Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Usporedba: Xciting vs. Downtown  (Posjeta: 1534 )

TomCat_Ri

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kymco Xciting 250
Usporedba: Xciting vs. Downtown
« : 12. Srpanj 2010, 13:32:17 »

Zahvaljujući Marcel Motu u Rijeci, imao sam priliku isprobati Kymco Downtown 300i a kako i sam vozim Xciting 250 sa Multivarom i 4Road auspuhom mislim da sam kompetentan da iznesem svoje sudove o novoj Kymcovoj zvijeri. :)

Dizajn i ergonomija:

Downtown jest manji skuter od Xcitinga. Kraći je i ima manje kotače ali zbog toga ima puno veći bunker u kojeg stanu dvije kacige. Odmah je primjetna razlika u načinu sjedenja jer Xciting ima širi tj. otvoreniji upravljač dok je kod Downtowna uži ili zatvoreniji (kao na "sportivi") ali je istodobno i znatno viši. Sjedalo je udobno i "duboko" a podnice su znatno niže nego na Xcitingu pa se na Downtownu sjedi uspravnije i ugodnije, tu nema dvojbe. Međutim, otvoreniji upravljač i položaj tijela na Xcitingu vam daje više samopouzdanja pri bržem prolasku kroz zavoje a osobno mi se ne svidja i previše zatvoren upravljač na Downtownu jer nekako ne ide u kombinaciji sa uspravnim sjedenjem pa izaziva nelagodu pri manevriranju na manjim brzinama. Također, na Xcitingu su retrovizori veći i pregledniji.

Ciklistika:

Zahvaljujući većem međuosovinskom razmaku i većim kotačima ali i položaju tijela, Xciting se više vozi kao motor a Downtown kao skuter. Zavoji se sa Xcitingom prolaze sa većim nagibom i samopouzdanjem. Međutim, Downtown ima tvrđi ovjes pa ne propada na kočenju i ne mjesi kroz zavoj što je poznata mana na Xcitingu.
Pri većoj brzini na autocesti (130 km/h) Downtown je osjetljiv na bočni vjetar a također prednji kraj postane nekako "lepršav" i nervozan što je očita posljedica kraćeg međuosovinskog razmaka.

Kočnice:

Downtown ima samo dva diska ali koči brutalno dobro, jako i pouzdano. Po mom mišljenju Xciting (sa tri diska) tako dobro počne kočiti tek kad umjesto serijskih pločica stavite neke mekše, u mom slučaju Ferodo!!! Isto tako, već sam rekao kako je ovjes tvrđi pa na jakom kočenju, Downtown ostaje miran i stabilan te ne propada na nos za razliku od Xcitinga.

Agregat:

Ono što je najbolje sam ostavio za kraj. Agregat je brutalan, nevjerovatan, snažan!!! Xcitng 250 sa Multivarom i 4Road auspuhom nema nikakve šanse protiv serijskog Downtowna 300. Nagli okret ručice gasa s mjesta rezultira katapultom od 0-60 km/h. Tu je primjetna jedna rupa jer kazaljka na par sekundi padne za "parsto" okretaja. Onda opet potegne do cca 100 km/h i tu opet ima malu "rupu" na oko 6000 rpm. To je nešto što bi se lako "pokrpalo" ugradnjom Malossi Multivara.
Pri brzini od nekih 105 km/h, Downtown živo reagira na otvaranje gasa i naprosto preskoči brzo krečuću kolonu. Oduševljava snaga kojom grabi... 110, 120, 130 km/h... on samo ide i ide....!!! I tako do 140 km/h pri 8000 rpm. Natjerao sam ga na 147 km/h pri 8500 rpm (na ravnom!)
Još jednom, ne mogu se nadiviti snazi tog fantastičnog agregata od 30 konja. Tjerao sam ga zavojitom cestom uz Učku i na svakom oštrom uzbrdom zavoju sam uspio proklizati zadnjom gumom u nagibu pri otvaranju gasa!!!

Moje mišljenje:

Po meni, Xciting se bolje vozi u smislu ciklistike ali agregat u odnosu na onaj iz Downtowna je potpuno impotentan, čak i uz Multivar i auspuh!! Usudio bih se reći kako bih zbog brutalnog agregata Downtownu oprostio sve "mane" koje možda nekome neće niti biti zamjetne ako nije vozio Xciting.
« Zadnja izmjena: 12. Srpanj 2010, 13:40:52 TomCat_Ri »
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Motul 7100 MA2 10w-40 high performance ester synthetic engine oil, Valvoline SynPower 75W-90 GL5 gear oil.

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: Usporedba: Xciting vs. Downtown
« Odgovori #1 : 12. Srpanj 2010, 14:03:46 »

Zanimljiv osvrt! :D :palacgore:

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #2 : 12. Srpanj 2010, 14:37:11 »

Zanimljiv osvrt! :D :palacgore:

i ja se slazem ljepo si ti to sve iznio............... :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

gator1

• **
  • Vozi: Kymco Downtown 300i
« Odgovori #3 : 12. Srpanj 2010, 15:12:45 »

Sve stoji kaj si napisao a razlika na strani xcitinga kad je u pitanju ciklistika je razlika u prednjoj vilici gdje kod xc dolazi do izražaja vilica motocikla za razliku od dt koji ima klasičnu vilicu skutera. :palacgore:
Evidentirano
gator

pikaso

• **
« Odgovori #4 : 12. Srpanj 2010, 15:55:08 »

malo subjektivno. .  . ali dobro opisano,bravo majstore!!
 :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Sanjaj,sanjaj samo ne dok voziš!

TomCat_Ri

• **
« Odgovori #5 : 12. Srpanj 2010, 18:23:47 »

Istina je da mi je Xciting u srcu ali najispravnije rečeno, i jedan i drugi stroj imaju ili nemaju nešto što ovaj drugi ima ili nema tako da je vrlo teško donijeti odluku. Najlakše bi bilo da Xciting ima agregat od Downtowna.

BTW, zanimljivo mi je kako Downtown "pucketa" iz auspuha kao da je isti nešto otvoreniji nego serijski na Xcitingu :P
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Motul 7100 MA2 10w-40 high performance ester synthetic engine oil, Valvoline SynPower 75W-90 GL5 gear oil.

massa.st

« Odgovori #6 : 13. Srpanj 2010, 08:45:30 »

Istina je da mi je Xciting u srcu ali najispravnije rečeno, i jedan i drugi stroj imaju ili nemaju nešto što ovaj drugi ima ili nema tako da je vrlo teško donijeti odluku. Najlakše bi bilo da Xciting ima agregat od Downtowna.

BTW, zanimljivo mi je kako Downtown "pucketa" iz auspuha kao da je isti nešto otvoreniji nego serijski na Xcitingu :P

hahhaha...........i ja se slazem da bi najlakse bilo da xc ima motor od dt-a...........i ja sam se odusevio kada sam probao dt-a................
Evidentirano

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #7 : 13. Srpanj 2010, 08:50:35 »

ovo za kocnice se nikako neslazem XCT (300) jednostavno koci bolje od DT i jako tesko blokira kotace dok kod DT straznji kod jaceg bremzanja dosta cesto zablokira....al ta masina na DT je stvarno strava i svi ostali skuteri u toj klasi su (250 pogotovo) dosta sporiji na ubrzanju narocito  100 - 120 kada DT jednostavno ispali ostalima na toj brzini ubrzanje je poprilicno usporeno .
Evidentirano
Guzica poila dusu....

Fran Zgb

• Vozi: Hornet 600 2008
« Odgovori #8 : 13. Srpanj 2010, 08:50:48 »

jucer sam vidio kymco xcitingR 300... bar mi se cini takva oznaka. i gledao sam bas u skuter dosta, zbiljam lepo izgleda osim stop svjetla, to mi se ne svida ni na jednom kymcu...
i kontam si kak ide to sad 30ks i onda ga je lik stisnuo... ide to zbiljam solidno za 300ccm.
Evidentirano
Instalacije računala i održavanje; kvalitetno i povoljno

vux

• **
  • Vozi: Piaggio Zip 100 & Zip 125 & Fly 150
« Odgovori #9 : 13. Srpanj 2010, 09:17:40 »

mislim da xcitingR 300 nema 30ks;), nego samo DT
pogledaj: http://www.kymco.hr/index.php/125-500cc/113
Evidentirano

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #10 : 13. Srpanj 2010, 09:18:36 »

jucer sam vidio kymco xcitingR 300... bar mi se cini takva oznaka. i gledao sam bas u skuter dosta, zbiljam lepo izgleda osim stop svjetla, to mi se ne svida ni na jednom kymcu...
i kontam si kak ide to sad 30ks i onda ga je lik stisnuo... ide to zbiljam solidno za 300ccm.

A zamisli onda kako ide DT koji ima 10 KS više....  :palacgore: :palacgore:

Fran Zgb

• Vozi: Hornet 600 2008
« Odgovori #11 : 13. Srpanj 2010, 09:24:45 »

pa taj DT onda ide valjda ko moaj 500tka?
ovog 300r sam preskocio ali do 80 ide ko munja
Evidentirano
Instalacije računala i održavanje; kvalitetno i povoljno

massa.st

« Odgovori #12 : 13. Srpanj 2010, 20:37:16 »

xc 300Ri ide odlicno do 80 ali nakon toga pogotovo sa dvoje malo steka i tu se vidi dosta razlika izmedju 300 i 500...........ali zato dt 300 ide ko zmaj do 130
Evidentirano

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #13 : 14. Srpanj 2010, 01:36:09 »

Tomcat pitanje,koliko si ti to kilometara odvezao i gdje si sve bio na probnoj vožnji DT300?? Jel u Marcelu otvorena probna vožnja DTa za svih ili samo preko veze i poznanstva,jer ja kad sam bio prije cca 2 mjeseca samo sam sjeo na DT ali nije onda bilo probne voznje. Volio bi probati barem 10km napraviti sa tim 33ks cudom.
Evidentirano

TomCat_Ri

• **
« Odgovori #14 : 14. Srpanj 2010, 09:48:21 »

Vjerovatno si sjedio unutra na onom bijelom DT-u koji stoji uz Xciting i taj nije za voznju al sada imaju jednog crnog na kojem pise test vozilo ili nesto pa mislim da mozda moze svatko na voznju al pitaj svejedno jer sam ja u malo drugacijem rezimu :P Vozio sam se dosta, dokle sam htio, pa sam gledao da prodjem sve tipove ceste u okolici (grad-prigrad-zaobilaznica, autocesta, brdo) kako bih imao što bolju sliku u odnosu na Xciting.
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #15 : 14. Srpanj 2010, 10:09:01 »

Vjerovatno si sjedio unutra na onom bijelom DT-u koji stoji uz Xciting i taj nije za voznju al sada imaju jednog crnog na kojem pise test vozilo ili nesto pa mislim da mozda moze svatko na voznju al pitaj svejedno jer sam ja u malo drugacijem rezimu :P Vozio sam se dosta, dokle sam htio, pa sam gledao da prodjem sve tipove ceste u okolici (grad-prigrad-zaobilaznica, autocesta, brdo) kako bih imao što bolju sliku u odnosu na Xciting.

samo pozurite rijecani jer je DT kod marcela do petka...
Evidentirano

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #16 : 15. Srpanj 2010, 01:27:03 »

Je točno,sjedio sam na bijelom,crni nije onda bio tamo,bas ću sutra baciti djir do Marcela da isprobam DT,makar 2 minute da vidim kako to vuče kad svi hvale,7 sec na 0-100. Javim dojmove kad budem
Evidentirano

Alex33

• **
« Odgovori #17 : 16. Srpanj 2010, 12:27:19 »

Ha,ha...Kad sam ja govorio kako ide nitko nije vjerovao...sada polako dolazimo na moje.Ja bih samo rekao da po meni kočnice i nisu baš perfektne,pogotovo sa dvije osobe,ali zato bih rekao da mu je ciklistika strava dobra.Kroz grad se probijam kao na bicikli.Netko je napisao da ima uži volan.Sjedni na xmax nakon DT pa mi reci šta je onda to. :LOL:

massa.st

« Odgovori #18 : 16. Srpanj 2010, 12:39:52 »

Ha,ha...Kad sam ja govorio kako ide nitko nije vjerovao...sada polako dolazimo na moje.Ja bih samo rekao da po meni kočnice i nisu baš perfektne,pogotovo sa dvije osobe,ali zato bih rekao da mu je ciklistika strava dobra.Kroz grad se probijam kao na bicikli.Netko je napisao da ima uži volan.Sjedni na xmax nakon DT pa mi reci šta je onda to. :LOL:

:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: 8) :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #19 : 16. Srpanj 2010, 12:42:53 »

uvijek se najbolje sam uvjeriti, nego slusati druge..............alex sada ga je dosta ekipe probalo i uvjerilo se u snagu pa sada vjeruju........... :jesus: :jesus: :jesus: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

mcclarion

• *
  • Vozi: Kymco Downtown 300i ABS
« Odgovori #20 : 16. Srpanj 2010, 12:48:08 »

Evidentirano

Alex33

• **
« Odgovori #21 : 16. Srpanj 2010, 12:54:20 »

uvijek se najbolje sam uvjeriti, nego slusati druge..............alex sada ga je dosta ekipe probalo i uvjerilo se u snagu pa sada vjeruju........... :jesus: :jesus: :jesus: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
A šta sam im ja svima govorio?Neka ga idu probat  :mrgreen:
Čak sam rekao nekima koji su bliže neka ne govore kontra nego ako ne vjeruju da dođu i dati ću im ga da probaju.
Inače i dalje skoro da ne prođe dan da netko ne pita kakav je,koliko košta i sl. turisti,domaći,stariji,mlađi  :palacgore:

massa.st

« Odgovori #22 : 16. Srpanj 2010, 12:59:10 »

neka....samo naprijed...... za sve nas koje vozimo kymca vec dugi niz godijna i upoznati smo sa njegovom kvalitetom, dobro da je kymco u HR poceo napredovat i da ljudi imaju sve bolja misljenja o njemu................i da se sve vise kupuje...........naravno i za uvoznika........... :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

Cortez

• Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
« Odgovori #23 : 18. Studeni 2010, 18:59:50 »

Sorry sto upadam u malo stariju temu.. ali meni je tek sad postala aktualna i zanimljiva  :wink:
Ako je jos netko imao prilike usporediti XCiting (500 me realno zanima, ne 300) sa Downtownom 300, slusam!

p.s. Ne stignem sad provjeriti, moram gibat od kompa.. ali.. jel ima neka generalna Downtown tema tu?

p.s. Vidim gore da se spominje da je Downtown tvrdji.. no Motorevija se nije slozila (kazu da je udobniji..)..

ovo za kocnice se nikako neslazem XCT (300) jednostavno koci bolje od DT i jako tesko blokira kotace dok kod DT straznji kod jaceg bremzanja dosta cesto zablokira....al ta masina na DT je stvarno strava i svi ostali skuteri u toj klasi su (250 pogotovo) dosta sporiji na ubrzanju narocito  100 - 120 kada DT jednostavno ispali ostalima na toj brzini ubrzanje je poprilicno usporeno .

..i ovo isto.. ima link na kymco.hr na usporedni test 7 skutera do 300ccm gdje je Downtown odnio prvo mjesto,
xciting 300 je zavrsio na petom.. i naglaseno je kako downtown unatoc samo jednom disku ipak bolje koci nego XC.
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

massa.st

« Odgovori #24 : 20. Studeni 2010, 10:25:23 »

xt 300ri ima odlican izgled meni bolji i od dt-a, ali da idem na 300 ccm isao bi prije na dt-a radi punim 300 ccm i 33 ks.

ako imas lovu onda 500 Ri, neces falit sigurno, sta se tice potrosnje i snage a i u ponasanju u voznji otvorenom cestom.........

ja sam uvijek za 500, pogotovo kada je reg. za 300 i 500 ista.
Evidentirano

Cortez

• Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
« Odgovori #25 : 20. Studeni 2010, 11:33:09 »

Thnx..

Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.143 sekundi uz 15 upita.