gdje
U Italiji,ima i u Njemačkoj,ali oni najčešće rade na principu:Ti njima pošalješ svoj,a oni tebi natrag drugi nikasilirani.
Izađe malo skuplje,al meni bi jedina fobija bila da mi uvale lošiji cilindar od 220H
a sta mislis da se svi cilindri mogu nikalsirati ? U italiji ti nece nikalsirati bilo sta...cilindri najprije idu na "dubinsko snimanje" u potrazi za eventualnim napuknucima....a i zavisno o stupnju ostecenja cilindra(ostecenje stubline u vidu dubljih brazdi) to nikalsiranje bi tada imalo sasvim drugu cijenu....Ne znam sta ti podrazumijevas pod generalnim popravkom..ali za mene je "generalno" zamjena svih lezajeva masine...svih semeringa...zamjena radilice kompletne...klipova...svih dihtunga i o ringova...te kontrolu cilindara i njihov eventualni popravak ili zamjena...kontrola ventila ispusnih i zamjena po potrebi....naravno da govorimo o originalnim dijelovima aprilija. Ajde sad sve zbroji i stavi na papir....pa da vidimo tko "tripa"... 
Budmo realni,koliko tih cilindara bude odbijeno za nikasiliranje?
Usput zašto bi svi dijelovi morali biti aprilijini,kad bome ima i boljih a po nižoj cijeni.
Vertex,Prox,Asso Werke,Wossner,Wiseco.
Sve kvalitetne marke sa gradacijom cijena i kvalitete,te veličine klipova.
Za npr klipnjaču se može uzeti prox,koji je opet super po svojoj kvaliteti.
Set svih dihtunga i O ringova,Athenin,koji proizvode u svoje proizvode u Aprilijinoj tvornici je mene izašao 240 kn preko PJME.co.uk
Klip me izašao,tj još nije,130 ojra u italiji,Asso werke kovani,sa ravnim čelom i grafitnom presvlakom
Nikasiliranje 160 ojra.
Klipnjača 800 kn
Svi ležajevi Koyo 700 kn
Plastični zupčanici neku siću koja nije maltene vrijedna spomena.
Još moram odnjet samo radilicu na balansiranje i centriranje,tako da još zaračunam za to oko 250 kn koliko je majstor rekao.
Sa pneumatskim ventilima kakve ima RS250 nemam iskustva pa o tome neću ni pričati,na RS-u je to napravljeno sa elektropokretačem i sajlom.
U suštini,snalažljivost je bitna,naravno bez fušarenja.
A ruku na srce koliko voli Apriliu toliko mislim da su neki njeni dijelovi jaaaaaaaako precjenjeni.
Jedino što je neizbježno,to je kupnja nove radilice ako je ova u kršu,jer zamjenske nema,za poprilično sve ostalo ima alternativa.