Jutro u mom gradu.Cirka nekih 10:20.Lagano u sorcu i maji,sa ocalama i japankama,krenem ja na skuteru popit neku kafu stali vec prave.Raskrsnica,vozila ko u prici,svi nekud furaju.Ja se nemogu uklopit da skrenem lievo,pa mrknem desno,na prvi semafor,svi stanu i ja-ne,svi krenu i ja prije svih,pa zaobidjem i sad sam na pravom putu.Neki ppk iz auta vice bem ti mater glupu ko te nasadi na skuter,a ja idem fino svojom trakom uz punu,onda mu ja kazem neka stane da ga bubnem medju rogove,i tako do kafea,Parking,sitnica,stanem na mjesto za auto.Zakljucam volan da ga niko ne makne.Kafa gotova,a ja djir po gradu.Zaobilazim kolonu kao da to nije nista,usput pozdravljam znance.Stane auto iza mene,mal ga ne bubnu,al dobro je smiju se iza mene u autu samo.Guzva,svi trube,i ja trubim.Vec mi dosadilo biti "fin" pa u obilazak,jedan,drugi,treci na mene,ja stanem uz rub,ogulim felgu.Ovaj ode ja njemu oca,brata,sve po pederski.Ja mangup.Sisne me brzi skut,ja za njim,dimi se sve iza mene.Semafor,pali se crveno ja u milimetar kraj pjesaka,i on oca mater-meni.Cvike su tu,sunce,neko oprao auto u po grada,ja nemogu zakocit-paf u kesten!Svi se smiju,ali neka skut upali ja kuci ko huke....probudim se.Uh bemti mokar sam sav....jutro...10:20 cirka.Polazim na kafu.Lagana jaknica na maju,cvike u dzepu,kaciga na vugla,kozne patike,troftalj hlace preko koljena!Zmigavac na raskrsnici,pola metra sam od rubnika,pratim retrovizore,zmigavac,parkiram ga uz cvijece pred kafe,nikom ne smetam...ovo je bolje,i ja siguran

..i u autu sam isti..opreza nikad dosta,jer ne boj se sebe,boj se zvijeri u sebi,jer skuter ili kawasaki od 700 kubika,na dva smo tocka/kotaca..pozdrav..