Vidiš šta je razlika u shvaćanjima, meni je odgovor sasvim konkretan.

Nisam ni očekivao da mi sad netko online riješi problem nego me zanima da li se to još nekome događa obzirom da bi danas trebao na put.
Kod Ducatija su prvo predlagali tonu gluposti da dobiju na vremenu, onda mjenjanje zamašnjaka, onda još neke sitnice a problem bi uglavnom nestajao prilikom promjene centraline, iako ne odmah jer je prva serija Marelli zajebavala u oba izdanja. Moj 1098 je već s 0 km došao sa racing centralinom i imao je problema. Sad se ne mogu sjetiti točno ali znam da sam ju kasnije nekako spalio i dobio novu koja je radila dobro nekoliko mjeseci da bi mi se dan prije prodaje opet dogodilo isto. Međutim, ovaj dio gdje pišeš kako se to može izbjeći ako se sve radi sporije mi je bio vrlo interesantan, obzirom da u ekipi često mjenjamo motore, jer se često događalo da se na istim motorima to nekome dogodi a nekome ne. Ja volim maltertirati motore s naglim otvaranjima i zatvaranjima i upravo tada oni polude. Zato sam i na početku topica napisao da se malo zaguše i trokiraju da bi to kasnije rezultiralo i gašenjem.
Čitam ponovno Čmekijev odgovor, i stvarno je točno da nakon razvlačenja naglim spuštanjem u niže brzine motor počinje jako kočiti motorom, negdje si u drugoj brzini, u tom trenutku stisneš kuplung i motor se gasi. Realno, stvarno bi moglo biti da dobivaš veću brzinu što centralina ne može procesuirati kako treba i odabire Gates-ovo rješenje o restartanju.