Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Beverly Cruiser 500ie 2007.  (Posjeta: 1219 )

Spock

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: V-max
Beverly Cruiser 500ie 2007.
« : 18. Srpanj 2010, 17:06:16 »

Jucer sam utrzio doticnog, a posto mi je to tek drugi skuter u karijeri rekoh da postavim nekoliko pitanja znalcima...

Kod prednjih vila primjecujem da postoji nesto kao 'zub' koji centrira prednje vile u centralni polozaj....nesto kao mali klik cim pocnem ravnati volan nakon krivine....osjetno je i kod stajanja u mjestu ali puno manje.

Prilicno je nezgodno prilikom ulaska u krivinu ili skretanja jer volan nema onu preciznost kao kod obicnog bajka....nisam siguran dali je to normalno ili je u pitanju neki kvar.

Nadalje, izmedju 100 - 120 ima neke cudne vibracije...ponavljaju se periodicki (nisu stalne) ...onako svakih 2. sekunde osjetim kao da prelazim preko sastruganog asfalta....gume su nove i dobro napumpane.

U knjizici mi pise da ima 460ccm a svi podatci na netu govore da bi trebao imati onaj novi agregat sa 493ccm...pa ne znam jesam li mozda bas ubo neku shugavu seriju sa starim agregatom???

Evidentirano
Semper V... :-)

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: Beverly Cruiser 500ie 2007.
« Odgovori #1 : 18. Srpanj 2010, 20:37:43 »

sto se tice vilica i volana potrebno je zamijeniti lezajeve istih...ako budes imao srece...mozda ih ciscenje i podmazivanje novom mascu bude spasilo...ako ne....onda ti ne ginu novi.....sto se vibracija tice...kontrola remena i rolica te zamjena po potrebi ne bi skodila....sto se kubikaze tice....zavisi koji agregat je gore...euro 2...ili euro 3 (ovaj zadnji ces prepoznati ako imas lambda sondu na ispusnom kolektoru)....
Evidentirano
O&G Team

BM0021

• **
  • Vozi: Bulldog; TAS tdi
« Odgovori #2 : 18. Srpanj 2010, 20:38:19 »

460ccm je stari agregat, takav sam ja imao na 2003. god, cudno mi je to... Ovo za vilicu isto nije kak treba, nesmije imat nikakav otpor pri okretanju, mozda nije nista ozbiljno, treba prekontrolirat sve šarafe i to. Al nebi bilo lose da odfuras to u servis negdje da pogledaju...
Evidentirano

Spock

• **
« Odgovori #3 : 18. Srpanj 2010, 21:07:45 »

sto se tice vilica i volana potrebno je zamijeniti lezajeve istih...ako budes imao srece...mozda ih ciscenje i podmazivanje novom mascu bude spasilo...ako ne....onda ti ne ginu novi.....sto se vibracija tice...kontrola remena i rolica te zamjena po potrebi ne bi skodila....sto se kubikaze tice....zavisi koji agregat je gore...euro 2...ili euro 3 (ovaj zadnji ces prepoznati ako imas lambda sondu na ispusnom kolektoru)....

evo bash pogledao malo bolje, ima lambdu na ispusnoj grani....dosta blizu cilindru, otvorio sam i onaj mali poklopac sa strane gdje stoje svjecice i vidim da ima dvije...!?

pretpostavljam onda da je greska bila u onom homologacijskom listicu prilikom prve rege.....vjerovatno nisu imali podatke od novog modela pa su jednostavno upisali stare....Hrvatska sposobnost snalazenja ponovo na djelu :-)

sto se tice lezajeva, koliko je tesko doci do njih??? kontam da sve plastike treba skinuti svjetlo satovi...itd....jel treba neko poseban alat??
Evidentirano

Stranger

• **
  • Vozi: Hondu Red Devil
« Odgovori #4 : 18. Srpanj 2010, 21:25:12 »

Kod prednjih vila primjecujem da postoji nesto kao 'zub' koji centrira prednje vile u centralni polozaj....nesto kao mali klik cim pocnem ravnati volan nakon krivine....osjetno je i kod stajanja u mjestu ali puno manje.

Prilicno je nezgodno prilikom ulaska u krivinu ili skretanja jer volan nema onu preciznost kao kod obicnog bajka....nisam siguran dali je to normalno ili je u pitanju neki kvar.
pozz
ja sam imao isti problem na svom X9 500, jest da je moj 2004 ali problem je bio slican osim što nisam imao taj "zub" nego je moj stalno vukao u lijevo, pa su me nakon 300-400 malo boljele ruke od držanja pravca. Problem sam riješio zamjenom ležajeva volana nekih 350 kuna su ležajevi + posao i da moraš sve rastepsti da dodjes do toga  :?
Evidentirano

nenoo

• *
  • Vozi: Piaggio Beverly 250ie
« Odgovori #5 : 20. Srpanj 2010, 09:16:19 »

na koje ležaje točno misliš da je potrebno izmjeniti , to sam primjetio kad sam isao s beverliem 500  100+km...
mene su ruke bolile kao da sam kopo negdi ,moj 250 je prema njemu biciklo sto se upravljanja tice  ..
Evidentirano
kud god krenem tebi se vracam ....

bmw m 5

« Odgovori #6 : 20. Srpanj 2010, 19:35:25 »

evo bash pogledao malo bolje, ima lambdu na ispusnoj grani....dosta blizu cilindru, otvorio sam i onaj mali poklopac sa strane gdje stoje svjecice i vidim da ima dvije...!?

pretpostavljam onda da je greska bila u onom homologacijskom listicu prilikom prve rege.....vjerovatno nisu imali podatke od novog modela pa su jednostavno upisali stare....Hrvatska sposobnost snalazenja ponovo na djelu :-)

sto se tice lezajeva, koliko je tesko doci do njih??? kontam da sve plastike treba skinuti svjetlo satovi...itd....jel treba neko poseban alat??
onda imas novi agregat gore....2 svijecice je novotarija koja bi trebala smanjiti fenomen dizanja ulja u karteru boljim i potpunijem izgaranjem smjese.... :palacgore:

Do lezaja ces doci uz malo muke....kotac prednji dole...blatobran prednji dole...kociona klijesta maknuti u stranu...kao i sajlu km sata..volan odmaknuti sa osovine trokuta...i onda otpustiti sigurnosnu krunastu maticu...kao i glavnu krunastu maticu lezaja ispod nje....Tad vilice izvuces van....Lezajeve je dosta tesko zamijeniti jer su oba konusna...pogotovo je tesko izbiti iz sasije vanjski obruc lezaja.....Kazem...vizualno ih kontroliraj...operi ih u benzinu i ispusi..ako na valjcicima nema tragova ostecenja.....namazi ih novom mascu...i vrati na mjesto...sve pravilno pritegni na odredjenu kilazu (predstiskanje-otpustanje-stiskanje na propisanu kilazu).....i to je to... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Stranger

• **
  • Vozi: Hondu Red Devil
« Odgovori #7 : 20. Srpanj 2010, 19:42:40 »

na koje ležaje točno misliš da je potrebno izmjeniti , to sam primjetio kad sam isao s beverliem 500  100+km...
mene su ruke bolile kao da sam kopo negdi ,moj 250 je prema njemu biciklo sto se upravljanja tice  ..

na ove koje je bmw m5 opisao  :mrgreen:,
btw. meni je razlika između 250 i 500 bila nebo i zemlja mislim na x9, 250-ka je bila bas ko i bicikl lagana  8)
Evidentirano

Spock

• **
« Odgovori #8 : 20. Srpanj 2010, 21:09:52 »

onda imas novi agregat gore....2 svijecice je novotarija koja bi trebala smanjiti fenomen dizanja ulja u karteru boljim i potpunijem izgaranjem smjese.... :palacgore:

Do lezaja ces doci uz malo muke....kotac prednji dole...blatobran prednji dole...kociona klijesta maknuti u stranu...kao i sajlu km sata..volan odmaknuti sa osovine trokuta...i onda otpustiti sigurnosnu krunastu maticu...kao i glavnu krunastu maticu lezaja ispod nje....Tad vilice izvuces van....Lezajeve je dosta tesko zamijeniti jer su oba konusna...pogotovo je tesko izbiti iz sasije vanjski obruc lezaja.....Kazem...vizualno ih kontroliraj...operi ih u benzinu i ispusi..ako na valjcicima nema tragova ostecenja.....namazi ih novom mascu...i vrati na mjesto...sve pravilno pritegni na odredjenu kilazu (predstiskanje-otpustanje-stiskanje na propisanu kilazu).....i to je to... :palacgore:

jel znas mozda dimenzije/oznake lezajeva....prosle godine sam mijenjao bas te konusne na svom vmax-u i isto je bilo dosta problema dok sam izvadio one konusne komade iz šasije....

kasnije sam procitao da ekipa to vadi tako sto uzme fen za skidanje boje i ugrije dio oko konusa....vele da skoro sami ispadaju kad ih zagrijes tako....

e da, i ove nove sto sam stavio sam kupio u SKF-u (ležaj commerce d.o.o)...imaju decki svaki zamisliv lezaj na stanju... :D
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #9 : 20. Srpanj 2010, 22:41:28 »

jel znas mozda dimenzije/oznake lezajeva....prosle godine sam mijenjao bas te konusne na svom vmax-u i isto je bilo dosta problema dok sam izvadio one konusne komade iz šasije....

kasnije sam procitao da ekipa to vadi tako sto uzme fen za skidanje boje i ugrije dio oko konusa....vele da skoro sami ispadaju kad ih zagrijes tako....

e da, i ove nove sto sam stavio sam kupio u SKF-u (ležaj commerce d.o.o)...imaju decki svaki zamisliv lezaj na stanju... :D
ne znam oznaku..ali mogu izmjeriti dimenzije novih lezajeva....

ovo sa fenom stoji....nije toliko problem u izbijanju tog dijela lezaja...neko onog koji ostaje u sasiji.....mjesta za manevar ima vrlo malo...postoji alat za to....ali u nedostatku toga...moze posluziti i malo dulji pajser..... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

Spock

• **
« Odgovori #10 : 21. Srpanj 2010, 08:12:57 »

ne znam oznaku..ali mogu izmjeriti dimenzije novih lezajeva....

daj izmjeri ih molim te...koliko kostaju kod tebe???
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #11 : 21. Srpanj 2010, 17:40:36 »

daj izmjeri ih molim te...koliko kostaju kod tebe???
ajd javim ti sutra....mislim da je komplet oba lezaja oko 400 kuna(sa podloskama i novim maticama vilica)... 8)
Evidentirano
O&G Team

Spock

• **
« Odgovori #12 : 26. Srpanj 2010, 15:19:28 »

ajd javim ti sutra....mislim da je komplet oba lezaja oko 400 kuna(sa podloskama i novim maticama vilica)... 8)

evo sad se vratio iz servisa, zamijenjen samo gornji lezaj...100kn + 2sata rada....jos neki sarafi.... 450kn ukupno

nema vise onog 'zuba', ide mali kao zmaj... :D
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #13 : 26. Srpanj 2010, 16:44:59 »

evo sad se vratio iz servisa, zamijenjen samo gornji lezaj...100kn + 2sata rada....jos neki sarafi.... 450kn ukupno

nema vise onog 'zuba', ide mali kao zmaj... :D
moli boga da ne ode donji...obicno taj stradava vise nego gornji....valjda zato jer ga je teze za promijeniti... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

Spock

• **
« Odgovori #14 : 26. Srpanj 2010, 16:58:58 »

moli boga da ne ode donji...obicno taj stradava vise nego gornji....valjda zato jer ga je teze za promijeniti... :mrgreen:

meni ovaj u servisu rekao upravo suprotno  :D

jebeni serviseri...nemres vise nikome vjerovati :D
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #15 : 26. Srpanj 2010, 17:58:46 »

meni ovaj u servisu rekao upravo suprotno  :D

jebeni serviseri...nemres vise nikome vjerovati :D
donji je vise izlozen opterecenju....a i skriveniji je...te je shodno tome i puno lakse da skuplja vlagu...vodu i ostale necistoce.....unatoc metalnoj zastiti lezaja....a pogotovo je taj donji dio vilica i motora opcenito puno primamljiviji eventualnom pranju miniwashom....radi prljavstne... :wink:
Evidentirano
O&G Team

Spock

• **
« Odgovori #16 : 28. Srpanj 2010, 11:08:47 »

donji je vise izlozen opterecenju....a i skriveniji je...te je shodno tome i puno lakse da skuplja vlagu...vodu i ostale necistoce.....unatoc metalnoj zastiti lezaja....a pogotovo je taj donji dio vilica i motora opcenito puno primamljiviji eventualnom pranju miniwashom....radi prljavstne... :wink:

i logicno je da donji cesce odlazi jer na kraju krajeva cijela tezina motora lezi na njemu...plus prljavstina koja pada dole itd.....!

zapravo ne kuzim zasto je zamijenio samo jedan lezaj??? ako rikne donji sigurno mi nece napraviti sve sa popustom vec ce mi sve ponovo naplatiti!?  :misli:

***pisao sam prije da je pajdi kod Skare isporucen motor sa volanom ukrivo nakon popravka prednjeg kraja....

e pa i meni su dali motor kojemu volan stoji vidno ukrivo nakon izmjene tog lezaja....vratio se u servis, a tip samo rutinski stisne prednji tocak nogama i nacima volan da stoji ravno !?  :LOL: :LOL: :LOL: ...al ga opravi u sekundi  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

BM0021

• **
  • Vozi: Bulldog; TAS tdi
« Odgovori #17 : 28. Srpanj 2010, 11:42:39 »

I meni je stajao na krivo kad sam kupio rabljeni 500, bojao sam se da je nes ozbiljnije al to se valjda lako na Bevu desi, isto rješeno za cas. Na nexusu nisam niti jedan vidio da stoji u krivo a da nije neki krš bio.
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #18 : 28. Srpanj 2010, 17:10:40 »

i logicno je da donji cesce odlazi jer na kraju krajeva cijela tezina motora lezi na njemu...plus prljavstina koja pada dole itd.....!

zapravo ne kuzim zasto je zamijenio samo jedan lezaj??? ako rikne donji sigurno mi nece napraviti sve sa popustom vec ce mi sve ponovo naplatiti!?  :misli:

***pisao sam prije da je pajdi kod Skare isporucen motor sa volanom ukrivo nakon popravka prednjeg kraja....

e pa i meni su dali motor kojemu volan stoji vidno ukrivo nakon izmjene tog lezaja....vratio se u servis, a tip samo rutinski stisne prednji tocak nogama i nacima volan da stoji ravno !?  :LOL: :LOL: :LOL: ...al ga opravi u sekundi  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rutinski je sjebo stvar......nije to biciklo....taj se saraf stisce na 50 nm.....trebalo je prilikom montaze stisnuti taj saraf lagano...probati dir...centrirati volan i na kraju blokirati saraf.... :?
Evidentirano
O&G Team

Beverly 500 ie

• *
« Odgovori #19 : 21. Rujan 2010, 16:12:43 »

Jedno pitanje..u subotu cim bit napokon vlasnik bv500ie.putam se dal je veluka razlika izmedju obicnog i cruisera..znam da ovaj ima 460 a cruiser nekih 30 kubika vise..al posto mi je bila super prilika za ovaj od 460 kupio sam ga,a trazio sam cruisera.pa da cujem vase misljenje..hvala
BV 4 life

_________
EDIT: Popuni profil!
« Zadnja izmjena: 21. Rujan 2010, 17:17:13 biker4life »
Evidentirano

Spock

• **
« Odgovori #20 : 22. Rujan 2010, 09:56:47 »

Jedno pitanje..u subotu cim bit napokon vlasnik bv500ie.putam se dal je veluka razlika izmedju obicnog i cruisera..znam da ovaj ima 460 a cruiser nekih 30 kubika vise..al posto mi je bila super prilika za ovaj od 460 kupio sam ga,a trazio sam cruisera.pa da cujem vase misljenje..hvala
BV 4 life

Razlika u masinama je u modelskoj godini 2006/2007 a ne u Cruiser/Tourer podjeli....

Znaci Cruiser/Tourer od 2007. svi imaju ie masine...
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.203 sekundi uz 14 upita.