Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 34   Dolje

Autor Tema: Mali KTM Adventure ("klub" vlasnika LC4 s velikim spremnikom goriva)  (Posjeta: 23197 )

tiki

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KTM Adventure 640
Odg: Mali KTM Adventure ("klub" vlasnika LC4 s velikim spremnikom goriva)
« Odgovori #525 : 18. Srpanj 2010, 23:35:50 »

Zasad, koliko shvaćam, to bi trebao biti kit oklopa i vjerojatno rezervoara i vjerovatno još koječega koji bi se odvojeno kupovao........

Ništa ti ne vjerujem.
Kad bi radili kit, prvo bi trebali staviti sjedalo za stalno sjedenje.

Usput, primjetio sam da na plakatu za 2011 više nema 690 R, ostao je samo onaj bez R.

Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #526 : 19. Srpanj 2010, 14:17:09 »

Ništa ti ne vjerujem.
Kad bi radili kit, prvo bi trebali staviti sjedalo za stalno sjedenje.

Usput, primjetio sam da na plakatu za 2011 više nema 690 R, ostao je samo onaj bez R.

A kaj, KTM nema u ponudi siceva za svaki model posebno, gel ovo, comfort ono....?

Dobro, bute vidli kaj je stari makazica reko.

:starac:

davor_77

• **
« Odgovori #527 : 10. Kolovoz 2010, 19:42:29 »

Pozdraf.
Evo par tehničkih...
1. zajebava me kontakt brava. Kad okrenem skroz desno (upaljena svjetla), ponekad iskopča struju. Par dana intenzivno, sad je prestalo. Tu očekujem odgovor da treba nešto s nečim pošpricati. :mrgreen:
2. lanac. Spojka je valjda prejako stisnuta. Taj zglob nije zglob, pa se lanac, nakon prelaska tog dijela preko malog lančanika, zatrese. O Lastane, što da radim?
3. indikator žmigavaca radi, pa ne radi... Nije vic!
4. dva put mi se desilo da škripi nešto oko hvatišta zadnje vilice (i amortizera). Pošpricao sve s WDom i prestalo drugi dan. Što škripi, zašto, smije li se to WDom? Općenito, što bi sve i s čim trebalo podmazati nakon pranja, kiše i sl?
5. prilikom gašenja mašine čuje se nekakav klak. Slično ubacivanju u nižu. Tu očekujem odgovor da je to u redu. :mrgreen:
6. sad sam oko 35K km. Barem tako piše. Ne znam čiji je motor sve bio i što mu je rađeno. Volio bih napraviti jedan ozbiljan servis mašine i frgazera. Također bi volio, za sada, izbjeći trošak servisiranja vilica, amortizera, ležaja i sl. Gdje da idem? Preferiram Rijeku i Zg. Ako se mora u Varaždin, će ga teram u Varaždin. Nije ni Požega na kraj svijeta. Što bi svakako trebalo raditi, što eventualno, koliko vremena, koliko cca novaca? Za ovo zadnje znam da je rastezljivo, ali raspalite. :mrgreen: Na kraju ćemo vidjeti tko je bio najbliže.

Unaprijed zahvaljujem.
Evidentirano

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #528 : 10. Kolovoz 2010, 19:59:20 »

Pozdraf.
Evo par tehničkih...
1. zajebava me kontakt brava. Kad okrenem skroz desno (upaljena svjetla), ponekad iskopča struju. Par dana intenzivno, sad je prestalo. Tu očekujem odgovor da treba nešto s nečim pošpricati. :mrgreen:
2. lanac. Spojka je valjda prejako stisnuta. Taj zglob nije zglob, pa se lanac, nakon prelaska tog dijela preko malog lančanika, zatrese. O Lastane, što da radim?
4. dva put mi se desilo da škripi nešto oko hvatišta zadnje vilice (i amortizera). Pošpricao sve s WDom i prestalo drugi dan. Što škripi, zašto, smije li se to WDom? Općenito, što bi sve i s čim trebalo podmazati nakon pranja, kiše i sl?
5. prilikom gašenja mašine čuje se nekakav klak. Slično ubacivanju u nižu. Tu očekujem odgovor da je to u redu. :mrgreen:
6. sad sam oko 35K km. Barem tako piše. Ne znam čiji je motor sve bio i što mu je rađeno. Volio bih napraviti jedan ozbiljan servis mašine i frgazera. Također bi volio, za sada, izbjeći trošak servisiranja vilica, amortizera, ležaja i sl. Gdje da idem? Preferiram Rijeku i Zg. Ako se mora u Varaždin, će ga teram u Varaždin. Nije ni Požega na kraj svijeta. Što bi svakako trebalo raditi, što eventualno, koliko vremena, koliko cca novaca? Za ovo zadnje znam da je rastezljivo, ali raspalite. :mrgreen: Na kraju ćemo vidjeti tko je bio najbliže.

Unaprijed zahvaljujem.

Vrati stari nick  :mrgreen:
Evidentirano

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #529 : 10. Kolovoz 2010, 20:10:10 »

Pozdraf.

to radi čak i Tenerka  :mrgreen:
Evidentirano
gdje kupiti luftmadrac od gumiranog platna, dvostruke širine?

davor_77

• **
« Odgovori #530 : 10. Kolovoz 2010, 20:10:47 »

A sada, par rekreativnih...
1. distanceri za volan. 3cm... 4cm... nudi li itko 5cm? :mrgreen:
2. zaštitne naoćale. (Makazica, jesi li izveo one u alu-pleksi varijanti? Ja bi jedne copy/paste.)
3. razmišljam o alposovim koferima. Koji uzeti http://alu.alpos.si/default.asp?id=2329? Razmišljam, lijevi 32l, desni 36l. Veći problem mi je nosač. Paše li originalni? (Ovi su koferi, sama kanta, ne znam dal uopće imaju kakve prihvate ili se sve mora grunfat.) Isplati li se dat bravaru da prekopira originalni?  edit:Kucelj u stubakima navodno radi nosače. Any info?
« Zadnja izmjena: 10. Kolovoz 2010, 20:35:57 davor_77 »
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #531 : 10. Kolovoz 2010, 20:11:51 »

Hvala Clox.
Hvala Picoda. :mrgreen:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #532 : 10. Kolovoz 2010, 20:43:53 »

Pozdraf.
Evo par tehničkih...

Unaprijed zahvaljujem.

Mogu ja, mogu ja..... :lipotan:

Prije svega, pozdraf i tebi.

1. Ne špricaj ni s čim. Lijepo kod urara ili bravara da ti da grafitne prašine i natrpaj unutra. Skini prednju masku i provjeri konektore koji izlaze iz brave, njih možeš s contact spray-em.

2. Operi lanac crni sine. Motul chain clean, 83 kn, nije jeftino ali vrijedi. Našpricaj, očetkaj četkom, našpricaj, dobro i temeljito briši krpom. Špricaj na donjem kraku lanca od gore da mlaz istjera govna van.....krpu rukom stisni oko lanca i vrti zadnji kotač. Poslje našpricaj lanac nekim sprejem po pravilima. Nemoj stavit upaljeni motor u prvu pa da sam vrti jer će biti bajbaj prstići....

3. S donje strane imaš dva mala imbusa, skini ih. Da skineš cijelo kučište trebaš skinuti i sajlu čoka, pimplavo je ali uspjet ćeš. Natrkeljaj contact spray-a, očisti hrđu/patinu, pritegni šarafiće koji drže žice. Kad vraćaš na volanu imaš rupicu gdje kučište treba sjesti.

4. E pazi sad. Zasro si ga s WD-om u svakom slučaju. Ako je hvatište amortizera, ona čahura je ako se ne varam obložena teflonom, to se ne podmazuje, a svaka mast pridonosi bržem trošenju. Očisti to krpom, polako, strpljivo....pimplavo je dozla boga, nema mjesta ali jebiga....lagano....Možeš malo silicone spraya pošpricat. Provjeri gornji prihvat amortizera, pritegni na propisano, provjeri sve šarafe polužja, pritegni.....
Ako škripi na osovini koja prolazi kroz vilicu i prihvat na mašini, nije dobro. Digni motor u zrak i primi svakom rukom jedan krak vilice, jedan krak stišći dolje, drugi krak vuci gore....ako ima lufta.....nije dobro.....čitaj cca 100€ ali ako imaš lude sreće možda pašu ležajevi od Huse koje lb ima negdje u podrumu.....

5. Klak je dobar ako nije preglasan, mora biti umjeren.... :mrgreen:To je auto dekompresor, s tom kilometražom zna otić, mogu se djelovi naručiti odvojeno od bregaste ako je ona ok ali treba skinut bregastu, rastavit dekomp....dosta posla, pimplavo jer ide diht masa na poklopac, treba poslje ufazit.....dosta posla.....

6. 35000 km: Dajem si oduška.....pošlajfat ventile, promjenit gumice na ventilima (ali ti imaš novu glavu pa to možda i netreba, ti ćeš znati), najvjerojatnije jedna promjena ležaja na klackalicama ti ne gine, klackalice centrirat poslje, pregledat slonove nogice - ak ne znaš kaj je to, ja ti neću reći čisto da ti se krvi napijem..... :mrgreen:
Antifriz, ulje, filteri, semering ulazne osovine mjenjača i onaj mali između osovina, semering izlazne osovine mjenjača.....Fergazer apsolutno. Kao što rekoh, dao sam si oduška..... :mrgreen:

Distanceri za volan: ide i 4,5 cm....morao sam za tih 0,5cm nadmašit Aleru, nisam noćima spavao...Alera zna mjere, a ako se ne javi, bum ja premjerio jer ne znam napamet sve. Visina je 4,5 cm, rupa je 10 mm, neznam vanjski promjer, materijal aluminij, trošak 150 kn i malo živaca dok ne složiš sajlu dekompresora mater li joj jebem da joj jebem. Trabat ćeš i duže imbuse koji idu kroz most, i morat ćeš ih odnjet tokaru da skine malo glave da upadnu u zadanu rupu, odnosno da ne vire van...

Naočale nisam izveo u pleksiju, moram Žutom popalit (zamislite, on ima one fancy Touratech....kakav šminker) da skinem mjere, vjerujem da će trošak izrade takvih, čak i boljih...  :mrgreen:  biti oko 200 kn. Imam negdje i adresu u ZG gdje režu pleksi na mjeru, a alu nosače izvede svaki bravar kad ima mjere....

Alpos: cca 700 kn, ima lb set, jako dobri, nemaju prihvat ali bi se dao izvesti od nekih kamionskih gumigelenka, nosače je lb dao raditi ovih dana kod nekog majstora pa će biti valjda toliko dobar da se oglasi po tom pitanju.....uglavnom ja mislim da je to itekako izvedivo, za 1/4 cijene Touratechovih i jednako kvalitetno!

Pozdrav!

M.

E, da....jebo vas KTM.
 :mrgreen:

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #533 : 10. Kolovoz 2010, 20:48:24 »

pod 4. možda ti feder od amortizera škripi, tj njegovi krajevi (kad se feder sabija ti krajevi se zakreću). digni zadnji kotač u zrak, i našpricaj (recimo sprejem za lanac) krajeve federa.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #534 : 10. Kolovoz 2010, 20:54:53 »

... a alu nosače izvede svaki bravar kad ima mjere....

ili ti ja riješim kvalitetne željezne  :palacgore:

Evidentirano
gdje kupiti luftmadrac od gumiranog platna, dvostruke širine?

markookram

• Vozi: proizvode jedne austrijske kuće
« Odgovori #535 : 10. Kolovoz 2010, 20:57:04 »

...jebo vas KTM.

potpisujem   :mrgreen:

davor_77

• **
« Odgovori #536 : 10. Kolovoz 2010, 21:16:43 »

Hvala makazici. :palacgore:

2. lanac je opran. Redovno ga čistim i podmazujem. Ove dvije karike ne mogu niti milimetra pomaknuti.

3. s donje strane table je kod mene drugačija situacija, sad mi je žao što nisam poslikao. Drugi put ću.

Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #537 : 10. Kolovoz 2010, 21:38:59 »

Evo da i ja budem od koristi.
Znam da su neki razmišljali o većem viziru. Isprobao sam neke varijante.
Moj (pleksi, 2000 g.) stvara turbulencije na ramenima i oko kacige (ja sam 195cm). Kad ustanem, nema turbulencija i ugodnije je. Nedavno je bila negdje rasprava na ovu temu, Mate je tvrdio ovo isto... Moj je problem što mi je volan prenisko, tako da vozim isključivo sjedeći.
Pokušao sam skinuti vizir ali je jebački zaljepljen za masku. Tako da sam skinuo cijelu masku s vizirom. Turbulencije oko kacige i ramena su potpuno nestale. Pritisak vjetra u trbuh je takav da bih imao six pack i ruke k'o Popay.
Ostaje mi probati ovu noviju varijantu, koju vozite svi osim Dugog, pa da zaključimo. Predpostavljam da je ta i najbolja. Možda se netko sjeća što su govorili u KTMu, zašto su prešli na ovu. Sigurno ima smisla.
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #538 : 10. Kolovoz 2010, 22:03:44 »

pod 4. možda ti feder od amortizera škripi, tj njegovi krajevi (kad se feder sabija ti krajevi se zakreću). digni zadnji kotač u zrak, i našpricaj (recimo sprejem za lanac) krajeve federa.
:palacgore:
Tako je i meni zvučalo. Prvi put (prošle godine) sam sve malo pošpricao ali je škripalo i dalje. Onda sam sve još jednom dobro nasaftao i opet ništa. Drugi dan više nije škripalo. :mrgreen:
Drugi put (prije par dana) sam malo pošpricao hvatište vilice i amortizera i drugi dan je bilo ok.
Znači nije feder. Slijedeće godine ću pošpricat samo vilicu pa da eliminiramo amortizer iz jednadžbe. :LOL:
Evidentirano

picoda

« Odgovori #539 : 10. Kolovoz 2010, 23:03:51 »

Da kupim 30 godina star XT500 koji je 25 godina trunuo rastavljen na tavanu i da ga zelim dovest u orginal stanje kraci bi post napisali nego Makazica ovaj o tvom motoru.  :mrgreen: Zato vozi kod njega nek se on zajebaje, tako da imas koga okrivit, ili ne diraj nista i deri dok ne stane. Nek skripi, ko ga jebe, to znaci da vozi.  :palacgore:
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #540 : 10. Kolovoz 2010, 23:25:15 »

Na polužju na koje se hvata amortizer imaš "sisicu" koju treba napuniti sa masti i onda bi trebalo biti ok.
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #541 : 10. Kolovoz 2010, 23:27:27 »

Nije uopće upitno da motor vozi. Vozi svakodnevno i to podosta. Poanta je, da tako dobro vozi još godinama.
Postovi jesu malo opširniji, ali ne bih rekao da se u njima spominju neki veći problemi.

Evidentirano

picoda

« Odgovori #542 : 10. Kolovoz 2010, 23:29:15 »

Nije uopće upitno da motor vozi. Vozi svakodnevno i to podosta. Poanta je, da tako dobro vozi još godinama.
Postovi jesu malo opširniji, ali ne bih rekao da se u njima spominju neki veći problemi.

Salim se ja, vozit ce to narancasto cudo jos godinama, ne tresi se.  :mrgreen:
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #543 : 10. Kolovoz 2010, 23:30:13 »

Na polužju na koje se hvata amortizer imaš "sisicu" koju treba napuniti sa masti i onda bi trebalo biti ok.

Aaaaaa... tome to služi. :zid:
Hvala frane. :palacgore: Bit će podmazano. Kakav mi alat treba za to napunit, i koju mast?
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #544 : 10. Kolovoz 2010, 23:34:21 »

Salim se ja, vozit ce to narancasto cudo jos godinama, ne tresi se.  :mrgreen:
Ma ne tresem se, sve pet. Znam da se zajebaješ, ali nisu svi ko ti. Nać će se opet neki stručnjak i raspisat o tome kako je KTM... i kako je Yamaha... i kako je Batman najjači od Supermana... i sto... To sve mogu čitat i u drugim temama.

... i jebo vas taj KTM.
Evidentirano

makazica

« Odgovori #545 : 10. Kolovoz 2010, 23:41:09 »

To je mazalica kojom se podmazuje polužje ali to ne rješava problem ako škripi amortizer ili na prihvatu amortizera i mašine......ali svejedno korisan savjet.

Da kupim 30 godina star XT500 koji je 25 godina trunuo rastavljen na tavanu i da ga zelim dovest u orginal stanje kraci bi post napisali nego Makazica ovaj o tvom motoru.  :mrgreen: Zato vozi kod njega nek se on zajebaje, tako da imas koga okrivit, ili ne diraj nista i deri dok ne stane. Nek skripi, ko ga jebe, to znaci da vozi.  :palacgore:

Ti si nešto raspoložen za  :pelvic_thrust2: u zadnje vrijeme, a? Ajde, neka ti je...... :jesus:

Ma ne tresem se, sve pet. Znam da se zajebaješ, ali nisu svi ko ti. Nać će se opet neki stručnjak i raspisat o tome kako je KTM... i kako je Yamaha... i kako je Batman najjači od Supermana... i sto... To sve mogu čitat i u drugim temama.

... i jebo vas taj KTM.

E, jel znate onaj vic kad su se tukli superman i chuck norris?? :mrgreen:

picoda

« Odgovori #546 : 10. Kolovoz 2010, 23:42:14 »

To je mazalica kojom se podmazuje polužje ali to ne rješava problem ako škripi amortizer ili na prihvatu amortizera i mašine......ali svejedno korisan savjet.

Ti si nešto raspoložen za  :pelvic_thrust2: u zadnje vrijeme, a? Ajde, neka ti je...... :jesus:

E, jel znate onaj vic kad su se tukli superman i chuck norris?? :mrgreen:

Na bevandi sam cili dan.

Aj ispricaj.
Evidentirano

makazica

« Odgovori #547 : 10. Kolovoz 2010, 23:46:00 »

Na bevandi sam cili dan.

Aj ispricaj.

Vidim radno u dalmaciji...... :LOL:

Pa šorali se supermen i chuck norris i onaj koji izgubi mora nosit gaće preko odjeće........

lb

• **
  • Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #548 : 11. Kolovoz 2010, 00:26:03 »

evo nekih mojih nabacanih misli:

1. sto se tice povremenih zajebancija sa strujom (brava, zmigavci, ...), grafitne masti, wd, kontakt sprejevi i slicno su samo privremena rjesenja... struja treba biti uredna i amen - zice zdrave, izolacija zdrava, kontakti bez oksidacije, ...  sva razna spricanja raznim sredstvima samo mogu odgoditi problem....

3. klak zvuk prilikom gasenja je ok, bilo da gasis motor "normalno", bilo da ti krepa na terenu. postoje slucajevi potrosenog dekompresora i/ili bregaste opcenito, ali ja ne bi preuranjeno otvarao motor. tu sam mozda u krivu i prihvacam makazicin stav, ali eto... ako motor pali, ima kompresiju, ne mijesa ulje sa vodom, ne dimi plavo,  isporucuje normalnu snagu, normalno zvuci u normalnim uvjetima - ja ne bi dirao po njemu, pogotovo ako moram placati servisera... druga je stvar ako si entuzijastican kao makazica(sto je za svaku pohvalu, ali jebiga- ako nije pokvareno - ne diraj)...

3. sto se tice povremenog skripanja odozada - najjednostavnije je za pocetak dobro oprati oprugu i ocistiti/podmazati osovinice na koje se hvata straznji amortizer, ulazem cevape da ce nakon toga zvukovi prestati...  znaci, nije dovoljno pospricati necime, bitno je prije toga DOBRO ocistiti...

4. sto se tice kofera/nosaca - ja sam nedugo za 950 adv narucio nosace kod www.majstorkamba.com. izvedba djeluje vrlo kvalitetno, a cijena je i vise nego povoljna.  platio sam nosace 600 kn, a original touratech nosaci kostaju 2.400 kn... sto se kofera tice - imam jedan viska set alpos kofera, javi se ako te zanimaju. koferi djeluju jednako kvalitetno kao i touratech, ali nemaju kuke kojima se kace na nosace... to bi morao sam srediti...

jebiga, valjda sam nakon par piva napisao nesto sto djeluje koliko toliko koncizno...
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

davor_77

• **
« Odgovori #549 : 11. Kolovoz 2010, 00:34:13 »

tnx lb
Javim se za alpose.
Evidentirano
 Str: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 34   Gore

Stranica je generirana za 0.232 sekundi uz 15 upita.