Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Preskocimo Bugarsku...  (Posjeta: 794 )

ZoltanBB

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KTM 990S
Preskocimo Bugarsku...
« : 09. Ožujak 2006, 22:28:36 »

... a plan je slijedeci:

1. u jednom danu odraditi rutu Osijek - Istanbul;
2. potrositi dva do tri tjedna u turskim bespucima uz obaveznu posjetu krajnjem istoku Turske;
3. u jednom danu odraditi rutu Istanbul - Osijek. :)

Iako stvarno nemamo u planu divljati kroz Bugarsku, plan je odraditi ju cim brze (to je ipak 1200km u komadu) pa me zanima kakva je situacija s bugarskom i srpskom policijom. Da li se jos uvijek moze s 10 EURa izvuci iz situacije "Druze, pa koliko ste to vozili..." ili je Europa dosla i na istok? :) Prve informacije koje sam dobio nisu bas ohrabrujuce no isto tako su mozda i krive. Putnici, kakva su vasa iskustva?

Sto se Turske tice, tu jos nista nije sigurno stoga su sve sugestije dobrodosle... uz obavezni posjet Kapadokiji, nekako vise naginjemo egzoticnom istoku umjesto turistickog zapada. Neke tocke interesa su preliminarno utvrdjene no zanimaju me osobna iskustva... u vodicima se moze naci puno cinjenica no to nije sve sto cini jednu zemlju... Stoga, svima vama koji ste bili u Turskoj, kratko pitanje: sto se u Turskoj ne smije propustiti? Kupanje u hamamu? Tursko brijanje? Koja cesta vas se izrazito dojmila? U kojem gradu ste popili dobar caj i dobro porazgovarali s nekim istaknutim clanom Al-Qaide? :)
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
Odg: Preskocimo Bugarsku...
« Odgovori #1 : 09. Ožujak 2006, 22:37:39 »

... a plan je slijedeci:

1. u jednom danu odraditi rutu Osijek - Istanbul;
2. potrositi dva do tri tjedna u turskim bespucima uz obaveznu posjetu krajnjem istoku Turske;
3. u jednom danu odraditi rutu Istanbul - Osijek. :)

Iako stvarno nemamo u planu divljati kroz Bugarsku, plan je odraditi ju cim brze (to je ipak 1200km u komadu) pa me zanima kakva je situacija s bugarskom i srpskom policijom. Da li se jos uvijek moze s 10 EURa izvuci iz situacije "Druze, pa koliko ste to vozili..." ili je Europa dosla i na istok? :) Prve informacije koje sam dobio nisu bas ohrabrujuce no isto tako su mozda i krive. Putnici, kakva su vasa iskustva?

Sto se Turske tice, tu jos nista nije sigurno stoga su sve sugestije dobrodosle... uz obavezni posjet Kapadokiji, nekako vise naginjemo egzoticnom istoku umjesto turistickog zapada. Neke tocke interesa su preliminarno utvrdjene no zanimaju me osobna iskustva... u vodicima se moze naci puno cinjenica no to nije sve sto cini jednu zemlju... Stoga, svima vama koji ste bili u Turskoj, kratko pitanje: sto se u Turskoj ne smije propustiti? Kupanje u hamamu? Tursko brijanje? Koja cesta vas se izrazito dojmila? U kojem gradu ste popili dobar caj i dobro porazgovarali s nekim istaknutim clanom Al-Qaide? :)

Alo prijatelju varaždinski, uzdaj se u se i u svoje KTM kljuse  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Dodicuss

• **
« Odgovori #2 : 09. Ožujak 2006, 22:46:32 »

1200km na onom tanga sicu ? Volis hodat ko John Wayne, druge nema.  :mrgreen:

vec sam ti poceo pisat mail da pocnes pratit ovaj thread, kad ono suprise  :wink:
po mom skromnom misljenju, gdje god prosao neces platiti "sportsku" kaznu vise od pive u maroku.

Evidentirano
-=dux pessimus=-

ZoltanBB

• **
« Odgovori #3 : 09. Ožujak 2006, 22:55:26 »

1200km na onom tanga sicu ? Volis hodat ko John Wayne, druge nema.  :mrgreen:

Ma, tangice nisu problem dok vibriraju. ;)

Ipak, tange ce od ove godine biti ipak malo sire. ;)

Citat:
vec sam ti poceo pisat mail da pocnes pratit ovaj thread, kad ono suprise  :wink:
po mom skromnom misljenju, gdje god prosao neces platiti "sportsku" kaznu vise od pive u maroku.

Pozlatile ti se rijeci. :)
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #4 : 10. Ožujak 2006, 00:06:05 »

Moj savjet ti je, nikako ne preskaci Bugarsku, zazalices... :?
Svi su putevi OK, osim dionice od Nisa do granice Bugarske, nigdje me nije zaustavila policija, cak ni u Aziji, mozes proci i kroz Crnu Goru, Albaniju i Makedoniju, mada ti to malo produzava put, ne mnogo, caj u Turskoj je svuda odlicnog kvaliteta, treba ti desetak dana da u Istanbulu sve vidis, a u njemu ima toliko policije da ces tesko sresti nekog iz Al Quaide... :wink:

Evo ti malo opsirnije...
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,16343.0.html

Jos nesto, 30.04. je GP Istanbul... :palacgore:

ZoltanBB

• **
« Odgovori #5 : 10. Ožujak 2006, 11:09:55 »

Moj savjet ti je, nikako ne preskaci Bugarsku, zazalices... :?

Znam da cu zazaliti no ovaj put je na tapetu Turska za koju ionako imamo premalo vremena tako da cemo Bugarsku ipak morati 'preskociti' i ostaviti ju za neki slijedeci izlet. Samo se nadam da cijela prica kroz Bugarsku nece biti preskupa. :)

Citat:
Svi su putevi OK, osim dionice od Nisa do granice Bugarske, nigdje me nije zaustavila policija, cak ni  u Aziji, mozes proci i kroz Crnu Goru, Albaniju i Makedoniju, mada ti to malo produzava put, ne

Osim jednog kratkog razdoblja nikada u zivotu nisam vozio cestovni motor tako da, gledano iz perspektive jednog vozaca cestovnog motora, imam skroz iskrivljeno glediste na kvalitetu ceste. :)

Taj komad ceste od Bugarske granice do Nisa sam, prosle godine tijekom kratkog posjeta Rilskom manastiru,doslovno prepeglao. :) Sjecam se da je bilo tu svega - od smrvljenog asfalta do ogromnih rupcaga, pjeska i kamenja na cesti no KTMu je tek tu pocelo biti zanimljivo... :)

Citat:
mnogo, caj u Turskoj je svuda odlicnog kvaliteta, treba ti desetak dana da u Istanbulu sve vidis, a u njemu ima toliko policije da ces tesko sresti nekog iz Al Quaide... :wink:

Odlicno! Istanbul planiramo odraditi u jednom danu - Plava dzamija, Topkapi palace, Aja Sofija, Grand Suk i veliki vodovod su ionako na jednom mjestu. :) Prava stvar dolazi nakon Ankare - jezero Van, Mt. Ararat, umjerno jezero Ataturk, Nemrut Dagi, Dogubayazit, Ani... :)

Citat:
Evo ti malo opsirnije...
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,16343.0.html

Hvala puno, procitao sam - lijepo je vidjeti da ste se dobro proveli. :)

A vezano uz provode, evo moja tri (i jedina) veca putovanja:

http://zoltan.vastag.com/
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #6 : 10. Ožujak 2006, 11:40:23 »

Odlicno! Istanbul planiramo odraditi u jednom danu - Plava dzamija, Topkapi palace, Aja Sofija, Grand Suk i veliki vodovod su ionako na jednom mjestu. :) Prava stvar dolazi nakon Ankare - jezero Van, Mt. Ararat....

Pazi da ne upadneš u Noinu arku  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #7 : 10. Ožujak 2006, 12:02:13 »

Procitao sam... :palacgore: Odlicno...

GIXER

• Vozi: Hayabusu
« Odgovori #8 : 10. Ožujak 2006, 12:23:42 »

Čuvaj se Turske murije, ja platio 120 € za prebrzu vočnju na cesti sa 4 trake, koje su fizički odvojene.
U Bugarskoj nisam imao susreta sa organima,ali sam čuo da su ok.
U Srbiji također ljetos nisam imao susreta sa njima,ali 10 € u pravilu bi trebao riješit problem,ali prije probaj sa nekom visoko emotivnom spikom.
Evidentirano
PRODAJEM POWER COMMANDER ZA HAYABUSU 1999 & 2000.
KORIŠTEN PAR MJESECI, 250 €

oldbiker

• ex. marcrnko
  • **
  • Vozi: Honda CBR1100XX - Yoshimura RS3 edition
« Odgovori #9 : 10. Ožujak 2006, 23:04:51 »

Prošao sam prošle godine dionicu Višegrad-Niš-Sofija-Svilengrad znači iz BiH dio Srbije i cijelu Bugarsku. Nikakvih problema niti sa policijom niti inače. Po Bugarskoj od Sofije do iza Plovdiva imaš dobar autoput i može se brzo voziti ( mi smo vozili 160-170 ). I inače smo dosta brzo vozili i po Srbiji i po Bugarskoj. I granične formalnosti smo prošli za čas. Nikako ne zaboraviti zeleni karton !!!!
Evidentirano
Free rider - bolje je biti sam nego u lošem društvu !

ib

• Gost
« Odgovori #10 : 11. Ožujak 2006, 21:31:14 »

Bok Zoltane,

pogledaj si ovaj lijepi izvjestaj jednog bivseg Stormera, inace Turcina koji jos uvijek posta na nasem forumu, koji je napravio rutu do krajnjeg istoka Turske: Istambul - granica s Armenijom - zapadna obala i natrag u Istambul. Meni je to u planu za dvije-tri godine u drustvu i lokalcima iz Turske.

http://11109.rapidforum.com/topic=102677130792
Evidentirano

ZoltanBB

• **
« Odgovori #11 : 12. Ožujak 2006, 10:05:57 »

Citat: GIXER
Čuvaj se Turske murije, ja platio 120 ? za prebrzu vočnju na cesti sa 4 trake, koje su fizički odvojene.
U Bugarskoj nisam imao susreta sa organima,ali sam čuo da su ok.
U Srbiji također ljetos nisam imao susreta sa njima,ali 10 ? u pravilu bi trebao riješit problem,ali prije probaj sa nekom visoko emotivnom spikom.

120 EURa?! :shock:
WTF, sta im nije dovoljno sto im je cijena benzina toliko suludo visoka... Izgleda da cemo se kroz cijelu Tursku morati paziti. :misli:

Bok Zoltane,
pogledaj si ovaj lijepi izvjestaj jednog bivseg Stormera, inace Turcina koji jos uvijek posta na nasem forumu, koji je napravio rutu do krajnjeg istoka Turske: Istambul - granica s Armenijom - zapadna obala i natrag u Istambul. Meni je to u planu za dvije-tri godine u drustvu i lokalcima iz Turske.
http://11109.rapidforum.com/topic=102677130792

Puno hvala na linku! Sve ture na koje nabasam se obicno koncentriraju na zapad Turske no rijetki su koji putuju u istocni dio...
Evidentirano
Zoltan | Varazdin
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.12 sekundi uz 16 upita.