Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

Biste li kupili (da imate novaca naravno) skuter iznad 500 ccm?

DA
- 25 (20.8%)
NE
- 28 (23.3%)
MOŽDA
- 15 (12.5%)
KUPIO BI MOTOR ZA TU LOVU
- 52 (43.3%)

Ukupno Glasova: 119

Str: [1] 2 3 ... 7   Dolje

Autor Tema: Kamo idu maxi skuteri...?  (Posjeta: 5797 )

aprilliaaa

• BLASTER
  • Spol: Muški
  • Vozi: ccc
Kamo idu maxi skuteri...?
« : 14. Svibanj 2010, 11:28:20 »

Povod ovom razmišljanju je i dijelom Karlov99 post:
"... Uglavnom kolega iz italijanskog corriere dello sport mi je posla par fotografija i priću o negdašnjem moto brandu Cagiva,koju piaggio planira ponovo oživjeti,dakle navodno u suradnji sa BMW-om rade na prototipu maxi skutera od 600ccm,po nekim procjenama 90ks,V4!,sudeći po slikama izgleda moćno...
Kočnice potpisuje brembo,ispušnu granu Akrapović...cijeli skuter se aerodinamički testira u zraćnom tunelu Ferraria u Fioranu,dok kompletnu elektroniku bi trebao organizirati bmw,svjetlo dana bi navodno trebao ugledati 2012..
Dakle Italijansko cuore sportivo sa preciznom njemačkom tehnikom,po meni dobitna kombinacija
Tmax dobiva ozbiljnog konkurenta"

kad bolje razmislim mislim da će se vrtiti oko 600-700 ccm, a ks će rasti do nekih 90-ak
ovijes će znatno napredovati i u principu biti će to motori u oklopu skutera
Evidentirano

malaga

Odg: Kamo idu maxi skuteri...?
« Odgovori #1 : 14. Svibanj 2010, 11:48:19 »

skuteri su mi na prvom mjestu i takav skuter bi kupio,ali cijena ce biti nenormalno visoka :?
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #2 : 14. Svibanj 2010, 11:53:01 »

skuteri su mi na prvom mjestu i takav skuter bi kupio,ali cijena ce biti nenormalno visoka :?
mislim da bi ovi europski trebali biti umjerenijih cijena nego japanci...ovo nije zdravo kolike su cijene i ovih sada :misli:

jedva čekan da vidin što će izbacit veći proizvođaći naredne dvi godine...a izbacit će sigurno
Evidentirano

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #3 : 14. Svibanj 2010, 11:56:28 »

kad bolje razmislim mislim da će se vrtiti oko 600-700 ccm, a ks će rasti do nekih 90-ak

Meni se i čini da će u biti maxiji (500+) zamijeniti velike touring motore, naravno ne u potpunosti, ali mislim da će sve više ljudi za tu svrhu uzimati skutere....čisto zbog komfora u vožnji...

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #4 : 14. Svibanj 2010, 12:14:46 »

Povod ovom razmišljanju je i dijelom Karlov99 post:
"... Uglavnom kolega iz italijanskog corriere dello sport mi je posla par fotografija i priću o negdašnjem moto brandu Cagiva,koju piaggio planira ponovo oživjeti,dakle navodno u suradnji sa BMW-om rade na prototipu maxi skutera od 600ccm,po nekim procjenama 90ks,V4!,sudeći po slikama izgleda moćno...
Kočnice potpisuje brembo,ispušnu granu Akrapović...cijeli skuter se aerodinamički testira u zraćnom tunelu Ferraria u Fioranu,dok kompletnu elektroniku bi trebao organizirati bmw,svjetlo dana bi navodno trebao ugledati 2012..
Dakle Italijansko cuore sportivo sa preciznom njemačkom tehnikom,po meni dobitna kombinacija
Tmax dobiva ozbiljnog konkurenta"

Da ne bude off :mrgreen:
Ja osobno bih.  Ali samo u primjeru da mi nude ono što tražim: ABS, mjesto ispod "sjedala" za barem jednu kacigu i sitnice, kvaliteta i servisna podrška.
Mislim da je snaga koja se navodi (oko 90PS) previše, u "realnom" svjetu očekujem snagu oko 50-65PS ili pak možda ako se radi o izuzetnom sportskom skuteru oko 70PS (recimo kao GP800). Dizajn :misli:, pa ako bude kao ona študija BMW 800 SC nebih imao ništa protiv.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #5 : 14. Svibanj 2010, 12:18:25 »

nemogu nikako zaboravit hondin prototip iz 2005-e, predstavljen zajedno s DN-01 na tokio motorshow-u...900-1000 ccm, boxer motor, konja ?? ali se vidi da ih ima :D

Evidentirano

malaga

« Odgovori #6 : 14. Svibanj 2010, 12:21:07 »

mislim da bi ovi europski trebali biti umjerenijih cijena nego japanci...ovo nije zdravo kolike su cijene i ovih sada :misli:

jedva čekan da vidin što će izbacit veći proizvođaći naredne dvi godine...a izbacit će sigurno
recimo da je snaga GP-a sasvim dovoljna,izgled bi trebalo napraviti da bude sportski(od maxi skutera mi jedino nexus izgleda ok,samo bi drugi volan volio),ali moze se izgled jos agresivniji napraviti,poradit na ovjesu,netko je gore spomenuo abs,bio sam prije protiv abs-a,ali sad sam definitivno za i da je sve to upakirano za 10 000e,koliko sad kosta GP(pa cak i manje)...
Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #7 : 14. Svibanj 2010, 12:35:34 »

jedva čekam takve skutere i stvarno bi volio vidit u kojem će se smjeru razvijati
ali svoj novac ne bi trošio na njih, glasao sam ne jer ne bi kupio takav skut
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #8 : 14. Svibanj 2010, 13:09:07 »

kad se čovik naući na praktičnost i komod...teško se toga odriće, a to se dešava ljudima kada neko vrime imaju maxi skuter
radi same konstrukcije (širine) skutera mislim da će se i dalje skuteri orjentirati na dva cilindra..samo različite koncepcije (redni, V...)
Evidentirano

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #9 : 14. Svibanj 2010, 13:10:51 »

ja takodjer jedva cekam vidjeti takve skutere............ali mislim da se ni ja nebi tj. sigurno nebi kupio takav skuter............ili cu kupit skuter do 500 ccm ili cu kupit motor tipa V-storm ili TDM ako su mi napeta putovanja. a za ono sto sada koristim skuter od 500 ccm mi je i vise nego dovoljan...
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #10 : 14. Svibanj 2010, 13:12:06 »

a sve ima svoje, s maxijem netrebaš imat i skut za po gradu i motor za van grada
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #11 : 14. Svibanj 2010, 13:13:07 »

meni više nisu napeti ni skuteri iznad 250 ccm
tako da to osobito nisu ni ovi znad 500 ccm
rađe motor za te novce :palacgore:

Alex33

• **
« Odgovori #12 : 14. Svibanj 2010, 13:21:08 »

Kupio bih ga možda,ali mišljenja sam da su skuteri napravljeni za vožnju po gradu.Sad se i to poćelo mijenjati.Zato i je možda, jer po meni ni jedan touring motor se ne može mjeriti sa nekim maxi skuterom iz dva razloga,prvo udobnost kao u kućnoj fotelji,a drugo zaštita od vjetra (možda neka Yamaha Fjr 1300 ali to je već klasa za sebe-čitaj cijena 3 maxi skutera).S druge strane tourinzi pružaju sportskiji užitak vožnje.Dakle trenutno mi je optimum 200 do 300ccm da se probijam lako u gradu,a sa druge strane da se mogu odvozat i na dulji put,uz ne preveliku potrošnju i troškove (gume,rega...).Možda ipak jednog dana pređem i na neki 500-600ccm skuter ako bude neodoljiv  :LOL:

massa.st

« Odgovori #13 : 14. Svibanj 2010, 13:26:04 »

Kupio bih ga možda,ali mišljenja sam da su skuteri napravljeni za vožnju po gradu.Sad se i to poćelo mijenjati.Zato i je možda, jer po meni ni jedan touring motor se ne može mjeriti sa nekim maxi skuterom iz dva razloga,prvo udobnost kao u kućnoj fotelji,a drugo zaštita od vjetra (možda neka Yamaha Fjr 1300 ali to je već klasa za sebe-čitaj cijena 3 maxi skutera).S druge strane tourinzi pružaju sportskiji užitak vožnje.Dakle trenutno mi je optimum 200 do 300ccm da se probijam lako u gradu,a sa druge strane da se mogu odvozat i na dulji put,uz ne preveliku potrošnju i troškove (gume,rega...).Možda ipak jednog dana pređem i na neki 500-600ccm skuter ako bude neodoljiv  :LOL:

slazem se u potpunosti............i jos uz to ne daje mi se cca 10000 eura za maxi skuter ma kakav god on bio.....
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #14 : 14. Svibanj 2010, 13:26:56 »

slazem se u potpunosti............i jos uz to ne daje mi se cca 10000 eura za maxi skuter ma kakav god on bio.....
a za motor ti se daje?
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #15 : 14. Svibanj 2010, 13:29:02 »

motor j e motor a skuter je skuter i sve ima prednosti i mane.U zadnje vrijeme skuteri nisu vise skuteri nego motori na kojima mozes skupit koljena.I danas im askutera koji i idu iizgledaju bolje od kojekakvih motorica,a sutra ce ih bit i vise. Kupci kupuju a sve sto se kupuje to ce i da se proizvodi. ..meni licno bi godio jedan od 750ccm radi rege i jedno 95 KS da preskacem celavce na 600rovima  :mrgreen:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #16 : 14. Svibanj 2010, 13:32:42 »

motor j e motor a skuter je skuter i sve ima prednosti i mane.U zadnje vrijeme skuteri nisu vise skuteri nego motori na kojima mozes skupit koljena.I danas im askutera koji i idu iizgledaju bolje od kojekakvih motorica,a sutra ce ih bit i vise. Kupci kupuju a sve sto se kupuje to ce i da se proizvodi. ..meni licno bi godio jedan od 750ccm radi rege i jedno 95 KS da preskacem celavce na 600rovima  :mrgreen:
:palacgore:
za prepostaviti je da će iduća generacija skutera biti ovjesa pouput motora...recimo kao danas tmax samo još za broj veća kola i izbor između više sportske i gt filozofije...
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #17 : 14. Svibanj 2010, 13:35:07 »

a za motor ti se daje?

sada mi se vise ni za motor ne daje za nista 10000 eura (ali prije koju godinu nisam tako razmisljao), ali ako se svec odlucim za kupit motor on 10000 eura onda to nece sigurno biti maxi skuter........... :mrgreen:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #18 : 14. Svibanj 2010, 13:35:43 »

sada mi se vise ni za motor ne daje za nista 10000 eura (ali prije koju godinu nisam tako razmisljao), ali ako se svec odlucim za kupit motor on 10000 eura onda to nece sigurno biti maxi skuter........... :mrgreen:

word :D

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #19 : 14. Svibanj 2010, 13:37:12 »

svatko ima svoju filozofiju :wink:
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #20 : 14. Svibanj 2010, 13:38:33 »

pa meni su to sve gluposti.....neznam koje sta vozija.....ali niti jedan skuter se ne moze usporedjivat sa motorom, bar po mom misljenju............znam i ja dosta mojih prijatelja sta su vozali motore (tdm, neke R-ove itd.) pa su sada kupili t-maxa i kao sada imaju sve....to su gluposti....malo su ostarili, malo im dopizdilo minjat brzine, malo zabranile zene....pa sada kao t-max im pruza sve.............GLUPOSTI.......
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #21 : 14. Svibanj 2010, 13:40:54 »

pa meni su to sve gluposti.....neznam koje sta vozija.....ali niti jedan skuter se ne moze usporedjivat sa motorom, bar po mom misljenju............znam i ja dosta mojih prijatelja sta su vozali motore (tdm, neke R-ove itd.) pa su sada kupili t-maxa i kao sada imaju sve....to su gluposti....malo su ostarili, malo im dopizdilo minjat brzine, malo zabranile zene....pa sada kao t-max im pruza sve.............GLUPOSTI.......
ali mi ovde pokušavamo razmišljati o idučoj generaciji skutera koja je biti u stvari automatski motor (sa ili bez sekvencijalnogm.) s boljom zaštitom od vitra i komodom večim od motora, a perfomansama neće zaostajati za motorima srednje zapremine
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #22 : 14. Svibanj 2010, 13:41:41 »

vidim da Yamaha ide u HR prema magičnoj brojci od 100.000 kuna za skuter :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

liberty

« Odgovori #23 : 14. Svibanj 2010, 13:42:25 »

da ne ponavljam da je i to moje mišljenje

ali, šalu na stranu - kad čovjek pogleda komponente (ovjes, kočnice) motora od 55-60 tkn i skutera te cijene, vidi koliko su te komponente kod motora bolje i kvalitetnije

sa odnosom skupljih skutera i motora njihove cijene je isto tako i nikako drukčije

:)

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #24 : 14. Svibanj 2010, 13:50:32 »

Odgovor na pitanje iz naslova... ocito napreduju u svim segmentima... ciklistika, kvaliteta, snaga, zavrsna obrada, imidž... Sjetite se samo vremena od prije npr. 10 godina, pa povucite paralelu sa tadasnjim motorima i skuterima, tj. koliko je tada razlika bila izrazenija!

No bez obzira na strahoviti napredak, pitanje je samo hoce li ih i koliko ljudi prihvatiti umjesto motora... Također, pitanje je koliko ce napredovati, tj. gdje ce proizvođaci povuci granicu kako bi ih distancirali od motora. A uz to, pitanje je gdje kupci/korisnici zele da bude granica, tj. koliko sofisticirani/opremljeni skuter zele, i za koju cijenu (najbitnije).

Cinjenica je da su skuteri vrlo prakticni, kako za grad tako i za duze ture, pogotovo sa suvozacicom. Kako kaze Aprilliaaa, tesko se odviknuti od komoditeta i prakticnosti te zastite, a ako uz to ponude zavidni nivo ciklistike, snage i kvalitete, uz nazovi razumne cijene, smatram da postaju vrlo dobra alternativa, kako motorima, tako i autima (u određenim segmentima).

Jer kad covjek stavi crno na bijelo kakvi su ovisni troskovi jednog prosjecnog automobila (servisi, godisnja davanja), jos ako se koristi u kakvoj velikoj sredini (problem guzvi, parkinga i steta nastalih na istima), pa to usporedi sa dvokotacem, u ovim slucaju kakvim skuterom "visoke klase" (npr. GP800, T-Max, nebitno - uglavnom, koji novi kostaju kao kakav jeftiniji auto), svakako smatram da dolazi u "napast", tj. siguran sam da se javlja barem mala dvojba, pogotovo u slucajevima kada je vec jedan automobil u kuci, a potrebno je i drugo prijevozno sredstvo.

Mislim i da je vazno napomenuti da stanje stvari ukazuje na to da "top-line" skuteri danasnjice i vjerovatno veliki broj skutera sutrasnjice u biti pruzaju/ce pruzati isto, a mozda neki i vise u samoj voznji van grada od motocikala nizih cijenovnih razreda.

Ipak, smatram da hrvatsko trziste jos nije dovoljno "zrelo" da prodajni rezultati takvih prometala budu ipak bolji nego sto su to u ovom trenutku, prvenstveno jer na nasem trzistu vrlo cesto "cudni" proizvodi imaju veliku prođu, dok drugi slicni ili cak i bolji ne, a druga je stvar sa cinjenicom da ipak velik broj ljudi se rado pozove na onu "za te pare kupim motor", sto nije uvijek pogresno, ali ipak ovisi o namjeni i od situacije do situacije, po meni.

Moje misljenje. :palacgore:
 Str: [1] 2 3 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.161 sekundi uz 19 upita.