Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Dolje

Autor Tema: Gume za maxi skuter  (Posjeta: 38076 )

harac

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Bandit 600 S
Odg: Gume za maxi skuter
« Odgovori #675 : 21. Travanj 2011, 14:51:08 »

Savjet: Je li bi bilo pametno promijeniti gume?

da, dok si još živ  :palacgore:
Evidentirano
Država se pravi da nas plaća, pa se i mi pravimo da radimo
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

pikaso

• **
« Odgovori #676 : 21. Travanj 2011, 17:05:32 »

sam si krojač svoje sudbine,ako se ne varam. .  :misli:
Evidentirano
Sanjaj,sanjaj samo ne dok voziš!

Alex33

• **
« Odgovori #677 : 21. Travanj 2011, 17:31:33 »

Savjet: Je li bi bilo pametno promijeniti gume?

O bože  :bonk:

Usput samo da javim ekipi da moje gume Pirelli diablo scooter baš i nisu nešto.Ili je moj Kymco mrcina ili nešto ne štima.Na njima sam nekih 1000km.Ta zadnja guma stalno šlajfa.Čak mi se čini više nego ona original kenda sa 10000km i godinu dana.Nije mi jasno stvarno. :misli:
Sa prednjom srećom još nisam imao problema,ali zadnja konstantno popušta na ovom pulskom asfaltu.A ma.

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #678 : 21. Travanj 2011, 17:32:27 »

Kazu da su gume kao vino,sto starije to bolje!   :shock:
Evidentirano

Belly_SMB

• **
  • Vozi: Nexus 250ie
« Odgovori #679 : 21. Travanj 2011, 21:26:18 »

Kazu da su gume kao vino,sto starije to bolje!   :shock:

... isto tak vele i da krv nije voda !  :misli:
 :mrgreen:
Evidentirano

cresho

• *
« Odgovori #680 : 22. Travanj 2011, 13:03:36 »

O bože  :bonk:

Usput samo da javim ekipi da moje gume Pirelli diablo scooter baš i nisu nešto.Ili je moj Kymco mrcina ili nešto ne štima.Na njima sam nekih 1000km.Ta zadnja guma stalno šlajfa.Čak mi se čini više nego ona original kenda sa 10000km i godinu dana.Nije mi jasno stvarno. :misli:
Sa prednjom srećom još nisam imao problema,ali zadnja konstantno popušta na ovom pulskom asfaltu.A ma.

Imao sam Pirellii Diablo Scooter na Beverlyiju 250 i bio sam zadovoljan na pocetku. Nakon cca.2000km prednja je i dalje drzala super ali se zadnja pocela malo klizati. Cudno za gumu staru 5 mjeseci i samo 2k km.
Malo sam citao po netu i dosta je ljudi reklo da Pirellija treba malo bolje zagrijati da bi dobro drzala (hmm.. ja sam ju zagrijavao 30 km pa je i dalje proklizavala).

Prije dva tjedna sam uzeo rabljenog Xcitinga 500 koji je takodjer imao Diablo Scoot stare cca. godinu dana sa 4000 km. Te gume su drzale bolje nego ove na Beverliju ali sam svejedno odlucio staviti nove. (nikad ne stedim na gumama)

Odlucio sam se za Michelin City Grip.
Napravio sam oko 1000km na njima i mogu reci da sam odusevljen!
Guma odlicno drzi i bez zagrijavanja i fino se lijepi na cestu. Po mokrome je jos nisam isprobao.
Trosenje guma u prvih 1k km je minimalno (20% grad / 80% regionalne ceste i autoceste)

Moja preporuka!!!

Evidentirano

Corto_Maltese

• *
« Odgovori #681 : 26. Travanj 2011, 15:17:54 »

dakle
prevrtio sam malo ovu temu i vidim da se stvarno nađe korisnih savjeta
u tom pravcu trebao bih savjet za novu kupnju,
motor je Aprillia Scarabeo 150
dinemzije 100/80 R16(prednja) i 130/80 R16(zadnja)
poželjna lokacija kupnje Split, ali nije uvjet
trenutno dostupne su samo Metzeler po mojim informacijama
zahvaljujem
Evidentirano

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #682 : 26. Travanj 2011, 20:40:48 »

Malo prije se vratio od furlana.....uzeo sam Michelin Pilot Sport SC prednju gumu (120/80/14)....kad se vrati porez 38 EUR.
Po svemu što sam čitao, svi su gumu nahvalili, a u mojoj dimenziji nije neki izbor....bila je neka Sava, Dunlop i Michelin, sa dunlopom sam se jako razočarao, savu naravno ne bi uzeo pa je odluka pala na michelin.

Još uvijek je na motoru Metzeller FeelFree koja trenutno ima 14 tkm i sa kojom sam više manje zadovoljan i koja bi bez beda izdržala još ovu cijelu sezonu, ali odluka da uzmem novu gumu je pala samo zbog jednog dužeg putovanja koje se sprema uskoro (da ne bi bilo nismo znali  :mrgreen:).

Metzeller ne bi ponovo uzeo čisto da probam nešto drugo i da nađem nešto bolje.

pikaso

• **
« Odgovori #683 : 27. Travanj 2011, 10:19:35 »

alo "bimba" nema te  :(!!?? ja postavi pitanje još u prošlom životu ,a tebe ni :misli: !?
naime što imaš od      150/70/14 i 120/70/15 ??  8)    te jesu napravili feele free  u radialnoj izvedbi u veš spomenutom profil(u)-ima? . . postoji li guma 160/65/14 ? :misli:
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #684 : 27. Travanj 2011, 17:05:35 »

Bimba je živ koliko može bit. Jednostavno počela sezona, puno posla, vremena malo, a više ne znam gdje i kada da pratim koju temu, ima ih samo na ovom forumu previše vezano za gume.

U svakom slučaju idemo redom:

- Metzeler nije počeo raditi radijalnu gumu 150/70-14 niti će je raditi . Mislim da smo to već prošli prošle godine, i nema nitko gumu radijalne konstrukcije u 150/70-14
-160/65-14 guma ne postoji i neće je nitko ubrzo raditi u toj dimenziji
- U traženoj kombinaciji , trenutno na lageru jedino City Grip, ili Feelfree ali prednja radijalna  a zadnja dijagonalna

Pozdrav :palacgore:

betrion

• *
  • Vozi: Kymco People s200
« Odgovori #685 : 12. Svibanj 2011, 01:15:59 »

Nakon citanja preporuka odlucio sam se na Michelin City Grip umjesto Pirelli Diablo Scooter guma. Velicina 100 i 120/80-16. Do sada sam imao Sava Bogart MC25 gume koje su bile relativno ok u pocetku ali su nakon napunjene 2 godine voznje (3 godine od proizvodnje) i nekih 5000 km voznje znatno izgubila na svojstvima i doslovce se klizale cak i kod naglijih ubrzanja. Gume su imale jos mnogo "mesa" sto samo po sebi ne znaci mnogo. Generalno stanje guma najlakse ce te prepoznati po njenoj tvrdoci i onim malim pukotinama koje ih s promjenama vremena pocnu krasiti - pogotovo ukoliko motor stoji vani tijekom godine.

Osjecaj kao da vozim novi skuter ponajvise dugujem drugacijem profilu koji mnogo vise voli naginjanje u zavoj, a svojom mekocom ga izvrsno podrzava. Trebalo mi je dobrih sat vremena da prihvatim kako se mogu bez problema naleci na bok cak i na najsvijetlijem asfaltu. Prijelaz preko tracnica i zebre koji je do sada uvijek bio klasicno klizav sada nije imao nikakav utjecaj na gumu cak kada sam ju i namjerno forsirao. Balansiranje kotaca je takodjer umirilo skuter. Disbalans od 0,25 naprijed i 0,30 straga mozda nije jako velik ali se prije itekako osjetio pri brzoj voznji ili pri pustanju volana.

Za trajnost nemam pojma, ali najiskrenije nije me mnogo ni briga. Ovako urednu gumu mjenjao bi i svake godine da je potrebno.
Vrlo topla preporuka svima kojima razmisljaju o promijeni guma.

Gume sam kupio u Furlanu (Slovenija, prije Brezica) jer ih kod nas nisam nasao nigdje na lageru. Cijena s montazom (skidanje auspuha i plastike, cca. 1 sat posla) i balansiranjem za obje gume bila je 111 eura, a 13 eura ce biti povrat poreza.

UPDATE 17.8.2011.:
Mali update na 3000 km.
Guma je i dalje super. Profil je ispeglan u normali, a po šarama se jedva vidi da je guma korištena pa će po mojoj procjeni biti na skuteru još barem toliko!
Na mokrom nije bajna, sto ne znaci nuzno da je losa jer iskreno, tesko mogu zamisliti gumu koja ce se na mokrom pokazati besprijekorno. Kisa uvijek zahtjeva poseban oprez - pogotovo kada padne na uzareni asfalt. Tesko mi je procjeniti jesam li se toliko navikao i okurazio da se sada toliko vise naginjem ili je guma ipak malo pocela pustati grip na kliskim povrsinama.
Jedno je sigurno. Da me sada netko iznenada vrati na onu Savu ili jos gore Kendu, vožnja bi trajala do prvog zavoja  :smiley:
« Zadnja izmjena: 17. Kolovoz 2011, 00:09:29 betrion »
Evidentirano

boky_xc250

• **
  • Vozi: sve rjeđe..
« Odgovori #686 : 13. Svibanj 2011, 10:21:10 »

Stavljene Metzeler feelfree umjesto tvorničkog Maxxisa(prilično i ostarile) i razlika je više nego očita, skuter je dosta mirniji a zavoji su sada puno "lakši".. Motobox :palacgore:
Evidentirano

TomCat_Ri

• **
  • Vozi: Kymco Xciting 250
« Odgovori #687 : 13. Svibanj 2011, 11:04:24 »

Za Xciting je FeelFree daleko najbolja guma, provjereno (vise puta). Isto tako, kupovanje radijalne gume za 250 i 300 ccm je bacenih 200 kn, koliko se god ekstremno vozio (kao ja).
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Motul 7100 MA2 10w-40 high performance ester synthetic engine oil, Valvoline SynPower 75W-90 GL5 gear oil.

črnomerec

• **
  • Vozi: honda cbf 600n
« Odgovori #688 : 13. Svibanj 2011, 18:02:39 »

Nakon citanja preporuka odlucio sam se na Michelin City Grip umjesto Pirelli Diablo Scooter guma. Velicina 100 i 120/80-16. Do sada sam imao Sava Bogart MC25 gume koje su bile relativno ok u pocetku ali su nakon napunjene 2 godine voznje (3 godine od proizvodnje) i nekih 5000 km voznje znatno izgubila na svojstvima i doslovce se klizale cak i kod naglijih ubrzanja. Gume su imale jos mnogo "mesa" sto samo po sebi ne znaci mnogo. Generalno stanje guma najlakse ce te prepoznati po njenoj tvrdoci i onim malim pukotinama koje ih s promjenama vremena pocnu krasiti - pogotovo ukoliko motor stoji vani tijekom godine.

Osjecaj kao da vozim novi skuter ponajvise dugujem drugacijem profilu koji mnogo vise voli naginjanje u zavoj, a svojom mekocom ga izvrsno podrzava. Trebalo mi je dobrih sat vremena da prihvatim kako se mogu bez problema naleci na bok cak i na najsvijetlijem asfaltu. Prijelaz preko tracnica i zebre koji je do sada uvijek bio klasicno klizav sada nije imao nikakav utjecaj na gumu cak kada sam ju i namjerno forsirao. Balansiranje kotaca je takodjer umirilo skuter. Disbalans od 0,25 naprijed i 0,30 straga mozda nije jako velik ali se prije itekako osjetio pri brzoj voznji ili pri pustanju volana.

Za trajnost nemam pojma, ali najiskrenije nije me mnogo ni briga. Ovako urednu gumu mjenjao bi i svake godine da je potrebno.
Vrlo topla preporuka svima kojima razmisljaju o promijeni guma.

Gume sam kupio u Furlanu (Slovenija, prije Brezica) jer ih kod nas nisam nasao nigdje na lageru. Cijena s montazom (skidanje auspuha i plastike, cca. 1 sat posla) i balansiranjem za obje gume bila je 111 eura, a 13 eura ce biti povrat poreza.
isti utisci o city gripu :palacgore:
Evidentirano

bepipi

• *
  • Vozi: beverly 400 i.e
« Odgovori #689 : 22. Kolovoz 2011, 22:16:03 »

evo prije 10 tak dana mijenjao savu sa mischelin city grip i  tek sada znam
kako sava ne valja u usporedbi sa mischelinkama.
To je dan i noć.
Mischelinke su  :palacgore: .  Neznam za druge, ali zasada ova guma je i više nego ok za moje potrebe.
(makar mi se klinci sada neće smijati kada ulazim u đire kao po ledu) :jesus:
Evidentirano

koma1

• Vozi: beverly 400 ie
« Odgovori #690 : 22. Kolovoz 2011, 22:55:27 »

guma je zakon....
meni ide sad novi set nakon 10 milja  :palacgore:
Evidentirano

pikaso

• **
« Odgovori #691 : 23. Kolovoz 2011, 11:54:31 »

alo bimba! imali što na lageru dobro?. .  150-70-14 i 120-70-15 te po kojoj cijeni . .možda san malo lijen goglati ..ako uvatiš vrimena daj ponudu pozzz :palacgore:
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #692 : 02. Rujan 2011, 17:46:41 »

Metzeler Feelfree  956,00 kn
Michelin City Grip 900,00 kn

I trebao bi mi stići kroz 10-tak dana Continental , cca 680,00 kn

Cijene su ti za set.

pikaso

• **
« Odgovori #693 : 03. Rujan 2011, 11:38:38 »

hvala   :palacgore:
Evidentirano

ZG2016RS

• *
« Odgovori #694 : 19. Rujan 2011, 16:16:14 »

ima li tko kakvu informaciju iz prve ruke ili dal postoji test nove Sava MC38??

http://www.savatech.eu/?Itemid=80

Evidentirano

gigo980

• *
  • Vozi: piaggio beverly 250ie
« Odgovori #695 : 28. Siječanj 2012, 19:56:54 »

evo i ja nakon pročitanih svih ovih stranica odlucih se da nakon 10000km na maxsisu promijenim gume,ove michelin city grip su moja konacna odluka..dakle dalo se primjetiti da svi hvalite motobox i Bimbu..ajde Bimba kad pročitaš pošalji ponudu pa da obavimo taj pazar:-))!
Evidentirano

ronny

• **
  • Vozi: R1 -vozio-
gdje najpovoljnije uzet gume
« Odgovori #696 : 26. Veljača 2012, 15:20:23 »

trebam za skuter yamaha versity 300 gume.zadnja 150 70 14 a prednja 120 70 14.jel ima negdje oko zg da nemoram uzimat godišnji i ići janezima ili.....ako netko zna nek napiše gdje i cjenu otprilike
Evidentirano
ronny -   ja sam siromašan pa moram vozit motor -

vickodu

• Vozi: klokana
Odg: gdje najpovoljnije uzet gume
« Odgovori #697 : 26. Veljača 2012, 15:41:48 »

Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

ronny

• **
« Odgovori #698 : 26. Veljača 2012, 16:32:50 »

hvala vicko a kakva su iskustva s ovim continentalkama.
Evidentirano

ronny

• **
« Odgovori #699 : 27. Veljača 2012, 12:44:37 »

ipak je danas pala vožnjica do furlana.michelin citygrip 150 70 14 + 120 70 14 koštaju 680kn obje.uz to imam pravo i na povrat ddv.zbrisal sam s posla na dvije ure tak da nije nitko skužil.hahaha :palacgore: išel sam autom tak da mi na to još sljedi i montaža negdje kod nas al ipak je dost jeftinije.
Evidentirano
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Gore

Stranica je generirana za 0.184 sekundi uz 15 upita.