Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34   Dolje

Autor Tema: Mali KTM Adventure ("klub" vlasnika LC4 s velikim spremnikom goriva)  (Posjeta: 24245 )

davor_77

• **
  • Spol: Muški
Odg: Mali KTM Adventure ("klub" vlasnika LC4 s velikim spremnikom goriva)
« Odgovori #475 : 25. Lipanj 2010, 08:05:03 »

Znam ja što je termo grupa. :mrgreen: To ti je nekoliko dijelova na makini, jedan se zove glava, košta preko 3.000 kn, i mjenja se nakon 300 km (slovima: tristo kilometara). To kad kupiš polovni ADV na kojem piše 25kkm. :cigle:

Ovjes, ne znam što je. Ali kupit ću si i ja jednog, pa da i meni visi.
Evidentirano

bilic

• *
  • Vozi: 525exc
« Odgovori #476 : 25. Lipanj 2010, 09:01:31 »

Još jedan iskreni :shock: :mrgreen:

picoda šta ove memoare ne pišeš na svom sajtu http://www.yamaha-trogir.com/ :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #477 : 25. Lipanj 2010, 11:31:57 »

Još jedan iskreni :shock: :mrgreen:

picoda šta ove memoare ne pišeš na svom sajtu http://www.yamaha-trogir.com/ :mrgreen: :mrgreen:

Tamo mi je dosadno, ovde mi je gust. Prije mi je bija jos veci gust dok je PetarXTR harao al vidim da ce se nac adekvatna zamjena.  :mrgreen: :mrgreen:
I di je Petar? Legenda  :palacgore:
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #478 : 26. Lipanj 2010, 23:31:18 »

E, pa nismo još završili s ovom temom.....di ste nestali....?? :LOL:

Long shot ali eto....ima li šanse/volje/mogućnosti da se skupimo mi s Adv-ovima jednom i odemo na neki đir?

Naravno, proširena standardna ekipa blatara/softića/kvazi enduraša je dobrodošla....

M.

picoda

« Odgovori #479 : 27. Lipanj 2010, 00:50:22 »

E, pa nismo još završili s ovom temom.....di ste nestali....?? :LOL:

Evo ja cu kad nece nitko. Nisam ima vremena napisat "memoar"  :hehehe:, o ovom ucestalom nabijanju posla pod nos pa evo da se popravim. Bas mi se pise. Ako ovako nastavim moga bi zamjenit onog policajca sto je otisa s foruma. :mrgreen:
Evo ovdje vec objasnjeno sve u vezi toga: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,159225.750.html  , al ja cu to, iz puke dosade, jos malo podebljat, pa da zakljucimo.

Prvo, kad pisem u nekoj temi, osim putovanja, to je samo zato sto mi je ta tema, ustvari taj motor, interesantan. I drag. Da imam druge pobude pisao bi u svakoj temi o Yamahi.
Drugo, KTM, kao brand mi je posebno drag bas zbog svoje filozofije i onoga sto su napravili u enduro segmentu zadnjih godina. Tu su prvi i to zasluzeno. Rade motore kakvi me zanimaju.

E sad konkretno o ovom slucaju, glupo mi je kad netko, ocito zaludjen brandom, radi od malog ADV-a nadmasinu dok motor kao sto je XT svrstava u doba drugog svjetskog rata. To jednostavno nije tako. Postoji velika razlika u cijeni u korist jednog, isto tolika razlika u ovjesu i snazi u korist drugog. Na kraju krajeva uopce nisu iste filozofije iako spadaju u isti segment. I onda kad napises da LC4 nije neka nadmasina te joj trajnost nije odlika, to shvate kao atak na sebe. Tu je problem, kuzis. I kad mi je dosadno, moram priznat da mi nije mrsko malo zasolit temu da vidim ko se pjeni. Tako najlakse vidis ko spada u one povise.  :mrgreen:  

I onda ovjes. Jebo te ovjes, nece me nitko nikad uvjerit da prosjecnom vozacu nije vaznije imat dobru zastitnu opremu nego dobar ovjes na motoru. Naravno da je bolje ako vec imas dobar ovjes al ne treba od toga radit cudesa. Jednostavno zato, sto ti dobri ovjesi u vecini slucajeva ostaju neiskoristeni. Jebiga, to je tako.

Glupo je sto cu jos i ovo napisat jer mi u poslu ne ide u korist al eto. Najdraze mi je kad se motor nabrije te nakiti svim cudesima amortizacije, kocionog sustava i ostalog, a kocnice su najblize pregrijavanju pred ogradom terase lokalnog kafica dok ce ultra amortizaciji najveci napor predstavljati lezeci policajac. Koliko god cinican bio po pitanju toga, razumijem to. Svatko ima svoje veselje.

Jedino sto jos ne razumijem, di nadju veselje oni s harlijem.  :mrgreen:  

I za kraj, cisto da bude srce na mjestu onima iz stozera za obranu digniteta narandzastog logotipa, od svih enduro i sl. motora koje sam probao zadnjih godina, a probao sam skoro sve sto spada u enduro, najvise me se dojmio KTM 950 Super Enduro ili kako se vec taj motor sluzbeno zove. Odlican motor. Snage kolko oces, vozi se ko mali. Cim sam sjeo na njega ko da sam ga vozio godinama. Samo ima jedno ali... Putujem motorom, a taj motor je dobar za put jedino ako mosnje ostavis doma u frizideru, a na prsa navuces pancirku. Da ne putujem motorom, to bi mi bio prvi izbor. Ovako ce mi, bar jos neko vrijeme, zadovoljstvo pruzati moja zastarjela tehnologija.  :mrgreen:

Long shot ali eto....ima li šanse/volje/mogućnosti da se skupimo mi s Adv-ovima jednom i odemo na neki đir?

Naravno, proširena standardna ekipa blatara/softića/kvazi enduraša je dobrodošla....

M.

Znao sam di ovo vodi. Bilo je samo pitanje vremena. Kolko ce bit piva? Odakle je band?  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

picoda

« Odgovori #480 : 27. Lipanj 2010, 00:59:14 »

U jebote, tek sad vidim koliko sam napisa. Pretjero sam brate.  :shock:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #481 : 27. Lipanj 2010, 09:40:09 »

Da bi objektivan i razuman čovjek shvatio koliko su zapravo dijametralno suprotni xt / tenere i Adv (iako spadaju u isti segment) na mora napraviti ni metra na njima, ne mora ih čak niti upaliti, dovoljno je da prvo sjedne na jednog i onda odmah na drugog.....i sve ti je jasno.

Ovako npr.: nekolicina nas što tu razgovaramo nas je bila u Slavoniji na enduru.....da sam mogao birati za put od ZG do Slavonije bi izabrao lb-ov 950Adv, druga opcija bi bila cloxova tenerka, za ono makadamčenje definitivno bi izabrao svoj motor, a za ona spuštanja u blato i penjanja u breg bi uzeo shadow-ov TT (samo nebi dao aleri da popravlja zadnju kočnicu, niti svakaku da isprobava motor po livadi.... :mrgreen: :LOL:).....all around za takvu vrstu izleta kad bi morao izabrati samo jedan motor to bi bio moj.....za bilo što lakše i manje zahtjevno uzeo bi veliki adv ili tenerku, a za bilo što teže TT-a, kubikovu Hondu, svakakov xt ili nedajbože jednog Husaberga 450.... :mrgreen:

Možemo se opet vratit na trajnost i agregat kao takav.....ovo što sam napisao gore može se primijeniti i na taj dio, kad bi kao lb išao makadamima u Albaniju uzeo bi veliki Adv ili tenerku, kad bi išao na put oko svijeta opet bi uzeo veliki Adv, tenerku, a čak bi prije malog Adv-a za tako nešto uzeo i kubikovu Hondu, na malom Adv-u te bilo kakav autoput UBIJE.

Pametnome dosta. Iako moram nadodati da je mali Adv samo maaalo pouzdaniji preživio bi drndanje po autoputu na putu oko svijeta....... :mrgreen:

O KTM-u 950 superenduro...jako zanimljiv motor, uz izmjenu sica mislim da bi to bio san snova za npr picodu ili mene... :mrgreen: (čisto da znate ako mi poželite nešto poklonit za sljedeći rođendan.... :mrgreen:), a u tu kategoriju po meni spada i BMW HP2 Enduro, za koji se može nabaviti veća šajba......to su npr dva motora koja me jako privlače u slučaju da ću za par godina imati nofce za tako nešto i ako vidim da moja draga nema afiniteta za duža avanturistička putovanja.....

I za kaj kao zaključak......jebo nas....čini se da je jedini ovdje pametan lb....kombinacija veliki Adv (950, onaj s frgama.... :slinavac:) i Huso 450 ( :slinavac:) je DOBITNA.....samo kad bi se lb imao vremena malo više voziti, mogli bi ga svi mi lijepo poljubit u guzicu......

:jesus:

M.

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #482 : 27. Lipanj 2010, 10:34:37 »

Jel sad svako mora napisati esej od 100-300 riječi ili....?
 :mrgreen:

Dobro pišete dečki, gušt vas je čitati  :palacgore:

picoda

« Odgovori #483 : 27. Lipanj 2010, 11:22:32 »

Jel sad svako mora napisati esej od 100-300 riječi ili....?
 :mrgreen:

Dobro pišete dečki, gušt vas je čitati  :palacgore:

Ma nema smisla pisat eseje, ovo je vise iz zajebancije, jer pisanje nista nece promjenit. Oni koji su zaludjeni ili imaju druge pobude i dalje ce pisat da je njihov motor ili brand najbolji iako znaju da nije tako. Oni malo realniji dopustit ce da postoji drugo i pokusat pobjec iskljucivosti. Potpuno objektivan, kad su motori u pitanju, svejedno ne moze bit nitko.
Sve je to samo hrpa zeljeza koju bi trebalo prilagodit sebi, na upotrebljiv nacin, (u ovome je Clox majstor). Nikako stvorit od nje predmet obozavanja.

Moja maca. Moja bebica. Mozda bi stvarno trebalo pocet tepat motoru, pa da se nakon silnih ubacivanja u "sestu" moja bebica smiluje i stvori mi koji zupcanik. E to bi onda bio najbolji motor na svijetu.  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #484 : 27. Lipanj 2010, 11:53:05 »

ako mislite pisat eseje, otvorite si blog :jesus:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #485 : 27. Lipanj 2010, 21:38:46 »

moj picoda , nikad od tebe vozaca  :no:  daj se malo makni sa novoasfaltiranih cesata   :mrgreen:

pricas o nekim cijenama ... pa daj si molim te pogledaj koliko kostaju malo bolji yamahini motori , tipa wr 250 , tipa wr250x , wr 450 ...

i kako tebi nejde u glavu da ljudima treba ovjes , tako meni nejde kako tebi isti netreba   :mrgreen: ... što si opterecen sa tim dovođenjem ovjesa ko maksimalnog iskorištenja  :shock: :shock:  zar se dobar ovjes mora koristiti maksimalno da bi bio dobar , da bi radio ?

reci mi jel si si kupio motor kojeg redovno dovodiš do maksimalne iskoristivosti ili ?

i nemoj ti nama sa tim esejima ispirati glavu  :jesus: :jesus: :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

clox

« Odgovori #486 : 27. Lipanj 2010, 21:56:23 »

pricas o nekim cijenama ... pa daj si molim te pogledaj koliko kostaju malo bolji yamahini motori , tipa wr 250 , tipa wr250x , wr 450 ...

najlošija je jamaha ybr, pa onda xt, pa xtz, pa r6, pa wr i onda r1

a jesi ga u istu košaru potrpal (ne kruške i jabuke nego) kruške i krmiće  :mrgreen:

nije wr malo bolji motor, nego skroz drukčiji motor

i prije za usporediti sa exc-om npr.

držmo se (braćo) tema, kolko ide xt, a kolko Adv

i za kolko od nula do sto!

makazica

« Odgovori #487 : 27. Lipanj 2010, 22:09:56 »

moj picoda , nikad od tebe vozaca  :no:  daj se malo makni sa novoasfaltiranih cesata   :mrgreen:

i kako tebi nejde u glavu da ljudima treba ovjes , tako meni nejde kako tebi isti netreba   :mrgreen: ... što si opterecen sa tim dovođenjem ovjesa ko maksimalnog iskorištenja  :shock: :shock:  zar se dobar ovjes mora koristiti maksimalno da bi bio dobar , da bi radio ?

reci mi jel si si kupio motor kojeg redovno dovodiš do maksimalne iskoristivosti ili ?

Uopće te ne kužim kaj hoćeš reć...... :neznam:

Od kad si orionca počeo vozit po blatu malo su ti se kockice pomiješale..... :LOL:

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #488 : 27. Lipanj 2010, 22:11:27 »

držmo se (braćo) tema, kolko ide xt, a kolko Adv

i za kolko od nula do sto!
:rofl:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

bilic

• *
« Odgovori #489 : 27. Lipanj 2010, 22:25:32 »

I onda ovjes. Jebo te ovjes, nece me nitko nikad uvjerit da prosjecnom vozacu nije vaznije imat dobru zastitnu opremu nego dobar ovjes na motoru. Naravno da je bolje ako vec imas dobar ovjes al ne treba od toga radit cudesa. Jednostavno zato, sto ti dobri ovjesi u vecini slucajeva ostaju neiskoristeni. Jebiga, to je tako.

Ok, to je tvoje mišljenje, a da ti ja kažem svoje.

Prošlu jesen vozimo se ja i prijatelj ja na 525 exc, on na drz 400. Šibamo vrgoračkim šumskim puteljcima oko 60-80kmh, dolazimo do dužeg pravca oba na nekih 80-90 kmh kad odjednom pred menom se stvori omanje deblo nekih 40ak cm promjera (koje inace nije tu :mrgreen:) ja ga nekim čudom prelazim (hvala wp) zatim stajem i vidim prijatelja na drz na podu u oblaku prašine. Dolazim kod njega na motoru popucalo par rađi i kriv obruč, on ok više manje zalio se na rame. Krcamo motore u kombi, njega vodim na hitnu rezultat fraktura kljucne kosti bez pomaka i napukla 2 rebra pitam ga sta se desilo on kaze vilica dosla do kraja i izbilo volan iz ruku. Napominjem da samo savim prosjecni vozaci i da bi se meni desila ista stvar da sam bio na drz-u, eto zato je dobar ovjes bitan bio amater ili profi.
Evidentirano

Monster

• **
  • Vozi: KX250F
« Odgovori #490 : 27. Lipanj 2010, 22:28:34 »

Od kad si orionca počeo vozit po blatu malo su ti se kockice pomiješale..... :LOL:

Ma niš od njega , više se ni po blatu ne vozi , navodno još samo tu i tamo kosilicu gonja  :palacdolje: :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #491 : 27. Lipanj 2010, 22:37:17 »

Prošlu jesen vozimo se ja i prijatelj ja na 525 exc, on na drz 400. Šibamo vrgoračkim šumskim puteljcima oko 60-80kmh, dolazimo do dužeg pravca oba na nekih 80-90 kmh kad odjednom pred menom se stvori omanje deblo nekih 40ak cm promjera (koje inace nije tu :mrgreen:) ja ga nekim čudom prelazim (hvala wp) zatim stajem i vidim prijatelja na drz na podu u oblaku prašine. Dolazim kod njega na motoru popucalo par rađi i kriv obruč, on ok više manje zalio se na rame. Krcamo motore u kombi, njega vodim na hitnu rezultat fraktura kljucne kosti bez pomaka i napukla 2 rebra pitam ga sta se desilo on kaze vilica dosla do kraja i izbilo volan iz ruku. Napominjem da samo savim prosjecni vozaci i da bi se meni desila ista stvar da sam bio na drz-u, eto zato je dobar ovjes bitan bio amater ili profi.
ok, to je tvoje mišljenje, a da ti kažem svoje.
prošle godine me lb zove "e jel moš doć po mene"
naime, što se desilo: superdupernenadjebivomočni ADV se zakopao do mašine u blato i neće van. nikako. a onda dođe infiniminitezimalnovrijedanrižojedokamikazerskifotokopiranikvazienduro tenere i pomocu gurtne ga iscupa iz blata. dakle to smece ima dovoljno snage da upogoni sebe i slepa savrsene enduro motore iz blata.

pa ti iz jednog jedinog primjera radi pravilo, dok mi tvrdimo da je korist mozda 15% i to ne u svim segmentima
Evidentirano

picoda

« Odgovori #492 : 27. Lipanj 2010, 22:45:13 »

Ukrast cu citat od Makazice:

Kakve cijene, kakav wr, di si ti?
Ne znam sta bi ti reka...ustvari znam, u pravu si. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

S obzirom na brzine vi niste prosjecni vozaci. Vama je ovjes bitan.
Hvala WP  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

bilic

• *
« Odgovori #493 : 27. Lipanj 2010, 22:48:40 »

S obzirom na brzine vi niste prosjecni vozaci. Vama je ovjes bitan.
Hvala WP  :LOL: :LOL: :LOL:

I šta ti je tu smiješno? :?
Evidentirano

picoda

« Odgovori #494 : 27. Lipanj 2010, 22:50:24 »

I šta ti je tu smiješno? :?

Pa zahvala WP-u. Svidja mi se to. Ko na dodjeli oskara.  :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #495 : 27. Lipanj 2010, 22:52:39 »

čudno kako franetov prika još uvijek nezna objasniti kako se moglo desit da riža čupa KTM-a iz nevolje a ne obratno :mrgreen:
Evidentirano

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #496 : 27. Lipanj 2010, 22:53:09 »

ok, to je tvoje mišljenje, a da ti kažem svoje.
prošle godine me lb zove "e jel moš doć po mene"
naime, što se desilo: superdupernenadjebivomočni ADV se zakopao do mašine u blato i neće van. nikako. a onda dođe infiniminitezimalnovrijedanrižojedokamikazerskifotokopiranikvazienduro tenere i pomocu gurtne ga iscupa iz blata. dakle to smece ima dovoljno snage da upogoni sebe i slepa savrsene enduro motore iz blata.
pa ti iz jednog jedinog primjera radi pravilo, dok mi tvrdimo da je korist mozda 15% i to ne u svim segmentima

Nadam se da se samo šališ s ovim primjerom, jerbo u suprotnom...

A rasprave tipa "jel ti stvarno treba najbolji ovjes"? Možda bi bilo bolje da se zapitamo jel nam stvarno treba tekuća voda, struja, ceste, i sve ostalo. Pa zapravo nam ne treba, ali je jebeno ljepše i lakše sa svim ti blagodatima. Naravno da se može voziti i uživati i sa lošim/lošijim ovjestom, ali možda bi s boljim (ovjesom) ipak bilo bolje/sigurnije/udobnije.

I za kraj - iako mi je Adv skrivena želja, kad bih morao na put oko svijeta, radije bih odabrao 20 god staru Yamahu, nego 2 godine star KTM Adv.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

jolly the roger

« Odgovori #497 : 27. Lipanj 2010, 22:55:28 »

čekam odgovor kateemca, pa cu ti otkriti jel se šalim ili ne, makar bi trebao znat odgovor :wink:
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #498 : 27. Lipanj 2010, 23:58:04 »

Jel se vozi netko od vas? :misli:
Evidentirano

clox

« Odgovori #499 : 28. Lipanj 2010, 00:05:16 »

Jel se vozi netko od vas? :misli:

ja napravih 250km za vikend, fala na pitanju  :mrgreen:
 Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34   Gore

Stranica je generirana za 0.206 sekundi uz 16 upita.