Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Bisage i vožnja u dvoje - kakva si vam iskustva  (Posjeta: 1797 )

Frula

• *
Bisage i vožnja u dvoje - kakva si vam iskustva
« : 31. Ožujak 2006, 10:44:07 »

Kako nagovaram bolju polovicu da idemo na duži put motorom potrebno je osigurati da sve stane. Naravno moj pojam "sve stane" je apsolutno drugačiji nego od bolje polovice.
Zanimaju me iskustva sa bisagama koje se montiraju preko sica. Do sada nikad nisam na to obračao pažnju pa neznam kako u cijeloj toj priči prolazi suzovač. Mislim ima li za nju uopče mjesta  :LOL:

Evidentirano

ZoltanBB

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KTM 990S
Odg: Bisage i vožnja u dvoje - kakva si vam iskustva
« Odgovori #1 : 31. Ožujak 2006, 11:19:07 »

Kako nagovaram bolju polovicu da idemo na duži put motorom potrebno je osigurati da sve stane. Naravno moj pojam "sve stane" je apsolutno drugačiji nego od bolje polovice.
Zanimaju me iskustva sa bisagama koje se montiraju preko sica. Do sada nikad nisam na to obračao pažnju pa neznam kako u cijeloj toj priči prolazi suzovač. Mislim ima li za nju uopče mjesta  :LOL:

Bisage su mi se na par putovanja pokazale kao jako praktice - dosta stane (iako nisam siguran da li ce i vama sve stati :), polozene su uz motor tako da ne strse sa strane i ne smetaju prilikom voznje.

Ono na sto obavezno obrati paznju je smjestaj: moraju biti dovoljno daleko od auspuha te moras pripaziti gdje ces ih smjestiti: ja sam svoje smjestio bas preko suvozackog sica obzirom da je to bilo jedino mjesto gdje se nebi spalile na auspuhu.

Dodatna losa strana na sto trebas uzeti obzir je da se bisage ne mogu zakljucati.
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #2 : 01. Travanj 2006, 09:44:52 »

Ja sam isprobavao i pokazale su se prakticne (i jeftine), treba ig gurnit sta vise iza, da ne smetaju nogama suvozaca. Mana im je sta se ne mogu zaljucat i sta pustaju vodu (pri tom ne mislim na kisicu, nego na potop), iako smatram da to zakljucavanje i nije toliko bitno, jer sam skoro uvijek relativno blizu motora, npr u kaficu ili nekom ducanu ili kracem obilasku, dok su bisage na njemu, a kad dodjem u apartman skinem i kufer.

Pustanje vode se da rijesiti tako da se stvari sortiraju u vrecice - tako i odmah znas sto je u Billi, sto u Konzumu itd...
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

bassman

• **
  • Vozi: xvs 1100 classic
« Odgovori #3 : 01. Travanj 2006, 13:47:22 »

bisage konstantno držim na motoru i nemam nikakvog problema šta se tiče da če ih netko otvarat ( moždah strah jer neznaju dali ih gledam )

kad sam naputu u 99% slučajeva moja bolja polovica je s menom i nosimo dosta opreme.
u bisage stavljamo odječu i opreme koja nam može zatrebati po putu a što se tiče kiše tu su kese koje se navuku priko bisaga ( može biti ona i od keruma,tommya ili studenca... :D)
pošto vozim customa ,na zadnjem djelu ( portopak ) uz naslon od sica još postavljam šator i veliki bag od louisa.
imam dovojlno mista i za još jednu pečenu kokoš :D
a suputnica također nesmetano se vozi :wink: 8)

Izi

• Vozi: KLE500
« Odgovori #4 : 02. Travanj 2006, 12:48:17 »

sad ti i mnoge bisage dolaze s plastičnom navlakom za kišu  :palacgore:
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #5 : 02. Travanj 2006, 14:48:46 »

Koji motor vozis? Ako imas putni motor, uzmi si kofere. Torbe su za sportive na kojima ljudi putuju sami ili custom motore kojima stoje kao budali samar. Na putne i sport-touring motore idu koferi. Imaju samo jednu  manu - relativno visoku cijenu. Ali to platis jednom i mozes koristiti godinama.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #6 : 02. Travanj 2006, 17:44:51 »

Ne znam po cemu si to tako odlucno zakljucio?

Zati jer je to tak. Onda bi na recimo FJR1300 stavili torbe jer bolje izgleda. Bolje izgleda jedino na sportivama jer njima je kofer ko sakom u oko, ali na tvom motoru koferi bolje izgledaju, sto god ti mislio o tome ;)

Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #7 : 02. Travanj 2006, 21:14:29 »

o ukusima se ne raspravlja.......

Ja cak nisam niti spomno izgled (pogledaj tekst koji si citirao). Mislio sam prije svega na funckiju. Koferi su bitno prakticnji od torbi. Imao sam i jedno i drugo. Ako ti motor ne izgleda odvratno s koferima (kao recimo sportive), nemas kaj razmisljat. Jedini faktor koji ogranicava je lova.
Evidentirano

djura

• **
  • Vozi: BMW R1200GS
« Odgovori #8 : 03. Travanj 2006, 00:03:10 »

Dodatna losa strana na sto trebas uzeti obzir je da se bisage ne mogu zakljucati.

Ovo je meni i najveca mana bisaga. Gde god da krenes a da ti motor nije u vidnom polju, moras da ih nosis sa sobom. To pri 'setnjici' od koji km i pri 25-30C ume da bude pogibeljno.

Pre koji mesec sam imao istu dilemu i na kraju sam kupio cvrste kofere (GIVI E41) i nisam se pokajao
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #9 : 03. Travanj 2006, 10:39:32 »

2 Frula:
Osim na blizinu auspuha pripazi da bisage ne gule bočne oplate od motora.
Ekipa obično nalijepi prozirnu foliju da zaštiti plastiku.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Frula

• *
« Odgovori #10 : 03. Travanj 2006, 14:17:49 »

Hvala na savjetima.

Radi se o Yamahi xy600. Stvar je u tome da sada nisam pri novcima i toliko prtljažnog prostora će mi stvarno rijetko trebat stoga mislim da investicija u kofere, iako naravno bolja opcija, nije potrebna.

Di ste vi kupili svoje (u HR)? Na netu ima samo Motormania, a za inozemstvo znam.

Pozdraf
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #11 : 03. Travanj 2006, 14:27:03 »

Hvala na savjetima.

Radi se o Yamahi xy600. Stvar je u tome da sada nisam pri novcima i toliko prtljažnog prostora će mi stvarno rijetko trebat stoga mislim da investicija u kofere, iako naravno bolja opcija, nije potrebna.

Ne trebaju ti onda koferi nego kofer. Uzmi lijepo jedan top-case, i rijesio si sve probleme. A motor lijepo izgleda i mozes ostavit kacigu, i.. i.. i...
« Zadnja izmjena: 03. Travanj 2006, 18:17:44 ib »
Evidentirano

speed attack

• Šverc commerce
  • Vozi: šaRRafe
Evidentirano
prodajem kucu u srcu hrvatskog zagoRja
nije hitno, al je povoljno )))

Frula

• *
« Odgovori #13 : 03. Travanj 2006, 18:34:41 »

2 ib: Eeeeee, pa nisam ja baš početnik u putovanjima. Imam kofer od 45lit. i tank torbu (najveću - dođe do brade  :mrgreen:), ali kao što rekoh treba mi još. Sad kad razmišljam, ak stavim još i tank torbe moj mali motorić neće moći krenut  :misli:

Pozdraf
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #14 : 03. Travanj 2006, 19:42:14 »

Kupi veći motorić... :palacgore:

danek

• **
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
« Odgovori #15 : 03. Travanj 2006, 20:06:13 »

2 Frula:
ja ti imam xy600,kofer kappa 52l + tank torba 30l.
Sad sam još naručil wing rack i dva bočna po 40l.Za sad jedan kofer + tank torba,ja i žena i zadovoljava motorić(vratili se jučer sa Krka i Grobnika)-nije da ne fali 30KS

Evidentirano

Frula

• *
« Odgovori #16 : 04. Travanj 2006, 12:43:50 »

2 Frula:
ja ti imam xy600,kofer kappa 52l + tank torba 30l.
Sad sam još naručil wing rack i dva bočna po 40l.Za sad jedan kofer + tank torba,ja i žena i zadovoljava motorić(vratili se jučer sa Krka i Grobnika)-nije da ne fali 30KS

Koliko te ispada ta nova investicija? Jel taj wing rack "samo" za bočne kofere ili mijenja i postolje za top case?
Evidentirano

danek

• **
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
« Odgovori #17 : 04. Travanj 2006, 17:10:29 »

Dva bočna + wing rack cca.2 700 kn(kappa,forticar)
Da,to ti je komletan nosač sa postoljima za sva tri kofera(iz jednog komada) i sa žmigavcima
stari nosač za top case ti u principu ne treba
Evidentirano

FilipST

• ex st_driver
  • **
  • Vozi: Fz6 Fazer 06', Narodno auto Golf 5
« Odgovori #18 : 04. Travanj 2006, 18:00:03 »

Ma najbolje je sam :mrgreen:
Evidentirano
Hm....

www.zabavnjak.com - Portal smijeha i nelagode

xjr1300

• **
  • Vozi: Yamaha XJR 1300, beverly 250
« Odgovori #19 : 10. Travanj 2006, 19:10:26 »

ja sam uzel Louisove mekane za mojega. 99% se vozim bez njih, zakaj bi imal štange cijelo vrijeme montirane... Dupence moje bebe mi je ljepše ovak kak je...  :mrgreen:
Evidentirano
I feel the need... the need for speed (Top Gun)

Pleti

• *
« Odgovori #20 : 15. Travanj 2006, 10:16:01 »

Bisage su mrak stvar kada putuješ sa boljom polovicom,bez toga onda ne ide.Jedino kod jake kise očekuj da
ti se ipak nešto malo smoči,moje imaju navlake od najlona koje se navuku kada pada kiša,ali te se navlake
navlače izvana,strana prema kotaču je otvorena,ne previše ali ipak toliko da kotač baca vodu unutra.Postoje i rupice dolje na navlakama da ta voda izađe ali ipak se stvari na samom dnu malo smoče.Govorim o gadnoj kiši koja nas je prala od Rijeke do Zagreba.
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #21 : 15. Travanj 2006, 11:05:00 »

Koji motor vozis? Ako imas putni motor, uzmi si kofere. Torbe su za sportive na kojima ljudi putuju sami ili custom motore kojima stoje kao budali samar. Na putne i sport-touring motore idu koferi. Imaju samo jednu  manu - relativno visoku cijenu. Ali to platis jednom i mozes koristiti godinama.
Mudro zbori cojk :D-ja bi samo jos nadopunio da kupis i veci motor, npr. FJR 1300 :mrgreen:-nadam se da ces dobit na LOTU
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

DADO BLUE

• Gost
« Odgovori #22 : 16. Travanj 2006, 14:32:53 »

E pa ja sam si fino skuril nove bisage na dragstarici kad smo bili full nakrcani.Jes da si je i bolja polovica čižmeke skurila,al to je manja šteta :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.137 sekundi uz 16 upita.