Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Vikend izleti - Zagorje  (Posjeta: 1270 )

ZoltanBB

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KTM 990S
Vikend izleti - Zagorje
« : 29. Ožujak 2006, 20:49:01 »

Evo, par lijepih ciljeva u Zagorju koji je vrijedno pogledati:

TRAKOSCAN
Predivan dvorac smjesten cca. 10tak km od granicnog prijelaza Macelj (tik pred granicom vodi cesta prema Trakoscanu). Sagradjen iznad malenog umjetnog jezera, nedavno renoviran predstavlja idealno mjesto za izgubiti sat-dva. Relativno ok klopa se moze naci u restoranu u podnozju ili u obliznjem hotelu.

GRESNE GORICE
Gorice (seoski turizam) iznad Krapine, serviraju samo domacu, zagorsku, klopu. I to jako dobru. Vikendom su obicno krcati no sigurno vrijede posjeta.

VELIKI TABOR
Nedaleko od Gorica se nalazi druga lijepa stara zgrada. Tabor odavno nije uredjivan, tko zeli svratiti mora znati da je otvoren do 17:00.

KUMROVEC
Za rodno mjesto Starog svalera nisu potrebne rijeci... :)

VELIKO TRGOVISCE
... kao niti za rodno mjesto ovog zadnjeg kojeg smo nedavno ispratili. Tocno prekoputa rodne kuce se nalazi dosta poznat  restoran (ako se ne varam, zove se Semi) za vece uzine po popularnim cijenama.

STUBICKE TOPLICE
Matija G. (jel bi on mogao biti prva hrvatska komunjara? :) je ovdje organizirao festu za sebe i svoje pajdase. :) Ako se dobro sjecam, na vrhu brda postoji hotel, tu su i toplice dakle, naslo bi se sadrzaja...

Eto, toliko, ukratko, cisto za ideju o mogucim ciljevima u Zagorju.
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Deliriano

• **
  • Vozi: Kawasaki Zephyr 550; Suzuki Bandit 1200
Odg: Vikend izleti - Zagorje
« Odgovori #1 : 31. Ožujak 2006, 00:57:27 »

Prošle godine sam tražio takva odredišta.

:palacgore:  SUPER SMJERNICE  :palacgore:
Evidentirano
naljepnice, majice, poslovni pokloni, kalendari i slične tiskovine - www.koprivagraf.com

danek

• **
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
« Odgovori #2 : 31. Ožujak 2006, 16:44:30 »

srčeko mi zaigralo! al budući da sam iz Zagorja moram te ispravit u par sitnica. Grešna gorica je blizu Desinića, a najbolje je ići preko Pregrade ili Tuhlja( sa zgorske prema Kumrovcu pa pravac za Tuhelj i Desinić) može se i iz Kumrovca uz samu slovensku granicu do Miljane i Velikog Tabora-Grešne Gorice-ta cesta je bila odlična prošle sezone i nadam se da je zima nije nagrizla! ( to ti je zapadni dio Zagorja)

Što se tiče Stubičkih toplica zanimljive su zbog kupališnog turizma ( po meni i nije nešto, dok malo ne ulože u te jadne bazene) ali od Stubaka produži kroz Donju Stubicu u Gornju Stubicu i tu je na jednom brijegu spomenik Matiji Gupcu a na drugom Gupčeva lipa s zgodnom birtijom ) kraj mjesne crkve - nju ćeš lakše uočit)odmah do nje! Poslije produži do Marije Bistrice.( južni i istočni dio)

U središnjem i sjevernom dijelu u samoj Krapini se isplati stat i popit kavu (ili nešto) mislim da ima i za pojest, na nalazištu pračovjeka Hušnjakovo, od Krapine prema Maclju ima 20ak min vožnjice do Trakošćana koji je zbilja prekrasan i ak ulazite u dvorac i poslije nešto pojedete računajte na 2 sata ugodnog boravka tamo! od Trakošćana ima dobra cesta prema Varaždinu ( bila dobra prije 2-3 god)

nadam se da će uživat svi koji se nađu o Zagorju!

Evidentirano

miketic

• **
  • Vozi: hondu
« Odgovori #3 : 06. Travanj 2006, 13:25:59 »

U Mariji Bistrici obavezno k Krpiću na cugu :palacgore:
Evidentirano

xjr1300

• **
  • Vozi: Yamaha XJR 1300, beverly 250
« Odgovori #4 : 06. Travanj 2006, 16:51:17 »

Bio prošli vikend - Krap Toplice - Bežanec (2dl vode 15kn) Pregrada - Tabor. Jeli nismo u Grešnima jer je tak gužva a onda mi se ne da čekat sat vremene. Bili u onome na raskršću za Tabor. Osunčano dvorište, super šardone... Povratak preko Miljane - Kumrovca - Tuhelja.

Čuvajte se sipina - ceste su uske, u puno zavoja auto zagrabi pijesak na rubu koji se onda lijpo smjesti u sredini traga, tamo di smo mi...

Inače u Bistri ima birc na cesti za Sljeme sa desne strane preko puta apoteke, u kojem je pizza velka kao stol... bar fi 50 sigurno, ćevapi genijalni....
Evidentirano
I feel the need... the need for speed (Top Gun)

Storo

• **
  • Vozi: XT660R
« Odgovori #5 : 07. Travanj 2006, 08:47:34 »

Inače u Bistri ima birc na cesti za Sljeme sa desne strane preko puta apoteke, u kojem je pizza velka kao stol... bar fi 50 sigurno, ćevapi genijalni....

Možeš malo detaljnije opisat gdje je picerija ili još bolje odma na karti mi oznaćit ili ime. Idem u nedjelju u prelog na speedwaya pa da okomponiram to za gablec.

Hvala!
Evidentirano
...ko trijezna, ko mrtav!

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #6 : 07. Travanj 2006, 16:27:16 »

Možeš malo detaljnije opisat gdje je picerija ili još bolje odma na karti mi oznaćit ili ime. Idem u nedjelju u prelog na speedwaya pa da okomponiram to za gablec.

Hvala!

Bas to, da sve skupa nekako skupimo pa stavimo negdje - ima u Zagorju puno lijepih mjesta koje treba vidjeti i puno dobre klope koju treba probati!  :D
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Dodicuss

• **
« Odgovori #7 : 07. Travanj 2006, 17:19:56 »

Bas to, da sve skupa nekako skupimo pa stavimo negdje - ima u Zagorju puno lijepih mjesta koje treba vidjeti i puno dobre klope koju treba probati!  :D

Sto se klope tice a i malog djira...sjetio sam se agroturizma, "2 potoka" ( http://www.restoran-dvapotoka.hr/stranice/menu.shtml ) i njihovih fenomenalnih palacinki.
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Freshman

• Vozi: V-Strom
« Odgovori #8 : 08. Travanj 2006, 22:47:09 »

srčeko mi zaigralo! al budući da sam iz Zagorja moram te ispravit u par sitnica. Grešna gorica je blizu Desinića, a najbolje je ići preko Pregrade ili Tuhlja( sa zgorske prema Kumrovcu pa pravac za Tuhelj i Desinić) može se i iz Kumrovca uz samu slovensku granicu do Miljane i Velikog Tabora-Grešne Gorice-ta cesta je bila odlična prošle sezone i nadam se da je zima nije nagrizla! ( to ti je zapadni dio Zagorja)

nadam se da će uživat svi koji se nađu o Zagorju!

Da, cesta je vrlo dobra, barem ova koja ide preko Desinića. Dvorac je isto OK, samo fali malo sadržaja. Parking uz dvorac problematičan ako se nema centralni nogar.

Evidentirano

xjr1300

• **
  • Vozi: Yamaha XJR 1300, beverly 250
« Odgovori #9 : 10. Travanj 2006, 19:04:35 »

Hvala!
hebi ga nemrem, bio tam prošle godine, slijedi putokaz za Sljeme, kad se skine sa ceste Bistra Zagreb, 200m od raskršća. Terasa drito na cesti, prek puta bijela apoteka.
Sorry
Evidentirano
I feel the need... the need for speed (Top Gun)
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.084 sekundi uz 16 upita.