Odlučio ja uzeo day off pa zapalit do mora
Od Zg do Ogulina...

..uz isprobavanje kamerice

..prek šodra i snijega

..prek Male Kapele

Do mora gdje je, naravno, sunčano

I tak ja ugledam neku malu kućicu...baš mi treba nekaj na moru, ono, da se odmorim kad se umorim

Niš, idem nutra pitat kolko košta i pogledat kaj bi se eventualno trebalo uložit

Viksu je još 1539. zamislil senjski kapetan Ivan Lenković s ciljem jače obrane grada Senj koji je u to vrijeme bio okružen jakim zidimama. Senj je bio na pomoćnom pravcu prodora Turaka a probleme su stvarali i Mlečani s morske strane. Kad j 1551. car Ferdinand dal neku pinku, počela ja gradnja i trajala do 1558. Lenković je skupil ekipu uglavnom iz Bosne, nešto onih kaj su morali napustiti Klis i povukli se prema gore i nešto ekipe koja se tukla za pare (ko je dao).

U prizemlju su živjeli vojnici. Kad se nije tuklo, onda se partijalo...

Naravno, za to treba šank..

Hrpa trebi...

i internet

Zaslužna ekipa je imala oznake u obliku glava na svojim kućama. Donje su oriđiđi a gornje s placa

Prolazi, stepenice i vrata u tvrđavi su uski i niski, da bi usporili eventualni prodo neprijateljske bagre na više katove

Na 1. katu su bile sobe od oficira, svaka je imala svoju kužinu i klonju. Neš ti komfora

Ko na Šari..
U potkrolju je otvoreni prostor gdje su se igrali sa topovima dometa oko 1,5 km...

Izlaz na bedeme

Sa tvrđave se pruža odličan pogled na sve strane

Krov je napravljen tako da skuplja kišnicu, što je bilo važno za preživljavanje tijekom višemjesečnih opsada. Kad nestane pive, kole, fante, breezer, votke i ruma totalno sranje fak kaj bumo pili nebum ja pil to sranje s krova A-HA

Kad stisne pišanje/sranje nema "sorry stari daj ti preuzmi ja idem dole srat" nego pravac vanjske klonja. Obratit pažnju na odvodni Free to Air sistem

Sav iznerviran nedostatkom volje lokalnih vlasti da mi prepusti to staro zdanje za sitnu pinku, uputil sam se dalje. "A kak bi krasno bilo tu napravit apartmane, jebate koji pogled" mislim si dok bacam zadnji pogled na zidove još natopljene turskom krvlju

Nagradno pitanje: Zakaj ovaj (jedini) grm raste BAŠ TU???

Palim pilu, gas do Novog gdje zrušit bilo kaj i napravit apartmane nije nikakav problem

U pozadini moja kućica moja slobodica, a nema ni Turaka ni Mlečana hebali sliku svoju

Na povratke konačno i sunce

Dobar jednodnevni đir, preporučam svakome

srki