DAY 5 utorak 06.07.2010
Brasov – Bran - Curtea de arges – Brasov
Bran, dvorac drakule (lažni), al privlači masu turista. Dvorac niš posebno, Trakoščanu nije ni do koljena, al dobro, tu smo pa idem gledat

dalje idemo prema Curtea de Arges

evo ga pravi drakulin dvorac, Drakuuullaa izađi

a do dvorca cca 1400 stepenica

i evo nas, strgani, žedni, a ispred čiča naplačuje ulaz, plačamo naravno, pa nismo se ubili da odustanemo zbog par lei-a

dvorac je ruševina samo takva, a Drakuli ni traga
lagano pada mrak i gibamo u Brasov na čorku i pivu (piva u centru u pub-u 3 lei-a odnosno 4,8 kn) naravno

DAY 6 srijeda 07.07.2010
Brasov – Buchurest – Constanta
krečemo oko 12h (zaspali smo), cesta prema Buchurestu super, al da nije padala kiša (totalni pljusak – za koje vrijeme smo bili ispod neke strehe uz cestu).
Buchurest , kratka pauza (zgrada parlamenta, druga najveća poslije Pentagona, neznam jel smo pogodili baš tu, jel smo bili u žurbi)

Constanta

dolazimo oko 19h, tražimo smještaj, i put nas odvede malo izvan centra u neko predgrađe. Stajemo ispred nekog hotela 2zvij. Smještaj 15 €, al kvart je malo čudan, pun klošara, roma. I evo u sekundi se pojavi neki crni, veli ima smještaj za 10 $ i osiguran smještaj za motore u garaži. Oćemo, nećemo i ode Lurker vidit na kaj to zgleda, dok sam ja osto kod motora. I evo ti za par min, zove mene crni da dođem preko kao kod njih. A niš Lurker je tam idem. I opa, iza ugla, još njih 2 pretresaju Lurkera. "policia" – veli crni. Kompletan pretres i traže samo dolare. Kad se ispostavilo da dolare nemamo već samo neš sitno lei-a pitaju nas kak to da imamo tak malo love (haha), i odoše zajedno sa malim crnim naravno (e to vam je mafia haha). A mi u prvi hotel bez obzira na cijenu (haha). Smjestili se u Ibisu isto u nekom čudnom kvartu, motori na čuvani parking. Otišli na pizzu i vratili se u hotel na tekmu (6 piva 35 lei-a (55kn))
pogled iz hotela na lopovski grad (haha)

DAY 7 četvrtak 08.07.2010
Constanta – Borovets
Jutarnji pogled iz hotelske sobe

kolpa i krečemo u najgori dan cijelog putovanja (cca 800km), krenuli oko 10 – 11h iz Constante, u Borovets stigli oko 1 iza ponoći. Kiša nas prala većim djelom puta.
U jednom trenutku totalno zalutali, odvojili se na neki autoput (koji je to bio prije 30 godina), koji se ne koristi već jaaako dugo, nigdje žive duše, lagano pada kiša, a i mrak. Stajemo na nekom ugibalištu vadimo kartu da vidimo di i šta , al jebiga kad neznamo di smo. I od nikuda se stvara neki bugar.
"Kroacia, pričaj srpski ceo svet razume" – veli on,
"e, brate, daj ti nama pokaži di smo" – velimo mi njemu (na srpskom, naravno haha).
"Hvala",
"molim, doviđenja i sretan put", veli on "i čuvajte se murje, bugari jako zajebani". Super, mislimo si
Kasnije smo i imali jedan čudan razgovor sa murjom negdje na benzinskoj na autoputu (pravom). Murjak izađe iz auta, pogleda tablicu unese mi se u facu i veli kao "maš problem" ovo ono... al ostalo je sam na tome (probleme smo imali kasnije).
Oko ponoći se skidamo sa autoputa i pravac Borovets na 1300m nv. Zima za poludit, mi mokri ko psi, i sat vremena kasnije smještamo se u hotel RILA 4 zvjezdice (tu su bili smješteni i svi iz WRC organizacije). Cjena nočenja + obilan doručak 20€ / glavi.
Spavanac
evo i par slika sa puta

DAY 8 petak 09.07.2010
Borovets
WRC - (vožnja od brzinca do brzinca), vozimo se po svakakvim putevima, a na brzince ne stižemo, već samo aute vidimo u ležernijoj vožni

Rezultat vožnje po kozjim putevima

pasmasters, da probam sa sprejem za krpenje, probamo al je šlauf, (pokušaj očajnika), a set za krpanje nemamo. Ništa, idemo do prvog sela cca 2 km. Ja stajem, a Lurker ide tražit vulkanizera. U međuvremenu dolazi bugar i sređuje stvar bar onaj prvi dio

i tak 3 km do vulkanizera

a kod vulkanizera

gotovo je, (nakon tri zakrpe) bar tak veli majstor. "Kolko sam dužan" – pitam, "10 lev-a" (35kn), dam mu 20 i fala Bugari
Stižemo do hotela, ostavljamo stvari i idemo na roštilj i pivu. Roštilj loš, neki začini, soja, ma loše. Piva ("nemre piva bit loša, majkemi" – veli Lurker, (u tom trenutku sam zaključio da je Lurker žešći pivopija))
DAY 9 subota 10.07.2010
Borovets
ubili se na doručku i pravac na rally

istina da smo mi dole bili totalni de mode

a sa ovakvim pilama se stigne na svaki brzinac na bilo koju poziciju

nakon toga idemo malo zujat po servisnoj zoni (upad 10 leva – 5€)

DAY 10 nedjelja 11.07.2010
Borovets - Sofia – Beograd – Zagreb
polazak u 08h i ništa posebno da mi se opet nije probušila guma, 10km od granice Bugarska - Srbija, al jedan poziv djelatnika sa benziske i vulkanizer stiže, skida kotač i vrača se za pol h, kao sve super, bio u gumi neki trn, sve je sređeno. Cjena 13 lev-a (45kn). Ma evo ti brate 20, a čovjeku na benziskoj 6 (tolko mi ostalo, a na benziskoj prije sam se pito kak bum se rješil tih leva)
Kroz Srbiju samo gas, pauza za tankiranje i pljuga, žurimo se doma na finale.
Prelazimo granicu, doma smo još samo 288 km, ali ne bu išlo, guma je prazna, 3. put, u 3pm, al barem smo doma, blizu doma. I tad nakon par poziva za šlep (cjene do zg 4500kn, 2500kn), odlučim se za šlep do prvog sela pa da opet krpamo tu enigmu. Zovem vulkanizera u prvom selu, i onda se pojavljuje on

.....Pančevac, slo rege, karavan puno do čepa, suvuzačko mjesto prazno, kao i 2 mjesta na prikolici za motore.
"oprosti može do Zagreba bajk i ja" – pitam,
"ma nema problema, bajker uvjek pomaže bajkeru" – veli.
I tako zadnjih 300 km sa pančevcem Mariom (e stari još jednom veliko hvala), iskusnim bajkerom (veli motori su gori od droge) do Zagreba.
Lurker je naravno došao doma par sati prije.

The (happy) END
rekapitulacija:
km: 4000
kn:4000
ceste: jako dobre
ukupan dojam: mi zadovoljni, u Rumunjsku bumo se vratili
Lurker bu to još malo, lektoriraoV, kad se otrijezni, naravno