pozdrav
Imam problem sa dt-om.motor nije radio 4 godine,i sada nakon obnove mašine i ostalih djelova neće da upali.baca iskru ali je jako slaba i crvenkaste boje(vani na svjetlu se i ne vidi dobro,ali je je ima).svjećica je nova,kontakti dobri,otpori bobine,i drugih špula u granicama normale(usporedio sam sa onim iz manuala).motor sam probao upalit na guranac ali neće,zadimi malo ali nikako da zapali.smjesa je ok,gorivo dobiva i svječica mi je uvjek mokra kada je izvadim iz glave.sada sumnjam na cdi jer su sve ostale komponente paljenja ispravne.cdi je zaliven u smolu pa ne mogu nikako doć do elektronike.ima li kakav naćin da tu smolu odstranim?sumnjam na kondenzatore koji se nalaze u cii-u ako ih ima jer jedino oni od elektronićkih elemenata su podložni utjecaju vremena tj starenju.i usput sam svjećicu stavio na tomosa,da provjerim je li ona uzrok mojih nedaća ali na tomosovom paljenju ona daje savršenu iskru(jaku i plavu)
pomažite ljudi,.jamaha je 1984 god ali mašina i sve je identično onoj iz 86(prva serija sa ventilom,i naprijed disk)
pa ako tko ima cdi za ovaj model ili zna koliko košta neka to podjeli sa mnom!
unaprijed hvala
možete izbrisati ovu temu jer sam identičnu otvoriu u podforumu "tehnička pitanja"
ispričavam se ako sam prekršio koje forumsko pravilo,nije mi bilo u namjeri