel sam ja to dobio neku osakacenu verziju ili sta??
Kada hocete da isplanirate put od npr. Zagreba do Frankfurta, dobijete ovakvu jednu glupost:

Od mesta polaska do pocetka onoga sto svi smatramo zap. Evropom dobijete jednu pravu liniju.
Da li znate da li postoji verzija 2006 ali i sa ist. Evropom?
Za ostale stvari nemam zamerke. Stvarno lepo unapredjen software.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
Odg: Microsoft AutoRoute 2006
« Odgovori #1 : 02. Ožujak 2006, 20:04:58 »

Ovo je stvarno previše... gledam kroz prozor natpis Microsoft na obližnjoj poslovnoj zgradi gdje imaju zastupništvo za Hrvatsku i okolicu. Možda bi trebalo tom predstavniku, Radmanu, postaviti pitanje za koji quaaa se on zalaže, kakav im je to software, koji umjesto da je svake godine detaljniji i precizniji, postaje sve jadniji i nepotpuniji i siromašniji? Kaj taj tupavi čoravi Gates stvarno misli da se svijet smanjuje, i da bi, u stvari, za koju godinu trebalo pod AutoRoute objaviti, ustvari, samo kartu Amerike?? Fakat, otkad se druži sa Bushom...

Navikli smo već da nemaju karaktera i morala kada prodaju neki software za ultra-cijenu a to je ustvari poluproizvod, ali da se usuđuju ignorirati teritorije sa 200 milijuna ljudi i sa više od pola površine Europe, i istodobno nabiti ime "Europe" na taj paket, to je ipak već predrsko... i onda kupi!!!

Ma kupi quaaaa.....  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:  crack, warez und serialz!!  :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

BAKS

• **
  • Vozi: Yamaha xtz 750
« Odgovori #2 : 02. Ožujak 2006, 21:42:27 »

evo bas ga i ja skidam,ali ako je tako steta slobodnog prostora na hardu :palacdolje:
koristim michelinov road atlas kojem isto fali cili istok(ali bar ima yugu) pa san se mislija modernizirat...
Evidentirano
APARTMAN (STUDIO) U PAGU IZNAJMLJUJEM
INFO NA PP

marko88

• ex. bikerboy
  • Vozi: Yamahu R6 2007
« Odgovori #3 : 02. Ožujak 2006, 21:45:58 »

ja koristim autoroute 2000 i čini mi se ko najbolja verzija!
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #4 : 02. Ožujak 2006, 22:13:48 »

Ovo je stvarno previše...

Prica je puno kompleksnija. Zamisli da M$ vodi politiku kojoj u cilju nija namlatiti jos vise novaca. Ne radi se to tome da nas M$ ne vidi na zemaljskoj kugli.

Problem su zemljovidi (topografske karte). To je u Hrvata zabranjena tema, zbog nje se jos uvijek u 21 st. moze nekoga optuziti za otkrivanje vojne tajne zbog cega isti moze zavrsiti u zatvoru, a ako ne to, barem dozivjeti brojne neugodnosti.

Ukratko, nemamo kvalitetne zemljovide dovoljno dobre za takve programe dostupne gradjanima i kompanijama za izradu navigacijskih aplikacija. Zaostali smo po tom pitanju par desetljeca za razvijenim svijetom.
Evidentirano

djura

• **
« Odgovori #5 : 02. Ožujak 2006, 22:48:26 »

Prica je puno kompleksnija. Zamisli da M$ vodi politiku kojoj u cilju nija namlatiti jos vise novaca. Ne radi se to tome da nas M$ ne vidi na zemaljskoj kugli.

Problem su zemljovidi (topografske karte). To je u Hrvata zabranjena tema, zbog nje se jos uvijek u 21 st. moze nekoga optuziti za otkrivanje vojne tajne zbog cega isti moze zavrsiti u zatvoru, a ako ne to, barem dozivjeti brojne neugodnosti.

Ukratko, nemamo kvalitetne zemljovide dovoljno dobre za takve programe dostupne gradjanima i kompanijama za izradu navigacijskih aplikacija. Zaostali smo po tom pitanju par desetljeca za razvijenim svijetom.

Kao sto sam napisao gore, imam verzije 2001 i 2006. Ne znam sta je bilo u medjuvremenu, ali u najgorem slucaju su mogli da ostave mapu puteva iz verzije za 2001.
Mozda je to sto si napisao za Hrvatsku i istina, ali sta je sa Slovenijom, Poljskom, Finskom (fali 9/10 ove zemlje), Madjarskom...?To su sve clanice EU. Ne mogu da verujem da ni oni nemaju dovoljno kvalitetan materijal za Microsoft.
Kako god, dobili smo poluproizvod i ostali uskraceni za mogucnost planiranja putovanja u mnoge lepe zemlje (makar putem AutoRoute-a)
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #6 : 02. Ožujak 2006, 23:07:39 »

Kako god, dobili smo poluproizvod i ostali uskraceni za mogucnost planiranja putovanja u mnoge lepe zemlje (makar putem AutoRoute-a)

Imam nekoliko navigacijskih programa. U najboljem slucaju, karte zavrsavaju na granici Slovenije i Hrvatske, kao da smo dosli do ruba svijeta.

Pogledaji si ovo: http://karte.haerbe.net i http://www.haerbe.net/GPS/mtbgps-problemi.html
Evidentirano

djura

• **
« Odgovori #7 : 02. Ožujak 2006, 23:46:36 »

Evidentirano

Mali_r

• **
  • Vozi: R1150RT / R1200RT
« Odgovori #8 : 03. Ožujak 2006, 10:08:02 »

imo sam slicnu zafrkanciju zadnjih mjesec dana jer se hoću naoružati kartama prije ljeta. krenuo sam od autoroute verzije 2006, pa 2005, pa 2004... ni jedna nema ovaj naš dio. jedino verzija 2002 ima naše karte (ne znam kakva je situacija sa 2003 verzijom, ali mislim da nema ni ona).
verzija 2002 je prilično mušićava. za najbrži put zna pokazati neke 'ceste' kojima i koze teško prolaze, tako da joj nije dobro 100% vjerovati kad se planira put po hr ili bih...
al koliko sam ju platio, apsolutno nemam zamjerki na funkcionalnost  :whistle:
Evidentirano
hey ho let's go!

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #9 : 03. Ožujak 2006, 12:23:27 »

Obzirom je svaka daljnja verzija MSAR-a lošija od prethodne, za što nema niti opravdanja niti logike, smatram da to što si napisao baš i ne stoji.

Kao prvo, karte cijele Hrvatske i okolnih zemalja su odavno kompletirane, kvalitetne i cjelovite. Samo da su ucrtali samo cestovnu mrežu, što nije nikada bila tajna, a i najnovije karte se dijele for free na benzinskim pumpama i u novinama, sa svim ucrtanim prometnicama. Znači, izbor postoji, kao i mnogobrojni kvalitetni izvori, trebalo je samo posegnuti za njima. A to su gotovo mogli imati i badave, mada je red i da plate, jer i oni sve naplaćuju.

Kao drugo, već odavno postoji i detaljno kartirana GPS-karta Hrvatske i svih navedenih zemalja, dok za konkretno Hrvatsku takve programe proizvode dvije tvrtke. Znači, ako je cijela država iskartirana do kućnih brojeva, i to nije nikakva državna ili vojna tajna (MS ionako koristi preko svog Terraservera svu topografiju na zemaljskoj kugli, i to za nikoga više nije nikakva tajna!), nema opravdanja da se tako nešto ne uvrsti u program. Pogotovo zato jer za korištenje tih podataka ne trebaju nikakovo i ničije dopuštenje iz Hrvatske! Znači, Microsoft je zabrijao u neke teško objašnjive vode, u more netočnosti, samih sebi ispolitiziranih sranja, površnosti i nerada! U današnje vrijeme raditi takve propuste je jednostavno nedopustivo!! Pogotovo zato jer ih nitko i ništa ne spriječava u prikazu realnog stanja, pa niti topografija. Zahvaljujući satelitima, takvi podaci su postali javno dobro cijelog svijeta. Koje samo treba znati, htjeti i moći iskoristiti. 

P.S. Slična sranja rade i poznati euro-četnici Britanci, koji i danas u Britannici ne odstupaju od Jugoslavije i podjele stare 20-ak godina... posrani tradicionalisti misle da se ništa na svijetu neće promijeniti ako se oni sa time ne slože!! Only fools and horses...    
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #10 : 03. Ožujak 2006, 13:04:33 »

Kao drugo, već odavno postoji i detaljno kartirana GPS-karta Hrvatske

Moguće, no ja ju još nisam vidio. Friend na KTMu ima jako hvaljen
GPS proizvod i navodno su to najdetaljnije karte HR - no to nije
ni blizu točno ni detaljno kako bi trebalo biti, a ima cesta koje
uopće ne postoje. Naravno, govorim o makadamima, za asfalt nije
teško biti pametan  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

33

• Vozi: Dream masinu (savrsenstvo bez mane)
« Odgovori #11 : 03. Ožujak 2006, 14:23:27 »

Ja koristim ovu stranicu   WWW.MAP24.DE
Evidentirano
http://veit-beck.com/  
 www. fodi.frubar.net (upload fotke bez problema)     No more speed,Last car to pass -got a thing that's called Radar Love - We've got a light in the sky - the road has got me hypnotized - And I'm speedin' into a new sunrise - Piši me vrit!

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #12 : 03. Ožujak 2006, 15:01:23 »

Ja koristim ovu stranicu   WWW.MAP24.DE
... na kojoj škorpikova iliti šavrićeva od bologne ne ide do ljubljanske nego do kovinske.
Ili kad ukucaš pravac donji lapac-korenica sa opcijom samo asfaltirane ceste onda te odveze od lapca do udbine cestom kroz takvu vukojebinu da bi tamo i makadam izgledao kao autoput. A ja sa nivom jedva prošao onuda ovo ljeto :misli:
Vozeći onuda samo sam očekivao zaostale martićevce, antu gotovinu ili ličkog medvjeda :mrgreen:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

33

• Vozi: Dream masinu (savrsenstvo bez mane)
« Odgovori #13 : 03. Ožujak 2006, 23:00:34 »

... na kojoj škorpikova iliti šavrićeva od bologne ne ide do ljubljanske nego do kovinske.
Ili kad ukucaš pravac donji lapac-korenica sa opcijom samo asfaltirane ceste onda te odveze od lapca do udbine cestom kroz takvu vukojebinu da bi tamo i makadam izgledao kao autoput. A ja sa nivom jedva prošao onuda ovo ljeto :misli:
Vozeći onuda samo sam očekivao zaostale martićevce, antu gotovinu ili ličkog medvjeda :mrgreen:
Je imas prav. Kaj ve morem? :neznam:
Evidentirano
http://veit-beck.com/  
 www. fodi.frubar.net (upload fotke bez problema)     No more speed,Last car to pass -got a thing that's called Radar Love - We've got a light in the sky - the road has got me hypnotized - And I'm speedin' into a new sunrise - Piši me vrit!

ib

• Gost
« Odgovori #14 : 04. Ožujak 2006, 09:42:12 »

Moguće, no ja ju još nisam vidio.

Niti ja, a bavim se kartama intenzivno za potrebe navigacije vec 10-tak godina. Osovni problem je u nacinu na koji se te karte tretiraju. Koliko vam god to smijesno zvucalo, topografske karte su drzavna i vojna tajna. U 2006 godini.

U prilogu kako bi to trebalo izgledati. Tako izgleda na ekranu prilikom odredjivanja rute, i prakticno isto na ekranu PDA uredjaja s glasovnom navigacijom, upozorenjima o ogranicenju brzine (dobro za Svicarske ceste) :wink: , i ostala cuda.
« Zadnja izmjena: 04. Ožujak 2006, 10:56:43 ib »
Evidentirano

berislavv

• Mister motori.hr forum 2008.
  • Vozi: Honda CB1300A
« Odgovori #15 : 04. Ožujak 2006, 14:24:22 »

Zbog istih razloga ja jos uvijek koristim nazalost MS Autoroute 2002 prema kojem Metković je u Hercegovini.
Ali postoji i program zvan Route66, taj je precizniji nego Autoroute.
Evidentirano
Proud to be velika škemba® & mala sisa
ja sam debela BeRRta
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.128 sekundi uz 18 upita.