Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Zvjezdano Selo Mosor  (Posjeta: 1008 )

corky

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki KLE na relaciji Split -Solin
Zvjezdano Selo Mosor
« : 06. Ožujak 2006, 21:20:00 »

Subota 4.3.2006.doša sam sa posla 11 sati je ….vime je baš za ubit oko i udlučija sam idem usnut samo po ure ..budim se 21 sat, e je sam ga pretjera cili dan mi je pobiga. Nedilja 5.3. lipota od žene me je probudila ni manje ni više nego u 8 sati ujutro tek kad sam se istušira svatija sam koji mi je zaje..uvalila luda dalmatinka….triba prozračit kuću dobro nije cili namještaj odnilo iz nje.. I ko će sve ovo trpit došla mi je svastika moram pobić iz kuće po bilo koju cijenu to jest vrijeme je za osvajanje drugog vrha i to Zvjezdano selo Mosor sa malim izletom u Sitno Gornje . Za one koji ne znaju relacija je polazak iz Solina preko Mravinaca- Kučine –Žrnovnica – Sitno Donje – Zvjezdano Selo Mosor . Put je više nego dobar samo se mora biti oprezan jer je od Žrnovnice do Sitna Donjeg put u sjeni i zna biti poledice žala i ostalih zimskih radosti . Sam pogled na Mosor ne daje mi baš prevelikog povjerenja u uspješnost pothvata jer je Mosor cijeli u crnim kišnim oblacima ,ali sama pomisao da ću slušati i moju ženu ,svastiku i punicu otklanja sve moje dileme krećem….Puše i to jako između Mravinaca i Kučina bočni udari su već toliko jaki da nije nimalo ugodno …. Ali samam pomisao na situaciju doma daje mi još veću želju da ospijem, šta će biti gore vidit ćemo … Put je uredan tu i tamo ima žala pa se vozim laganije bura je oslabila jer sam cijelo vrijeme u kotlini i u zavjetrini . I evo me na odvojku za Zvjezdano Selo do vrha me čeka pola makadama i isto toliko asvaltiranog dijela . Put je u izvarednom stanju i nije ga izrovala kiša uživam u vožni i za tren sam na vrhu . Sad kad sam stao svaćam koliko jako puše (vjetar mi je puhao u leđa) nalazim zavjetrinu i parkiram motor , ali i u zavjetrini on se opasno ljulja kiša samo što ne padne sve je crno i još puše ali tako jako da nemam volje skinuti kacigu i slikajem sa njom na glavi . Pogled koji je inače fantastičan neću ni spominjat jer jedva vidim Srinjine . Pri povratku slikajem još heliodrom i umjetno jezero (u kojem sam se ja prvi kupao) sada je prazno i izgleda otužno. Kroz tijelo mi prolaze trnci jeze ipak sam ja dobar dio toga izgradio sjećam se detalja zafrkancije i prvih udvaranja , sada kad je gotovo sve je nekao otužno prazno, a malo je onih koji znaju da ideju o gradnji Zvjezdanog sela mosor potjeće od Sertića koji je poginio i u amanet ostavia tu ideju svom ocu i brati (Dragi i Mariju) davnih osamdesetih.
I nisam ni dobro ugrija ,a već sam u Sitnom Gornjem vidim Grujicu ne pripoznaje me ipak je prošlo dvadesetak godina kad smo se zadni put vidili i kad sam tija parkirat motor pred lokalnom birtijom zvoni mobitel zove moja draga da je obid na stolu i da me ćekaju i ono najbitnije da nema ni svastike, i što sad popit piće ili slušat cilu šetemanu kako sam opet zakasnija na Nediljni obid . Borim se sam sa sebom i onda prevladava muškost u meni i pojurim put kuće . Pred Solinom me vata kišica, ali sa prvim većim kapima kiše parkiram motor u garažu . Eto još me moja vištica od žene spasila od kiše ..
Naj bitnije je da drugi vrh je pa.
zvjezdarnica
u zavjetrini
put prema Dubravama u daljini Sitno Gornje
pogled prema istoku i obećavajući oblaci
pogled na Dubrave
dolazni put na zvjezdarnicu

pogled na Srinjine
na heliodromu u pozadini zvjezdarnica

ispred nekadašnjeg jezera
Evidentirano
Dalmacija u mom oku

SMK Predatori
Luda za tićima i motorima

Sledgehammer

• Gost
Odg: Zvjezdano Selo Mosor
« Odgovori #1 : 06. Ožujak 2006, 22:12:07 »

Lijepo... da li je do gore skroz asfaltirana cesta?
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #2 : 06. Ožujak 2006, 22:19:15 »

Imas dobar motor, bas za takve rute...

:wink:
Evidentirano

corky

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE na relaciji Split -Solin
« Odgovori #3 : 07. Ožujak 2006, 01:21:55 »

Lijepo... da li je do gore skroz asfaltirana cesta?

ne cca 1 km neasvaltiranog dobrog makadama ...bez ikakvog problema mogu svi motori izać na vrh
Evidentirano
Dalmacija u mom oku

SMK Predatori
Luda za tićima i motorima

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #4 : 07. Ožujak 2006, 08:40:05 »

A zaslužija si pohvalu ako ništa ono radi bižanja od svastike i punice. Još da je meni znat šta je svastika: al nema veze ne triba objašnjenje, iz priloga vidim da to nije ništa dobroga! :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #5 : 07. Ožujak 2006, 09:21:42 »

Svastika, ispravno napisano Swastika, je kukasti kriz - i da, pogodio si, to nije nista dobro...

:jesus:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #6 : 07. Ožujak 2006, 10:39:22 »

Svastika, ispravno napisano Swastika, je kukasti kriz - i da, pogodio si, to nije nista dobro...

:jesus:

e a ti si falija: svastika je originalno budistička i tamo kod njih znači upravo suprotno: sve dobro!
A pošto nam je naš kolega biža od nje ovo je neka druga svastika! :mrgreen:
Evidentirano

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
« Odgovori #7 : 07. Ožujak 2006, 10:54:39 »

Još da je meni znat šta je svastika nema  :mrgreen: :palacgore:
svastika= ženina sestra  :neznam:
p.s.kaže se ko nije proba svast, nezna što je slast :misli:

:mrgreen:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

alien

• Metro Harry
« Odgovori #8 : 07. Ožujak 2006, 11:40:18 »

p.s.kaže se ko nije proba svast, nezna što je slast :misli:

:mrgreen:

Meni žena ima samo brata, a pošto ima 130 kg ostavljam ga nekom drugom da proba! :mrgreen:
Evidentirano

Hevinio

• **
  • Vozi: skuter na poso
« Odgovori #9 : 09. Ožujak 2006, 12:30:01 »

Meni žena ima samo brata, a pošto ima 130 kg ostavljam ga nekom drugom da proba! :mrgreen:

a kaj da ima manje bi ga ti probal?  :shock:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #10 : 09. Ožujak 2006, 13:06:15 »

Citat: VEKI

:misli: :misli:
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #11 : 09. Ožujak 2006, 13:10:38 »

Kad smo već kod ove tematike, može li mi netko odgovorit šta je to ZAOVA, i KUNJADA ???
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #12 : 09. Ožujak 2006, 13:10:49 »

ne cca 1 km neasvaltiranog dobrog makadama ...bez ikakvog problema mogu svi motori izać na vrh

Dobro, nije bed...

Htio sam još samo pitati treba li se unaprijed kako najavljivati, ima li mogućnosti posjeta zvjezdarnici iznutra (pa možda čak i nešto pogledati  :yoman: :yoman: ), kao i kakvih dodatnih sadržaja tipa  :bananapivo: :klopa: :wc: :mornar: ??

P.S. I koliko je to km od Zagreba?
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #13 : 09. Ožujak 2006, 13:12:32 »

Kad smo već kod ove tematike, može li mi netko odgovorit šta je to ZAOVA, i KUNJADA ???

Zaova je, mislim, muzeva sestra... :misli:

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #14 : 09. Ožujak 2006, 13:15:55 »

Zaova = muževa sestra ili šogorica (srbizam, nije hrvatska riječ)

Kunjada = žena od brata ili opet - šogorica! (talijanizam, nije hrvatska riječ)

Svastika = ženina sestra (srbizam, svastika nije hrvatska riječ), znači i opet - šogorica!... to je to!

Fora je u tome što pojam šogora & šogorice pokrivaju veći dio rodbine i sa muževe i sa ženine strane, pa tako šogora i šogorica može biti o-ho-ho i podosta...

Zaboravih tu i posljednji pojam koji isto znači šogoricu (U Srbiji i Bosni) : Jetrva = žena muževa brata
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #15 : 09. Ožujak 2006, 13:31:41 »

A sto je zaovicic... :misli:
« Zadnja izmjena: 09. Ožujak 2006, 13:50:59 Gasho »
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #16 : 09. Ožujak 2006, 13:32:40 »

Zaova = muževa sestra ili šogorica (srbizam, nije hrvatska riječ)

Kunjada = žena od brata ili opet - šogorica! (talijanizam, nije hrvatska riječ)

Svastika = ženina sestra (srbizam, svastika nije hrvatska riječ), znači i opet - šogorica!... to je to!

Fora je u tome što pojam šogora & šogorice pokrivaju veći dio rodbine i sa muževe i sa ženine strane, pa tako šogora i šogorica može biti o-ho-ho i podosta...

Zaboravih tu i posljednji pojam koji isto znači šogoricu (U Srbiji i Bosni) : Jetrva = žena muževa brata

J... ti sve to!
Na otocima postoji najjednostavniji sistem: nakon bliže rodbine (roditelji, braća, sestre, nona, nono) postoji još samo barba i teta! I to je to! :palacgore:
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #17 : 09. Ožujak 2006, 13:45:51 »

A pastrva???!?!

srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
« Odgovori #18 : 09. Ožujak 2006, 13:46:56 »

J... ti sve to!
Na otocima postoji najjednostavniji sistem: nakon bliže rodbine (roditelji, braća, sestre, nona, nono) postoji još samo barba i teta! I to je to! :palacgore:
tako je  :palacgore:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #19 : 09. Ožujak 2006, 17:25:29 »

postoji "tost" i "konjod" bar na Hvaru.

a ujak, ujna....toga fala bogu nema
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.127 sekundi uz 16 upita.