E, pa nismo još završili s ovom temom.....di ste nestali....?? 
Evo ja cu kad nece nitko. Nisam ima vremena napisat "memoar"

, o ovom ucestalom nabijanju posla pod nos pa evo da se popravim. Bas mi se pise. Ako ovako nastavim moga bi zamjenit onog policajca sto je otisa s foruma.

Evo ovdje vec objasnjeno sve u vezi toga:
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,159225.750.html , al ja cu to, iz puke dosade, jos malo podebljat, pa da zakljucimo.
Prvo, kad pisem u nekoj temi, osim putovanja, to je samo zato sto mi je ta tema, ustvari taj motor, interesantan. I drag. Da imam druge pobude pisao bi u svakoj temi o Yamahi.
Drugo, KTM, kao brand mi je posebno drag bas zbog svoje filozofije i onoga sto su napravili u enduro segmentu zadnjih godina. Tu su prvi i to zasluzeno. Rade motore kakvi me zanimaju.
E sad konkretno o ovom slucaju, glupo mi je kad netko, ocito zaludjen brandom, radi od malog ADV-a nadmasinu dok motor kao sto je XT svrstava u doba drugog svjetskog rata. To jednostavno nije tako. Postoji velika razlika u cijeni u korist jednog, isto tolika razlika u ovjesu i snazi u korist drugog. Na kraju krajeva uopce nisu iste filozofije iako spadaju u isti segment. I onda kad napises da LC4 nije neka nadmasina te joj trajnost nije odlika, to shvate kao atak na sebe. Tu je problem, kuzis. I kad mi je dosadno, moram priznat da mi nije mrsko malo zasolit temu da vidim ko se pjeni. Tako najlakse vidis ko spada u one povise.
I onda ovjes. Jebo te ovjes, nece me nitko nikad uvjerit da prosjecnom vozacu nije vaznije imat dobru zastitnu opremu nego dobar ovjes na motoru. Naravno da je bolje ako vec imas dobar ovjes al ne treba od toga radit cudesa. Jednostavno zato, sto ti dobri ovjesi u vecini slucajeva ostaju neiskoristeni. Jebiga, to je tako.
Glupo je sto cu jos i ovo napisat jer mi u poslu ne ide u korist al eto. Najdraze mi je kad se motor nabrije te nakiti svim cudesima amortizacije, kocionog sustava i ostalog, a kocnice su najblize pregrijavanju pred ogradom terase lokalnog kafica dok ce ultra amortizaciji najveci napor predstavljati lezeci policajac. Koliko god cinican bio po pitanju toga, razumijem to. Svatko ima svoje veselje.
Jedino sto jos ne razumijem, di nadju veselje oni s harlijem.
I za kraj, cisto da bude srce na mjestu onima iz stozera za obranu digniteta narandzastog logotipa, od svih enduro i sl. motora koje sam probao zadnjih godina, a probao sam skoro sve sto spada u enduro, najvise me se dojmio KTM 950 Super Enduro ili kako se vec taj motor sluzbeno zove. Odlican motor. Snage kolko oces, vozi se ko mali. Cim sam sjeo na njega ko da sam ga vozio godinama. Samo ima jedno ali... Putujem motorom, a taj motor je dobar za put jedino ako mosnje ostavis doma u frizideru, a na prsa navuces pancirku. Da ne putujem motorom, to bi mi bio prvi izbor. Ovako ce mi, bar jos neko vrijeme, zadovoljstvo pruzati moja zastarjela tehnologija.

Long shot ali eto....ima li šanse/volje/mogućnosti da se skupimo mi s Adv-ovima jednom i odemo na neki đir?
Naravno, proširena standardna ekipa blatara/softića/kvazi enduraša je dobrodošla....
M.
Znao sam di ovo vodi. Bilo je samo pitanje vremena. Kolko ce bit piva? Odakle je band?