Pozdraf.
Evo par tehničkih...
1. zajebava me kontakt brava. Kad okrenem skroz desno (upaljena svjetla), ponekad iskopča struju. Par dana intenzivno, sad je prestalo. Tu očekujem odgovor da treba nešto s nečim pošpricati. 
2. lanac. Spojka je valjda prejako stisnuta. Taj zglob nije zglob, pa se lanac, nakon prelaska tog dijela preko malog lančanika, zatrese. O Lastane, što da radim?
3. indikator žmigavaca radi, pa ne radi... Nije vic!
4. dva put mi se desilo da škripi nešto oko hvatišta zadnje vilice (i amortizera). Pošpricao sve s WDom i prestalo drugi dan. Što škripi, zašto, smije li se to WDom? Općenito, što bi sve i s čim trebalo podmazati nakon pranja, kiše i sl?
5. prilikom gašenja mašine čuje se nekakav klak. Slično ubacivanju u nižu. Tu očekujem odgovor da je to u redu. 
6. sad sam oko 35K km. Barem tako piše. Ne znam čiji je motor sve bio i što mu je rađeno. Volio bih napraviti jedan ozbiljan servis mašine i frgazera. Također bi volio, za sada, izbjeći trošak servisiranja vilica, amortizera, ležaja i sl. Gdje da idem? Preferiram Rijeku i Zg. Ako se mora u Varaždin, će ga teram u Varaždin. Nije ni Požega na kraj svijeta. Što bi svakako trebalo raditi, što eventualno, koliko vremena, koliko cca novaca? Za ovo zadnje znam da je rastezljivo, ali raspalite.
Na kraju ćemo vidjeti tko je bio najbliže.
Unaprijed zahvaljujem.
Mogu ja, mogu ja.....

Prije svega, pozdraf i tebi.
1. Ne špricaj ni s čim. Lijepo kod urara ili bravara da ti da grafitne prašine i natrpaj unutra. Skini prednju masku i provjeri konektore koji izlaze iz brave, njih možeš s contact spray-em.
2. Operi lanac crni sine. Motul chain clean, 83 kn, nije jeftino ali vrijedi. Našpricaj, očetkaj četkom, našpricaj, dobro i temeljito briši krpom. Špricaj na donjem kraku lanca od gore da mlaz istjera govna van.....krpu rukom stisni oko lanca i vrti zadnji kotač. Poslje našpricaj lanac nekim sprejem po pravilima. Nemoj stavit upaljeni motor u prvu pa da sam vrti jer će biti bajbaj prstići....
3. S donje strane imaš dva mala imbusa, skini ih. Da skineš cijelo kučište trebaš skinuti i sajlu čoka, pimplavo je ali uspjet ćeš. Natrkeljaj contact spray-a, očisti hrđu/patinu, pritegni šarafiće koji drže žice. Kad vraćaš na volanu imaš rupicu gdje kučište treba sjesti.
4. E pazi sad. Zasro si ga s WD-om u svakom slučaju. Ako je hvatište amortizera, ona čahura je ako se ne varam obložena teflonom, to se ne podmazuje, a svaka mast pridonosi bržem trošenju. Očisti to krpom, polako, strpljivo....pimplavo je dozla boga, nema mjesta ali jebiga....lagano....Možeš malo silicone spraya pošpricat. Provjeri gornji prihvat amortizera, pritegni na propisano, provjeri sve šarafe polužja, pritegni.....
Ako škripi na osovini koja prolazi kroz vilicu i prihvat na mašini, nije dobro. Digni motor u zrak i primi svakom rukom jedan krak vilice, jedan krak stišći dolje, drugi krak vuci gore....ako ima lufta.....nije dobro.....čitaj cca 100€ ali ako imaš lude sreće možda pašu ležajevi od Huse koje lb ima negdje u podrumu.....
5. Klak je dobar ako nije preglasan, mora biti umjeren.... :mrgreen:To je auto dekompresor, s tom kilometražom zna otić, mogu se djelovi naručiti odvojeno od bregaste ako je ona ok ali treba skinut bregastu, rastavit dekomp....dosta posla, pimplavo jer ide diht masa na poklopac, treba poslje ufazit.....dosta posla.....
6. 35000 km: Dajem si oduška.....pošlajfat ventile, promjenit gumice na ventilima (ali ti imaš novu glavu pa to možda i netreba, ti ćeš znati), najvjerojatnije jedna promjena ležaja na klackalicama ti ne gine, klackalice centrirat poslje, pregledat slonove nogice - ak ne znaš kaj je to, ja ti neću reći čisto da ti se krvi napijem.....

Antifriz, ulje, filteri, semering ulazne osovine mjenjača i onaj mali između osovina, semering izlazne osovine mjenjača.....Fergazer apsolutno. Kao što rekoh, dao sam si oduška.....

Distanceri za volan: ide i 4,5 cm....morao sam za tih 0,5cm nadmašit Aleru, nisam noćima spavao...Alera zna mjere, a ako se ne javi, bum ja premjerio jer ne znam napamet sve. Visina je 4,5 cm, rupa je 10 mm, neznam vanjski promjer, materijal aluminij, trošak 150 kn i malo živaca dok ne složiš sajlu dekompresora mater li joj jebem da joj jebem. Trabat ćeš i duže imbuse koji idu kroz most, i morat ćeš ih odnjet tokaru da skine malo glave da upadnu u zadanu rupu, odnosno da ne vire van...
Naočale nisam izveo u pleksiju, moram Žutom popalit (zamislite, on ima one fancy Touratech....kakav šminker) da skinem mjere, vjerujem da će trošak izrade takvih, čak i boljih...

biti oko 200 kn. Imam negdje i adresu u ZG gdje režu pleksi na mjeru, a alu nosače izvede svaki bravar kad ima mjere....
Alpos: cca 700 kn, ima lb set, jako dobri, nemaju prihvat ali bi se dao izvesti od nekih kamionskih gumigelenka, nosače je lb dao raditi ovih dana kod nekog majstora pa će biti valjda toliko dobar da se oglasi po tom pitanju.....uglavnom ja mislim da je to itekako izvedivo, za 1/4 cijene Touratechovih i jednako kvalitetno!
Pozdrav!
M.
E, da....jebo vas KTM.