Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Dolje

Autor Tema: Moj privatni Factory day...  (Posjeta: 6119 )

mate

• Administrator
Odg: Moj privatni Factory day...
« Odgovori #100 : 09. Srpanj 2010, 09:26:24 »

Vidiš šta je razlika u shvaćanjima, meni je odgovor sasvim konkretan. :mrgreen: Nisam ni očekivao da mi sad netko online riješi problem nego me zanima da li se to još nekome događa obzirom da bi danas trebao na put.
Kod Ducatija su prvo predlagali tonu gluposti da dobiju na vremenu, onda mjenjanje zamašnjaka, onda još neke sitnice a problem bi uglavnom nestajao prilikom promjene centraline, iako ne odmah jer je prva serija Marelli zajebavala u oba izdanja. Moj 1098 je već s 0 km došao sa racing centralinom i imao je problema. Sad se ne mogu sjetiti točno ali znam da sam ju kasnije nekako spalio i dobio novu koja je radila dobro nekoliko mjeseci da bi mi se dan prije prodaje opet dogodilo isto. Međutim, ovaj dio gdje pišeš kako se to može izbjeći ako se sve radi sporije mi je bio vrlo interesantan, obzirom da u ekipi često mjenjamo motore, jer se često događalo da se na istim motorima to nekome dogodi a nekome ne. Ja volim maltertirati motore s naglim otvaranjima i zatvaranjima i upravo tada oni polude. Zato sam i na početku topica napisao da se malo zaguše i trokiraju da bi to kasnije rezultiralo i gašenjem.

Čitam ponovno Čmekijev odgovor, i stvarno je točno da nakon razvlačenja naglim spuštanjem u niže brzine motor počinje jako kočiti motorom, negdje si u drugoj brzini, u tom trenutku stisneš kuplung i motor se gasi. Realno, stvarno bi moglo biti da dobivaš veću brzinu što centralina ne može procesuirati kako treba i odabire Gates-ovo rješenje o restartanju. :mrgreen:
Evidentirano

Zapru

• Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #101 : 09. Srpanj 2010, 09:27:15 »

Sad je na 500.
:misli: kaj nije ono problem bio sa necistim klapnama  :misli:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #102 : 09. Srpanj 2010, 09:31:50 »

:misli: kaj nije ono problem bio sa necistim klapnama  :misli:

Misliš na ovom testnom motoru ili generalno?
Evidentirano

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #103 : 09. Srpanj 2010, 09:34:56 »

Misliš na ovom testnom motoru ili generalno?
Vidiš šta je razlika u shvaćanjima, meni je odgovor sasvim konkretan. :mrgreen: Nisam ni očekivao da mi sad netko online riješi problem nego me zanima da li se to još nekome događa obzirom da bi danas trebao na put.
Kod Ducatija su prvo predlagali tonu gluposti da dobiju na vremenu, onda mjenjanje zamašnjaka, onda još neke sitnice a problem bi uglavnom nestajao prilikom promjene centraline, iako ne odmah jer je prva serija Marelli zajebavala u oba izdanja. Moj 1098 je već s 0 km došao sa racing centralinom i imao je problema. Sad se ne mogu sjetiti točno ali znam da sam ju kasnije nekako spalio i dobio novu koja je radila dobro nekoliko mjeseci da bi mi se dan prije prodaje opet dogodilo isto. Međutim, ovaj dio gdje pišeš kako se to može izbjeći ako se sve radi sporije mi je bio vrlo interesantan, obzirom da u ekipi često mjenjamo motore, jer se često događalo da se na istim motorima to nekome dogodi a nekome ne. Ja volim maltertirati motore s naglim otvaranjima i zatvaranjima i upravo tada oni polude. Zato sam i na početku topica napisao da se malo zaguše i trokiraju da bi to kasnije rezultiralo i gašenjem.

Čitam ponovno Čmekijev odgovor, i stvarno je točno da nakon razvlačenja naglim spuštanjem u niže brzine motor počinje jako kočiti motorom, negdje si u drugoj brzini, u tom trenutku stisneš kuplung i motor se gasi. Realno, stvarno bi moglo biti da dobivaš veću brzinu što centralina ne može procesuirati kako treba i odabire Gates-ovo rješenje o restartanju. :mrgreen:
isto mi se desava na gromu, sad je dobil druge mape i postelan je bolje CO pa izgleda da manje hebe, ali je tocno da kad naglije trznes gasom hoce se zagusiti. znam da su se te stvari desavale na nekim v2 apriliama te da su im cistili klapane i da se problem rijesio, zmazanoce od vjerovatno gradskih voznji. Mrqi je s tim imal problema  :wink:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #104 : 09. Srpanj 2010, 09:39:46 »

Naštelavanje CO je već godinama jedna od glavnih izvlakuša u Ducatiju kad motor ne radi kako treba. Na stranu da ga treba naštelat, ali i to ima svoje granice, dobro da im to nije razlog i za pucanje guma.
Ne vjerujem da to može imati veze s klapnama, jer prvo što se ne može toliko zmazati a drugo što bi onda vukla zrak stalno i motor ne bi pravilno radio.
Evidentirano

Zorro

• Vozi: KLV-1000
« Odgovori #105 : 09. Srpanj 2010, 09:48:01 »

Ne znam imali taj dorsduro sekundarne leptire, ali konkretno na svom sam riješio sličan i dosta drugih problema skidanjem/uklanjanjem istih, tj.teška srca uklonio ih je Čmeki, al kasnije se oduševio  :mrgreen:
Nakon toga osjetna je razlika upravo u režimima koje si naveo da voliš...naglo dodavanje i otpuštanje gasa  :palacgore:
Evidentirano
Samo je jedan boško buha
..jesam te!!! od 0:1 sad sam na 2:1..osveta je spora al dostižna :)
..na redu je drugi sudionik :)up

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #106 : 09. Srpanj 2010, 13:43:22 »

Koliko problema,pitanja i zamaranja. A tako je jednostavno...  :no: :no: :no:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #107 : 09. Srpanj 2010, 23:16:58 »

Krenuo ja danas prema jugu, prvo stajanje na semaforu u Karlovcu, motor se ugasio. Pali, vozi dalje, stajanje na jednoj pumpi, drugoj, križanje u Benkovcu, opet stane. Najobičnija stajanja, ništa naglo. Za sve ostalo nemam previše kritika, taman mekan za naše ceste, ne može preko 165 a da ne vijugaš ko zmija, nije prejak, i ono najbolje, po zavojima sjediš i voziš, po ravnim dijelovima stojiš, ne bole ni noge ni dupe. :mrgreen:
Evidentirano

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #108 : 09. Srpanj 2010, 23:18:49 »

Krenuo ja danas prema jugu, prvo stajanje na semaforu u Karlovcu, motor se ugasio. Pali, vozi dalje, stajanje na jednoj pumpi, drugoj, križanje u Benkovcu, opet stane. Najobičnija stajanja, ništa naglo. Za sve ostalo nemam previše kritika, taman mekan za naše ceste, ne može preko 165 a da ne vijugaš ko zmija, nije prejak, i ono najbolje, po zavojima sjediš i voziš, po ravnim dijelovima stojiš, ne bole ni noge ni dupe. :mrgreen:

Sve mi se čini da si našao motor svojih snova .
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: SeVka 1000s
« Odgovori #109 : 09. Srpanj 2010, 23:19:52 »

ma tebi je super koji inače boluješ od "Ducati sindroma"  :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

jota

« Odgovori #110 : 09. Srpanj 2010, 23:21:28 »

ma tebi je super koji inače boluješ od "Ducati sindroma"  :mrgreen:

Moraću mu dati đir na CB1300 pa da čujemo komentar , i garantirano se ne gasi po semaforima .
Evidentirano

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #111 : 10. Srpanj 2010, 08:15:39 »

Moraću mu dati đir na CB1300 pa da čujemo komentar , i garantirano se ne gasi po semaforima .

Misliš da bi sjeo na nešto takvo? :misli:  :mrgreen:

Doduše tvoja je nabrijana,ali sa rižožderskim aftermarket proizvodima.
Evidentirano

jota

« Odgovori #112 : 10. Srpanj 2010, 08:42:06 »

Misliš da bi sjeo na nešto takvo? :misli:  :mrgreen:

Doduše tvoja je nabrijana,ali sa rižožderskim aftermarket proizvodima.

Sve je na njoj 100% japansko , osim ovjesa koji je Wilbers a taj mi je na svim motorima .
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #113 : 10. Srpanj 2010, 14:08:19 »

Sve mi se čini da si našao motor svojih snova .

Nisam, samo komentiram da je motor sasvim dobar a zapravo najviše u kontekstu moje prijašnje dileme: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,164880.0.html
jer sam sad siguran da sam i onda bio u pravu jer nema upotrebljivijeg motora od ove klase, u smislu oblika, namjene i snage. Jedan cilindar je pravi mali SM ali je prezahtjevan i s njim nema izlaska iz grada dok mi četvorka ne igra a ni nema je u ovoj klasi. Ostaje još jedino pitanje, osim ove Aprilije, da li možda razmišljati o jačem Hyperu ii 990SMR. Povlačeći paralelu u kontekstu R-ova, meno osobno je GSXR750 najoptimalniji jer tih par trenutaka u godini kad ti se baš vozi da te lansira iz zavoja nadoknadiš na drugi način. :mrgreen:
Evidentirano

jota

« Odgovori #114 : 10. Srpanj 2010, 15:20:28 »

Nisam, samo komentiram da je motor sasvim dobar a zapravo najviše u kontekstu moje prijašnje dileme: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,164880.0.html
jer sam sad siguran da sam i onda bio u pravu jer nema upotrebljivijeg motora od ove klase, u smislu oblika, namjene i snage. Jedan cilindar je pravi mali SM ali je prezahtjevan i s njim nema izlaska iz grada dok mi četvorka ne igra a ni nema je u ovoj klasi. Ostaje još jedino pitanje, osim ove Aprilije, da li možda razmišljati o jačem Hyperu ii 990SMR. Povlačeći paralelu u kontekstu R-ova, meno osobno je GSXR750 najoptimalniji jer tih par trenutaka u godini kad ti se baš vozi da te lansira iz zavoja nadoknadiš na drugi način. :mrgreen:

a nije ti sic malo preuzak na toj apriliji , kad bi išao starom cestom do ZG čini mi se da bi dobio žiljeve na pozadini .
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #115 : 10. Srpanj 2010, 23:12:56 »

Nego kako nego starom cestom? :jesus: Nije baš nešto udoban ali zato sam i napisao ono jučer, voziš stoječki i sve se odmori.
Evidentirano

jota

« Odgovori #116 : 11. Srpanj 2010, 09:26:42 »

Nego kako nego starom cestom? :jesus: Nije baš nešto udoban ali zato sam i napisao ono jučer, voziš stoječki i sve se odmori.

Dobar je to motorić za mlade dečke nema što , kad bi htio neku neurotičnu jurilicu onda bi uzeo NSR400 koju sam imao ili još bolje naturpijanu RG500 . Za cestu i grad koristim CB1300SA vozi se uprkos težini lakše od skutera juri što bi u ZG rekli " ko gluha svinja " a ako ti se neda šaltat možeš od 50kmh dalje sve u 5 brzini , od moje kuće u centru Zadra do Lučkog ( autoputom ) s 2 kratke pauze idem 1,20h bez neke jurnjave putna 180-220 tu i tamo 240-250 , udobno ne ubija vjetar nije niski volan i kad dođem do ZG već mi je žao što je vožnja završila jer sam se tek počeo voziti , umor = 0 .
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #117 : 12. Srpanj 2010, 12:03:16 »

Odrađeno još 350km, i onda još malo gradske vožnje. Đubre se i dalje gasi a neće verglat ako nije u leru što može biti vrlo opasno...
Evidentirano

jota

« Odgovori #118 : 12. Srpanj 2010, 12:11:09 »

Odrađeno još 350km, i onda još malo gradske vožnje. Đubre se i dalje gasi a neće verglat ako nije u leru što može biti vrlo opasno...

Preporučam ugradnju kurble , sličan problem sam imao 78 na Tomosu E 90 ( struja je bila Ducatijeva ) kad crkne dum po kurbli i vozi dalje .
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #119 : 12. Srpanj 2010, 12:15:34 »

Imam bolje rješenjem vratim ga danas i jebe mi se. :mrgreen:
Evidentirano

jota

« Odgovori #120 : 12. Srpanj 2010, 12:16:51 »

Imam bolje rješenjem vratim ga danas i jebe mi se. :mrgreen:
Već sam mislio da kupuješ  :mrgreen:
Evidentirano

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #121 : 12. Srpanj 2010, 12:26:22 »

Naštelavanje CO je već godinama jedna od glavnih izvlakuša u Ducatiju kad motor ne radi kako treba. Na stranu da ga treba naštelat, ali i to ima svoje granice, dobro da im to nije razlog i za pucanje guma.
Ne vjerujem da to može imati veze s klapnama, jer prvo što se ne može toliko zmazati a drugo što bi onda vukla zrak stalno i motor ne bi pravilno radio.

na tijelo se ulovi tanki sloj ulja pa se na njega veze malo prasine pa sve to skupa smanji promjer cijevi, a kako klapna nikad ne zatvara do karja tako ostaje vrlo malo prostora za prolaz zraka,

e sad, taj sloj smanji ionako vrlo mali prolaz zraka i rezultira krivim informacijama u centralini,

na nakim motorima se desava da centralina otovri malo klapnu, pa komp registrira da je to previse zraka pa zatvori klapnu, pa opet otovri i tako covjek stoji s na semaforu s prekrizenim rukama  amotor turira od 900 do 3000 okretaja i nazad, sve dok se s krpom i benzinom ne ocisti sloj ulja i prasine.
Evidentirano
MJENJAM ZR7 ZA GUZZI NEVADU
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
VOZACI DVOKOLICA SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE

mate

• Administrator
« Odgovori #122 : 12. Srpanj 2010, 12:27:46 »

Da imam volje najradije bi ga sad sam raskopao i očistio jer ne vjerujem da to može biti razlog. :mrgreen:
Evidentirano

mms

• Gost
« Odgovori #123 : 12. Srpanj 2010, 12:45:02 »

na tijelo se ulovi tanki sloj ulja pa se na njega veze malo prasine pa sve to skupa smanji promjer cijevi, a kako klapna nikad ne zatvara do karja tako ostaje vrlo malo prostora za prolaz zraka,

e sad, taj sloj smanji ionako vrlo mali prolaz zraka i rezultira krivim informacijama u centralini,

na nakim motorima se desava da centralina otovri malo klapnu, pa komp registrira da je to previse zraka pa zatvori klapnu, pa opet otovri i tako covjek stoji s na semaforu s prekrizenim rukama  amotor turira od 900 do 3000 okretaja i nazad, sve dok se s krpom i benzinom ne ocisti sloj ulja i prasine.
generalno si u pravu, ali kod ovog motora je to malo drugačije riješeno, sustav osim niza drugih podataka mjeri i podtlak u usisu i prema trenutnom broju okretaja regulira otvorenost leptira. Praktično smo na seminaru zaglavili jedan leptir na 50% otvorenosti, a motor je i dalje radio na leru 1500 okretaja i pokušavao backfireom kroz usis ispljuniti strano tiujelo van.... :wink:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #124 : 12. Srpanj 2010, 13:12:16 »

Meni se više čini kao da mu je auspuh previše otvoren i da mu to jebe centralinu, a osim toga i u samom loncu lupa kao da je netko bacio dvije šake limenih komadića.
Što se tiče okretaja, da, ono je bilo 1500 a ne 500. Ne mogu se pohvalit da mi je to baš previše jasno... :misli:
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Gore

Stranica je generirana za 0.148 sekundi uz 15 upita.