Ovako, raspitao sam se za to slanje u italiju i ispada da se najmanje ceka mjesec a u prosjeku mjesec i po dana. Druga opcija je slanje u ameriku cilindra i posalju mi rebuildani sa novim slojem nikasila za 2000kn sa carinom. Ni to ne dolazi u obzir jer dok njima dodje 2 tj, dok naprave, pa meni nazad, isto mjesec i po vjerovatno.
Posto nema teorije da ne vozim maltene pola sezone ostaje mi ili novi cilindar a nema sanse da dam 4000kn, ili kosuljica.
Ispada da mi je kosuljica od gusa vise manje jedini izbor. Pricao sam s tipom u bi bi kartu i kaze da je slozio vec 15ak rotax 122/3 sa tim kosuljicama i da se samo jedan tip vratio nakon 3god na ponovno brusenje da svi drugi voze.
Dajte recite zasto svi toliko kenjaju po tim kosuljicama, koliko sam skuzio po netu vise se zagrijavaju i krace traju - ali s druge strane ako nesto i krepa samo se pobruse i ides na drugu specijalu, dakle apsolutno te boli k., dok kod nikasila kad se sjebe - evo do cega dodje.
A ovaj tip sto stavlja te kosuljice kaze da su od nekakvog specijalnog gusa i da se bolje hladi motor s njima nego s nikasilom, te da dosta ekipe sto vozi utrke prelazi na te kosuljice umjesto nikasila jer se replating jednostavno ne isplati.
Takodjer kazu da se gubi mozda 5% snage u odnosu na nikasil sto uopce nije strasno, 1-2ks u ovom slucaju al si bar siguran da ce stvar funkcionirati - a i ako se nesto sjebe samo pobrusis cilindar i peri.
E sada dajte vi recite kakve informacije imate o tom gusu i kosuljicama?