Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Beograd Bar Bari Otranto Reggio diC. Sicilija Napoli Roma pa do Venecije...  (Posjeta: 3286 )

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Spol: Muški
  • Vozi: beRRg i gaRRo

Fotke su prevelike,a i Imageshack zeza u zadnjih par mjeseci!   :?

xl600v

• *
  • Vozi: Africa twin rd07

Krasan putopis i slike (one koje sam uspio vidjeti) :palacgore:
Evidentirano

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Vozi: honda cbx 550 F1

Fotke su prevelike,a i Imageshack zeza u zadnjih par mjeseci!   :?

Zeza i mene komp. ali sam uspija pogledati - odlično  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

pelizzari

• **
  • Vozi: atlantic 250, GS 500

putopis i slike odlične (pogledao više puta)  :LOL: :LOL:
naravno očekujemo nastavak  :palacgore: :palacgore:

zander

• *
  • Vozi: Vstrom1000 i slupao ga a sad Gs adv neogreban

Drugari, ja se borim koliko mogu sa poslom, uredjenjem novog stancica, privatnim poslom i jos mnogo toga, ali najveci problem je image shack koji stalno izbacuje tokom uploada. Jedino sto preostaje je da sledece slike umanjim jos vise tako da svi budu zadovoljni , a i ja da lakse uradim obiman posao oko postavljanja i zavrsetka .posta. Hvala na strpljenju . Danas radim na tome/ Pozdrav
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Posle jako dugo vremena, priznajem da sam kriv, eto mene opet. Uselio se u stan, dobio telefon, pa internet, pa stvari i tako to, pa posao... Necu da se pravdam vise nego da se izvinem svima. Gde ono stadoh.. ah da Pompei... poseta je bila u trajanju oko 2 sata eto videli ste slike i nastavljam dalje prema mestu Terracina.

Bas pre ulaska u to mesto nahvatala me kisa. To je ujedno bila i jedina kisa za 17 dana putovanja.

Lako sam nasao smestaj na samoj obali i lako platio 50E stuc juhjah... ali pogled iz sobe je divan, smestaj fantastican i soba i kupatilo...Sisao dole i kuvao im tursku kafu... popadali odmah oni koji su pili...

Malo skitarao po selu, malo ulazio u restorane, preskupe... vratio se u sobu i gledajuci tv zaspao ko beba.

Sutradan lepo polako napakovao motor, popio kaficu sa domacinima ovog puta kapucino, i put ka Rimu. Sve je divno, more lepo put manje vise OK. Jedino ruzno mesto koje sam video na ovom putovanju je bilo Ostia.
« Zadnja izmjena: 14. Listopad 2010, 17:28:35 zander »
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Cak nisam hteo ni da slikam tu ruznocu a vreme se nesto rogusilo pa sam dao gas i pobegao narednih 50tak km za Rim. Nasao hotel lako, jos lakse platio 110E za dve noci stuc juhjeah, i onda smestio motor u garazu koju platih 15E za vreme od dan i po, onda se vratio u hotel i odmarao malo. Punjenje baterija, prebacivanje u laptop i spavanjac.

Jutro je osvanulo, odmorio sa bas lepo i kupio kartu za bus i pravac u centar. Glavna autobuska stanica za sve gradske linije je u centru grada. Tu su i turisticki autobusi. 16E ceodan, udjesizadjes sistem koliko god puta hoces i ceo Rim je ko na dlanu. Redjaju se znamenitosti Rima jedna za drugom, fascinantno je, lepo, neverovatan kontrast starih vremena i savremenih zgrada...jednostavno sokantno!!! Zbunjuje to malo...

Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Sve te znamenitosti su prepune ljudi i lokalaca, i turista i ko zna koga . No osmesi, dobro raspolozenje, pomaganje oko slikanja...dobra atmosfera u Rimu. SVETSKI GRAD. Polako se dan blizi kraju, ja sve umorniji i vracam se u sumrak do hotela. Sutradan je na redu Sienna pa Firenza.
Napustam Vecni grad, i starim putem jezdim ka Toskanskoj regiji. Pejzazi prelepi, malo je oblacno ali ne umanjuje fascinantne predele. Brdasca, neke livade, neka psenica, jecam i vinogradi pa vinogradi i onda vinogradi...tad sam prvi put pozalio sto ne pijem vino, jer sad znam odakle poticu cuvena toskanska vina. Video ja bre! A pocecu da ga pijem pa sta bude

« Zadnja izmjena: 14. Listopad 2010, 18:38:35 zander »
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Dolazim do Kapije Sienne. Lepa nema sta. Uska ulica me vodi nekud. Slikam sa motora, i nastavljam micpomic.Stizem do fantasticnog trga. Pun ljudi i takodje dobra atmosfera. Yadrzao se tu oko sat vremena i pricao sa raznim ljudima. Vlasnik neke kafane me poziva na klopu kod njega. Kaza da me je zapazio na motoru i da mu se dopalo kako se sunjam i slikam po gradu. zahvalio sam mu se ali nisam imao vremena za to.

Sarmantno mesto sa nekim mirom i i spokojem. Ceo grad napravljen od cigle i zuckaste je boje. Kao da nisam video nijednu zgradu novog stila gradnje. Starinski izgled je fantastican...a svidela mi se ta autonomija grada i kao da sam bio u nekom drugom veku,,,

Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Do Firance nema mnogo oko 45minuta. Na samom ulazu u grad nalazim smestaj i resavam da ostanem dve noci. 1ooE. Cash. Spremam se i nema sta da se prigovori. Odmor, surfanje po netu jer wireless radi... saljem mailove gledam tv,,i hrkanjac
Ujutro divan dan, te hitam ka gradu autobusom. Kaze mi gazda vile da je ceo grad prakticno pesacka zona pa da mi se ne isplati da idem motorom. Tako i uradih i nisam se prevario.
URL=http://img801.imageshack.us/i/dscn5431.jpg/][/URL]

pade mi napamet fora iz Rima o turistickom busu, raspitujem se ali toga ovde nema. Ali zato iznajmljujem biciklu 8E za 5 sati i prepicio sam celu Firenzu uzduz i popreko. Bas mi je bilo em lepo em dobro.

« Zadnja izmjena: 14. Listopad 2010, 22:59:00 zander »
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S

...

...

Slike, pejzaz, putopis... ma 5+!

A posebno me se dojmila slika koju sam citirao. :palacgore: Gdje je to otprilike? :misli: Hvala na odg.

Glede velicine slika, ako su ti prevelike po pitanju KB (znaci ne pixela, nego velicine u kilobajtima), probaj ih sa npr. Microsoft Picture Resizer-om smanjiti na 800 x 600 pixela (to bi ti automatski trebalo biti oko 70 - 100 KB po slici, i onda i dalje mozes stavljati "velike" slike kao na pocetku, jer ti na npr. Imageshack uploadas taman adekvatnu velicinu za forum (800x600), a ne da uploadas vecu rezoluciju, pa se to onda jos mora i automatski smanjivati na imageshacku da se prikaze na forumu) i to funkcionira OK cak i korisnicima sa losijom vezom. Evo ovdje kratki naputak ako negdje zapne:
> http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,190564.msg2860314.html#msg2860314 :palacgore:

Pozdrav!!!

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S

Da, problem je u ovome sto sam napisao u postu ranije.

Pogledaj npr. prvu sliku u temi, gdje je GS:

(kada na Image shacku idete na "Image details" od doticne fotografije dobijete ovo iznad)

Znaci, tvoj fotoaparat ti ju je slikao u dimenziji 2048x1536 pixela, te je slika velicine čak 661 KB. E sada, ti tu sliku od 661 KB uploadas na Image shack (što potraje, vjerovatno), međutim, ovako i onako se na forumu slike prikazuju u maximalnoj rezoluciji od 800x600 pixela. Tako da u biti đabe si uploadao 2048x1536 na Image shack sto se kvalitete prikaza na samom forumu tice.

Jer - problem nastaje sa ucitavanjem tih slika onima koji otvaraju temu. Jer njima Image shack-a "povlaci" svih 661 KB pa nakon toga web browser to smanjuje na npr. 800x600 kako bi se adekvatno prikazalo na forumu i tu nastaje problem ako je veza "slabija". A u biti, tih 800x600 je samo "thumbail" (da se tako izrazim) originala koji je nepotrebno puno veci.

Znaci - ti samo smanji svoje originale na 800x600 (tj. kopiju originala, da tebi ipak ostanu originalne slike za doma) i tako ih uploadaj na forum. Nama ce slike "za vidjeti" biti iste velicine u pixelima (a u KB puno manje) kao i na pocetku teme, a sve ce ici puno brze!

Također, osim toga sto ucitavanje dugo traje, Image shack cesto miče slike koje zauzimaju previse mjesta, pa se desi da neki putopisi ostanu bez slika vec nakon tjedan-dva. A evo pogledajte npr. neke moje voznjice, slike su vec mjesecima na serveru, a nisam regan na Image shack.

Nadam se da sam pomogao. Pozdrav! :palacgore:

zander

• *

eh drugari pozdrav i hvala za pohvale i kritike/. UPLOAD MI NIJE JAKA STRANA To ste i primetili svi. No ide nam nekako i nekima radi nekima ne...Izvinjavam se...no da dam i odgovor za ostrvce. TO JE LA ISOLLA BELLA ako se tako bas pise nalazi se na Siciliji kod mesta Taormina. Lici na Sveti stefan ili na Cro obali na Pakostan*koji je ekstra*. Ovo je manje i lepo ostrvce. Nadam se da cu ujutro kad rascistim pacijente izanalizirati uputstvo za upload a sad evo i nekih dodatnoh slika i reci...
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Ah Firenca. Grad sa dusom i neverovatnim sarmom. Lepim zgradama, bogatom istorijom, starinama, novinama i fantasticnim ljudima. Pitas bilo koga gde sta kako i svi ti ljubazno odgovaraju. Cak sam se izvinjavao jednom gospodinu u ime svih stranaca koji zapitkuju svastanesto, i on se bas slatko nasmejao i jos ljubaznije me uputio na mesto gde sam hteo otici. Divan covek.

Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *

Sve je bilo divno  u Firenci. Osim vracanja bicikle. Detaljan tehnicki pregled, gde je kljuc od katanca i lanca.  Pa gume pa delovi od kocnica, sve pipka lik kao da mu vracam avion... A uzeli su mi pasos kao depozit!!!_!_!_!_ A ako ti ukradu biciklu onda 150E placas pa dobijes pasos nazad. Istini za volju gledao sam bicikle po gradu svi vezani kao i skuteri i ostale sprave na 2 tocka. Sve je bilo divno u Firenci... Vracam se u svoju sobu super je udobna i lepa i planiram put dalje. Nastavljam sutra. Imageshack me ubi hehe  
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

kz 900

• **
  • Vozi: z900, Xmax 250, GSX 1400

:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

zander

• *

Nekako teskom mukom napustam Firenzu. Mnogo mi je prijala i ocima i dusi. Krecem prema Bologni i Ferrarri. Bez nekih cvrstih planova. Sibam tako po malo autoputem koji mi je odmah dosadio i bezimna lokalac. Tako brate uzivancija. Ipak se odlucujem da nastavim prema Veneciji i da to uradim sto pre. A zato da obidjem taj grad za celo popodne. Hotel Picollo za 40 E sa doruckom. Motor ubacujem u ogromnu vesernicu gde suse poseteljinu pakujem aparat i ostalo i na bus. Brzo stizem do grada i prvi susret sa kanalima mostovima... uostalom pogledajte

Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED

zander

• *
Evidentirano
OPENMINDED PEOPLE WANTED
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.199 sekundi uz 15 upita.