Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Dolje

Autor Tema: Iron Butt to THE END, 10/10ths & Gibraltar to North Kappe in 3 days 28.05.2011  (Posjeta: 15347 )

Elias

• Spol: Muški
  • Vozi: '02 K1200RS, '93 XTZ750 i '03 Scarabeo125
Odg: IRON BUTT to THE END, 10/10ths
« Odgovori #50 : 04. Kolovoz 2010, 16:03:28 »

Tonči nosiš li ti pelene na ovin tvojin avanturama?
Jerbo veliš triba dosta pit, šta popiješ moraš i ispišat, to znamo svi.
I to triba dosljedno razradit.
Želim ti puno sriće i neka ti dragi Bog bude u pomoći.
Evidentirano
Vlast je NAJVEĆI neprijatelj naroda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #51 : 04. Kolovoz 2010, 18:30:41 »

Znas razmisljao sam o tome sto govoris i potrudit cu se da dokazem da se to moze odradit ovde doma kod nas u stisnutoj evropici.

ma da ti Bog da uspiješ, ima si treninge kroz Rusiju ,ono sa Rakelom i Bubalom pa ovo u Portugal,mlad si fizički si dobro pripremjen jedino ,mene osobno brinu ceste po kojima češ se kretat inšoma lokalne ceste su zagušene i sve osim auto puteva mislin da nije dobar odabir ,naime ceste po Italiji pa to je ka da voziš od Trogira do Omiša i kako češ onda imat tempo vožnje ,dobro razmisli o tim dionicama,
Evidentirano

Anton

• **
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
« Odgovori #52 : 04. Kolovoz 2010, 22:41:27 »

ma da ti Bog da uspiješ, ima si treninge kroz Rusiju ,ono sa Rakelom i Bubalom pa ovo u Portugal,mlad si fizički si dobro pripremjen jedino ,mene osobno brinu ceste po kojima češ se kretat inšoma lokalne ceste su zagušene i sve osim auto puteva mislin da nije dobar odabir ,naime ceste po Italiji pa to je ka da voziš od Trogira do Omiša i kako češ onda imat tempo vožnje ,dobro razmisli o tim dionicama,

Da opet i ja ponovim, ovo mene isto posebno zanima.
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

tonci

• **
  • Vozi: ZZR,GTR 1400.
« Odgovori #53 : 06. Kolovoz 2010, 07:56:08 »

Evo kako jdan amer priprema motor i sebe za 10/10ths koje ce odvozit 26.08 2010,pa mozete pratit kako to izgleda jer ce pisat svaki dan po nesto,bit ce i meni interesantno to pratit,jer mi treba iskustva kojeg imam u samo jednom dijelu.

Alan Rider from Cycle World is doing a weekly posting on Thursdays on Cycle World's web site between now and the start of the 10-n-10 Rally on August 26th about preparing to ride the 10-n-10. The blog is at:

http://blog.cycleworld.com/?p=753

In his blog posts Alan will try to explain not only the concept behind endurance rallies but also what it takes to prepare for one to the 98 percent of motorcyclists who've never heard of them.  In the story scheduled to appear later this year in the pages of Cycle World, he'll go on to try and shed some light on why we long-distance riders are so eager to take on these kinds of challenges.

Evidentirano
Against all odds-Iron Butt

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #54 : 06. Kolovoz 2010, 12:02:57 »

daj mi reci jednu stvar ...

kad ideš u osvajanje ove titule, na koji način se radi prijava i sve to ? Moraš li se unaprijed prijaviti za tako nešto ili je  dovoljno to napraviti i nekome javiti ?!? Na koji način se radi provjera identičnosti rute ? postoje li kakvi check pointi ili nešto ?

Ma kužiš šta te pitam ?!?!?
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Anton

• **
« Odgovori #55 : 06. Kolovoz 2010, 12:05:07 »

daj mi reci jednu stvar ...

kad ideš u osvajanje ove titule, na koji način se radi prijava i sve to ? Moraš li se unaprijed prijaviti za tako nešto ili je  dovoljno to napraviti i nekome javiti ?!? Na koji način se radi provjera identičnosti rute ? postoje li kakvi check pointi ili nešto ?

Ma kužiš šta te pitam ?!?!?

Piše ti na stranici, ne moraš unaprijed, možeš i nakon obavljene rute, sve ti točno piše kako. Uglavnom, skupljaš račune i svjedoke koji će posvjedočiti za tvoju rutu, kao i za start i cilj.

Evo npr.:

http://www.ironbutt.com/ridecerts/getdocument.cfm?DocID=1
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #56 : 06. Kolovoz 2010, 12:10:16 »

shvatio ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

tonci

• **
« Odgovori #57 : 06. Kolovoz 2010, 13:42:17 »

shvatio ...  :palacgore:

Bitno ti je imat sve racune sa svih pumpi i udri sto vise snimki mozes,ako mozes i video sve pomaze,ja sam i prilozio recun hotela,nebitno samo da si mjerodavan.
Evidentirano

leoljubetic

• Vozi: yamaha R6 '06
« Odgovori #58 : 08. Kolovoz 2010, 21:50:16 »

Ma koje maltretiranje prijatelju..bila mi je velika cast i zadovoljstvo sta si odlucia da ti upravo ja budem ta podrska..nije mala stvar ka ti neko pokaze toliko vire u tebe, ka sta si ti virova meni..na mene mos racunat 100% i ovaj put...
 :palacgore: ni ovaj put ne sumnjam u tvoj uspjeh  :palacgore:
ozbiljnija ruta zahtjeva puno vise i priprema,ne samo vozacevih, nego i osoba koje su ti logisticka podrska..tako da ovaj put ka sta si i sam reka, vođeni prijasnjim iskustvima, i to ce bit odrađeno po Ps-u..  :wink:

tonci

• **
« Odgovori #59 : 09. Kolovoz 2010, 02:50:58 »

Ma koje maltretiranje prijatelju..bila mi je velika cast i zadovoljstvo sta si odlucia da ti upravo ja budem ta podrska..nije mala stvar ka ti neko pokaze toliko vire u tebe, ka sta si ti virova meni..na mene mos racunat 100% i ovaj put...
 :palacgore: ni ovaj put ne sumnjam u tvoj uspjeh  :palacgore:
ozbiljnija ruta zahtjeva puno vise i priprema,ne samo vozacevih, nego i osoba koje su ti logisticka podrska..tako da ovaj put ka sta si i sam reka, vođeni prijasnjim iskustvima, i to ce bit odrađeno po Ps-u..  :wink:

Evo sam upravo napravio rutu, i naletio na mali problem ali cu ga rijesit uspjesno nadam se ,bit ce tisno ali to ce bit prvi veci problem.
Radeci rutu i sam znas kako si vidio da idem iz Talina za Helsinki brodom, a zadnji je (prema rasporedu) u 21 sat, sto znaci da ako krenem iz berlina u 06 jutro moram nakasnije bit u talinu 20 30 s tim da cu rezervirat kartu za taj trajekt.
Znaci da imam 14h 30min vrimena za od Berlina do Talina,mozda bude tisno,jer ako fulam taj trajekt onda tek ujutro,A sutra ujutro vec moram bit na putu za stockholm tako da ce bit malo ajme,ali zato si ti tu pa cemo to rijesit.
Ti si taj koji ce racunat prosjecnu brzinu s obzirom na predeni i put koji moram prec i savjetovat ces me jesam li u dobrom ili losem (sporom) rezimu  voznje,zato i jesi logistika.
Voznja trajektom je 2 ure tako da mogu ubit oko u trajektu, a kad izadem ravno na pumpu i hotel,pokret u 05 jutro.
« Zadnja izmjena: 09. Kolovoz 2010, 03:04:28 tonci »
Evidentirano

tonci

• **
Odg: IRON BUTT to THE END, 10/10ths & BBG3000
« Odgovori #60 : 12. Kolovoz 2010, 13:07:19 »

Cijela ruta sa planom poslana Iron buttu na verifikaciju,bas me interesira sto ce odgovorit.
Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #61 : 15. Kolovoz 2010, 10:58:14 »

Evo sluzbeno izdanje rute po danima.

« Zadnja izmjena: 24. Veljača 2011, 17:04:08 tonci »
Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #62 : 15. Kolovoz 2010, 11:00:32 »

Dakle Giblatar do Nort kappa u 3 dana i to sve zajedno sa 10/10 mislim da je to ok?.
Nisam htio brisat pa prepravljat samo kratki naputak jer ovu temu sam dosta prije otvorio tako da pojasnim do kojih promjena je doslo.

« Zadnja izmjena: 24. Veljača 2011, 17:07:13 tonci »
Evidentirano

Author

• **
  • Vozi: Dječja kolica
« Odgovori #63 : 15. Kolovoz 2010, 12:19:57 »

strašno ovo zadnje, strah me gledati u tu crtu a kamo da je odvoziš u komadu  :mrgreen:  :palacgore:
Evidentirano
Remember the past, plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come.

tonci

• **
« Odgovori #64 : 15. Kolovoz 2010, 23:43:04 »

strašno ovo zadnje, strah me gledati u tu crtu a kamo da je odvoziš u komadu  :mrgreen:  :palacgore:

Pa pravilo je takvo da moras prvih 1500milja odvozit u 24 sata sto planiram to napravit u 22 sata onda stat i satnicu do kraja iskoristit spavanjem, onda nastavit drugi dio,za koji se satnica ponovo racuna nova 24 sata za koja moras odvozit drugih 1500milja,tj do splita.
Nece bit lako, ali nije bilo ni do sada pa cemo vidit sto ce nakraju ispast, uvik mogu stat to nije problem.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #65 : 16. Kolovoz 2010, 15:54:01 »

opet ja sa uletom ...  :LOL:

daj mi reci (još) jednu stvar  :mrgreen:

Recimo ako nisi sam na motoru (žena, prijatelj... kao suvozač) jeste oboje dobili titulu, ili samo vozač ?
Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #66 : 16. Kolovoz 2010, 18:59:12 »

opet ja sa uletom ...  :LOL:

daj mi reci (još) jednu stvar  :mrgreen:

Recimo ako nisi sam na motoru (žena, prijatelj... kao suvozač) jeste oboje dobili titulu, ili samo vozač ?

Citao sam postove od amera i kazu,barem oni koji su zvrsili rally 11000milja u 11 dana da na certifikatima pise ime obaju sudionika,tako da pretpostavljam da je ipak jedan certifikat ali glasi na dvojicu,ne dobije se zasebno.
Mozes to pogledat osobno na FAQ (Frequently asked questions) dijelu foruma od Iron butta tamo su odgovorili na dosta pitanja koja se ponavljaju a ljudi ih postavljaju.
Jer ako je neko uspio odsjedit 1600km u komadu iza vozaca, bez problema zasluzuje da njegovo ime stoji uz vozacevo na certifikatu!!
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #67 : 16. Kolovoz 2010, 20:35:11 »

Jer ako je neko uspio odsjedit 1600km u komadu iza vozaca, bez problema zasluzuje da njegovo ime stoji uz vozacevo na certifikatu!!

Trebaš suvozača?  :LOL:
Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #68 : 16. Kolovoz 2010, 21:10:23 »

Da je saddle sore SS1000 (1600km u 24h) Mozda i da ali ovako sigurno ne,jer cu imat manje vise cilu spizu iza,rezervno ulje (5lit,filter, alat) jer cu ulje sam promjenit,2 litre goriva ako koja pumpa bude nesrecom zatvorena,tako da za suvozaca fizicki a i s druge strane nema mista.
Ovo je super zahtijevna voznja i vecina amera koji su je odradili u svojim postovima su napisali HVALA BOGU DA NEMORAM OVO VISE PONOVIT!!!
Mislim da su kratko i jasno sve rekli!
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #69 : 16. Kolovoz 2010, 21:56:21 »

Da je saddle sore SS1000 (1600km u 24h) Mozda i da ali ovako sigurno ne,jer cu imat manje vise cilu spizu iza,rezervno ulje (5lit,filter, alat) jer cu ulje sam promjenit,2 litre goriva ako koja pumpa bude nesrecom zatvorena,tako da za suvozaca fizicki a i s druge strane nema mista.
Ovo je super zahtijevna voznja i vecina amera koji su je odradili u svojim postovima su napisali HVALA BOGU DA NEMORAM OVO VISE PONOVIT!!!
Mislim da su kratko i jasno sve rekli!

He he, šalim se.  :mrgreen:

No, jel ti treba suvozač kao nosač ulja, filtera, alata? Jako puno stvari stane na mene. :LOL:

Opet, šalu na stranu, izvještavaj nas o detaljima, vjerujem da dosta ljudi to zanima. :palacgore:
Evidentirano

T-T

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: FZ8 Fazer
« Odgovori #70 : 17. Kolovoz 2010, 00:44:30 »

A da povećaš kilometražu prvog dana pravcem Zagreb - Osijek - Budimpešta pa da smanjiš ili korigiraš distance na zadnje dvije dionice?

Inače, svaka čast na hrabrosti i želim ti uspjeh i sve dobro na putu! :palacgore:
Evidentirano
Fazer u duši - bandit u srcu....
"Bit ću vjetar, kiša i zalazak sunca...Svjetlost na tvojim vratima...Koja ti kaže da si došao kući" (Lou Reed: I'll be your mirror)

tonci

• **
« Odgovori #71 : 17. Kolovoz 2010, 01:56:40 »

pozdrav
Kilometraza je manja s razlogom, jer prvi dan cu krenut oko 10 jutro ili11 tako da do 22 budem u hotelu, inace cu krecat u 4 ili 5 jutro jer na spavanje mislim trosit maksimalno 5 sati.
Svako stajanje je isplanirano i sto moram napravit tako da vremena u biti i nemam za trosit,nego na motor i po gasu.
Bit ce ispracaj pa tko zeli moze svratit.
Dan polaska je upitan, za sve cu na vrijeme obavijestit,jos je dosta toga za izorganizirat.

Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #72 : 17. Kolovoz 2010, 02:09:42 »

A da povećaš kilometražu prvog dana pravcem Zagreb - Osijek - Budimpešta pa da smanjiš ili korigiraš distance na zadnje dvije dionice?

Inače, svaka čast na hrabrosti i želim ti uspjeh i sve dobro na putu! :palacgore:

Dani i udaljenosti su tocno od grada do grada izracunati.
Najteze od svega mi je vozit nocu,kad idete vise od 100 a ispred vas mrak i koji kamion koji prodete a on vam blica radi dugog svjetla kojeg drzite upaljenim,na to samo slegnem ramenima i ispricam se sam sa sobom onako u bradu mrmljajuci da mi je jako zao ali moram ih drzat upaljenim.
Zato mi je najdraze kad vozeci dozivite zoru koja ljeno izlazi i otvara mogunosti na gasu,sve se promjeni u tren i vi zivnete a ispred vas novih 15 sati voznje po danu.
Malo sam htio docarat neke momente i detalje voznje koje kao Long Distance Driver neminovno prozivljavate vozeci takve razdaljine.

Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #73 : 17. Kolovoz 2010, 13:21:25 »

Evo linka od stranice jednog starog i legendarnog Iron butt bajkera koji je evo sakupio 50 certifikata voznji iron butta.
Ovo je njegova stranica pa pogledajte.
Posjeduje i vrlo rijetki certifikat.
Bun Burner Gold Trifecta, kojeg imaju samo za sad njih 9.
http://www.ldrlongdistancerider.com/distance_riding.php
Malo me golica misao, ali neznam jer odradit 3000mil je amo rec ok, ali ic na 4500mil je ravno cudu.
U biti ja sam odradio u 70 sati 6300km a ovo je 900 vise, ali stvar je u tome da u svaka 24 sata treba odradit 2400km.
Znaci vozit pa sto ostane vremena zaspat i onda kad istekne 24 sata, ponovo krenut i tako jos jednom.
Ajme, ali je moguce sto se vidi iz prilozenog, a autoput je autoput.
« Zadnja izmjena: 17. Kolovoz 2010, 13:36:41 tonci »
Evidentirano

tonci

• **
« Odgovori #74 : 17. Kolovoz 2010, 14:14:41 »

A sto bi rekao kad bi se ta crta produzila za jos 2400km????
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Gore

Stranica je generirana za 0.167 sekundi uz 15 upita.