Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Kultura Ponašanje na cesti i općenito ponašanje u prometu skuteraša/motociklista  (Posjeta: 1118 )

maledictum

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kinesko smeće iz Konzuma

Ako postoji nešto slično, ogromna isprika. Moderatori slobodno izbrišite.

Temu sam zamislio tako da nastavite niz.

Jedan copy/paste.
1. ako imas slabiji motor/skuter ili vozis sporo, vozi uz desni rub ceste da te drugi mogu zaobići.
2. i za tebe vrijede svjetla na semaforu, crveno je crveno!
3. Ne kratiti crveno svjetlo prelaskom preko plocnika
4. Ne ulazit u pjesacke zone (bar ne s upaljenim motorom)
5. Ne ici/kratit/voziti u suprotni smjer
6. Ne sjeci zavoj (kad tad ce te pokupit netko ko se ne moze sklonit ustranu, npr. kamion)
7. Ne izlijetati sa sporedne ceste
8. NE parkirat na mjesta za automobile (motor bez problema nadje parking za razliku od auta)
9. Ne provlacit se na semaforu, a onda spavat kad se upali zeleno i smetat po cesti, ako ides naprjed, onda te do  sljedeceg semafora NE ZELIM imat ispred haube, ako si kilav, onda ostani iza
10. Ne vozi slalom, kad tad ce se netko prestrojit bez zmigavca pa ces nastradat.
11. budi uocljiv, upali svijetla.Na  dužim putovanjim obuci reflektirajući prsluk (izgleda glupo, ali korisiti)
12. Ne guzi se po otvorenoj cesti, ako ti auto zakoci, letices preko njega
13. ne pretjecat na punu liniju, ona vrijedi i za tebe
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 Runner 180 SP; '08 XT 660X

Ajmo se bar probati drzati teme.

Istina da je dosta gore navedenih stavki pomalo "naivno" :mrgreen: , ali opet, ponekad mogu biti korisne. :wink:

picoda

• Vozi: Tenere

.........
14. Izbjegavati fast food ljeti jer sami rade majonezu pa da se ne pokupi salmonela (izgleda glupo ali koristi)

odlicna tema  :palacgore:

edit: zaboravih par  :mrgreen: :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 21. Srpanj 2010, 01:15:43 picoda »
Evidentirano

Fothermucker s

• **
  • Vozi: umjereno do pretežno sporo

Čini mi se da je autor teme imao previše vlasnika skutera(čija imena se dobiju kad baciš tavu niz stepenice) ispred sebe , ali opet pohvala!!!! :palacgore:

15.Ne odguravaj se nogama, želeći bolje ubrzanje,ako nosiš japanke jer te iste japanke mogu završit na haubi od auta iza tebe!

16.Stavi KACIGU,ne voziš samo sebe ,već i svoj život jer i 37km/h je opasna brzina!!!

crvena boja je samo za egzektivu na forumu :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 21. Srpanj 2010, 10:08:32 dannyghost »
Evidentirano
R.F.D.P.

Jelky

• Spol: Ženski
  • Vozi: usporeno ali sigurno do cilja... yamaha ybr 125

Jedan copy/paste.
1. ako imas slabiji motor/skuter ili vozis sporo, vozi uz desni rub ceste da te drugi mogu zaobići.
6. Ne sjeci zavoj (kad tad ce te pokupit netko ko se ne moze sklonit ustranu, npr. kamion)
8. NE parkirat na mjesta za automobile (motor bez problema nadje parking za razliku od auta)
9. Ne provlacit se na semaforu, a onda spavat kad se upali zeleno i smetat po cesti, ako ides naprjed, onda te do  sljedeceg semafora NE ZELIM imat ispred haube, ako si kilav, onda ostani iza
10. Ne vozi slalom, kad tad ce se netko prestrojit bez zmigavca pa ces nastradat.
11. budi uocljiv, upali svijetla.Na  dužim putovanjim obuci reflektirajući prsluk (izgleda glupo, ali korisiti)

ovo ne stoji... ili ajmo nadopunit -
AKO pretjeceš spori/slabiji motor ispred sebe POTRUDI SE da mu ne odvališ lakat sa SVOJIM retrovizorom.

dakle, ako već očekuješ od motora da se ponaša u prometu kao auto onda ga izvoli prijeći na način na koji prelaziš automobile a ne ga pokušavati izgurati sa ceste tj ulaziti u njegovu traku dok ga zaobilaziš. jedno je pomaknuti se malo sa strane, a drugo je obrisati suvozačeva stakla sa rukavom od motocikliste kojeg prelaziš.

Dalje, ako je već gužva na cesti i spominješ da ne zeliš da ti se motor guza ispred tebe na semaforu, dali je logično da npr. na magistrali u ovom slučaju se TI pomakneš u desno da se motor može provući po bijeloj crti i da te prestigne  :misli:
Evidentirano
AN AN AN ANNN ANNN ANNN ANNNN........... BAM BAM BAM BAM BAM ..........
SAČUVAJ ME BOŽE BUDALA A ZA DRUGO ĆU LAKO
Life goes on even without you & me ....da vrijeme liječi rane,samo još budale vjeruju...
UKRADENA KACIGA - http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,201316.0.html

kronik

• Vozi: ti ce vfr1200

potpis!

+ koristi retrovizore jer "necemu" sluze.
Evidentirano
S autom transportiram tijelo,
sa motorom dusu!

DADO+

• Vozi: što uhvati

- nabij kacigu na glavu, a ne da ju nosiš ko šeširić na tjemenu i iako je vručina pederiraš se po gradu,
    jer hebe se meni ak nije ni učvršćena i pukneš takav, nego:

bitno je, da ja kad naiđem autom,  :x a tebi ona spadne, drugi put ja neću kočiti i izbjegavati ju
  već ću je testirati na gaženje   :LOL:

a kad mi se to isto dogodi, sa motorom, ipak ću je nastojati izbjeći (ali samo zbog sebe)  :mrgreen:
Evidentirano
DADO

dannyghost

• Moderator
  • Vozi: kiLLeRR - gazim po želji

držite se teme , OT vas kandidira za besplatno ljetovanje

Biker686

• **
  • Vozi: Malaguti F15 FireFox

AKO pretjeceš spori/slabiji motor ispred sebe POTRUDI SE da mu ne odvališ lakat sa SVOJIM retrovizorom.

dakle, ako već očekuješ od motora da se ponaša u prometu kao auto onda ga izvoli prijeći na način na koji prelaziš automobile a ne ga pokušavati izgurati sa ceste tj ulaziti u njegovu traku dok ga zaobilaziš. jedno je pomaknuti se malo sa strane, a drugo je obrisati suvozačeva stakla sa rukavom od motocikliste kojeg prelaziš.

Dalje, ako je već gužva na cesti i spominješ da ne zeliš da ti se motor guza ispred tebe na semaforu, dali je logično da npr. na magistrali u ovom slučaju se TI pomakneš u desno da se motor može provući po bijeloj crti i da te prestigne  :misli:

s ovim se u potpunosti slazem.. nemozes ocekivat od skutera da ce se vozit uz samo rub ceste.. upravo iz razloga kaj ce se auti gurat kraj njega u njegovoj traci i postojat ce velika sansa da skuteras zavrsi na podu.. a isto tako nemozes to ocekivat zbog nasih prekrasnih nam hrvatskih cesta na kojima se s autom moras vozit blize sredini jer ostanes bez kotaca u grabama..

kaj se tice onog ubacivanja skuterasa i motorista na celo kolone.. to je sve uredu ako mozes biti brzi od auta.. a u tu grupu ne ulaze oni sabani s baotianima i lunama.. a stalno mi se dogadja recimo na branimirovoj da preteknem s autom nekog dedeka na baotu i onda je na slj semaforu opet ispred mene sa punih 45 na sat.. to recimo nije uredu..
Evidentirano

Jelky

kaj se tice onog ubacivanja skuterasa i motorista na celo kolone.. to je sve uredu ako mozes biti brzi od auta.. a u tu grupu ne ulaze oni sabani s baotianima i lunama.. a stalno mi se dogadja recimo na branimirovoj da preteknem s autom nekog dedeka na baotu i onda je na slj semaforu opet ispred mene sa punih 45 na sat.. to recimo nije uredu..

meni je problem na uzbrdicama stat pa se proguram na semafor , tamo mi je ravnije al u tom slučaju sve gledam da šta prije krenem.. i mene nervira kad sam u autu pa tribam čekat da ovaj na motoru digne nogu, ubaci u brzinu, uvati vagu i krene   :palacdolje:

a za baotiane nemam riječi  :palacdolje:
Evidentirano
Life goes on even without you & me ....da vrijeme liječi rane,samo još budale vjeruju...

Biker686

• **
  • Vozi: Malaguti F15 FireFox

meni je problem na uzbrdicama stat pa se proguram na semafor , tamo mi je ravnije al u tom slučaju sve gledam da šta prije krenem.. i mene nervira kad sam u autu pa tribam čekat da ovaj na motoru digne nogu, ubaci u brzinu, uvati vagu i krene   :palacdolje:

a za baotiane nemam riječi  :palacdolje:

ma ti sa 125ccm nemas zime..  :palacgore:  kad ja sa svojih 50ccm na avenijama ostavljam promet na startu a onda me tek na 60-70 pocnu stizat auti iza..
Evidentirano

Medic

• **
  • Vozi: trenutno niš...tj skuter

Kaj se tiče provlačenja....onda se mogu i u autu vozit i čekat u koloni zar ne?
Kaj se tiče kilavljenja slažem se
Evidentirano

kronik

• Vozi: ti ce vfr1200

meni bi bilo glupo provlaciti se i da me na 5 semafora isti automobili 5 puta preticu.
Evidentirano
S autom transportiram tijelo,
sa motorom dusu!

Medic

• **
  • Vozi: trenutno niš...tj skuter

meni bi bilo glupo provlaciti se i da me na 5 semafora isti automobili 5 puta preticu.

Da imaš skuter nebi ti bilo glupo, osim toga na 200-300m od semafora do semafora te niti ne stignu ako se normalno voze.
btw...to podržavam i radim mic po mic i to ISKLJUČIVO ako kolona stoji.
Evidentirano

jerryST

• **
  • Vozi: yamahu x max 250,KTM 990SMT

bravo :palacgore:
Evidentirano
solo jahač

Daemona

• Extreme Romantic Blonde
  • **
  • Vozi: Dorothy

Čini mi se da je autor teme imao previše vlasnika skutera(čija imena se dobiju kad baciš tavu niz stepenice) ispred sebe , ali opet pohvala!!!! :palacgore:

15.Ne odguravaj se nogama, želeći bolje ubrzanje,ako nosiš japanke jer te iste japanke mogu završit na haubi od auta iza tebe!

16.Stavi KACIGU,ne voziš samo sebe ,već i svoj život jer i 37km/h je opasna brzina!!!

crvena boja je samo za egzektivu na forumu :mrgreen:
ne nosi j... japanke na motoru jer je to za plazu :mrgreen:
Evidentirano
www.crnakraljica.com
...someday everything will all make perfect sense...
Sport & Food

kufner

• **
  • Vozi: Scarabeo 500ie

17. Ne diži motor na zadnji jer nebo nije granica.
Evidentirano
volim motore ali F1 je zakon

marac_zg

• **
  • Vozi: Yamaha XMax 250

hm.. :misli:
dakle,iskreno,koliko se vas/nas koji imaju kapacitetnije skutere/motore( 250 + ccm) pridržava ovoga?

recimo,na putu prema moru Ličkom magistralom,kada neki nadobudni turist sa prenatrpanim autom napravi kolonu vozeći supersoničnom brzinom od 55km/h,sumnjam da se neće koristiti svaki mogući ravni i/ili pregledni dio ceste za pretjecanje,pa makar tamo bila puna crta..ta crta je ionako tamo postavljena jer prosječni automobil na tom mjestu i dionici ne može izvesti pretjecanje na siguran način dok je to sasvim izvedivo na spomenutim kapacitetnijim dvokotačnim prometalima..
Evidentirano
..darkness on the edge of town..

mv_agusta

• Vozi: nexus500

crta nije zid :wink:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

rapptor

• *
  • Vozi: Peugeot Zenith,uskoro i Malaguti F12

Jutro u mom gradu.Cirka nekih 10:20.Lagano u sorcu i maji,sa ocalama i japankama,krenem ja na skuteru popit neku kafu stali vec prave.Raskrsnica,vozila ko u prici,svi nekud furaju.Ja se nemogu uklopit da skrenem lievo,pa mrknem desno,na prvi semafor,svi stanu i ja-ne,svi krenu i ja prije svih,pa zaobidjem i sad sam na pravom putu.Neki ppk iz auta vice bem ti mater glupu ko te nasadi na skuter,a ja idem fino svojom trakom uz punu,onda mu ja kazem neka stane da ga bubnem medju rogove,i tako do kafea,Parking,sitnica,stanem na mjesto za auto.Zakljucam volan da ga niko ne makne.Kafa gotova,a ja djir po gradu.Zaobilazim kolonu kao da to nije nista,usput pozdravljam znance.Stane auto iza mene,mal ga ne bubnu,al dobro je smiju se iza mene u autu samo.Guzva,svi trube,i ja trubim.Vec mi dosadilo biti "fin" pa u obilazak,jedan,drugi,treci na mene,ja stanem uz rub,ogulim felgu.Ovaj ode ja njemu oca,brata,sve po pederski.Ja mangup.Sisne me brzi skut,ja za njim,dimi se sve iza mene.Semafor,pali se crveno ja u milimetar kraj pjesaka,i on oca mater-meni.Cvike su tu,sunce,neko oprao auto u po grada,ja nemogu zakocit-paf u kesten!Svi se smiju,ali neka skut upali ja kuci ko huke....probudim se.Uh bemti mokar sam sav....jutro...10:20 cirka.Polazim na kafu.Lagana jaknica na maju,cvike u dzepu,kaciga na vugla,kozne patike,troftalj hlace preko koljena!Zmigavac na raskrsnici,pola metra sam od rubnika,pratim retrovizore,zmigavac,parkiram ga uz cvijece pred kafe,nikom ne smetam...ovo je bolje,i ja siguran :-)..i u autu sam isti..opreza nikad dosta,jer ne boj se sebe,boj se zvijeri u sebi,jer skuter ili kawasaki od 700 kubika,na dva smo tocka/kotaca..pozdrav..
Evidentirano
Od kako sam pročitao da je alkohol štetan po zdravlje, ja više ne čitam.....

v lady

• **
  • Vozi: alkalne baterije AA 500

Jedan copy/paste.

ne primjenjivati ni pod RAZNO, naše je da se vozimo po SREDINI SVOJE TRAKE jer dragi moji da ste 5 cm ljevo ili desno a nedaj Bože udari vas netko, nećete se naplatiti nikako jer će reći da ste se vozili po crti ili nedaj Bože povukao vas je šaht ili rupa s desne strane

a ni ovo pod br 9. Ako se možeš provuć između svih, odi samo PAZI uvijek ima budala koji stoji na crti i gleda kako da se ''izvuče'' a i onih koji umjesto da otvore prozor obično otvore vrata
Evidentirano
Bok ti si zlatna želja? Hoćeš li mi ispuniti ribicu 3 puta?

Jelky

ne primjenjivati ni pod RAZNO, naše je da se vozimo po SREDINI SVOJE TRAKE jer dragi moji da ste 5 cm ljevo ili desno a nedaj Bože udari vas netko, nećete se naplatiti nikako jer će reći da ste se vozili po crti ili nedaj Bože povukao vas je šaht ili rupa s desne strane

a ni ovo pod br 9. Ako se možeš provuć između svih, odi samo PAZI uvijek ima budala koji stoji na crti i gleda kako da se ''izvuče'' a i onih koji umjesto da otvore prozor obično otvore vrata

ebate kolko njih samo ima... :misli:  idioti

eno sinoć, sudar na magistrali u kaštelima, dva auta se spucala i zauzela obe trake , niko ih nemože zaobić, kolona do Solina... ja i još dva - tri motora lagano u suprotni smjer i po biloj crti polako mic po mic zaobilazili aute (pa zašto imamo motore, ne? )
kolko sam vidla nije bilo ozljedenih al je steta bila nako... poprilična . u suprotnom bi čekali 2h u koloni.  :palacdolje:

Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi

18. ne loči pivo dok voziš ( stani sastrane pa loči  :jesus: )
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.169 sekundi uz 15 upita.