Ponedjeljak – 4. dan (270km)
-------------------------------------------------
Prometna ulica u Chalkidi čini svoje pa se budimo čak i nešto ranije. Spuštamo se u prizemlje hotela na fruštuk. Bojan klasično bira nekakvo povrće, salamice i jaja, a ja, isto klasično, corn flakes. Krećemo sa klopom, ali avaj!, Bojan pronalazi zgodnog alien-look-a-like crva u jajetu i s gnušanjem odbija hranu pa prelazi na marmeladu, dok ja mirno hrskam i papam dalje
Izlazimo van i bauljamo po okolici hotela i tražimo nekakvu trgovinu koja prodaje fotoaparate, jerbo moram uzeti nešto pošto mi se neda slikat s mobitelom. Nakon 2-3 trgovine nailazimo ne neku donekle opremljenu i tu nalazim nekakav Samsung fotić za koji sam protpostavljao da je nekakav drlog, ali ubrzo kontam da je full OK stuff (fuck you Olympus, BTW!

i lagano prčkam po njemu.

Tankamo motore i odlazimo po stvari, a sada već kao stare iskusnjare izlazimo u japankama i tako vežemo torbe, pa tek onda čizme – 'beš ga, ipak je vruće, a u čizmama na mjestu je još gore.
Vrijeme je tip-top pa peglamo prema Ateni i u maniri pravih i mangupa i dalje ignoriramo plaćenje cestarina.

Upadamo u Atenu, a kad tamo – kaos! Sjećam se mog prošlog posjeta Ateni prije nekih 10-ak godina i tada je bio isto. No, ovaj puta smo na bajkovima pa uz pomoć GPS-a (među prijateljima znan kao đipsi) kontrolirano kruzamo među autima i ubadamo prave ulice.

Zgodan kućerak...
Stajemo na nekakvom trgu, pa kupujemo magnete (za friž, ofkors!) i ispijamo hladnu vodu. Tražimo grčke šalove, ali ništa OK ne nalazimo. U tom trenutku prolazi drotovski Dorsoduro kojeg naravno nisam stigao uhvatiti sa fotićem, ali tada sam prokužio da vražji Samsung može rokat 16:9 slike, tako da od sada samo pucamo fensi-šmensi slike

Gibamo dalje prema Akropoli i jedna zgodna cura čak pješke ide ispred nas i pokazujemo kako da ubodemo pravu ulicu za Akropolu. Idemo motorima skroz do gore i nailazimo na nekakvu kućicu gdje možemo odložit stvari, tako da i tu odmah parkamo pile. Pada jedno presvlačenje u bermude pred širokim auditorijem sastavljenim od dvije turističke grupe, ali ih ne bendamo ni pol' posto.
Pentramo se po kamenj... err... Akropoli i pada klasično sprdanje koje uključuje uletanje ljudima u kadar, podjebavanje Amerikanaca, ismijavanje turističkih vodiča... itd. Bojan čak nalazi i viličara na Akropoli pored kojeg se ponosno slika!

Check out my pimp wheelz, y0!

Screw you hippie!

Uhuuu... artistic stuff!

Dumb & Dumber

Silazimo do kućice, slažemo stvari na pile, oblačimo se, napuštamo Atenu i peremo prema Korintskom kanalu uz (pogađate već, jeli) izbjegavanje plaćanje cestarine i tupe poglede ekipe koja sjedi u tim kućicama.
Stižemo do Korintskog kanala gdje cugamo vodu i odrađujemo par slika...

Furamo dalje i po odličnoj zavojitoj cesti idemo prema Epidaurusu. Tu sam u jednom bezveznom zavoju se malo previše zagledao u more, pa potum u Bojana ispred sebe pa sam malo proplivao u zavoju i otišao ubrat koju tratinčicu, ali na sreću nije bilo nikog na pustoj cesti (ni da me pokupi, a ni da vidi moju sramotu

) tako da samo okrćem gas i gibam dalje. Znam da če mi Bojan pit krv kasnije, ali 'beš ga
Stižemo pred Epidaurus (
http://www.greeklandscapes.com/greece/epidaurus.html) i sa lokalnim security guardom dogovaramo da nam pazi na pile i torbre. Pokušavamo ženi na upadu prodat foru da smo studenti, i du su nam, eto, iskaznice ostale u Hrvatskoj, ali ona to ne puši pa plaćamo punu cijenu ulaznica.
Dolazimo do amfiteatra, a kad tamo brdo američkih teenagera od kojih pola stoji na tribinama zapad desno, a pola dolje na „pozornici“ i dovikuju si spike tipa: „Can you heaaaaar me!?“. Naravno, ja ne mogu odoljeti i prema nekim kokama na vrhu vičem „I can see Ur-anus!“

Rulja ovdje fino popizdi i počne pjevat (da kao čuju svoj glas u vrhunskom ambijentu i skladu savršene akustike, bla, bla...) pa nekom tipu uvaljujem pola eura samo da prestane

Bojan pali pljugu u sred Epidaurusa i naravno, brzo dolazi neki security, kojeg lagano odjebavamo i idemo dalje...
Na izlazu je mali birc sa šankom, Grk vlasnik, a fetivi Indijac šegrt. Riješavamo po jedno Mythos pivo i šegačimo se sa ovom dvojicom...

U jednom momentu Indijac ispali da on kao nije odavde, a ja vičem „NOOO WAYYYY!“ na što svi padamo od smjeha, a starom Grku uz to i suze cure od smijanja
Za kraj učimo Indijca da kaže „jebem ti mater“, što on brzo savladava i sav sretan to ponavlja ko papiga.
Pozdravljamo se s ekipom i šibamo za Nafplio – taj „turistički biser i ponos Grčke“ (neš' ti – takvih gradova kod nas na moru ima gro) .
Ulazimo u Nafplio i opet lagani feeling Zombielanda, pa kruzamo po gradu i kada ipak ugledamo neke ljude idemo tražit smještaj.
Ulećem u neki fini pansion (Dafni) i pitam za sobu. Baba odgovara 60e + doručak, ja joj odma brijem da nema šanse i da je skupo, na što ona viče da može i 50e + doručak, a ja uzvraćam da ako da za 40e bez doručka može – i naravno može! Super što se u Grčkoj možeš tako fino cjenkat
Presvlačimo se i palimo na gradsku plažu da se makar bar jednom bućnemo dok smo tu... (na plaži tuga, nigdje nikog...)

Sa jednim ovakvim sam prije 10-ak godina prokrstario Grčkom

Tko kaže da se sa CBRušama ne može u nabavku po špeceraj?

Nisu sve Bembure u Grčkoj GS-ovi!

Upadamo (s motorima, naravno!) u neku simpa ulicu u kojoj je brdo restorana i malih trgovina gdje kupujemo majice za doma od jedne Francuskinje koja nam se žali na manjak gostiju i PDV. Uglavnom, tužakaljka kakvu ćemo još par puta čuti kroz Grčku. Upućuje nas u restoran koji se zove (jel' može drugačije?) Zorba The Greek! :p

Vlasnik nam odma uvaljuje besplatno pivo pošto smo mu rekli da nas je Francuskinja poslala

Bojan se odlučuje za teletinu u umaku od rajčice, a ja uzimam „Lamb Chops“ koji su bili toliko dobri da turbo zasluženo odnose 1. mjesto za najbolju klopu na cijelom putu! Pečeni vrhunski, a začinjeni taman! Sve zajedno (sa salatama) = 25 eura. Zorba nam uvaljuje nekakve razglednice iz njegovih mladih dana, a mi za kraj lupamo fotku s čovjekom.

Gibamo dalje u grad i nailazimo na poznati rekvizit i kontamo si da ćemo negdje iza ćoška nabasat na CroCopa

Brijemo dalje okolo po lokalni birtijama (malo pivo 4 eura) i vozikamo se grčko-jaranskim stilom po gradu – bez kaciga, u japankama, u bermudama, ukočenih laktova

Tražimo nekakav klub gdje je štala, ali ništa ne nalazimo (prazno sve), pa se bacamo na kupovinu grčkih šalova (6 eura komad) i nakon još par cugi gibamo na spavanje...

Detalj sa muškog WC-a, ono buraz, James Bond sa šmajserom – nemreš fulat!

(sutra nastavak... razbijen sam...)