Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Molim za pomoć!!!!:(  (Posjeta: 1093 )

rizoc

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: yamaha xj600N
Molim za pomoć!!!!:(
« : 06. Travanj 2010, 21:11:29 »

Ovako ako slucajno tema ne spada ovdje molim da ju moderatori premjeste u odgovarajuce polje.
Radi se o motoru yamaha xj 600 n iz 98g. Situacija je počela kad sam još u 11 mj. vozio sa motorom i počeo je trokat (slabo prima gas ne vrti se preko 8000 okretaja, itd...) To je trajalo kojih par dana i ja si sve kontam da je u pitanju benzin ili voda usla u rezervar pa če se pročistiti i ok. Ali problem nije nestao nego se stvar pogoršala.!!!! Jedno jutro vise nije ni upalio  :x :x :x!!!! Diglo mi živac i rastavio ga ja (nazovimo majstor). Skinem i očistim rezervar elektrolizom i sada rezervar super!!!! Skinem ja i karburatore i rastavim ih kad ono užas!!! :shock: Ruzine i prljavštine da se čovjek zgrozi kako je to uopče radilo???? :shock: :misli: Nije problem ja to fino rastavim ispjeskarim sodom bikarbonom slozim izgledaju kao iz dučana!!! Umedjuvremenu evo idem ja naštelati i ventile da ne bude greške već kad se slaže!!! Skinem poklopac idem ja izmjeriti zazor kad opći kaos!!! Od 8 ventila čak 1 je bio u redu!!! :shock: :shock: Uglavnom naručim ja pločice i naštelam ja to i sada SUPER!!! Danas ja to sve složim i upalim kad katastrofa!!!! :( :x Došlo mi da plačem!!!!!!!!!! :( Isti k..... nakon svega šta sam napraviooo!!! Motor radi kao iz bajke na minimumu ali ne bi vrag natjerao preko 6000 okretaja???? Vatru baca na desni auspuh ili ti ga na 2-3 cilindar!!! Dosta slabije ima šut dima koji izlazi zi tog auspuha nego iz lijevoga!!!! Sutra imam namjeru mjeriti kompresiju ako nabavim uredjaj. Ima li neko malo bolje upoznat u motore ideju o čemu bi mogla biti riječ??? Molim vas već sam na rubu živaca!!! :x :x I molim bez blesavih podbadanja tipa na pravopis i sl. Stvarno mi je već dosta šerafanja i kvalitetan savjet bi mi ko sa neba došlo!!!
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: Molim za pomoć!!!!:(
« Odgovori #1 : 06. Travanj 2010, 21:49:21 »

kakve su ti membrane karburatora ? Jesi ocistio sve dizne ? Neznam...to sa sodom...ja jos uvijek vjerujem sistemu rastavljanja karburatora do najmanje dizne...pranje u benzinu....i ispuhivanje svakog njegovog dijela komprimiranim zrakom....Kako radi na minimumu ? Ravnomjerno(na sva 4 cilindra) ?  :misli:
Evidentirano
O&G Team

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #2 : 06. Travanj 2010, 21:54:13 »

Sve si napravio osim promjenio svjećice...ili jesi  :misli: 
Evidentirano

fz6naked

• **
  • Vozi: Yamaha Vmax 1200
« Odgovori #3 : 06. Travanj 2010, 21:56:02 »

Sve si napravio osim promjenio svjećice...ili jesi  :misli: 

bas si mi uzeo rijec iz usta..
Evidentirano

yamahawolf

• *
  • Vozi: Yamahu DT...uskoro nešto jače ;)
« Odgovori #4 : 06. Travanj 2010, 21:56:58 »

frend imao sličan problem na jednom starijem motoru i sve zivo je napravio ali je problem bio zazor izmedu svjecice tj. bio je premalen iliti ga kupiti novu svjecicu  :palacgore:

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #5 : 06. Travanj 2010, 22:04:03 »

A sihronizacija frgica  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

rizoc

• **
« Odgovori #6 : 06. Travanj 2010, 22:05:41 »

Ma problem je u tome šta sam još najesen kad se to prvi put dogodilo radio kompletan servis. Skinut ću ponovo još večeras svječice da izmjerim ali trebalo bi biti u redu. Karburatore sam na proste faktore rastavljao (slike cu stavljat u drugoj temi kad bude motor tema a ne njegov problem).Membrane izgledaju ko nove, oprao sam ih u nafti da ostanu vlažne. Kupio sam i nove gumice šta dodju na usis pa karb.. na njih.. LUD sam ko kupusss. Idem ponovo skinut svječiceee!!!
Evidentirano

rizoc

• **
« Odgovori #7 : 06. Travanj 2010, 22:07:35 »

A sihronizacija frgica  :misli:

Još ču ja to napraviti ali to je samo položaj leptirića u karbovima. To sam na oko namjestio dok su bili na stolu, isto se otvaraju.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #8 : 06. Travanj 2010, 22:08:21 »

Evo da se i ja ubacim...

Ali kako vidim, do sad je manje više sve rečeno .. i što se tiče karburatora i što se tiče svjećica.... Ja bih još samo bacio oko i na kablove svjećica... i lulice da slučajno negdje ne probija struja..  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

vickodu

« Odgovori #9 : 06. Travanj 2010, 22:10:16 »

Još ču ja to napraviti ali to je samo položaj leptirića u karbovima. To sam na oko namjestio dok su bili na stolu, isto se otvaraju.

Na oko ih ne mozes namjestiti ni blizu  :wink:

Btw upali motor pa skidaj lulice redom da vidis jeli ti uopce rade svi cilindri
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

rizoc

• **
« Odgovori #10 : 06. Travanj 2010, 22:10:48 »

kakve su ti membrane karburatora ? Jesi ocistio sve dizne ? Neznam...to sa sodom...ja jos uvijek vjerujem sistemu rastavljanja karburatora do najmanje dizne...pranje u benzinu....i ispuhivanje svakog njegovog dijela komprimiranim zrakom....Kako radi na minimumu ? Ravnomjerno(na sva 4 cilindra) ?  :misli:

Iskreno taj motor je meni došao u ruke u 8 mj. ali u stanju koda  ga je bager pregazio. Vozio sam se dva mj. i onda počinje ova sapunica. Iskreno ni neznam kako bi jadan trebao raditi. Malo trokira dok je na minimumu.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #11 : 06. Travanj 2010, 22:11:38 »

to je NEMOGUĆE namjestiti "na oko" .. ;) .... Postoje uređaji za štelanje karburatora... ili stari dobri "OLD SCHOOL" mjerenje šublerom kad su leptiri full otvoreni .. ;) ... ali na oko nikako ...

i druga stvar, na prirubnicama karburatora mora sa strane koja dolazi do glave biti brtve (O-ringe) .. a ako njih nema, onda vuče falš zrak i može i zbog toga trokirati ...
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

rizoc

• **
« Odgovori #12 : 06. Travanj 2010, 22:11:53 »

Na oko ih ne mozes namjestiti ni blizu  :wink:

Btw upali motor pa skidaj lulice redom da vidis jeli ti uopce rade svi cilindri

Dobra ideja idem dolje. Dolazim za 10 min.
Evidentirano

limit

« Odgovori #13 : 06. Travanj 2010, 22:13:41 »

Ma problem je u tome šta sam još najesen kad se to prvi put dogodilo radio kompletan servis. Skinut ću ponovo još večeras svječice da izmjerim ali trebalo bi biti u redu. Karburatore sam na proste faktore rastavljao (slike cu stavljat u drugoj temi kad bude motor tema a ne njegov problem).Membrane izgledaju ko nove, oprao sam ih u nafti da ostanu vlažne. Kupio sam i nove gumice šta dodju na usis pa karb.. na njih.. LUD sam ko kupusss. Idem ponovo skinut svječiceee!!!

Stavi nove svjećice, to ti je najjeftinije što možeš sada uraditi. Više puta sam imao slučaj da me motor zajebavao sa svjećicama koje su prošle par stotina km i izgledale kao nove.
Evidentirano

rizoc

• **
« Odgovori #14 : 06. Travanj 2010, 22:14:51 »

to je NEMOGUĆE namjestiti "na oko" .. ;) .... Postoje uređaji za štelanje karburatora... ili stari dobri "OLD SCHOOL" mjerenje šublerom kad su leptiri full otvoreni .. ;) ... ali na oko nikako ...

i druga stvar, na prirubnicama karburatora mora sa strane koja dolazi do glave biti brtve (O-ringe) .. a ako njih nema, onda vuče falš zrak i može i zbog toga trokirati ...

OK!! Moj kiks sa sinkronizacijom To cu riješiti sutra (nemam "opremu") ali bedara je ta šta mi je to isto radio dok je bio sav u kokosu Prljava benga,ruzina itd...
Evidentirano

GeM

• **
  • Vozi: Aprilia ETV1000-Capo Nord
« Odgovori #15 : 06. Travanj 2010, 22:15:04 »

Vatru baca na desni auspuh ili ti ga na 2-3 cilindar!!!

Iskoristi nesimetričnost ponašanja !

zamjenom lijeve-desne svječice , lijevi desni kabeli , pokušaj ustanoviti dali se stvar seli na lijevu stranu ( auspuh ).
Možda tako lociraš uzrok ( uzroke ).
Evidentirano

Fonzie

• **
  • Vozi: na crti
« Odgovori #16 : 06. Travanj 2010, 22:16:36 »

:paper: :whistle:
Evidentirano

limit

« Odgovori #17 : 06. Travanj 2010, 22:20:14 »

Iskreno taj motor je meni došao u ruke u 8 mj. ali u stanju koda  ga je bager pregazio. Vozio sam se dva mj. i onda počinje ova sapunica. Iskreno ni neznam kako bi jadan trebao raditi. Malo trokira dok je na minimumu.

ako trokira na minimumu vjerojatno ti ne radi jedan cilindar, nesagoreno gorivo ti detonira u auspuhu, svjećice su probile 100%...a uzrok svega bi mogli biti raštelovani karbovi
Evidentirano

rizoc

• **
« Odgovori #18 : 06. Travanj 2010, 22:28:27 »

Necu se petljat koliki sam kret....n da nisam jos tu školsku caku provjerio tj. skinuo koji kabelić dok radi i rezultat naravno da je banana. Prvi ne radi-drugi jedva radi- 3 ne radi i jedino 4 zdravo radi.Zakljucak (ne konačni)bi bile svječice .... Hvala vam javim se jos sutra kad to rijesim da li je sve ok i usput si kupim "opremu" za sinkronizaciju!!!! Sada cu bar jednim okom u krpe. :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #19 : 06. Travanj 2010, 22:30:24 »

Necu se petljat koliki sam kret....n da nisam jos tu školsku caku provjerio tj. skinuo koji kabelić dok radi i rezultat naravno da je banana. Prvi ne radi-drugi jedva radi- 3 ne radi i jedino 4 zdravo radi.Zakljucak (ne konačni)bi bile svječice .... Hvala vam javim se jos sutra kad to rijesim da li je sve ok i usput si kupim "opremu" za sinkronizaciju!!!! Sada cu bar jednim okom u krpe. :palacgore:

provjeri dali svjećica baca iskru ...  :palacgore:

jer ako baca, a to se dešava, onda trebaš provjeriti i NIVOE goriva u SVAKOM karburatoru ..  :palacgore:

nadam se da znaš kako se to radi ...  :palacgore:
Evidentirano

rizoc

• **
« Odgovori #20 : 06. Travanj 2010, 22:33:38 »

provjeri dali svjećica baca iskru ...  :palacgore:

jer ako baca, a to se dešava, onda trebaš provjeriti i NIVOE goriva u SVAKOM karburatoru ..  :palacgore:

nadam se da znaš kako se to radi ...  :palacgore:

Provjeriti NIVO??? :misli: MIslim da ne kopcam taj dio? Mozda u posudici gdje stoji gorivo u karburatorima ima vijčić koji se pusti Čisto da vidim da li karburator ima goriva?
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #21 : 06. Travanj 2010, 22:37:49 »

Ako si rastavljao karburatore na proste faktore, onda si morao skinuti i čašice u kojima se nalaze plovci, a na njih su zakačene iglice ... čim si to rastavio, velika je vjerovatnost da ti nivo goriva više nije ni približno kakav bi trebao biti ... a mora biti točno kako treba da nebi preljevao ili da nebi falilo goriva... a tvoj motor se (ako izuzmemo svjećice) ponaša baš kao da nema dovoljno goriva...
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #22 : 06. Travanj 2010, 22:39:37 »

Provjeriti NIVO??? :misli: MIslim da ne kopcam taj dio? Mozda u posudici gdje stoji gorivo u karburatorima ima vijčić koji se pusti Čisto da vidim da li karburator ima goriva?

Imas u manualu objasnjenje kao se cekira nivo goriva u casicama Makar bi trebalo biti  :mrgreen:
Evidentirano

limit

« Odgovori #23 : 06. Travanj 2010, 22:49:32 »

:uff:  ako si već zaglibio toliko daleko da ćeš sam štelati karbove onda malo prosurfaj i upoznaj se sa onim što te čeka. npr ovdje
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,57533.0.html
http://www.mototeka.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=44:sinkronizacija-karburatora&catid=1:najnovije&Itemid=62

...ili odnesi nekom tko zna što radi da ti to obavi.
Evidentirano

rizoc

• **
« Odgovori #24 : 06. Travanj 2010, 22:51:02 »

Opet kaossss!!! Evo baš sam provjerio koja baca iskru i sad neznam ko koga tu j... ali 1 -baca iskru, 2- baca, 3- baca i 4 NE BACA :opakoljut: !!!!!
E sada o nivou pogledat cu kako se mjeri ali da sjecam se tih iglica ali ih nisam mješao jer sam rastavljao 1 po 1. Ne razumijem sada kako sam mogao zaje.. tu?

Hvala limit ali već sam se načitao i to detaljno o tome ako dodje do toga :palacgore:
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.144 sekundi uz 16 upita.